Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני פעיל בפורום אך בעיקר ב'טכני'.

ברצוני לשטוף את הרכב שלי שטיפה יסודית אך בדרך בסיסית - כלומר: שטיפה טובה, יסודית פנים וחוץ אך באמצעים פשוטים. סבון פשוט, פוליש+וקס פשוטים וחומר לגומי ופלסטיק פשוטים. הדגש על מחיר זול, פשטות החומר וקלות יישום (קל מאוד מאוד ליישום). אין לי רצון לרכוש חומרים יקרים ואמצעים נלווים (כגון פדים וכו').

מלבד זאת - ככל הנראה אעשה זאת פעמים בודדות בעתיד - אני מהשוטפים במכונה ואין לי בעיה עם זה...

האם יש אפשרות כזו?

פורסם

אני לא מבין גדול בשטיפה יסודית וטובה שלוקחת חמש שעות, אבל אני כן מבין לא קטן בשטיפה מהירה ובסיסית.

אתה רוצה לקנות 5 דברים.

1. שמפו רכב - 20-70 שקלים לליטר.

צריך בערך 50 מ"ל לכל שטיפה, אולי קצת יותר, אבל לא להגזים. זה לא אמור לעשות קצף כמו מכונת קצף כשזה סתם בדלי שלך. :-D

2. מטליות ייבוש - מגבות נייר רכות (צריך המון) או מטליות מיקרופייבר איכותיות (יכול להיות יקר, עדיף להזמין מחו"ל)

עם המטליות, אתה רק צריך לייבש את הרכב אחרי שהורדת את השמפו עם עוד מים.

3. ווקס + אפליקטור + מטלית מיקרופייבר איכותית נפרדת רק לווקס. - 50-70 שקל.

תלוי בכמות, הווקס מספיק להמון זמן והמון שימושים. במיוחד אם אתה לא שם אותו כל שבוע כמו הקיצוניים שלנו בפורום. :-D

ווקס נוזלי מחזיץ מעמד פחות זמן מווקס מוצק. ווקס אמיתי משאיר סימנים לבנים על פלסטיקה שצריך להוריד, אבל לא מזיק לשמשות. ווקס מלאכותי (כמו שלי) מזיק לשמשות אם משאירים אותו עלייהם, אבל לא משאיר שום סימן על פלסטיק, ואפילו נותן גם לו קצת הגנה. ווקס אמיתי בדרך כלל בא בצורה של משחה, אבל גם יכול להיות נוזלי. ווקס מלאכותי בדרך כלל נוזלי. ווקס אמיתי מכיל קרנאובה (carnauba) ווקס לגמרי אמיתי הוא 100% קרנאובה (יקר מאוד)

ווקס צריך רק כשצריך. איך יודעים כשצריך? כשמים על הצבע לא עושים טיפות קטנות כאלו, אלא גושים גדולים של מים, או שלוליות, או שהם מתייבשות לך מהר מאוד על הצבע.

בעקרון, פעם בחודש בקיץ, פעם אחת או פעמיים בחורף, וזה מספיק. במיוחד אם אתה עם חניה מקורה רוב הזמן ומכסה את האוטו עם כיסוי כמוני.

במקום ווקס, אפשר להשתמש באוטם צבע סינטטי יקר יותר. הם מחזיקים יותר זמן, וקצת פחות יפים. שווים את זה אם יש לך את האפשרות לקנות אותם. (לי לא היה אפליקטור ולא מכרו אותם בנפרד מהווקס הנוזלי. אז קניתי את זה)

4. דלי למים ודלי לחומר. מומלץ גם סלסלה להחזיק את החומרים בצד ולא לשים על הרצפה.

אתה צריך דלי אחד בשביל לשטוף את האוטו, ודלי אחד בשביל ללערבב את השמפו. תחפש על שיטת ה2 דליים ותלמד איך עושים את זה.

5. ספוג למריחת הקצף על האוטו. מוכרים כאלו כפפות ספוג באוטו דיפו ב10 שקל.

חומרים תחליפיים:

אמרת שאתה לא רוצה לקנות פדים? אז מה אפשר לעשות במקום?

במקום ווקס - כלום! לקוות לטוב. ממליץ לעשות ווקס לפחות פעם אחת בשנה, מינימום, זה שומר על הצבע מקילופים ולכן מחלודה. מינימום פעם בשנה, מקסימום פעם בחודש. כמובן שאם הווקס יורד במקום מסויים מסיבה כלשהיא, פשוט שים על המקום הזה עוד ווקס. אין שום בעייה לשים ווקס על ווקס, עוד שכבה לא פוגעת, אבל בשלב מסויים זה סתם בזבוז.

שורה תחתונה, עדיף לא לוותר על ווקס, לפחות פעם בשנה.

במקום שמפו רכב - סבון כלים. פתרון לא רצוי, ופוגע בצבע לאורך זמן. לשטיפה אחת פעם אחת בלבד לפני שאתה מוכר את האוטו? אולי, רק תוודע שאתה מסיר את הריח קודם. עדיין לא ממליץ לדפוק את הקונה שלך ככה. :lol:

שורה תחתונה - עדיף לקנות את השמפו של אמריקן איגל ב20 שקל מאשר להיות קמצן ולהרוס את הצבע עם סבון כלים

במקום מטליות מיקרופייבר - מגבת גוף רכה במיוחד! המגבות שאתה משתמש בהם במקלחת, אם הם רכות ולא בעלות סיבית נוקשים. אתה לא רוצה לשרוט את הצבע, נכון? המטרה היא רק לספוג, לא לחרוט את המגבת לתוך הצבע, אז תעביר בעדינות, ורוב הסיכויים שתהייה בסדר.

במקום דלי - נו מה אתה רציני? תשיג דלי מהשכנים לשעה שעתיים, סעמק. :lol:

במקום כפפת ספוג - כל ספוג שיש לך, כל עוד הוא לא קשיח. זה לא ישרוט את הצבע, במיוחד אם הוא עדיין רטוב מהמים ששפכת על האוטו לפני השמפו.

המלצות נוספות:

1. קנה ספוג נוסף כדיי לנקות רק איזורים מאוד מלוכלים, כמו האיזור ליד הגלגלים והשפה והחצאית. אתה לא רוצה לפזר את הלכלוך הזה על שאר הרכב, נכון?

2. לגלגלים לא צריך הרבה. תנגב עם מגבון נייר רטוב, חבל לזהם על זה מטלית. אם הצבע של הפלסטיק כבר יורד מהטאסה, אז אולי כדאי ליישם על זה צבע מחדש. או להחליף טאסה.

3. אל תקנה חומר שמשחזר את הגומי של הצמיגים! זה תרמית! זה גורם לו להראות יפה בטירוף, זה קל ליישום ועובד מצויין, אבל זה מקצר את החיים של הצמיג! זה מטגן אותו בשמש שלנו.

סכך הכל עלות בשביל השיטה שלי שאני עושה? 200 שקל גג. מספיק ליותר משנה לדעתי. אין לי נסיון כי עדיין לא עברה שנה. :lol:

פורסם

סלח לי כן?

אבל איזה גיבוב של שטויות.

אתה מבין לא קטן וממליץ על מגבות נייר "רכות" לייבוש הרכב?

מגבת גוף "רכה" בתור תחליף?

גם ההערות שלך לגבי ווקס אמיתי ו-ווקס לא אמיתי תלושות.

100% קרנובה? לא קיים ווקס כזה.

מה שאתה קורא לו "ווקס מלאכותי" נקרא סילנט, חומר הגנה סינטטי לגמרי, מצחיק שאתה מציג את זה כחומר נחות מאשר ווקס טבעי, האם יצא לך להשתמש בסילט איכותי בעבר?

"ווקס אמיתי" כמו שאתה מתאר אותו יכול להשאיר סימנים על גומיות, אך מן הסתם יש לא מעט ווקסים שלא ישאירו שום סימן, זה לא חובה כמו שאתה מציג את זה.

אם הווקס שלך מחזיק כחודש בקיץ, או שאתה מיישם אותו בצורה לא נכונה, או שהוא פשוט מוצר נחות. (טרטל למשל, ובכלל יש לי הרגשה שאת ההשואה שלך לווקס אמיתי ווקס לא אמיתי אתה מבסס על הטרטל הקלאסי לעומת טרטל אייס, הרגשה אישית שלי).

אני לא יודע על מה אתה מבסס את ההנחה שאוטם צבע הוא יקר, ראה לדוגמה את fk1000, זול, עמיד, איכותי גם לג'אנטים, ומספיק לכסות כמות גדולה של רכבים במשך שנים.

מזה אומר אגב ספוג למריחת קצף? האם הקצף מנקה את הרכב? או המים עם השמפו?

דבר אחרון, לגבי ה"אל תקנה חומר משחזר לצמיגים", שוב אתה מבסס את ההנחה שלך לגבי חומרים זולים וגרועים.

בקיצור, מקווה שתלמד קצת יותר לפני שאתה ממליץ.

לא לקחת אישית חלילה, זה ברוח טובה.

לפותח השירשור,

אם הדגש שלך הוא על מוצרים זולים, קפוץ לאייס ותקנה משם את המוצרים.

הייתי ממליץ לך על שמפו דופונט, הוא מעולה, אבל כנראה שיהיה יקר לטעמך, למרות שהוא מחזיק להמון זמן.

כל שמפו יעשה את העבודה בשבילך, בחר מה שמתאים לכיס.

קנה כפפת מיקרופייבר, מהסוג שנראה כמו נודלס.

חומר לפלסטיקה? stp son of a gun, זול פשוט וכנראה יעשה את העבודה לטעמך.

לגבי ווקס ופוליש יש דרך ליישם, ראשית הייתי ממליץ לך לקנות פלסטלינה, ובשביל מריחת הווקס ועשיית הפוליש מן הסתם שתצטרך אפליקטורים.

לא הייתי ממליץ לך על יישום החומרים הללו עם מטלית כותנה או חארטה שכזו.

אבל נדמה לי שמרוח הדברים שאתה רושם אתה לא באמת תעבוד על הרכב שעות על גבי שעות רק כדי לספק לו הגנה, ובשביל שהווקס יתחבר טוב לרכב, לפחות בשלב ההתחלתי, אתה צריך להסיר את כל המשקעים השומנים והג'יפה שנתפסה אליו.

אז בגדול , שמפו , כפפה או שניים אפילו , stp ורצוי מאוד שתקנה שניי דליים חדשים שישמשו אך ורק עבור השטיפה.

לייבוש, קנה מטליות מיקרופייבר לרצפה של סנו, או של יעקובי.

במידה ותחליט ליישם ווקס או פוליש בדרך הקלאסית, נשמח לייעץ לך, זה בכל זאת פורום דיטיילינג, ויש דרך נכונה או לא נכונה לבצע אותו.

:)

בהצלחה, ואל תשכח תמונות.

"יאללה בירי".

פורסם

וואו. אני עד כדי כך טועה? :-(

קצת הגנה עצמית:

ווקס מלאכותי - הכוונה הייתה באמת למשהו כמו טרטל אייס. זה לא סילנט עד כמה שהבנתי. וזה כן כביכול מוצר נחות לווקס "אמיתי"

מגבות נייר רכות - ומגבת קשות זה טוב יותר? ההדגש היה על חומר תחליפי כדיי לא לקנות מטליות מיקרופייבר יעודיות.

ספוג למריחת קצף - אני לוקח קצף עם הספוג הזה, מורח אותו על הצבע, מוריד עם זה את הלכלוך. הכוונה לשפשוף קליל.

ההמלצה למגבת גוף - את העצה הזאת ראיתי במהלך החיפושים שלי בגוגל.

חומר משחזר צמיגים - אז יש חומר שלא סתם הורס את הצמיגים? למה לא ראיתי המלצה לאחד כזה? תמיד כשראיתי דיון על החומרים האלו, ההמלצה הגורפת הייתה לא לעשות.

100% קרנאובה - אחלה. אז נשמע שנפלת בפח של איזה תרגיל שיווקי. לא נורא, לא קניתי. :-)

סיכום:

לא להקשיב לעצות שלי, מסתבר שאני מדבר מהתחת :lol:

פורסם

הלו, חבר'ה לנשום עמוק.

תודה על התגובה המפורטת אשר איישם את ההמלצות שבה שמתאימות למה ששאלתי - עבודה פשוטה ביותר.

אנא את המחלוקת שגלשה די מהר לצעקות הדדיות עשו בהודעות פרטיות (ובעיקר מומלץ לא לעשות בכלל).

פורסם

רק למען הסר ספק... yanlin, כל מה שכתבת בסעיף 3 זה אוסף של מידע מוטעה במילים עדינות ואוסף של שטויות שלא מהעולם הזה אם להיות פחות עדינים.

תקרא יותר בפורום, תראה בעצמך שכמעט כל נקודה שציינת באותו סעיף היא לא נכונה.

באשר לפותח השרשור:

זול זול זול? אוטודיפו!

שמפו אמריקן איגל.

כפפת שטיפה ״נודלס׳ מיקרופייבר.

מטליות ייבוש? תנסה ג׳ילדה סינטתית או מגבת ממש ממש רכה וממש בעדינת אחרת יהיו שריטות.

ממש לא נח לי עם ההמלצה על המגבות אבל זה בוודאי יהיה טוב יותר מכל מכונת שטיפה.

ווקס טרטל ווקס, כל מה שתבחר הולך.

הייתי מציע לך טרטל ווקס אייס, עולה 90 שקל ומגיע עם פד ספוג ומטלית מיקרופייבר לניגוב הווקס.

2 דליים: דלי אחד מעט סבון עם מים ודלי שני עם מים.

מרטיב את הרכב עם מים.

כפפה לתוך דלי עם סבון ועובר בעדינות על חלק אחד ברכב.

טבילה של הכפפה בדלי מים להורדת הלכלוך ממנה.

טבילה שוב בדלי עם הסבון ומעבר על חלק אחר ברכב וחוזר חלילה.

אחרי זה רצוי להוריד את הסבון מהרכב עם דלי (או כמה דליים) של מים על הרכב.

וזהו, ייבוש עם מגבת ממש רכה או ג׳ילדה.

אז עובר למריחת ווקס: הוראות על האריזה! תקרא! אחרת יהיו לך חיים קשים וזה נכון לגבי כל חומר.

מה שחשוב זה לשים ממש מעט כל פעם.

מקווה שעזרתי.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...