Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתוב "תוספת עבור צבע " . מה הכוונה ? שאם הרכב צבוע אני משלם תוספת ואם לא אז אני מקבל רכב לא צבוע אם פח חשוף ?שאלנו את הסוכן ואת המנהל שלו ואת האחראי אולם תצוגה וכולם אמרו " מ ט א ל י " . יש ליד זה כוכבית קטנה , אבל לא מצאנו שום התייחסות לכך בדף ההזמנה .

יותר מזה , באתר ה "ישראלי " בפירוט הצבעים המילה מטאלי כלל לא מוזכרת שם . גם לא בדף שהם מחלקים {פרספקט } אין זכר לכך !

הצבעים שמופיעים בקטלוג הם : לבן , אפור , שחור , אדום קלאסי , צהוב לימון ו... זהו . לי אישית יצא לי לראות את ה"אפור " להגדרתם שהוא מן הסתם כסוף מטאלי .

לא קנינו מהם מעולם רכב וקל להם להתחבא מאחורי מילים כאלה ואחרות . אני מקווה שלא יהיה מאוחר מדי לשנות את ההזמנה מחר בבוקר . במידה ולא ... אני לא רוצה לחשוב על זה . חייבים להיות אופטימיים . לא כך ?

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מילה מול מילה.

במה שכתוב בנייר שלך - אתה מפסיד. זכותם לבקש תוספת עבור צבע צהוב.

במחיר הזה תוכל לבחור גם בצבע מטאלי. זה אותו המחיר לדבריך.

תחתים אותם על מפרט ברור.

סיכוי קלוש שמחר הסוכן יודה בטעותו ובכך שהטעה אותך.

יתכן וטעה מחוסר ידיעה, כי בדגמים אחרים התוספת היא עבור מטאלי, וכאן עבור צהוב.

עריכה:

אני לא מבין את סיום דבריך. האם הזמנת רכב שמראש אינו הבחירה שלך? כל הסיפור הטראגי שלך הוא תוצאה של דיסונס?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נפלת לצערך על שיטת מכירה של איש מכירות נוכל כמו הרבה אנשי מכירות.

אם אין זכר בכתב למילה מטאלי אין לך מה לעשות כי זה מילה שלך מול מילה של מוכר.

אתה יכול אולי לנסות לדבר עם אותו סוכן שוב ולהקליט את השיחה ולשאול אותו אם הצהוב מטאלי ואם הוא יגיד לך עדיין כן יש לך קייס, אחרת, תאלץ לספוג את הגלולה למרות הצער שבדבר.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

לא לדאוג . אכנס מחר לשם ואבקש שיירשמו את המילה מיטאלי כפי שהם אומרים כל הזמן בעל פה . וכל זה כאילו שאני לא יודע כלום ורק למען הסדר הטוב שבמסמכים וכו" וכו" + חתימה וחותמת הסוכנות . אחר כך אבקש מהם להראות לי דוגמאות של צבע הרכב ורק בסוף אעמיד אותם על טעותם .

פורסם

כנראה נפלת על נציג חדש או לא מקצועי כי הצהוב של ה- Mii באמת לא מטאלי...כל זה לא משנה את העובדה שמדיניות התמחור של סיאט בישראל לגבי ה- Mii היא שעל צבע לבן אין תוספת מחיר ועל שאר הצבעים (צהוב-לא מטאלי, אדום- לא מטאלי, שחור וכסוף- מטאלים) גובים 1000 ש"ח נוספים.

כך זה גם בשאר הדגמים (איביזה, לאון, אלהמברה) ורק על הטולדו אין תוספת מחיר, בכל המקרים האלו הצבעים שהם לא לבן הם באמת מטאלים.

האם אתה זכאי לקבל את ה-1000 ש"ח חזרה? לא. אתה זכאי לשנות לצבע אחר (כסוף או שחור) אם יש במלאי ולהרגיש שקבלת תמורה בעד ה-1000 ש"ח או שתבקש לשנות לצבע לבן ולקבל את ה-1000 ש"ח חזרה.

קח בחשבון שאם רכשתם את ה-Mii הידנית עליה היה מבצע (55K ל-3 דלתות) אז המבצע התייחס למלאי ספציפי שכלל את הצבעים לבן, אדום וצהוב ואם לא נשאר מהמלאי הזה את הצבע שאתה רוצה אז תצטרך להשאר עם הצהוב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא לדאוג . אכנס מחר לשם ואבקש שיירשמו את המילה מיטאלי כפי שהם אומרים כל הזמן בעל פה . וכל זה כאילו שאני לא יודע כלום ורק למען הסדר הטוב שבמסמכים וכו" וכו" + חתימה וחותמת הסוכנות . אחר כך אבקש מהם להראות לי דוגמאות של צבע הרכב ורק בסוף אעמיד אותם על טעותם .

לא מבין את הגישה הזאת.

באולם התצוגה ממנו רכשת עשו טעות שאין לי מושג מה הסיבה לכך.

אתה באמת חושב שכשמוכרים רכב מנסים למרוח את הלקוח עד יום המסירה? הרי כשתגיע לראות את הרכב תגלה שהוא לא מטאלי ואז תיווצר אי נעימות. כל איש מכירות בצ'מפיון יודע שהלקוח יכול לבטל את ההזמנה גם כשהרכב מגיע למסירה ללא קנס כספי, אתה עדיין חושב שמנסים למרוח אותך בחוסר תום לב ואז להיות חשופים לביטול הזמנה אחרי שהרכב רשום על שמך ועבר את כל ההכנות??

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

המבצע שלהם מתייחס לכל הצבעים .

אבל מה הסיבה שכולם יגידו את המילה "צבע מיטאלי" . כל הסוכנים כולל המנהל אולם ? מחר אני אצא משם עם המילה הזו בכתב בהזמנה . בכל מקרה אין לי בעיה עם אף צבע שהם מספקים חוץ משחור . ורק שיהיו הוגנים איתנו לגבי כל מה שיוצא להם מהפה .

וזה יהיה מעכשיו בכתב בלבד .

בתעודת האחריות מצאתי סעיף משונה למשל , על זה שהם מחייבים את הלקוח ב 50% מעלות העבודה על כל דבר שקורה בתקופת האחריות ובנוסף על 10% מעלות החלפים . לא ידעתם את זה ? עכשיו אתם יודעים . כמובן דרשתי מהם לתקן את התעודה והם עשו זאת ואפילו חתמו על זה .

לגבי הצבע לא העליתי על דעתי שיחייבו בעבור צביעת הרכב . מחר אני מקווה לשנות גם את זה .

פורסם

אל תלך ראש בקיר,תסביר להם את המצב שאמרו לך שהצבע הוא מטאלי ועל זה אתה משלם,אולי תצליח להוציא הנחה או שפשוט תבקש את הרכב בצבע אחר מטאלי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני דווקא חושב שאתה יכול להתמקח - העובדה היא שתמיד יש להם מרווח להנחות או הטבות, וגם בסוכנויות שונות אפשר להגיע למחירים קצת שונים אחרי מיקוח.

תסביר את הטיעונים שלך (בדקת אצל היצרן והצבע הצהוב הוא לא מטאלי), ותבקש שיחזירו את הכסף או שיתנו לך שווה ערך בהטבה (טיפול ראשון חינם + חיישני רוורס, למשל).

אחרת, תגיד שתבטל את ההזמנה ותזמין בסוכנות אחרת - רק היה מוכן באמת לעשות זאת.

אם אתה במצב רוח אגרסיבי - תדרוש שבהזמנה יהיה כתוב "מטאלי" ואז תפנה בתלונה לאיגוד המוסכים.

כמובן שאפשר גם להקליט את איש המכירות אומר "צהוב זה מטאלי" וכו' וכו'.

פורסם

אני דווקא בעד רוח טובה כמובן , עד כדי כך שלא אכפת לי איזה צבע אשתי תקבל את הרכב מלבד שחור , רק שיספרו את האמת וגם שיכתבו אותה . אם ה -1000 שקל הלכו , אז הלכו , מצידי שלא יחזירו ושהצבע יהיה כסף מטאלי . זה הכל . שלא יתקינו חיישנים וכל מיני שטויות ברכב . יש לי ניסיון "צרפתי" מר מהעבר הרחוק בקשר להתקנות מקומיות . טיפולים , כשיגיע זמנם אשלם אותם ללא וויכוח.

העסקה לא תיפול בגלל שינוי צבע {אני מקווה} . הרכב הזה במחירו נותן היום את התמורה הטובה ביותר לכסף . בצמפיון יודעים מזה וכנראה מנסים לעשות "תרגילי צבע" למזמינים .

מבטיח להדכן מחר איך כל העניין נגמר .

פורסם
אני לא מחפש צרות שלאחר הרישוי . מעדיף לסיים את הפרשה הזו ביום ראשון וכמה שיותר מהר . אפילו אהיה מוכן להתפשר על הצבע ולקחת כסוף מטאלי , במידה ולא ירצו להחזיר את ה-1000 ש"ח . אם לא יסכימו לזה שישנו את זה ללבן . באמת שלא אכפת לי כבר.

אני מניח שהזמנתם מלכתחילה את הצהוב כי חשבת שהוא הכי הולם את הרכב, וגם היית מוכן לשלם אלף ש״ח נוסף עבורו.

עכשיו אתה מעוניין לשנות את צבע הרכב לכסוף (מטאלי), לכאורה לא הצבע המתאים לדעתך לרכב (אחרת היית מזמין אותו מראש במקום הצהוב), רק בשביל מה... לא לצאת פרייאר? לקבל מטאלי ״אמיתי״ כי כבר שילמת?

אם הצהוב עדיף בעיניך, תישאר איתו.

האמת היא שיש יבואנים שלא גובים אגורה על תוספת צבע (מטאלי או לא) כמו דלק רכב, מאיר (לגבי הונדה לפחות, לא יודע מה קורה עם וולוו), לעומת יבואניות אחרות שדורשות כסף עבור כל סוג צבע (רנו, טויוטה).

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לא מבין את הגישה הזאת.

באולם התצוגה ממנו רכשת עשו טעות שאין לי מושג מה הסיבה לכך.

אתה באמת חושב שכשמוכרים רכב מנסים למרוח את הלקוח עד יום המסירה? הרי כשתגיע לראות את הרכב תגלה שהוא לא מטאלי ואז תיווצר אי נעימות. כל איש מכירות בצ'מפיון יודע שהלקוח יכול לבטל את ההזמנה גם כשהרכב מגיע למסירה ללא קנס כספי, אתה עדיין חושב שמנסים למרוח אותך בחוסר תום לב ואז להיות חשופים לביטול הזמנה אחרי שהרכב רשום על שמך ועבר את כל ההכנות??

באמת אפשר לבטל הזמנה ללא סיבה אחרי שהרכב כבר רשום על שמך?

יש את זה אצל עוד יבואנים או שזה משהו יחודי לצ׳מפיון?

פורסם

OK יש משהוא במה שאתה אומר . פראייר או לא , אשתי לא מעוניינת לזרוק לפח את ה-1000 שקל או לתרום אותם לצימפיון . רוב היבואנים כבר לא גובים עבור צבע מיטאלי . רכבים יפניים למינהם סוזוקי סובארו מזדה פורד סיטרואן פגיו MG וכל הקוריאניות ועוד... בצמפיון גובים כסף עבור צבע רגיל ? ומספרים שהוא מיטאלי ? מה יהיה הסוף ?

פורסם
באמת אפשר לבטל הזמנה ללא סיבה אחרי שהרכב כבר רשום על שמך?

יש את זה אצל עוד יבואנים או שזה משהו יחודי לצ׳מפיון?

זה היה הנוהל כשניהלי אולם תצוגה שלהם. לא ראיתי את זה מעולם כתוב ולשמחתי באולם שלי זה מעולם לא עמד למבחן, אבל זה ככל הנראה קיים.

מבחינת הרישום של הרכב אין בעיה, כל עוד התיק מול משרד הרישוי לא נסגר (הוא נסגר לאחר שהלקוח מקבל את הרכב) ניתן לבטל את הרישוי שנעשה לרכב. מה שלא ניתן לבטל זה העבודה שבוצעה על הרכב כדי להכינו ללקוח.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע את זה.

אז לפי מה שאתה אומר, גם אם שילמתי את כל הכסף בעבור רכב

שהזמנתי ועשו לו רישוי והכנה למסירה, אני יכול להתקשר לסוכן ולבטל?

• תוכן חדש...