Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קניתי רכב יד2 וכשפירקו למוכר את הדיבורית שלו השאירו למזלי את הצמה של ההזנת מתח.

אני רוצה לחבר מפצל שקעים של מצת אל המתח מהצמה הזו. בדקתי בעזרת מולטימר ואכן אחד מהצבעים (לא זוכר כרגע איזה) מספק מתח רק שהסוויצ' דלוק.

רציתי לשאול איך הכי טוב להתחבר למחבר הקיים, פשוט חבל לי לחתוך אותו סתם אם בעתיד אני ארצה להשתמש בו.

חשבתי להשתמש בנועלי כבל אבל אלו שהיו לי בבית לא התאימו.

מצורפות תמונות של המחבר ושל נועלי כבל למי שלא מתחבר לו לשם:

תודה,

עמית

20130817_1630022.jpg

spic-562413.jpg

פורסם

אתה לא יכול לחבר שקע כוח לצמה שיועדה עבור דיבורית.

בתחילת הצמה יש פיוז, הפיוזים ששמים לדיבוריות הם בערך הרבה יותר נמוך מהפיוזים של שקע מצת.

שנית, אתה לא יודע לאן מתחברת הצמה בחיווט המקורי של הרכב, ואתה לא יודע האם אפשר מהמקום הזה למשוך זרם גבוה.

פורסם

היי בוקי תודה על התשובה.

הצלחתי לראות שהצמה מגיעה לאיזור הקופסאת פיוזים אבל אין כל כך גישה אז לא התאמצתי.

בגדול אני מתכנן לחבר לשם רק מצלמת נסיעה זה לא אמור לצרוך יותר מדי...

אבל בכל מקרה, האם אפשר להחליף את הפיוז?

עמית

פורסם

אם אתה מחבר רק מצלמת נסיעה, אז אין בעיה ולא צריך להחליף את הפיוז.

אם את לא רוצה לחתוך את הפלג, תחתוך בעדינות עם קטר את הבידוד של החוטים מעל הפלג. רק את הבידוד, ותזיז אותו מעט למעלה/למטה. תקפיד לעבוד בעדינות, כדי שהמוליך ישאר שלם.

תתחבר לחוטים מעל הפלג, ותדאג לבידוד טוב.

פורסם

תודה שוב על התשובה המהירה.

אפשר גם לעשות זאת עם מלחם אך אני חוזר לשאלה המקורית, מה אמור להכנס לשם במקור? האם נועל כבל בגודל כלשהו אמור להתאים?

פורסם

מה שאמור להכנס לשם במקור זה פלג זכר תואם לפלג נקבה שישנו.

לשאלתך - יש סוג אחר של נעלי כבל - לא עם עיגול כמו שיש לך אלא עם לשונית שטוחה שאולי יתאמו.

בכל מקרה לא ממליץ לחבר ככה, כי אין משהו שמאבטח את נעל הכבל במקום, כי היא לא תתאים ב 100% לצורת חיבור נקבה שבפלג והחיבור יכול להתנתק עם הזמן.

פורסם

איפה אפשר להשיג כזה פלאג?

או שפשוט עדיף לי לחתוך אץ הקונקטור ולחבר בין החוטים ובמקרה הכי גרוע אם ארצה דיבורית בעתיד אפשר לחבר פלאג חדש?

עמית

פורסם

לא צריך כזה פלג. אתה יכול להתחבר על החוט לפני הפלג. לבצע הלחמה ולבודד. רצוי להתקין דרך בית פיוז ופיוז נוסף, שאם תהיה בעית קצר עתידית, ישרף הפיוז הזה ולא זה שבבית הנתיכים. כמובן בתנאי שערך הנתיך לא יהיה גבוה יותר מערך הנתיך שבבית הנתיכים אלא אף נמוך ממנו בשניים עד שלשה אמפר, וכל זאת בתנאי שהמקום אליו התחברו בבית הנתכים אכן מיועד לזרמים כאלה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...