Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר ל-Ubuntu

Mr.Z
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל חיי השתמשתי בווינדוס, הייתה תקופה קצרצרה בה התנסיתי באובונטו אבל לא הסתדרתי

כי הייתי עדיין קטן :wink:

בנוסף, באותה תקופה עדיין שיחקתי במשחקים ולא מצאתי דרייבר תואם Linux בשביל הכרטיס מסך.

בכל אופן, יש לי מחשב טוב למדיי מבחינת חומרה אבל השימושים בסיסיים, אנחנו מדברים כאן על גלישה רבה באינטרנט,

מוזיקה, סרטים, קריאה של ספרים (PDF), ואופיס.

מה הם ה-Pro וה-Cons?

האם כדאי לי לעבור?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מוצא טעם למעבר בשימושים שציינת.

אם כבר אז יש חיסרון בדמות אופיס -, אני מעדיף את אופיס על פני libre, לא רק בגלל העברית.

חוץ מזה, המערכת בשלה ואני לא מוצא שום הבדל מהותי באופן ההפעלה.

דפדפן זה דפדפן, ויש דרייברים לכל דבר.

לעבודה זה סיפור אחר - ברגע שיש למחשב טרמינל אני רגוע. :wink:

כך או כך, להתקין dual-boot זה קל מאוד ולא עולה אגורה, אתה מוזמן לעשות את זה בשביל הכיף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא מוצא טעם למעבר בשימושים שציינת.

אם כבר אז יש חיסרון בדמות אופיס -, אני מעדיף את אופיס על פני libre, לא רק בגלל העברית.

חוץ מזה, המערכת בשלה ואני לא מוצא שום הבדל מהותי באופן ההפעלה.

דפדפן זה דפדפן, ויש דרייברים לכל דבר.

לעבודה זה סיפור אחר - ברגע שיש למחשב טרמינל אני רגוע. :wink:

כך או כך, להתקין dual-boot זה קל מאוד ולא עולה אגורה, אתה מוזמן לעשות את זה בשביל הכיף.

ואם החלטתי שהמערכת לא בשבילי, יש אפשרות למחוק את הלינוקס מה-Dual Boot ?

פורסם

לינוקס זה מעולה. אובונטו זו הפצה פשוטה מאוד לשימוש והתקנה של תוכנות. הם עשו אותה בסגנון של מאק.

אין שום בעיה לעבוד עם מערכת הזאת, אופן אופיס ונגזרותיו מאוד נחמד - אם כי נופף מאופיס של מיקרוסופט. מעבר לזה, יש אפילו סטים עם משחקים.

ממליץ בחום, אלא אם כן אתה חייב אופיס של מיקרוסופט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לינוקס זה מעולה. אובונטו זו הפצה פשוטה מאוד לשימוש והתקנה של תוכנות. הם עשו אותה בסגנון של מאק.

אין שום בעיה לעבוד עם מערכת הזאת, אופן אופיס ונגזרותיו מאוד נחמד - אם כי נופף מאופיס של מיקרוסופט. מעבר לזה, יש אפילו סטים עם משחקים.

ממליץ בחום, אלא אם כן אתה חייב אופיס של מיקרוסופט.

לא חובה אופיס של מייקרוסופט, פשוט יש לי רישיון מקורי (היה במבצע...)

אז חשבתי אולי תהיה אפשרות לנצל אותו. לא שזה deal breaker מבחינתי.

אין אפשרות להתקין את זה עם איזה אימולטור כמו Wine?

אבל לשאר הדרישות שלי הוא יעבוד כמו שצריך, כן?

והאם יש הפצה טובה יותר מ-Ubuntu שתוכל להמליץ עליה?

אגב, איזה קטע- בדקתי עכשיו אחרי בערך שנתיים ונראה ש-ATI עשו דרייבר תואם ל-Linux לכ.מסך שלי.

פורסם
ואם החלטתי שהמערכת לא בשבילי, יש אפשרות למחוק את הלינוקס מה-Dual Boot ?

בעזרת ידיים ישרות ודיסק התקנה של חלונות, אפשר

בכל מקרה, לפני שאתה מתחיל להתעסק עם אובונטו, דאג לגבות את החומר מדיסק קשיח, ובמידה והמחשב הגיע עם מערכת הפעלה מותקנת מהיצרן, תדאג להשיג דיסק התקנה.

אני לא אומר שאובונטו ימחק לך הכל מהמחשב, אבל חשוב שיהיו גיבויים גם אם המחשב עובד פיקס, ובטח אם יש לך רצון להתעסק עם מערכות הפעלה ומחיצות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם כבר אתה עובר ללינוקס, לך על fedora. זו הפצה מאוד טובה - זה למעשה מה שפעם היה red hat, רק למשתמש הביתי.

אם אתה צריך תמיכה באופיס, תשקול את המעבר. יש חלופות אך לא כולן טובות ולא כולן נותנות או מתקרבות למה שיש באופיס. על משחקים אין ממש מה לדבר (wine ודומיו זה לא פתרון משהו).

ורק כדי להעמיד דברים על דיוקם: אובנטו לא עשו משהו כמו מאק. כשאתה מתקין לינוקס יש לך אפשרות לבחור ממשק GUI. הGUI של אפל זה משהו ספציפי שלהם (בניגוד לבסיס של מ״ה שהוא יוניקס, שזה גם הבסיס של לינוקס בכל מקרה). כך או כך, תוכל לבחור איזה ממשק שמתחשק לך: הפופולריים הם KDE וGNOME. אני אישית התקנתי KDE כשהתעסקתי בזה (העדפה אישית).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם כבר אתה עובר ללינוקס, לך על fedora. זו הפצה מאוד טובה - זה למעשה מה שפעם היה red hat, רק למשתמש הביתי.

אם אתה צריך תמיכה באופיס, תשקול את המעבר. יש חלופות אך לא כולן טובות ולא כולן נותנות או מתקרבות למה שיש באופיס. על משחקים אין ממש מה לדבר (wine ודומיו זה לא פתרון משהו).

נכנסתי לאתר של Fedora, מגניב שיש להם תמיכה מלאה בעברית.

בכל אופן, התחלתי את ההורדה ורשום לי "אתה לא חייב למחוק את המערכת הנוכחית שלך כדי לנסות אותה, וזה לא יסכן את הקבצים שלך. קח את פדורה לנסיעת מבחן, ואם אתה אוהב אותה, אתה יכול להתקין את פדורה ישירות לכונן הקשיח שלך משולחן העבודה של התקליטור החי אם תרצה בכך."

זה אומר שאפשר סתם לנסות את זה אפילו תוך כדי שהווינדוס פועל ואז להחליט איך אני ממשיך משם?

בעזרת ידיים ישרות ודיסק התקנה של חלונות, אפשר

בכל מקרה, לפני שאתה מתחיל להתעסק עם אובונטו, דאג לגבות את החומר מדיסק קשיח, ובמידה והמחשב הגיע עם מערכת הפעלה מותקנת מהיצרן, תדאג להשיג דיסק התקנה.

אני לא אומר שאובונטו ימחק לך הכל מהמחשב, אבל חשוב שיהיו גיבויים גם אם המחשב עובד פיקס, ובטח אם יש לך רצון להתעסק עם מערכות הפעלה ומחיצות

הכל מגובה, ויש לי דיסק של הווינדוס (פרוץ).

בכל אופן, כיצד אני מוחק את הלינקוס מה-Dual Boot דרך הדיסק התקנה של הווינדוס?

פורסם

כן ולא. אתה (למיטב ידיעתי) לא יכול להריץ ישירות מווינדוס, אבל אתה כן יכול לצרוב על דיסק ולבצע ממנו בוט וזה רק טוען את המערכת, לא מתקין שום דבר (ואתה מוגבל מבחינת מה שאתה יכול לעשות) אבל נותן לך להתנסות במערכת (גלישה וכל מיני כאלה). ברגע שתכבה את המחשב המערכת תוסר.

פדורה זו הפצה נהדרת, באמת. רק חשוב מאוד שתוודא את ההורדה שלך עם checksum (נכון לכל הפצה שאתה מוריד מהאינטרנט) כדי לוודא שכל קבצי ההתקנה תקינים. יש להם הורדה דרך ביטורנט כמדומני.

אתה יכול להציץ קצת בגוגל ולראות את האופציות לממשקים ולהחליט מה בא לך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שורות אלה נכתבות ממערכת פדורה שהותקנה על vmWare במערכצ win7 מארחת. אחלה מערכת, מזכירה מאוד את אובונטו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

שאלה, ראיתי חבילות שונות בחנות של פדורה,

האם יש אפשרות "לפרוץ" או משהו כזה בכדי לא לשלם על חלק מהתוכנות?

ואיזה Desktop כדאי לבחור? יש הבדלים חוץ מהעיצוב?

*והדבר הכי חשוב, אני זוכר שבעבר (לפני מספר שנים) כשהתקנתי UBUNTU הייתה לי בעיה,

פשוט לא היה לי אינטרנט... אין לי איזשהם דרייברים מיוחדים, בווינדוס זה פשוט זיהה לי את הכרטיס רשת

והיה לי אינטרנט בלי לעשות כלום.

האם בלינוקס אני אשאר בלי אינטרנט או מה?

פורסם

כמו שכתבתי, אין בעיות עם דרייברים היום.

יש לעתים בעיה עם מחשבים חדשים מדי, אבל אם המחשב שלך טיפ-טיפה ותיק או סתם נפוץ - יש דרייברים להכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה אתה עושה את זה לעצמך? במידה ואתה רוצה להשתמש במחשב שלך כפי שתיארת, תשאר בווינדוז. אני משוכנע שזה יקרה מעצמו אחרי שתצטרך לקרוא שעתיים על איך ניגשים ל- share, או אם יש לך שני מסכים ומעלה רחמנא ליצלן.

אם אתה רוצה לעבוד עם לינוקס כדי להתמקצע עם המערכת, זה כבר עניין אחר. דע שזה תהליך כואב ומתסכל והמוטבציה להכיר צריכה להיות מאוד גבוהה, אחרת אתה סתם תבזבז לעצמך את החיים. בכל מקרה הדרך המומלצת כפי שציינו היא דרך VirtualBox או, לטעמי, VMWare.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

חזרתי לWIN7. האובונטו/פדורה ודומיהן פשוט חינמיות. זה הכל. מעבר לזה: אין שום יתרון זה או אחר במעבר אליהן - להיפך.

המעבר אליהן ברמת המשתמש הביתי הוא אך ורק אם אתה מתנגד למחירים שהחברות המסחריות (מייקרוסופט ואחרות) דורשות עבור תוכנות יומיות.

מעבר לכך, צפה לעיבוד תמלילים גרוע (libre/OpenOffice פשוט גרועות בעניין הזה לעומת OFFICE של מייקרוסופט) חויית שמע לא מי יודע מה וחווית שימוש כמעט כמו של MAC.

הפונט מכוער (דחוס בגובה ותמיד על BOLD, פונט TAHOMA).

זמן ריצה מהיר יחסית לWIN, עליה מהירה.

דורשת הסתגלות רצינית - תשכח מכל מה שאתה מכיר מ-WIN.

המלצה שלי: אל תעבוד עם LINUX אם אתה לא חייב.

אני משתמש בה רק בגלל שאני חייב, וגם זה על VB ולא כמערכת יחידה/DUAL-BOOT.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...