Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר ל-Ubuntu

Mr.Z
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא צריך לפרוץ כלום, בגרסא הבייתית יש כל מה שאתה צריך.

ו roeibf צודק: תעבור ללינוקס רק אם אתה לא רוצה לשלם על ווינדוס, מעוניין לראות סרטים ועיבוד תמלילים מינימלי. אם אתה צריך/תצטרך אופיס או תרצה לשחק עדיף לך להישאר עם ווינדוס. לינוקס זה נחמד, אבל לרוב המשתמשים הביתיים אין שימוש בזה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיתקין GENTOO, הכי טוב

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לכל אלו ששאלו למה אני רוצה לעבור- הסיבה פשוטה,

עברתי כבר את כל העניין של משחקים והשימוש מהמחשב זה נטו גלישה מסיבית באינטרנט, עבודות,

קריאת ספרים (PDF), סרטים ומוזיקה.

כרגע אני עם ווינדוס 7 ופשוט נשבר לי מזה, הוא מרגיש לי עמוס וכבד, ב-Idle הוא לוקח לי משהו כמו 45%

זיכרון (מתוך 4GB) למרות שלא מותקן כמעט כלום חוץ מאנטיווירוס יחסית קל.

אז אני אומר לעצמי... למה להישאר בווינדוס הכבד הזה אם אני גם ככה לא משחק במשחקים ויש מערכת אחרת

קלה פי 2 ואפילו 3 מהווינדוס שתיתן לי את אותה תמורה, בלי וירוסים, בעיות ואמינה לא פחות, ואולי אפילו יותר מהווינדוס.

כמובן שאני אעשה Dual Boot והווינדוס יהיה לדברים כמו אופיס ודברים שבהמשך יתגלו כדורשי ווינדוס.

החשיבה נכונה במעבר (או שמא, תוספת) ללינוקס?

האם Ubuntu המוכרת היא השחרור הטוב ביותר?

פורסם

אי אפשר לומר על אובונטו שהוא קליל. ווינדוז, אם תשמור עליו נקי מג'אנק, מרגיש הרבה יותר זורם ונעים.

עוד לא ניסיתי, אבל ממליץ לקרוא על mint. הרבה ברחו אליו אחרי שאובונטו הגיע עם unity (ממשק כבד, מעצבן ופולשני).

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

מנסיון רב עם אובונטו & וינדוס, אני לא חושב שניתן להשוות.

אובונטו היא הפצה באיכות נמוכה, מלאת באגים, איטית מאוד, לא אינטואיטיבית ופשוט קשה לעבודה.

ממליץ בחום שלא לעבור.

פורסם

אתה פשוט יכול לנסות את הLIVE CD של OPENSUSE וליראות אם אתה מעוניין.

זרוק על USB ותיבדוק.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כרגע אני עם ווינדוס 7 ופשוט נשבר לי מזה, הוא מרגיש לי עמוס וכבד, ב-Idle הוא לוקח לי משהו כמו 45%

זיכרון (מתוך 4GB) למרות שלא מותקן כמעט כלום חוץ מאנטיווירוס יחסית קל.

אז תסיר את האנטיווירוס, ו/או תעבור לחומרה זריזה יותר.

WIN 7 נקי בלי אנטי ווירוסים מיותרים זז יפה.

לא ביצעתי השוואות מרחיקות-לכת של ביצועים בין שתי המערכות,

אובונטו מרגיש זריז יותר אבל לא בצורה משמעותית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אי אפשר לומר על אובונטו שהוא קליל. ווינדוז, אם תשמור עליו נקי מג'אנק, מרגיש הרבה יותר זורם ונעים.

עוד לא ניסיתי, אבל ממליץ לקרוא על mint. הרבה ברחו אליו אחרי שאובונטו הגיע עם unity (ממשק כבד, מעצבן ופולשני).

יש כל כך הרבה הפצות, לא יודע כבר מה לקחת!

Fedora, Mint, OpenSuse והרשימה רק ממשיכה...

למרות שהמינט דווקא נראה מגניב, במיוחד שיש שם את הבאר למטה.

העניין הוא, שכולן נראות מגניב ואחלה, אבל אני לא באמת יודע איך להשוות ביניהם.

מנסיון רב עם אובונטו & וינדוס, אני לא חושב שניתן להשוות.

אובונטו היא הפצה באיכות נמוכה, מלאת באגים, איטית מאוד, לא אינטואיטיבית ופשוט קשה לעבודה.

ממליץ בחום שלא לעבור.

ללינוקס בכללי או אובונטו?

יש משהו אחר שהיית ממליץ עליו?

אתה פשוט יכול לנסות את הLIVE CD של OPENSUSE וליראות אם אתה מעוניין.

זרוק על USB ותיבדוק.

אנסה את OpenSuse, היא מגיעה ב-ISO של 4.7GB, למה?

כלומר, כל הפצה אחרת היא בין 800-1000 מגה, מה יש בסוזה שאין באחרות?

אז תסיר את האנטיווירוס, ו/או תעבור לחומרה זריזה יותר.

WIN 7 נקי בלי אנטי ווירוסים מיותרים זז יפה.

לא ביצעתי השוואות מרחיקות-לכת של ביצועים בין שתי המערכות,

אובונטו מרגיש זריז יותר אבל לא בצורה משמעותית.

למחוק את האנטי-וירוס לא בא בחשבון, יש הרבה זבל שמסתובב באינטרנט, לא יכול להסתכן בדבר כזה.

לא מרגיש את הצורך לשדרג את החומרה, זה אמור לעשות עבודה מעל ומעבר:

AMD Quad Core Black Edition 955 3.2Ghz

Gigabyte GA-MA770T-UD3

Sapphire HD6950 2GB

Kingston 1600Mhz 4GB

פורסם

גירסת הLIVE של OPENSUSE היא גם כ1GB, הגירסה המלאה היא DVD.

Live KDE או Live GNOME - תנסה ותחליט.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ה-7 לא אמור לקרטע לך על מפרט כזה.

יש לי מפרט פחות או יותר ברמה של המפרט שלך ואני כבר מעל 3 שנים משתמש ב-7 והוא עובד מהר וחלק.

הלינוקס באמת נראה טוב והכל... ניסיתי את אובנטו קרוב ל-5 פעמים וכל פעם נשברתי בגלל משהו אחר. בפעם האחרונה זה היה בגלל שלא הצלחתי להתקין את הדרייבר של כרטיס הקול.

פורסם

היום יש תמיכה מובנית כמעט להכל, וקשה לי להאמין שבהתקנה של הפצה נורמלית תצטרך לרוץ ולחפש כל מיני דריוורים.

לפני כמה חודשים התקנתי פדורה ולא נדרשתי להתקין דריוור בעבור שום רכיב, הכל פועל ישר מהקופסא. נכון, הרבה התקנות אינן מתבצעות בלחיצת כפתור - אבל היי, זה כל הכיף בלינוקס :-P

ובכל מקרה - אחרי פעמיים שלוש מתרגלים והתקנות דרך הטרמינל הופכות לעניין של מה בכך... בפדורה למשל קיים יישום software דרכו ניתן להתקין בלחיצה אחת תוכנות מכל הסוגים. כמו כן, תוכל למצוא בגוגל תשובות לכל דבר - בדרך-כלל צירוף המילים "how to" אל מה שאתה מנסה לעשות יניב לך תוצאות רלוונטיות ביותר.

לדוגמה - אם תריץ חיפוש בגוגל עם מילות המפתח "how to install * linux" כשאת linux תחליף עם שם ההפצה שלך ואת * עם מה שאתה מנסה להתקין, תמצא הוראות דיי מדוייקות כבר בתוצאות הראשונות בגוגל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
יש כל כך הרבה הפצות, לא יודע כבר מה לקחת

כל הפצה מגיעה מאיזשהי נקודת מבט.

אובונטו נועדה להיות הדסקטופ הלינוקסי המיינסטרימי אבל נופלת כי היא מנסה לבלוע את שוק ה- touch

מינט היום באה ממקום של לתפוס את כל בורחי האובונטו (ומצליחה יפה)

סנטוס היא ה- enterprise linux ולכן כל המרכיבים שלה יחסית ישנים אך בדוקים היטב

פדורה מגיעה ממקום של לקחת את כל מרכיבי ה- cutting edge ולדחוס אותם לחבילה אחת יפה שלא עובדת

וכו' וכו'

לסיכום:

- נקה את הווינדוז שלך וסביר שיהיה לך הרבה יותר טוב.

- תתקין מינט על VM

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אם אתה רוצה תגובות מהירות, נסה את http://puppylinux.org/

כל המערכת בזכרון, כך שהכל טס. פאפי מיועדת גם למחשבים ישנים .

יתרון נוסף לפאפי לינוקס הוא הצע התוכנות. אם תיקח גירסת פאפי שבנויה על בסיס אובונטו, תהיה לך גישה קלה לכל מלאי התכנות של אובונטו, שהוא מלאי ענק.

מומלץ להתקין את פאפי על disk on key, ולהפעיל את המחשב מהזכרון הזה.

בהצלחה

יהודה

פורסם

Well I decided to install it anyway,

Biggest mistake I have every done, really, tried MINT, Ubuntu, Fedora and it's just one big piece of shit.

I need terminal for everything and every little thing requires me to look for a guide.

I don't know what went wrong but I don't have hebrew.

Besides it being free and nicely designed, it has nothing to offer

• תוכן חדש...