Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי סוזוקי איגניס 2005 עם 113 אלף קילומטר.

הרכב ברשותי כ4 שנים, ממוצע 15 אלף ק"מ לשנה.

הרכב מתוחזק במוסך מורשה ללא תקלות למעט החלפת רדיאטור.

בהתחלת נסיעה כאשר לוחצים מהר עם הגז ישנה דפיקה/ מכה המורגשת מהגיר

כאשר נוסעים אני אסע לדוגמא כ 60 קמש ואני יבלום מהר כאשר האוטו לפני עצירה ישנה שוב מכה בגיר.

כלומר בהורדה ועלייה של הילוך נמוך ישנה מכה/ דפיקה.

המכה אינה חזקה אך אינה חלשה משהו באמצע.

הלכתי למכון שיפוץ גירים "טופ גיר" בבאר שבע

ההמלצה שקיבלתי הינה:

בדיקה של המגנט במידה וישנו בלאי טבעי לבצע:

ניקוי הגיר+החלפת מסנן והחלפת שמן (לטענתו השמן כהה מאוד) עלות 500שח

במידה וישנו בלאי גדול יותר לבצע שיפוץ עלות 4000-5000 שח.

או הזמנת גיר חלופי שעבר עד 60 אלף קילומטר כבר משופץ עלות 6000-7000 שח

האם לדעתכם לפי התיאור ישנה הצדקה לפתיחת / שיפוץ / ניקוי של הגיר ?

וכן הבעיה מציקה לי ...אפשר לחיות עם זה בקלות אבל אני אוהב יותר מושלם

פורסם

הייתי ממליץ ללכת לשמוע עוד חוות דעת אחת זה לא יזיק ויכול רק להועיל לך. המחירים שניתנו לך פשוט שערורייתיים ויקרים מאוד!! ניתן להביא גיר שכזה מפירוק בפחות מחצי מחיר ממה שהוצע לך למרות שקשה למצוא פירוקיות שמחזיקות ברכבים כאלה.

פורסם
הייתי ממליץ ללכת לשמוע עוד חוות דעת אחת זה לא יזיק ויכול רק להועיל לך. המחירים שניתנו לך פשוט שערורייתיים ויקרים מאוד!! ניתן להביא גיר שכזה מפירוק בפחות מחצי מחיר ממה שהוצע לך למרות שקשה למצוא פירוקיות שמחזיקות ברכבים כאלה.

אלו מחירים מוגזמים?

כולם או רק המחיר להחלפת גיר חלופי ?

למט חוות דעת נוספת האם אתה חושב שלפי הבעיה המתוארת כדאי בכלל ללכת לשיפוץ ?

פורסם

גם השיפוץ עצמו נישמע לי יקר וגם להביא גיר משופץ נישמע לי שם יקר. גם לשפץ גירים שכאלה צריך לדעת כדי שיחזיקו עוד הרבה שנים. אני מעדיף לשים גיר מפירוק שלא שופץ אלא פשוט היה על רכב ונישאר במצב תקין מאשר להיתעסק עם משופצים. בעניין הבעייה שלך אני המלצתי לגשת לאיבחון מיקצועי נוסף כי לא מדברים פה על כמה מאות שקלים אלא על אלפים. בנוסף מה שאפשר לעשות באמת כתרופה ראשונית זה להחליף את שמן הגיר לחדש ביחד עם הפילטר ואולי הבעייה תיפתר אך זה לא מובטח.

פורסם
גם השיפוץ עצמו נישמע לי יקר וגם להביא גיר משופץ נישמע לי שם יקר. גם לשפץ גירים שכאלה צריך לדעת כדי שיחזיקו עוד הרבה שנים. אני מעדיף לשים גיר מפירוק שלא שופץ אלא פשוט היה על רכב ונישאר במצב תקין מאשר להיתעסק עם משופצים. בעניין הבעייה שלך אני המלצתי לגשת לאיבחון מיקצועי נוסף כי לא מדברים פה על כמה מאות שקלים אלא על אלפים. בנוסף מה שאפשר לעשות באמת כתרופה ראשונית זה להחליף את שמן הגיר לחדש ביחד עם הפילטר ואולי הבעייה תיפתר אך זה לא מובטח.

בעל המכון אמר שלדעתו בגלל הקילומארז הנמוך הוא לא סבור שיש צורך לשפץ אך לא יכול להיות בטוח ללא פתיחת הגיר.

לדעתו אם בפתיחה יהיה בלאי סביר כדאי לבצע ניקוי של הגיר החלפת פילטר ושמן והוא חושב שהבעיה תעלם או לפחות תופחת מאוד.

כאשר לקחתי את האוטו לבדיקה לפני 4 שנים ציינו בבידקה ששמן הגיר כהה מאוד וגם במכון אמרו שהשמן לא ניראה טוב וכהה מאוד ובכל מקרה ממליצים על החלפת שמן וניקוי לפני תהליך השיפוץ.

שאלה קטנה...אתה מציין שהמחירים גבוהים מאוד.

כמה לדעתך אמור להעלות שיפוץ גיר של אוטו כמו שלי? (בערך)

ד"א המכון נותן 12 חודשי אחריות

פורסם

ללא ספק אתה יכול להתחיל בהחלפה של שמן הגיר במלואו עם פילטר שמן הגיר ולקוות לטוב. סחבת עם שמן שאיבד מתכונותיו הרבה מאוד זמן וחבל. בעניין המחירים - יצא לי יותר להיתעסק בגירים מפירוק במצב תקין ולא משופצים ואני מדבר איתך על מחיר של 1500 ש"ח לגירים שהמשיכו להחזיק שנים.

פורסם
ללא ספק אתה יכול להתחיל בהחלפה של שמן הגיר במלואו עם פילטר שמן הגיר ולקוות לטוב. סחבת עם שמן שאיבד מתכונותיו הרבה מאוד זמן וחבל. בעניין המחירים - יצא לי יותר להיתעסק בגירים מפירוק במצב תקין ולא משופצים ואני מדבר איתך על מחיר של 1500 ש"ח לגירים שהמשיכו להחזיק שנים.

תודה על כל שתשובות

למה אתה מתכוון סחבתי עם השמן ?

הייתי אמור להחליף אותו?

זה משהו שמחליפים אחת לכמה שנים? איך אני אמור לדעת בעתיד עוד לפני שמתחילה בעיה בגיר האם כדאי להחליף שמן גיר לשם שמירה ותחזוקה נכונה ?

אשמע לעצה שלך ואבצע ניקוי החלפת שמן ופילטר במידה והבעיה תמשיך/תחריף אבצע סקירת מחירים וחוות דעת נרחבת יותר

פורסם

וודאי שמחליפים שמן גיר. על פי הוראות יצרן חובה להחליף שמן גיר כל X קילומטרים . במידה והיית מחליף לפני 4 שנים אני מאמין שהגיר היה סוחב לך ללא שום בעיה. בכל מיקרה לא בוכים על חלב שנישפך ורק לומדים ממצבים שכאלה. אני מאמין ומקווה שהחלפת שמן הגיר תיפתור את הבעיה או לפחות תפחית אותה.

פורסם
וודאי שמחליפים שמן גיר. על פי הוראות יצרן חובה להחליף שמן גיר כל X קילומטרים . במידה והיית מחליף לפני 4 שנים אני מאמין שהגיר היה סוחב לך ללא שום בעיה. בכל מיקרה לא בוכים על חלב שנישפך ורק לומדים ממצבים שכאלה. אני מאמין ומקווה שהחלפת שמן הגיר תיפתור את הבעיה או לפחות תפחית אותה.

האוטו מטופל במוסך מורשה סוזוקי מעצבן מכעיס מאוד שלא הציעו אמרו המליצו שיש לבצע תחזוקה מסוג זה לגיר.

הגיר (האוטו) סוחב בצורה מעולה!

האוטו זריז מאוד נוסע יפה ושקט, אין רעשים מגיר, ואין דפיקות בגיר בנסיעה רגילה או רצופה

בדובר בבעיה שמופיעה רק בהתחלת נסיעה וגם אז לא תמיד או לקראת עצירה וגם פה לא תמיד.

מאוד מציק לי (מבחינה כספית וגם מבחינה שלגעת בגיר ואולי לא באמת צריך) לבצע שיפוץ גיר לאוטו מפני שהאוטו מתוחזק מעולה נוסע נהדר ומשרת אותי ללא תקלות ואני מרגיש שהבעיה אינה גדולה לפחות בתחושת הנסיעה.

פורסם

אם כך המצב אל תרוץ עדיין לשום כיוון של שיפוץ גיר. בצע את הדבר הבסיסי שזה החלפה של שמן הגיר עם הפילטר לשמן מקורי כמובן. יש סיכוי טוב שהבעייה תיפתר.

פורסם
אם כך המצב אל תרוץ עדיין לשום כיוון של שיפוץ גיר. בצע את הדבר הבסיסי שזה החלפה של שמן הגיר עם הפילטר לשמן מקורי כמובן. יש סיכוי טוב שהבעייה תיפתר.

תודה תודה תודה לך על התשובה ועל הסבלנות.

חייב שאלה נוספת :)

לא בוצע באוטו מעולם ניקוי קרבורטור... היית ממליץ על ניקוי קרבורטור או על ניקוי משהו אחר לשם שיפור ביצועים וצריכת דלק ?

פורסם

המלצתי לך: לך למוסך רגיל ותבדוק את כל התושבות גיר+מנוע.

ועל הדרך תעשה טיפול לגיר .(פילטר + שמן).

צריך להחליף כמה פעמים שמן עד שהוא יהיה נקי ושקוף, כל החלפה רק חלק כמו 50 אחוז מוחלף...קח בחשבון,אם אתה לא אוהב חצי עבודה, צריך לעשות כמה החלפות בשביל להגיע לשלמות, או לחילופין לשאוב עם משאבה מיוחדת שיש בחלק מהמוסכים את כל הכמות....גם אז אני ממליץ לחזור אחרי שבוע ולעשות זאת שוב...פעם אחת כמו שצריך לטווח ארוך.

נ.ב. (גם אני אוהב מושלם, בגלל זה אני החלפתי אצלי את כל התושבות בלי שום קשר לכלום(2007).כחלק מיישור קו גדול.

תתחדש.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אם אתה רוצה עוד חוות דעת רצינית בב"ש, אני ממליץ על מוסך "עידן הרכב" בעמק שרה שהוא קודם כל מוסך רגיל אבל גם מבצע שיפוץ גירים (באיכות גבוהה, הוא עשה לי שיפוץ גיר לפני 6 שנים ביונדאי ישנה שהייתה לי). יש שם בחור בשם מיכאל מומחה לגירים אוטומטיים ואפשר לסמוך עליו. לצורך הענין הייתה לי בעיה דומה ברכב הנוכחי כשקניתי אותו לפני 3 שנים והתיקון היה החלפה של וסת (סולנואיד) לחץ שמן גיר, בעיה ידועה ומוכרת ברכב שלי. אין לי מושג אם בסוזוקי שלך זה אותו דבר אבל לדעתי כדאי לשמוע עוד מישהו לפני שרצים לשפץ גיר.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני חושב בדיוק כמו החבר'ה מעליי קודם כל תתחיל בהחלפת שמן אבל עם דגש על כל השמן

ממליץ בחום על ספי - http://www.girim.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95

יש עליו הרבה המלצות בפורום

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

• תוכן חדש...