Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד70K-75K - ידני

mic3mic4
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי.

אני מעוניינת לקנות רכב חדש - עדיפות לסופר מיני - ומתלבטת בין מס' אופציות, כמו גם האם לקנות חדש או משומש.

האחרונות שהגיעו לקו הגמר הן הפורד פיאסטה, המאזדה 2 והיונדאי I20.

חשוב לי תצורכת הדלק (כמובן..), הנוחות, השקט בנסיעה, והעתיד המוסכי שלהם. אה, אני חייבת להודות שגם איך שהן נראות - זה רכב שישמש אותי לכמה שנים - אז אני מעדיפה לאהוב את מה שבחרתי ולא רק לתת לנתונים היבשים להכריע.

קראתי ביקורות טובות על הפורד פיאסטה, אבל אני בקושי רואה אותם על הכביש, ואני לא מבינה למה.

בנוסף, אני לא מצליחה להחליט כמה 'ירידת הערך' משמעותית מבחינתי, כי מאוד בא לי כבר רכב עם שקט ולא מוסך כל שני וחמישי.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה

פורסם

אם רוב התנועה שלך עירונית, הייתי ממליץ על קליאו החדשה מהחברה. נראית מצויין, מאובזרת, צריכת דלק טובה ומנוע אמין. אם בכל זאת את מעוניינת ביד 2 זה לא באמת קריטי פיאסטה או I20, כל עוד הק"מ לשביעותך ומצב הרכב הכללי טוב. הייתי מכניס למשוואה גם את האיבו פונטו שהגיעה ברמות אבזור מאוד טובות לפני כשנתיים ונמכרה במבצע ( 85K ). היום ללא ספק תוכלי למצוא אותן בתקציב שלך.

פורסם

מסכים בהחלט. האיבו פונטו מכונית מעולה. את המאזדה 2 הייתי מוריד, כי לי אישית היא לא הייתה נוחה כל כך. היא הכי זריזה, וזהו בערך. הפיאסטה וה-I20 היו נוחות. לדעתי, חפשי פיאסטה/I-20/פונטו ומה שתמצאי במצב הכי שמור (מט ק"מ, מעט ידיים, תיעוד טיפולים מלא וכדומה) תקפצי לבדוק. היתרון בחיפוש מספר מכוניות זה שאת יכולה לסנן, ובאמת למצוא את הפריט השמור ביותר, להבדיל ממי שנעול על דגם אחד, ובסוף מוצא עצמו מתפשר.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אף אחת מהמכוניות הללו לא מצטיינת בצריכת דלק נמוכה במיוחד, למעט אולי ה-i20 שבדגם ה-1.2 ליטר ידני שלה מגיעה לצריכת דלק יפה מאוד של כ-15 קילומטרים לליטר לפי הבדיקה שלי. הדגם האוטומטי של ה-i20, המאזדה 2 והפיאסטה מציגים נתוני צריכת דלק אמיתיים רחוקים מאוד מאוד מהמספר הזה.

אגב, מאזדה 2 בכלל לא נמכרת בארץ בדגם ידני. אין לי מושג מה היא עושה ברשימה הזאת.

אני בהחלט הייתי ממליץ לשקול את הקליאו החדשה. מכונית נהדרת, ממש כיף של אוטו, ובתקציב שלך נכנסת גרסת הבסיס עם מנוע ה-1.2 ליטר וגיר ידני. ה-i20 היא האופציה הבטוחה ביותר בכל מה שקשור ל"עתיד מוסכי", מכונית ותיקה בשוק עם מוניטין מוכח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תחת אותם קריטריונים שהגדרת מצאתי את עצמי מזמין קיאה ריו חדשה. ידנית כמובן. אהבתי מאוד את העיצוב החיצוני.אני לוקח בחשבון שהרכב לא יהיה ארנבת רמזורים, אבל לנסיעת הבוקר / ערב שאני צריך, עם מקסימום אמינות הוא הרכב שענה על הדרישות.במשפחה אני מחזיק שני רכבי קיאה מהשנים האחרונות לשביעות רצוני המלאה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא שמתי לב בכלל שמאזדה 2 לא מגיעה בדגם ידני. חבל.

אני כרגע נוסעת על פיג׳ו 306 ידני בן מאתיים בערך עם נפח של 1600. למרות גילו המרשים הוא עולה את העליות של ירושלים בלי למצמץ. המעבר לידני של 1.2 או 1.25 יורגש מהבחינה הזו?

הייתי היום באיילון מוטורס לראות פיאסטה. מסתבר, דרך אגב, שאין שם נסיעות מבחן. הציגו מאוד יפה את הרכב ואני חייבת להגיד שבגדול התרשמתי מאוד לחיוב. הייתי משנה כמה דברים, אבל בסופו של דבר הם קוסמטיקה ולא דברים מהותיים (למשל זה שמאחור החלונות אינם חשמליים). בנוסף, מתסכל שכל ההבטחות על תחרותיות שמורידה מחירים זה לא באמת המצב ורכב חדש הוא רכב יקר.

לגבי הרנו קליאו- יש לי טראומה מריו מגאן שיש לי בעבודה- רכב נוראי בעיני, ולכן יש לי רתיעה מרכב אחר מאותו הבית. שווה לשנות את הדעה?

תודה

פורסם

לרוב האנשים יש רתיעה מרנו בכלל המגאן 2 שזכורה לרעה עם הגיר הנוראי. כאשר את קונה רכב כמו הקליאו הידנית, אין כל כך במה ליפול. המנוע - מנוע שנעשה בו שימוש כבר שנים ברנו בלי בעיות כלשהן. התיבה ידנית - גם בלי בעיות כלשהן. את הולכת על בטוח במקרה הזה.

פורסם

רוב החברים המליצו על הקליאו, זו אופציה טובה. ואין כל קשר בין המגאן לקליאו.

היצרנים לאט לאט מיישרים קו, משתפרים ומשתדרגים. אני מניחה שלא תהיה עוד "יציאה" כמו המגאן הבעייתית, שנודעה בתקלות חשמל אינסופיות ועוד.

בפחות מ70 אלף ש"ח את יכולה למצוא:

כפי שציינת, פורד פיאסטה ידנית, אופציה מעולה (ידני 1.25 82 כ"ס - מודל 2013).

ציינת שעיצוב חשוב לך, אז הוסיפי לרשימה את הסוזוקי סוויפט (GLS ידני 1.2 - 94 כ"ס - 2013).

וסיאט איביזה (Reference ידני 1.4 - 85 כ"ס 72 אלף ש"ח ל2013).

עשי נסיעת מבחן, הרגישי את הרכב, תראי אם הוא מתאים לך ו"עושה לך את זה".

כלי רכב שאינם חדשים מהיצרן כדאי שיעברו בדיקה. שלא תקני חתול בשק.

בהצלחה

ענת

http://malkabakvish.blogspot.co.il/ מבחני דרך במלכת הכביש

https://www.facebook.com/queenoftroads פייסבוק

http://instagram.com/queen.of.the.roadאינסטגראם

פורסם

מה עם הסוזוקי סויפט?

לפי דעתי נראת לא פחות טוב מהקליאו והפיאסטה, אני עושה עם הרכב שלי (בן פחות מ-3 חודשים) 1:18 בממוצע בנסיעה משולבת עם מזגן כל הזמן

אפשר עם קצת מיקוח לקחת ב76K (לא לשכוח שעל רכב חדש יש תוספת של עוד איזה 2000 ש"ח רישוי ושטויות לפני עליה לכביש).

הבגאז' קטן יחסית, הרכב יותר נוח מהפיאסטה והI20, שקט יחסית (עושה קצת קולות מחאה כשהטורים נמוכים מידי ומתחיל להרעיש קצת כשלוחצים על הגז- לפי דעתי יתרון. די מעפן שבנסיעה על 120 קמ"ש אין קצת רעש של וורום וורום :wink:)

הצרפתיות עדין מאבדות מחיר נורא מהר והI20 זה די עגלה. מהבדיקה שאני עשיתי לפני הקניה שלי, הסויפט היא הכי משתלמת מבחינת צריכת דלק, שמירת ערך, נוחות וביצועים.

חוץ מקודן ואולי מרימי שמשות קדמיים ממליץ לא לקחת שום תוספת בחברה. הם נותנים מחירים שאפשר למצוא בכל מקום הוגן (אין שום רווח) ואין לך קשר ישיר עם המתקין אז אי אפשר לדעת מה בדיוק מקבלים בפועל

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

משלושת הדגמים שהזכרת (מאזדה 2 , פיאסטה , I20) הייתי מוותר על המאזדה 2 , הרכב צורך דלק יותר ממה שהוא נראה , הייתי מעדיף את הפיאסטה

פורסם

חבר שלי הוציא קליאו ידנית מנוע 1.2 ב-76K כולל הצבע אדום להבה ועוד כל מיני דברים (דרך אגב, היא מגיעה בסטנדרט עם מערכת מולטימדיה טאץ).

אחלה מכונית, יפה ומהנה לנהיגה. בעצם, אין סיבה לקחת משהו אחר. הפורד פיאסטה גם טובה אבל הדש-בורש שלה נראה כמו רובוטריק והמסך תצוגה לא עדכני כלל וביחס למתחרות זה מאוד דל.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...