Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היום ב 20:30 , ערוץ 2 , רשיון להרוג ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מקווא מאוד שבתוכנית שלו

הוא לא ינסה להראות כי מהירות מופרזת הורגת כמו כולם :mad:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם
אני מקווא מאוד שבתוכנית שלו

הוא לא ינסה להראות כי מהירות מופרזת הורגת כמו כולם :mad:

1. מקווא - מקווה

2. הוא לא , הרי בפרסומת שרצה על התוכנית , הוא הראה את מספר הדוחות הרב

שנתנים למהירות , התכנית תעסוק בסיבות האמתיות לתאונות הדרכים ותנתח אותן...

פורסם

מי שראה את התכנית מוזמן להצטרף לדיון .

בתוכנית הוצגו כמה נושאים

בינהם "אכיפה" על ידי אזרחים , אכיפה זו מצויינת ותתרוםהמון לשיפור תרבות הנהיגה

בישראל , גם אני ראיתי אחד מהם בפעולה בכביש רבין.. בפ"ת

על כול פנים לעניות דעתי הסדרה , או הפרק הנוכחי העלה על הפרק אפשרות להתנדב

ואני בטוח שהמון אנשים שאכפת להם , יתנדבו וינהגו כאזרחים טובים .

אבל , ויש אבל גדול , מהיא ראות עניו של המתנדב , אחד יבוא ויצלם אדם זה או אחר

נוסע קצת יותר מהר בכביש ישר ויקבע שהוא עבריין , והשני יעשה כך וכך..

על כול פנים למרות שאין דרך להאשים מישהו בעברת מהירות לפי צילום במצלמת ודאו

הדבר בעיתי , עקב פירוש שונה של הדברים .

במהלך הצילום של העברות , הראו באמת את העברה הנפוצה ביותר

בישראל , או שמא נגיד התרבות הישראלית , חתיכת נתיבים , אי תנועה וכו..

אבל גם הראו את העבירה המכניסה את הכי הרבה מזומנים לקופת הממשלה

שזוהי המהירות , התרגיל שהם עשו בכביש ישר היה ממש לא לעניין

הרי מצד אחד לא מסכימים עם עבירת המהירות כגורם מספר אחד לתאונות דרכים

ומצד שני מציגים אותו בצורה שכזו..

* עוד דבר חיובי שהזכירו במהלך התוכנית היה תוואי הדרך / כביש , אומנם נגעו בזה קלות , אך עדיין . מדובר על העמודים בפאתי העיר טבריה , אשר עומדים באמצע אי התנועה

כאשר גם אדם שחטא , ועשה דבר עבירה , עדיין לא מגיע לו למות..

וגורם המוות בכביש ההוא היה העמודים..

10 תאונות כמה מהן קטלניות ב שלושה חודשים על פי התוכנית..

חוו דעתכם

לירן.

פורסם

אני מסכים עם כל מילה של לירן, חוץ מדבר אחד.

לפי דעתי הם לא הציגו את "התרגיל" שעשו בכביש הישר ע"מ להראות לציבור שזהו גורם תאונות, אלא להראות כמה אנשים שמים זין על החוק - וזה מתבטא בגניבת מסלולים, רמזורים אדומים אי ציוט לתמרור עצור וכו..

אני רק עכשיו מתחיל להבין כמה באמת מגעיל בכבישים, וכמה דברים אני לא עושה בסדר.. :mad: .

זה הכל לבנתיים.

פורסם

ואני מברך את כל מי שיתנדב לכך. אבל מה שלירן אמר נכון מאוד...הרי לא הגיוני שכל אזרח ם מצלמה דיגטלית חדשה שהוא "הביא במחיר פצצות במכרז של המדינה" יהפוך לי פתאום לרמבו בדרכים המתעד כל מה שנראה לו כעבירה או סכמת חיים.

הרי לא בטוח שאותו מתנדב מכיר את כל החוקים או שיש לו את היושר הפנימי לא לצלם תמונות שיראו כמו שנוח לו. בתחום התקשורת קוראים לזה "הבניית מציאות". צריך לקחת את זה בחשבון.

את האמת, אני קצת חושש מכאלו רמבואים בכבישים, הרי כל פלצן יכול פתאום לצלם אותי על הקטנוע כשאני עוקף פקק על השוליים מתוך תחושת בעסה עמוקה כשהוא עומד בפקק ומתוך דעות קדומות דוגמת "כל האופנוענים עבריינים/מתאבדים וכו'".

התכנית היא יוזמה מבורכת, אבל צריך לבחון דברים לעומק, זה לא כל כך ורוד.

דרך אגב, למה השירשור ב"אוף טופיק"? זה יותר מתאים לפורום הכללי, לא?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הרעיון של ההתנדבות נשמע נחמד, אבל כמו שאמרו יהיו מספיק מקרים שהעדול לא אמינה, ויכול להיות שאנשים יחטפו סתם דוחות תנועה.

איך בדיוק אנשים "סתם" יחטפו דוחות תנועה?

אם אנשים לא יעברו עבירות, הם לא יחטפו דוחות. תקנו אותי אם אני טועה?!.

פורסם

חבר'ה, אל תקחו את הדברים קשה מדי. לא צריך לפחד שיתעדו אותך על ביצוע עבירת תנועה, אם פשוט תנהגו לעניין. תעשו דברים עם טאקט.

ועוד דבר, שאני שוקל ברצינות בזמן האחרון, זה להתנדב למשטרת התנועה הארצית, כדי לנסות לשנות ולהזיז דברים שמעצבנים אותי בחברת הנהגים הישראלים. לא, לא כדי לתת דוחות מהירות, אלא לתת דוחות על נסיעה בנתיב השמאלי, ועוד שלל דברים כאלה מעצבנים.

תחשבו על זה. אפשר לשבת בבית מול האינטרנט ולכתוב לחבר'ה כמה שאתם מתעצבנים מהדברים האלה, ואפשר לתרום 4-5 שעות בחודש כדי לשנות דברים.

:puzzled:
פורסם
ואני מברך את כל מי שיתנדב לכך. אבל מה שלירן אמר נכון מאוד...הרי לא הגיוני שכל אזרח ם מצלמה דיגטלית חדשה שהוא "הביא במחיר פצצות במכרז של המדינה" יהפוך לי פתאום לרמבו בדרכים המתעד כל מה שנראה לו כעבירה או סכמת חיים.

הרי לא בטוח שאותו מתנדב מכיר את כל החוקים או שיש לו את היושר הפנימי לא לצלם תמונות שיראו כמו שנוח לו. בתחום התקשורת קוראים לזה "הבניית מציאות". צריך לקחת את זה בחשבון.

את האמת, אני קצת חושש מכאלו רמבואים בכבישים, הרי כל פלצן יכול פתאום לצלם אותי על הקטנוע כשאני עוקף פקק על השוליים מתוך תחושת בעסה עמוקה כשהוא עומד בפקק ומתוך דעות קדומות דוגמת "כל האופנוענים עבריינים/מתאבדים וכו'".

לא צריך להיות גאון בשביל להבין שחציית צומת תוך התעלמות מוחלטת מתמרור עצור הינה עבירה חמורה על החוק.

יש לכם מושג כמה אנשים מתעלמים מתמרור עצור ולא מבצעים עצירה מוחלטת, ובכך מסכנים אותנו ?!

אגב, אני שם לב שע-י-ק-ר העבירת (לא כולן) מבוצעות בדרך כלל ע"י נהגים שנמצאים המון על הכבישים: נהגי מוניות, נהגי מסחריות קלות/כבדות, נהגי טנדרים ושליחים, ומבלי לקחת ללב דברים באופן אישי, לא חסרים גם "צדיקים" שמרשים לעצמם לעשות מה שבא להם (ומה שחשוב להם הוא שהקב"ה איתם). משהו מה, הנ"ל חושבים שהכביש הוא של אבא שלהם ושמים זין על כולם. את אלו, ובמיוחד את אלו, צריך "לתקוע" חזק.

בדרך לא מובנת (לי בכל אופן), אני מבין את נהגי האוטובוסים. רובם, אגב, מאותתים ונוהגים לא רע (הרבה יותר טוב מנהגי המוניות והמסחריות החצופים) - תמיד ישנם את הנבלות שעוצרות באמצע הכביש ולא נכנסות למפרץ העצירה, אבל בסה"כ לנהגי האוטובוס ניסיון טוב בנהיגה ועצם המודעות שלהם לעצירה בתחנות אוטובוס בלבד היא זו שגורמת, ככל הנראה, לסדר מסויים ואופי נהיגה שונה. לא מדובר בעוד נהג מונית שחותך 4 נתיבים בשביל לאסוף נוסע - יש סדר.

יש לנו כאן המון עבודה בשביל ליצור תרבות מוטורית וקצת כבוד בכבישים - השאלה היא: האם לעזאזל יש עתיד עם האוכלוסיה שיש כאן, או לא :?:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כדאי לדייק בפרטים,

לא המתנדבים יהיו אלו שיקבעו מי עבריין ומי לא, אלא הם ישלחו את החומר המצולם למשטרה וזו תחליט מה לעשות עם זה.

הרעיון שעומד מאחורי זה הוא, שכאשר יש תעוד מצולם של עבירה עם מספר הרכב, העבריין לא יטרח ללכת לבית משפט משום שהראיה היא חד משמעית, וכך העניין יסגר.

הבעיה היא שאם העבריין יתעקש להישפט, בתי המשפט יסתמו מהר מאד ...

בעניין התוכנית,

אם יש משהו שבאמת כדאי שכל אחד ואחד יקח מהתוכנית לתשומת ליבו הוא :

שכל אחד ואחד שעושה לעצמו פה ושם הנחות בשמירת חוקי התנועה - הוא למעשה לא יותר טוב מאלו סביבו שעליהם הוא יודע להתלונן !!!

לא חוכמה לומר "אני חותך בזהירות, או אני נוהג מהר אבל עושה את זה בחוכמה", כי אם אתה עושה את זה, אתה כבר נמצא באותה סירה עם העבריין עליו אתה מלין !!

הבעיה הגדולה בתחום הזה היא שמספיק לצפות בנהגים עוברים עבירות על מנת לראות שהיום כבר כל אחד הוא עבריין !! תראו כמה אנשים אתם מכירים או לא מכירים, שהם אנשים מ"משפחה טובה", "ילדים טובים" וכד', שלא ממש עוצרים בעצור, גונבים את האור הצהוב ברמזור, לא חוגרים מאחור, עוצרים להוריד נוסע "רק לרגע" באמצע הכביש, חונים על שתי חניות, נוסעים עם פנסי ערפל דולקים, ועוד ...

פרט נוסף - מי מכם מדד לחץ אוויר בצמיגים בשבוע האחרון ?

אם מישהו חושב שלנסוע עם לחץ אוויר לא תקין ברכב זה פחות מסוכן מלחתוך נתיב - הוא טועה בגדול !!!

דני G.

פורסם

קודם כול , שרשור זה אכן מתאים לפורום הכללי ואבקש מאחד המנהלים להעבירו.

אני אוסיף ואומר שאני גם חושש מאותם מתנדבים אלו בכבישים , הרי חלק מאלו

המתנדבים הם גם נגד תרבות מוטורית ולא תרבות נהיגה.. שלשם כך הם חותרים ובצדק , אולם הראייה הסוביקטיבית הזו היא מקור לבעיה חמורה

הנה דוגמא : לא קורה שמישהו עומד איתכם ברמזור לאחר

קטע כביש מהיר , ופשוט צועק ומשתולל "מטורף לך תיהיה טייס..." ושאר גידופים

למה? , בגלל שנסעתי קצת יותר מהר ממנו מבלי לסכן אף אחד , ואתם יודעים מה גם מבלי לסכן אותי .. אחרי שניה אני רואה את האדם הזה נוסע בנתיב תחבורה ציבורית..

עכשיו מה יקרה אם כול הסובייקטיביים הללו יהפכו ליהיות

" אזרחים שאכפת להם"... ?

זה לא הפתרון , זה פתרון חלקי , אבל לא הפתרון , כי הפתרון צריך

להתחיל ברשויות החוק , ואט אט לחלחל אל האזרחים והנהגים

עד שלא תיהיה הפיכה מוחלטת של תפיסת תרבות נהיגה , תרבות מוטורית

או כול דבר הקשור לתחבורה בארץ הזו ( כולל כבישים תשתיות וכו..)

מספר ההרוגים לא יירד , והנתונים ימשיכו ליהיות קשים מאין נשוא..

אני חושב שהתוכנית , לפחות הרעיון שלה חביב , ואף יעזור

אבל צריך לנקוט בזהירות , וגם אוסיף עוד דבר

השיטה בה הם נקטו לצלם נהגים ולצחוק עליהם ללגלג , לא לעניין גם..

לירן.

• תוכן חדש...