Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, לפני כמה זמן כתבתי פה על הכוונה שלי לרכוש רכב ספורטיבי ולמכור את ההונדה סיוויק 2006 (יד 2, 101,000 ק"מ, , הצורה החדשה, מחירון משוקלל 60,900 , 2 פגמים קלים: שפשוף בפגוש, דפיקה קלה מאוד/שריטה בדלת אחורית)

היום הייתי בסוכנות של הונדה ובסוכנות של סיאט בהרצליה --

וקיבלתי מהם הצעות ל:-

1. HONDA CIVIC 5 DOORS 2013 COMFORT 1.8 אוטומטי -- ב-134,900 (הם עוד לא העלו מחירים) עם אפשרות של עד נניח 40 תשלומים ללא ריבית, והציעו לי 56 אלף טרייד אין + 3000 ש"ח לרכישת אביזרים (חיישני רוורס, קודן, וכו'). נתנו לי לעשות עליו נסיעת מבחן - עשה רושם טוב מאוד, שקט אפילו יותר מהסיוויק שיש לי כרגע, נוח, וכו'. הדבר היחיד שקצת הפריע זה הפס בשמשה האחורית (אבל זה נראה לי כמו משהו שצריך פשוט להתרגל אליו). לא ניסיתי יותר מדי "לקרוע" את הרכב בביצועים (לא יודע עד כמה זה נהוג :lol:) אבל נראה שהוא מגיב טוב מאוד לבלימה והאצה. לא בחנתי כל כך את אחיזת הכביש וכו'.

2. SEAT IBIZA FR 1.2 TURBO 2013 בגיר DSG --- ב-116,000 (+ מערכת המולטימדיה בשווי 7000 שקל מתנה), עם כמה תשלומים שארצה עד 60 (עם ריבית פריים מינוס חצי... לא ניסיתי לשאול אותו על תשלומים בלי ריבית, וגם לא ניסיתי להתמקח ממש מלבד לנסות לבקש הנחה במקום המולטימדיה, הוא אמר שיוכל לתת לי 2000 הנחה במקום...). לא יכלו לתת לי נסיעת מבחן אז קבענו רק לשני בבוקר.

אני די סגור על האופציות האלה כרגע (או לפחות מנסה להיסגר) אבל אם יש אופציה נוספת שאתם חושבים שאני מפספס, גם אשמח לשמוע.

אני לא סגור לחלוטין על רכישה מהיבואן, כי הבנתי שיש מצב אולי לקנות מחברות טריידאין/ליסינג ב-0% ק"מ בהנחות משמעותיות? מישהו התנסה בזה? מכיר משהו כזה?

כמו כן תמיד קיימת אופציה של רכישה מיד 1 אבל אני פחות מתלהב מזה, בעיקר כי אז אצטרך להחליף את הרכב עוד שנתיים, בעוד שרכב חדש יוכל לשמש אותי ל-3~4 שנים נניח. כמו כן יש את כל עניין הכאב ראש והסיכון שברכישה מאדם פרטי, וגם את הצורך לשלם במזומן ללא תשלומים - ולמכור את הרכב בנפרד....

מה דעתכם על הרכבים עצמם? ביצועים? אמינות (הבנתי שנושא ה-DSG שנוי במחלוקת וזה עדיין קצת מדאיג אותי)? מבחינת מראה שניהם נראים טוב וקולעים לטעמי, כל אחד בדרכו. לאיביזה יש גם צבע ירוק שאני מאוד מתחבר אליו - אבל נראה לי שאפשר גם להזמין צבעים מיוחד בהונדה (או שאני טועה?).

מה דעתכם על המחירים? על הטרייד-אין שהציעו לי? מה לגבי הסחירות שלהם?

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

פורסם

קח בחשבון שהסיוויק היא קומפקטית והאיביזה היא סופר מיני. מבין 2 האופציות, הסיוויק יותר מרווחת, נעימה, איכותית וסביר להניח אמינה וסחירה.

האיביזה יותר מהירה וקצת יותר מהנה לנהיגה.

הייתי בודק גם את הקליאו החדשה.

פורסם

אם אתה מחפש רכב שיהיה אצלך להרכב שנים ויפגין אמינות אז ההונדה,

אם אתה מחפש רכב להנאה ולא הולך להחזיק אותו יותר מ-5 שנים אז הסיאט

פורסם

תודה על התגובות -

האמת שעוד משהו שחשבתי עליו זה ייחוד... קצת מפריע לי הרעיון לנהוג ברכב שיש כמותו עוד עשרות אלפים על הכביש (זו גם הסיבה שאני קצת סולד מ-VW פולו וכדומה). איביזה יש באמת הרבה, ואפילו שהצבעים מאוד נועזים, ברגע שיש אותם לכמעט כל אחד זה קצת מאבד מהאפקט (ראיתי שעד לפני כמה שנים הייתה איביזה בכתום בוהק - שהוא מאוד בולט וייחודי, אבל הדגם היחיד שנמכר כרגע באוטומט (DSG) הוא הקופרה ב-94 אלף, והיתר נמכרות בידני... זאת הוצאה גדולה מדי בשבילי לתשלום אחד במזומן עבור רכב יד שניה ללא אחריות וכו'...).

ודווקא בהונדה האצ'בק אני כמעט ולא נתקל (אולי פעם בשבוע אני נתקל באחת). אז מהבחינה הזו אני אכן נוטה יותר להונדה.

אגב זה נטו עניין של תחושה/פסיכולוגיה - ופחות עניין של "פוזה" -- אני אוהב להרגיש שאני משתמש במשהו שהוא יותר "שלי" (זו גם הסיבה נניח שאני מעדיף סמארטפון של HTC על סאמסונג)

היתרונות של האיביזה מבחינתי הם בעיקר הגודל הקטן יותר ( 4 מטר לעומת 4.3 בהונדה ... כרגע אני על סיוויק שהיא 4.5 מטר, ואני עובר למרכז ת"א...) וייתכן שביצועים (לפי מה שאנשים פה אומרים) - האצה וכיו"ב. כמו כן היא מגיעה ברמת אבזור מעט גבוהה יותר "מהקופסא" ובגימור טיפה יותר "איכותי" בתא הנהג (או לפחות שנראה טיפה יותר איכותי), בעיקר הכסאות, ההגה, מוט ההילוכים וכו'.

אני מניח שאצטרך לראות מה קורה בנסיעת מבחן...?

אגב, את הקליאו החדשה לא אהבתי. משהו בעיטורים/צורה שלה קצת משוּנה בעיניי ולא "זורם".

אם כבר, עכשיו כשהלכתי ברחוב ראיתי AUDI A1 שנראתה חביבה, ואני רואה עכשיו שיש אותה במבצע בדיוק במחיר של ההונדה האצב'ק (134,900) אבל רק לרכישה במזומן...

פורסם

הסיאט לאון החדשה אמורה להגיע בקרוב, מציע לך לחכות.

עם זאת ההצעה שנתנו לך בהונדה היא די טובה, וחוץ מזה אם אתה מרוצה מהונדה אולי עדיף לך להשאר איתה (מדובר עדין באותם מכלולים)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מצטער שאני שוב מציין את זה אבל לקחת כזו הלוואה ענקית על הונדה?? או סיאט?, לפי החישובים פה ל40 חודשים תשלם כמעט 2000 ש"ח לחודש, עוד לא הכנסנו ביטוח/טסט/טיפולים, ואת איבוד הערך והדלק אין טעם להכניס.

אני מציין זאת בגלל חבר שקנה בדרך הזו מאזדה 3 ולאחר שנתיים פיטרו אותו מהעבודה והיה חייב למכור את הרכב לאחר חודשיים שלא מצא עבודה ולכן לא עמד בתשלומים.

חוויית הנסיעה בין ההונדה שלך לשתיי החלופות לדעתי לא שווה את ההוצאה הנ"ל.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני לא הולך לקחת הלוואה. תשלומים ללא ריבית, זה כמו כסף חינם - הרבה יותר טוב מכל הלוואה שהבנק יכול לתת לי.

אז בין להוציא כרגע נניח 20 או 30 אלף שקל במזומן (על רכב יד שניה שאצטרך להחליף עוד שנתיים), ובין להוציא 1900 שקל לחודש ב-3.5 שנים הבאות (על רכב חדש עם אחריות שאוכל להחזיק בו למשך 3~4 או יותר שנים), לא ברור לי בהכרח שהאופציה הראשונה עדיפה מבחינה כלכלית...

את הדלק אין טעם להכניס כי זו הוצאה שאני מוציא בין אם אני קונה רכב חדש ובין אם אני נשאר עם שלי...

כנ"ל ביטוח, טיפולים, טסט שאני משלם ממילא גם עכשיו - אז אני לא מבין איך זה רלוונטי

(הנתונים האלה היו רלוונטיים אם הייתי מתלבט אם להחזיק רכב או קטנוע או אופניים, לא אם הייתי מתלבט באיזה רכב להחזיק)

טיפול ראשון במוסך מורשה אגב (בשווי 600/700 ש"ח) אני מקבל מתנה ברכישת הרכב.

להמשיך לסוע בהונדה שלי עולה לי בערך 1000 שקל לחודש (אובדן ערך). זה שהכסף הזה לא יוצא ישירות מהכיס שלי כרגע אלא בצורת מחיר מכירה מופחת בעתיד (בבת אחת), זה לא משנה (הרי הנה - עכשיו אני עם הונדה בת 7 שנים, שאם הייתי מוכר אותה קודם הייתי מפסיד עליה פחות כסף).

ככה שצריך להשוות את ההוצאה על הרכב החדש לעומת ההוצאה על הרכב הקיים, ואז ההפרש הוא לא בהכרח 2000 שקל.

אגב, אפרופו דלק - דווקא ההונדה החדשה יותר חסכונית בדלק ממה שיש לי כרגע, ואם לסמוך על הנתונים באתר KML, אז כרגע המכונית שלי עולה לי 0.65 ש"ח לקילומטר, וההונדה החדשה תעלה לי בערך 0.48 ש"ח לקילומטר ולכן צפויה לחסוך לי 25% בהוצאות הדלק (שהיום הן בערך 750 שקל בחודש, ולכן חסכון של בערך 200 ש"ח).

ונניח שהגרוע מכל יקרה ואצטרך למכור את ההונדה, ולהחליף לסובארו שנת 2001 או להתחיל לסוע באוטובוס. נו? אז? זה לא כמו להיאלץ למכור את הבית. זה כוּלה רכב.

החשש הוא לא שמא לא אוכל לעמוד בהוצאה הכספית, השאלה היא רק האם מדובר ברכישה משתלמת או לא, והאם יש רכישה משתלמת יותר שתעניק לי מוצר באיכות דומה, במחיר מופחת? נניח, אפילו הרנו מגאן קופה עולה פחות מההונדה... אולי זו רכישה טובה יותר? אולי מישהו כאן יסביר לי שבעצם לקנות את אותו הדגם (הונדה 5 דלתות) מיד שניה שנת 2012 זו קניה חכמה יותר? אולי האיביזה אמינה באותה מידה כמו ההונדה ולכן מדובר בהוצאה קטנה יותר שתניב בערך אותו מוצר (עם יתרונות וחסרונות קצת אחרים)? אין לי ממש דעה מגובשת באופן מוחלט, ובגלל זה אני שואל פה...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה דברים -

אני לא הולך לקחת הלוואה. תשלומים ללא ריבית, זה כמו כסף חינם - הרבה יותר טוב מכל הלוואה שהבנק יכול לתת לי.

טעות בסיסית היא לא לחשב את החלופה של מה היה קורה אם היית משקיע את הכסף הזה, אין דבר כזה כסף חינם.

ההשוואה שאתה עושה בין הרכב החדש לישן בעייתית, מכיוון שבישן אתה מחשב את הירידת ערך, ובחדש לא, עלויות טסט וביטוח לא דומות, אם תחשב בשניי הרכבים את אותן העלויות (הכל חוץ מדלק נגיד שההפרש זניח) אתה תראה שהחדש יעלה לך בסביבות ה4K לעומת הישן שעולה 1K, עדיין זניח?

ונניח שהגרוע מכל יקרה ואצטרך למכור את ההונדה, ולהחליף לסובארו שנת 2001 או להתחיל לסוע באוטובוס. נו? אז? זה לא כמו להיאלץ למכור את הבית. זה כוּלה רכב.

למכור רכב חדש זה לא פשוט, ויהיה הפסד משמעותי נניח שאחרי שנה תרצה למכור את ההונדה שעלתה לך 135K, תמכור ב110K (נהיה אופטימיים) - נשאר לך ~60K לסגור את ההלוואה, נשאר לך ביד 50K? (שזה בערך מחיר ההונדה שלך עכשיו ואפילו פחות) אבל הוצאת כבר 24K בתשלומים שפשוט נשרפו.

אני נשמע כאילו שאני בא לחנך, אבל אני עד היום מצטער שאני הייתי צריך ללמוד בדרך הקשה והוצאתי המון כסף על רכבים מעל היכולת שלי - וזה כולה רכב..

וזו התגובה האחרונה שלי בנושא, אני מרגיש כמו האיש הרע :oops:

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
כמה דברים -

טעות בסיסית היא לא לחשב את החלופה של מה היה קורה אם היית משקיע את הכסף הזה, אין דבר כזה כסף חינם. בטח שיש -- היות ואני כל חודש משלם רק כ-1900 שקל מתוך הסכום הכולל, את יתר הכסף אני יכול להשקיע. ברור שיכולתי להשקיע את כל הכסף ולא להוציא אותו כלל (ולעבור לרכב זול יותר, וכך אפילו "להרוויח" כסף) - אבל הכל הרי בסוף שאלה של מוצר ומחירו. אי אפשר לחשב בצורה רצינית את הכסף שהייתי מרוויח על כל אחד ואחד מהתשלומים החודשיים, אבל היות ויתר הכסף מושקע, אני לא מפסיד עליו כמעט כלום. איפה עוד נותנים לך לקחת משהו ששווה ערך להלוואה (תשלומים), בלי ריבית? זה "כסף חינם" במובן זה שכל מקום אחר יקח לך אחוזים (= אלפי שקלים) על הלוואה כזו.

כל תשלום כזה שמתאפשר לי לשלם אותו ללא ריבית, גלום בו "רווח" ששווה ערך פחות או יותר לריבית שהייתי משלם לבנק או לכל גוף מלווה אחר.

הרי לשלם עכשיו 134,000 במזומן אני לא יכול. אז "תשלומים" זו סוג של הלוואה, ואם היא נעשית ללא ריבית, ובזמן הזה מתאפשר לי להשקיע את יתר הכסף (הרי קצת מזומן יש לי בכל זאת, אני לא חי מהיד לפה), אז כן יש פה "רווח" או "הנחה" או איך שלא תרצה להסתכל על זה

ההשוואה שאתה עושה בין הרכב החדש לישן בעייתית, מכיוון שבישן אתה מחשב את הירידת ערך, ובחדש לא, עלויות טסט וביטוח לא דומות, אם תחשב בשניי הרכבים את אותן העלויות (הכל חוץ מדלק נגיד שההפרש זניח) אתה תראה שהחדש יעלה לך בסביבות ה4K לעומת הישן שעולה 1K, עדיין זניח?

(לא אמרתי שבחדש אני לא, אני רק אומר שאי אפשר רק להסתכל על ההוצאה החודשית שיוצאת במזומן. צריך להסתכל באופן יחסי. זה בדיוק מה שאמרתי: אובדן הערך ברכב 1 לעומת אובדן הערך ברכב 2) אני לא מבין איך הגעת ל-4 אלף ? כמה עולה הביטוח על הונדה סיוויק 5 דלתות ?.

למכור רכב חדש זה לא פשוט, ויהיה הפסד משמעותי נניח שאחרי שנה תרצה למכור את ההונדה שעלתה לך 135K, תמכור ב110K (נהיה אופטימיים) - נשאר לך ~60K לסגור את ההלוואה, נשאר לך ביד 50K? (שזה בערך מחיר ההונדה שלך עכשיו ואפילו פחות) אבל הוצאת כבר 24K בתשלומים שפשוט נשרפו.

אתה צודק, ברור שיהיה הפסד, אבל אתה מדבר על תרחיש לא סביר בעליל. במקרה הלא סביר הזה (שהוא מעין "מקרה חירום" כלכלי) אפשר לעבור לדירה זולה יותר מחוץ לעיר, או לעבור בכלל להורים, ובכל מקרה יש לי חסכונות. התקווה שלי היא למשוך עם הרכב 3~4 שנים *לפחות* (הסיוויק סדאן נמצאת אצלנו כבר 6 שנים). אני עובד כבר 6 שנים באותה חברה כך שהתרחיש שאתה מצייר הוא פשוט לא כל כך רלוונטי.

ואגב, מה זאת אומרת "תשלומים שנשרפו" - בזמן הזה נהניתי מרכב חדש עם אחריות. זה לא "שווה" כלום? הרי על זה בעצם אני משלם. אני יכול גם להמשיך להשתמש בהונדה 2006 עד שהמנוע שלה יתפוצץ עוד כמה שנים, ואז מה? הייתי צריך "להתחיל מאפס" ולהוציא עשרות אלפי שקלים על רכישת רכב חדש, והייתי גם צריך מאוד להתפשר על האיכות שלו והשנתון שלו וכו'.

הרי מצוקה כלכלית יכולה להיווצר גם אחרי שסיימתי לשלם את התשלומים. ואז מה? לא אצטרך למכור את הרכב? גם אז אצטרך כנראה. אז מה זה משנה?

אני נשמע כאילו שאני בא לחנך, אבל אני עד היום מצטער שאני הייתי צריך ללמוד בדרך הקשה והוצאתי המון כסף על רכבים מעל היכולת שלי - וזה כולה רכב..

לא, להפך, זה בדיוק מה שרציתי לשמוע, דעתם של אנשים אחרים לגבי הרכישה, בדיוק בגלל שמעולם לא רכשתי קודם רכב מהיבואן (או שלא מהיבואן, את הרכב הראשון קיבלתי מההורים: יונדאי לנטרה 2000 אאל"ט, ומאז פשוט החלפנו רכבים כל שנתיים או שלוש באמצעות סוחר שהיינו איתו בקשר).

וזו התגובה האחרונה שלי בנושא, אני מרגיש כמו האיש הרע :oops:

מה היית עושה במקומי אם כך?

נשאר עם הסיוויק סדאן 2006? עד מתי? עד שיהיה TOTAL LOSS? עד שיהיה שווה 5000 שקל?

קונה את האיביזה?

קונה פולו משומשת?

אני מנסה להבין מה לטעמך היא האסטרטגיה הנכונה לרכישת רכב.

בהינתן שהכיוון שלי (מבחינת טעם, צרכים וכו') הוא ההונדה 5D או האאודי A1 (שעולה עכשיו במבצע בדיוק כמו ההונדה, ושמחר אני עושה עליו נסיעת מבחן) - מה היית עושה? מחפש אותם באוטו דיל? הרי אין כמעט את ההאצב'ק (קל וחומר את ה-A1) באוטו דיל או בשום מגרש אחר... וגם אם כן, לך תעשה עסקים עם סוחרי מכוניות... רק הכאב אש והסיכון שטמון בזה נראה לי שווה כסף. ואם ידפקו אותי וימכרו לי שם חתול בשק, מי יערוב לי?

וזה משאיר לי בערך פולו (כשקולה ל-A1) או נניח פורד פיאסטה (כשקולה לסיוויק לצורך העניין) יד 2 או מליסינג...

זה מה שהיית עושה במקומי?

פורסם

ואגב, אתה שוב משווה תפוזים לבטטות --

אתה "מחשב" את העלות של החזקת ההונדה עם ירידת הערך בלבד (1000 ש"ח נניח) בלי להכליל את הטסטים, הביטוח וכו' - שעולים גם להונדה סיוויק 2006 ממילא

ואז אתה משווה את ה-1000 האלה ל-4000 שחישבת כשיקלול של 1900 הוצאה חודשית + טסטים + ביטוח + אלוהים יודע מה עוד

וזו כבר פעם שניה שאתה עושה את זה ואני מסביר לך שזה לא הגיוני...

השאלה היא מה ההפרש במחיר הביטוח בין הונדה סיוויק 5D חדשה ובין הונדה סיוויק סדאן 2006. האם ההפרש הוא כזה גדול? יותר מכמה מאות שקלים? והאם באמת הביטוח של החדש עולה יותר מהביטוח של הישן?

השאלה היא מה ההפרש בין אובדן הערך של ההונדה סיוויק 5D החדשה ובין ההונדה סיוויק סדאן 2006, וכו'...

בכל מקרה יש פה עוד דברים שאתה לא לוקח בחשבון, כמו הסיכוי ההולך וגדל לתקלות בסיוויק 2006 ככל שעובר הזמן (תקלות שעולות כסף רב, אלפי שקלים, היות והוא לא באחריות) וזאת לעומת רכב חדש באחריות שבו לפחות חלק גדול מהתקלות (ב-3 השנים הקרובות) יהיו מכוסות.

האם הכנסת גם את זה לחישוב ההוצאה על ה-2006?

בקיצור, היות ואני כנראה בכל מקרה הולך להחליף את הסיוויק 2006

השאלה היא רק לֵ-מה להחליף אותו

לכן שאלתי אם יש לטעמך רכב דומה - מיד שניה/ליסינג (או חדש) שהוא לא נפוץ מאוד בכביש, ועדיין סחיר יחסית, שומר ערך, עם ביצועים לא רעים, אמין, במראה/סגנון דומה?

אם יש כזה רכב ב-80K אני אשקול זאת מאוד ברצינות, מן הסתם

ממה שראיתי, את הסיוויק 5D ואת האאודי A1 נניח אין בכלל בליסינג, וביד שניה הם נמכרים בסביבות 100K מה שיצריך תשלום מזומן גדול מאוד שלא מתחשק לי לעשות (וגם יחייב אותי למצוא קודם רוכש פרטי להונדה שלי, או למכור אותה בהפסד לסוחרים).

• תוכן חדש...