Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אודה מאד מאד לעזרתכם.

קיבלתי לפני כחודשיים התראה מעיריית רחובות על פיגור בתשלום קנס על דו"ח חניה משנת 2009.

ראשית, לא קיבלתי מעולם את הדו"ח עצמו או התראה אחרת - זה המסמך הראשון שקיבלתי בנושא.

שנית, אני בוודאות יודעת כי בתאריך ביצוע העבירה שרשום, לא ייתכן כי בוצעה העבירה במקום הרשום (הרכב לא היה באותו תאריך בכלל בעיר המדוברת) - אבל אין לי דרך להוכיח זאת.

בכל אופן, קודם כל פניתי לעיריית רחובות בטענה כי זהו המסמך הראשון שקיבלתי בנושא - אז שקודם כל יבטלו את קנסות הפיגורים וחשבתי שהם ישלחו לי מחדש את הדו"ח המקורי - שם בוודאי אראה טעות כלשהי בנתונים (לא מספר הרכב שלי? תאריך שונה ממה שהם רשמו בהתראה שקיבלתי? ייתכן שבוצעה העבירה - אך בתאריך שונה ממה שרשום, וזה חשוב לי משום שלפי התאריך אוכל לדעת מי נהג ברכב. (מדובר ברכב ליסינג, לדעתי הוא נלקח לטיפול באותו יום ואנשי חברת הליסינג חנו בצורה לא חוקית.))

לפני כשבוע הם החזירו לי תשובה - אכן הדו"ח המקורי לא התקבל, ולכן הם מבטלים את קנסות הפיגורים. עם זאת, עליי לשלם את הקנס באופן מידי (נתנו לי שבועיים), ואין לי שום אפשרות ערעור. כך הם רשמו: "בהתאם לסעיף 229(ז) לחוק סדר הדין הפלילי אין ערעור על החלטת תובע ובקשות נוספות לא יתקבלו".

אז שמתי לב שתאריך ביצוע העבירה היה 16/09 ושעת ביצוע העבירה היתה 16:09 - מחשיד מאד, ויש מצב שהם טעו בתאריך.

התקשרתי אליהם על מנת להסב את תשומת לבם לנושא. הם קודם כל אמרו שאין לי אפשרות לערער וישנו צילום של העבירה. אני אמרתי שאם יש צילום - מעולה, שיסתכלו מתי התמונה נלקחה ושיאמרו לי מה היה התאריך.

הם אמורים לחזור אליי, אבל אני בספק אם ייצא מזה משהו.

השאלה שלי היא האם חובת ההוכחה עליהם? מה אני יכולה לעשות? ללכת למשפט?

בתודה מראש!!!

פורסם

אה, ועוד משהו, ראיתי איפשהו כי:

"התיישנות: בהתאם לחוק, על העירייה לשלוח בדואר רשום, בתוך שנה מתאריך ביצוע העבירה המיוחסת, כל דו"ח שהוצא נגדך לכתובתך כפי שהיא רשומה ברשות הרישוי. בנוסף להתיישנות העבירה, הקנס עצמו מתיישן בתוך שלוש שנים ממועד שבו הפך לחלוט (כ-90 יום לאחר שהוא נשלח אליך בדואר רשום). במילים פשוטות, שלוש שנים ושלושה חודשים מהיום שהדו"ח נשלח בדואר רשום, חלה עליו התיישנות ואסור לעירייה לגבות אותו."

בעירייה אמרו לי כי הדו"ח המקורי נשלח בדואר רשום בשנת 2012, על עבירה שהתבצעה בשנת 2009.. האם זה אומר כי אפשר לבטל את הדו"ח על בסיס זה?

תודה!

פורסם

אם אכן כך נאמר לך שהדו"ח נשלח בפעם הראשונה רק ב 2012 יש לבטלו.

השאלה אם זה מה שנאמר לך. רצוי שתקליט את השיחה הזו בפעם הבאה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לי היה מקרה דומה עם עיריית קריית אתא, בה לא ביקרתי מעולם עם רכב.

שלחתי להם מכתב שאני מעוניין להגיע למשפט ולא לשלם את הקנס, כיוון שמעולם לא הייתי שם ברכב, ושיצפו לתביעה ממני על עוגמת נפש, רשלנות ושכר ימי עבודה על כל פעם שאצטרך להתעסק בהליך המשפטי.

אחרי שבוע חזר אליי מכתב חתום ע"י ראש העירייה והתנצלות בשמו ובשם הפקח, שלא כתב נכון את מספר הרכב. הרכב שלי היה רנו 19 ואצלם תועד רכב אחר.

אם אתה בטוח שלא ביצעת את העבירה אל תשלם להם ותסביר להם זאת בכתב.

• תוכן חדש...