Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה 1.2 שנת 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שיתפתי כאן לא מזמן בחיפושיי אחר רכב מיני/סופרמיני אוטומטי חדש בכ-80,000 שקל.

מהר מאוד הגעתי למסקנה שאת רוב הרכבים בסגמנט המיני אני לא אוהב (סיטרואן C1/פג'ו 108, סיאט מיי/סקודה סיטיגו, קיה פיקנטו, סוזוקי אלטו) והרכב היחיד שנשאר לי בתקציב (אמנם עם חריגה קלה) הוא המיצובישי ספייס סטאר.

אבל אחרי התלבטויות רבות, החלטתי לוותר על הרעיון של רכב חדש, לרדת קצת בשנתון ולמצוא רכב יותר מפנק.

אני די סגור על הרכב שאני רוצה: סקודה פאביה 1200 TSI, ילידת 2011.

גם פולקסווגן פולו 1200 מאותו שנתון בא בחשבון, אבל הפאביה יותר עושה לי את זה.

הרכב מיועד לנהג יחיד (אני), ולהערכתי ברוב המקרים לא יהיה בו יותר מנוסע נוסף אחד.

נסועה שנתית צפויה כ-17,000 ק"מ, כשרוב הנסיעות הן בין-עירוניות.

אני קצת מתפשר על החיסכון בדלק, אבל מקווה שההפרש יהיה זניח לעומת ההנאה מהאוטו. (מה גם שמחירה של הפאביה נמוך לפחות ב-3,000 שקל).

לענייננו, אשמח לשמוע מה דעתכם על ההחלטה, אני לא כותב כאן כדי לקבל חיזוק חיובי אלא בשביל לשמוע וללמוד מאנשים שמבינים בעולם הזה הרבה יותר ממני. אני יודע שיש כאן לא מעט משוחדים שמאוהבים בפאביה שלהם (ואני יכול להבין למה).

הסתכלתי וקראתי באינטרנט ומבחינת הנתונים נראה שהפאביה מאוד מתאימה לי, עוד לא עשיתי נסיעת מבחן אבל כמובן לא אקנה בלי לעשות.

כמו כן, האם יש כאן מישהו שהתקין בפאביה שלו לחצני שליטה מההגה? זה עוד חלום שלי שאני מקווה להגשים... אשמח לדעת אם זה אפשרי וכיצד.

אם תוכלו לשתף גם בצריכת דלק ועלויות ביטוח (אני לא נהג צעיר) זה יהיה מצוין 8)

ודבר אחרון... לא ממש הבנתי מה ההבדל בין רמות הגימור Ambiente ו-Elegance חוץ מהגג הלבן.

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

הפאביה והפולו דיי דומות

הפאביה הנוחכית מבוססת על הפולו הקודמת עם אני לא טועה שזה אומר בן השאר,

שהיא מקבלת רק 4 כוכבי בטיחות ול 5.

לגבי המנוע,

אני אישית חסיד מאד גדול של מונעי ה TSI במיחוד ה 1200

אני חושב שהוא מעולה.

על הפאביה הוא מרגיש זריז ונמרץ, ובנוסף בגלל הנפח הקטן שלו צריכת הדלק שלו מעולה.

אני עושה בנהיגה רגילה 1\13 בעיר בפקקים עם מזגן.

כמה נקודות:

-תוודא במוסך שנעשו כל הריקולים שהיו למנוע (עם הרכב טופל במוסכי יבואן לא אמורה להיות בעיה).

-עם אתה לוקח אחת עם תיבת DSG תוודא שבוצע החלפת מכטרוניק (מחשב ניהול גיר) ושאתה מקבל חמש שנות אחריות עליו.

לגבי לחצני שליטה מההגה.

מדובר בסיפור לא פשוט , בארץ אתה לא תוכל להזמין את החלקים (בטח שלא מצ'מפיון).

אז זאת אומרת שאתה תצטרך לחפש בחו"ל,

מדובר בהחלפה של גלגל הגה, כרית אוויר והלחצנים עצמם.

קיבלתי בזמנו שבדקתי כמה הצעות שנעו לכיוון ה 500אירו לפני התקנה בארץ והובלה.

לטעמי בשביל שליטה על הרדיו והעברת הילוכם (רק אם הרכב שלך בעל DSG) זה לא שווה.

לגבי רמת גימור:

אמבינטה היא רמת גימור הבסיסית, האלגנס באה אם פנסי ערפל, ג'אנטים ומחזיק למשקפי שמש.

ביטוחים:

כמו כל סקודה הביטוח לא יהיה זול,

ההצעה הכי זולה שקיבלתי הייתה 4500 מקיף וחובה (בן 26 ללא עבר ביטוחי) .

אני כן ממליץ על התקנה של איתורן במקום כל העלוקות והקודנים למינהם, יותר נוח ופחות התעסקות של מתקינים מקומיים ברכב.

זהו בגדול.

הפאביה היא רכב באמת מעולה, אני ממליץ.

מה שכן, היבואן קצת בעייתי, לא חסרים סיפורי זוועה על השירות שם.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

-תוודא במוסך שנעשו כל הריקולים שהיו למנוע (עם הרכב טופל במוסכי יבואן לא אמורה להיות בעיה).

איזה ריקולים יש לפאביה (ידנית) ?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

Nightstalker, תודה רבה על התגובה המפורטת והמושקעת. מעריך מאוד את העזרה!

אני בהחלט אקח את הדברים לתשומת לבי ואבדוק מה שצריך לפני הקנייה. אעדכן אם וכאשר הפאביה תהיה בידיי :-D

פורסם
איזה ריקולים יש לפאביה (ידנית) ?

החלפת מנגנון שרשרת התזמון + המותחנים.

(רלוונטי רק למנוע ה-TSI)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...