Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך בבקשה המלצה לחומר להסרה של קקי של ציפורים, שרף עצים וחרקים מתים לפני השטיפה וגם ליומיום (שלא ישב לי סתם על הצבע שבוע עד שיש לי זמן לשטוף)

יש לי את השמפו הזה -http://www.vixdetailing.co.il/index.php/product/100-2013-02-20-22-14-31

יש אפשרות להשתמש בו בדילול של 1:100 נגיד בבקבוק ספריי? (במקום 1:4000 בשביל שטיפה)

אני מחפש משהו זול שעושה את העבודה- לא מכיר טווחי מחירים, אבל נראה לי שאני לא צריך חומר סופר מיוחד- בשטיפות, השמפו הזה ממש סבבה גם בלי ריסוס מוקדם (פשוט צריך לעבור פעמיים עם הספוג- לתת לו דקה לעבוד)

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אתה מתכוון לחומר לניקוי צואת ציפורים בין שטיפות? ביום יום?

ההמצלה הראשונה שלי כמובן היא כל QD שתמצא.

השמפו שלך הוא לא כזה כי הוא דורש שטיפה עם מים והוא לא מסוג NO-RINSE.

תמצא לך ספריי דיטיילר מהיר ותשתמש בו להרטבת המקום ופירוק הלכלוך.

לשטיפה עצמה, צואת ציפורים..... מאוד מסקרן אותי אם BUG AND TAR REMOVER יכול לעזור, יש לי את החומר של מגווירס וחרקים דבוקים על הטמבון ירדו ללא בעיה אולי גם צואת ציפורים תרד, צריך לבדוק את זה.

מה שכן, למה לשטיפה? כי הוא מוריד איתו את ההגנה של הצבע ומומלץ לאחריו ליישם ווקס.

לא שמתי לב שרצית מחירים..אז הנה לך הדיטיילר המהיר של מגווירס היישר מאוטוסטור.

http://www.autostore.co.il/%D7%AA%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%A1-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A8-Meguiars-Quik-Detailer.html

הייתי ממליץ לך ללכת על החומר של אופטימום (ONR), עולה מעט יותר אבל אתה יכול להכין באמצעותו הרבה יותר ספרי דיטיילר מאשר המגווירס המוכן.

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A8-OPT-NO-RINSE-Shine-8oz.html

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תודה על התשובה, רק כמה הבהרות

1. מה זה QD (קישור למוצר אם אפשר)?

2. מה ההבדל בין ספריי דיטיילר וONR? אני יודע מה זה ONR, אבל כנראה שלא ממש הבנתי מה הכוונה ב"ספריי דיטיילר"

3. כמשפט "מה שכן, למה לשטיפה? כי הוא מוריד איתו את ההגנה של הצבע ומומלץ לאחריו ליישם ווקס.", למה התכוונת? השמפו שיש לי מוריד וקס? נשמע קצת... לא יעיל.

אני מחפש משהו ליום יום שדורש מינימום עבודה. התזה, לחכות דקה ולנגב עם מטלית מיקרופייב, בלי שטיפה נוספת.

בנוסף חשבתי להשתמש באותו החומר גם לפני שטיפה, אבל אני מניח שאם אני שוטף ממילא את הרכב אז אני יכול להשתמש בשמפו שיש לי בריכוז קצת יותר גבוה (גם לגלגלים, על הדרך)- לרסס את כל המקומות הבעייתיים ואז להתחיל פשוט לשטוף רגיל.

פורסם
תודה על התשובה, רק כמה הבהרות

1. מה זה QD (קישור למוצר אם אפשר)?

2. מה ההבדל בין ספריי דיטיילר וONR? אני יודע מה זה ONR, אבל כנראה שלא ממש הבנתי מה הכוונה ב"ספריי דיטיילר"

3. כמשפט "מה שכן, למה לשטיפה? כי הוא מוריד איתו את ההגנה של הצבע ומומלץ לאחריו ליישם ווקס.", למה התכוונת? השמפו שיש לי מוריד וקס? נשמע קצת... לא יעיל.

אני מחפש משהו ליום יום שדורש מינימום עבודה. התזה, לחכות דקה ולנגב עם מטלית מיקרופייב, בלי שטיפה נוספת.

בנוסף חשבתי להשתמש באותו החומר גם לפני שטיפה, אבל אני מניח שאם אני שוטף ממילא את הרכב אז אני יכול להשתמש בשמפו שיש לי בריכוז קצת יותר גבוה (גם לגלגלים, על הדרך)- לרסס את כל המקומות הבעייתיים ואז להתחיל פשוט לשטוף רגיל.

1) QD זה תרסיס לניקוי יבש של הרכב בין שטיפות, ללא שימוש מים.

שלחתי לך קישור של ספריי QD או בשמו העברי: "דיטיילר מהיר", שזה חומר ניקוי יבש של מגווירס ונתתי לך עוד קישור של ONR שבדילול מסוים אתה יכול להכין ממנו תרסיס כזה.

2) ספריי דיטיילר זה ספריי לניקוי יבש של הרכב בין שטיפות(כמו שכתוב בסעיף 1), ONR זה חומר שיש לו כמה שימושים, הכל תלוי בדילול.

יכול לשמש לשטיפה מלאה של הרכב ללא שימוש במים ובדילול אחר יכול לשמש כספריי דיטיילר.

לכן, אתה מבין שאם אתה מדלל את ה ONR ברמה מסוימת אתה מקבל ספריי לניקוי יבש גם בין שטיפות.

3) המשפט לא מיועד לשמפו שלך, המשפט מיועד לחומר BUG AND TAR REMOVER שזה חומר שמקל על הסרת שאריות חרקים ואיך נקרא לזה? "רפש" שעף על הפח.

עדיין חושב שזה לא יעיל? חרקים שנשארים על הרכב זמן מספיק אחרי זה יהיה לך ממש קשה להסיר אותם וזה עלול לפגוע בצבע.

פורסם

אחלה, תודה על ההסבר.

וב"לא יעיל" התכוונתי שאם השמפו מוריד וקס זה לא יעיל. בכלל, כל חומ שמוריד וקס זה לא טוב מבחינתי. הוקס אמור להפחית באופן משמעותי את הפגיעה של כל הרפש ואם יש דרכים פחות "אלימות" להסיר אותו, אני חושב שאין סיבה להשתמש בBUG AND TAR REMOVER

פורסם

אתה לא מיישם אותו על כל הרכב...איזורים קטנים שאחר כך קל נורא לכסות אותם שוב.

תפסיק לכתוב שהשמפו מוריד ווקס (: אתה מלחיץ אותי!

פורסם

בסדר :)

ואיזה אזורים קטנים? כל הפגוש הקדמי והגג? אני בשבוע נוסע בערך 400 ק"מ, חלק מזה באזור חקלאי.כל הפגוש הקדמי שלי מתמלא בחרקים אחרי נסיעה אחת בערך. בעבר ניסיתי לשטוף את זה אבל התייאשתי- אני סומך על הוקס שינמע חדירה ושטיפות פעם בשבועיים בממוצע עם שמפו שאמור להוריד את הכול בצורה טובה ולתת עוד איזה שכבת הגנה קלה

ויכול להיות שזה רק באזורים שאני חונה, אבל הציפורים כנראה עושות מטווח על הרכב שלי- אני משתדל לא לחנות מתחת לעצים או קוי מתח ובכול זאת אני זוכה בשבוע ל3~4 פגיעות מכובדות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שוב שלום כולם

אני חוזר לבקשה המקורית שלי, רק שהפעם אני מקווה לנסח יותר טוב את המצב:

אני צריך חומר שהוא ONR (והחומר של אופטימום הוא לא מתאים- לפי מה שהבחור באוטו סטור אמר לי) לניקוי מקומי של מפגעים, המסה טובה ונקודתית של מפגעים לפני שטיפה (האמת שזה פחות חשוב כי אני שם ריכוז גבוה של השמפו בבקבוק ספריי, מרסס ואז שוטף רגיל וזה עובד יופי) ולניקוי של כתמי מים אחרי השטיפה

הגעתי למסקנה שאחרי ייבוש של 90% עם ג'ילדה, לעבור רק עם מטלית מיקרופייבר (צהובה של דודו ג'וס) לא הכי טוב- שמתי לב שזה לא הכי מבריק ואפילו יוצר קצת סוירלים- המסקנה שלי שצריך קצת סיכוך. אני יודע שלזה יש QD, אבל אני לא רוצה לאגור 20 חומרים שונים ואם אני כבר קונה ONR אז זה גם יעשה את העבודה.

אני לא אוהב לעבוד עם מגבות גדולות. לא נוח ובכיף יכול לנגב את האדמה.

פורסם

Onr

מתייחס לחומר של חברת אופטימום בלבד ולכן לחפש כזה שהוא לא של החברה המדוברת זו משימה בלתי אפשרית.

זה כמו לרכוש בית בתל אביב אבל לא בגוש דן:confused:

אולי אתה מתכוון ל חומר סיכוך QD?

בכנות לא הבנתי בכלל מה אתה מחפש ונראה לי שגם אתה לא סגור על זה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

ONR תכשיר ניקוי מעולה -היום ניקיתי את הרכב ב 20 דקות אולי פחות

רק עם ONR מהול במים. טוב כמעט 4 שעות ניקיתי רק את השטיחים/כיסאות עם שואב (כן רק פנימי) ולא נשאר לי כוח.

אני מצליח להבין/לפענח את מה שאתה אומר באופן כזה.

להבנתי יש לך כתם שאתה לא מצליח להסיר,אכן? ואתה משער ש ONR

יסיר לך אותו? אז ככה,לא כל כתם אפשר להסיר, גם לא עם תכשיר הפלא ONR

יש כתמים שחודרים לתוך הצבע (עקב חוסר טיפול שוטף ברכב) שלא ניתנים להסרה אלא רק עם פוליש.

אם זה המצב?

דבר נוסף,מיקרופייבר תמיד יהיה עדיף על ג'ילדה -בטח מבחינת נזקים לצבע.

פורסם

גם אני ניצלתי את מזג האוויר בשעות הבוקר לניקוי מהיר עם ONR הירוק.

אין מה להגיד, החומר הזה הוא קסם.

מיקרופייבר משובח נותן גימור עם הרבה סיפוק. ברק ללא שום סימן מים.

גם, 20 דקות בערך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חברה, שיגעתם אותי קצת עם ההגדרות

כשאני אומר ONR אני מתכוון לחומר לשטיפה ללא מים- חומר שמספיק חזק כדי לפרק לכלוך (פיח, לשלשת, גופות חרקים) ודורש רק ניגוב להסרה.

QD עד כמה שהבנתי חלש מידי ומיועד רק להברקה והסרת אבק

יוגב- אל תעליב :( אני לא מזניח את הרכב. מאז שקניתי אותו (3 חודשים) הוצאתי 400 ש"ח על ציוד לניקוי ושימור. אפילו השגתי מזרקים למדידה מדוייקת של השמפו לשטיפות. עדין אין לי כתמים שחדרו את הצבע (שאני יודע עליהם לפחות), פשוט כתמי מים שנשארים אחרי שטיפה לא יורדים בניגוב יבש עם המיקרופייבר ואני צריך או טיפה להשקיע כוח או להרטיב טיפה עם מים.

העניין הוא שכשיש הרבה מים על הרכב המטלית מיקרופייבר נרטבת ממש ולא עושה את העבודה של הייבוש באותה יעילות כמו הג'ילדה. (לפחות לי זה היה עם המטלית הצהובה). הג'ילדה פחות מורחת את המים (גם כשאני סוחט את המיקרופייבר היא עדין נשארת רטובה מידי ביחס לג'ילדה)

עם הג'ילדה אני עובר ממש רק ברמה של ליבש 90% את הרכב ואז אני עובד עם המ.פ להברקה וייבוש סופי. התוצאה הסופית ממש טובה אבל זה לא מרגיש יעיל מספיק. כאמור- כנראה שאני צריך QD בשביל הניגוב האחרון אחרי השטיפה, אבל אני ממש צריך חומר אגרסיבי יותר (אגב, נכון לעכשו יש לי את זה. עושה את העבודה ממש טוב אבל הוא יקר מידי בשביל הנפח)

אני רוצה לקנות תרכיז של חומר להכנה של כמה עשרות ליטרים (נגיד ליטר שדורש דילול של 1:50 או משהו כזה) או גלון של חומר מוכן, תקציב של 150 ש"ח (ורצוי פחות).

פורסם

אתה משתמש במיקרופייבר לא טוב. לא מתאים.

תחליף לאחד ראוי למשימה. אחרי שתתנסה באחד כזה, הג'ילדה שלך תצא לגמלאות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חלילה להעליב,רק שאלתי שאלה כדי להבין מה את מחפש בדיוק.

QD זה האויב הכי גדול לצבע -ניסיתי כמה חומר בכמה שיטות

הבנתי די מהר שאם אני רוצה לשמור על חיי הצבע,לא ליישם את זה שוב.

מכאן אגב באים השריטות שאתה מדבר עליהם.

הדרך הטובה ביותר ליישם QD (מניסיוני הצנוע) באופן שישמור על הצבע? זה לבצע שטיפה

רגילה ובסיים התהליך שהרכב מעט רטוב -לעשות פיניש אחרון עם QD

אם אתה מחפש שטיפה קלה ביותר ללא מאמץ ושקט לכמה חודשים? יישם אוטם צבע איכותי ותראה איך הלכלוך/חול/אבק

מחליק מעל הרכב באלגנטיות. רק לא להשתמש בג'ילדה.

אגב אני מנגב בניגוב אחד רצוף עם UBER את כל הרכב ללא סחיטה

ואין זכר לסימני מים. (שאני רוצה מעט ברק? אני משתמש במיקרופייבר נוסף זול שמשום מה מעולה למטרה זו)

פורסם

שמתי קולונייט 845 לפני חודשיים בערך. הלככלוך באמת יורד מהר, אבל לפעמים דורש השריה של דקה במים של השטיפה או בחומר (הבלו ווש) כדי שירד בצורה חלקה לחלוטין.

בנוסף אני צריך חומר להורדה של לשלשת וחרקים בין שטיפות (אני שוטף בממוצע כל 3 שבועות)

ואני לא שם QD באופן קבוע, רק בפגוש הקדמי, ובאזורים שליד הגלגים (משום מה מצתבר לי מלא פיח בצדדים של הרכב באזור של הגלגלים), לפני שטיפה. אחרי השטיפה אני שם ממש טיפה רק כדי להרטיב אזורים נקודתיים שהתייבשו לחלוטין והכתמי מים לא יורדים בצורה חלקה (שפריץ פה- שפריץ שם...)

QD לא מיועד לשטיפה כשהרכב מלוכלך אלא רק כשיש קצת אבק. אני לא משתמש בQD אלא בחומר לשטיפה ללא מים ושם יחסית הרבה ממנו (סיכוך טוב). השריטות אני לא בטוח מאיפה באות, אבל זה קורה כשאני לא משתמש בחומר אלא מנסה לנגב כתמי מים כשהרכב כבר יבש (ממש 10 דקות אחרי השטיפה). ובוודאות זה לא מהג'ילדה (היא ספוגה במים ואני לא לוחץ עליה בכלל, הבעיה רק שהיא לא מייבשת 100% ומשאירה טיפות קטנות שאני מנסה להוריד אחרי זה עם המיקרופייבר)

הצעות למיקרו-פייבר מתאים?

• תוכן חדש...