Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה רכשתי כפפות מיקרופייבר לניקוי הרכב.

ראיתי תכנית בדיסקברי על ניקיון ששם הסבירו שהמקירופייבר אפקטיבי כשהוא יבש. מסתבר שהסיבים "מרימים" את האבק בכוחות אלקטרוסטטים ואילו כאשר מרטיבים את המיקרופייבר הלכלוך נופל החוצה מהסיבים.

מה השיטה היעילה לנקות את הרכב עם מיקרופייבר? "על יבש" או עם מים?

האם אפשר לנגב את האבק מהאוטו עם מיקרופייבר (בלי מים) מבלי לגרום לשריטות מהאבק?

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

השיטה היעילה לנקות את הרכב עם ככפת MF היא בעזרת דלי עם מים וסבון ( לא "על יבש").

עדיף לא לנגב את האבק מהרכב בעזרת שום תכשיר. הדרך היחידה שנהוג לעשות זאת היא באמצעות שטיפה רגילה או באמצעות תרסיסים למינהם (QD וכו'), העיקר לא על יבש.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

לא, אל תנקה את הרכב עם כפפה יבשה אף פעם, גם לא עם הערכות ניקוי יבש זה לא מיועד לזה, אתה צריך משהו שיהווה סיכוך בין הפח ללכלוך.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

D300

בשביל להגיע למצב הזה מניקוי יבש בעזרת מיקרופייבר הוא צריך לנקות ממש אבל ממש הרבה.

יש הבדל גדול בין סקוטש לבין מיקרופייבר, הבדל תהומי.

מוצרים כמו המוצר הבא עושים חיל בתערוכות מקצועיות בחול ואין שום עדות לשריטות כתוצאה מהשימוש בהם.

יותר מזה אם יש לך אוטם צבע או ווקס (לאחר הכנה טובה) אני די בטוח (ואני מרגיש בנוח לומר את זה אף שזה ישמע יהיר) שאפילו מברשת מיקרופייבר פחות איכותית תצליח להוריד אבק מבלי להזיק.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אם מישהוא ראה את ביקור נשיא ארה"ב בישראל אז כאשר הביאו את הלימוזינות שלו בכל עצירה הנהג הוציא מהבגאז' מוצר שדומה מאוד למה שדימה אמר ובלימוזינות האלה אני לא מאמין שיש סווירלים

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני אנסה בעדינות על חלק קטן מהרכב ונראה את התוצאות.

בכל שבוע אני מנקה את הרכב על רטוב ומורח ווקס. רק מה, באקלים הבארשבעי שלנו תוך שעות ספורות הרכב כולו מלא בשכבה דקה של אבק מדברי, ואחרי שבוע שהוא חונה יום יום בחוץ, הרכב נראה כאילו חזר עכשיו מסיני. מה שקורה זה שאני נאלץ לשטוף שוב את הרכב על רטוב רק כדי להעיף ממנו את כל החול (חס ושלום לנסות לנגב אותו עם ג'ילדה לחה). אז צריך לבצע ווקס מחדש.

אני חושב שעם ניקיון עדין על יבש אפשר להסיר את האבק מבלי לפגוע בווקס.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

עדיף לדעתי להיעזר בQD (אם מדובר על שכבה דקה של אבק ולא שטיפה שבועית).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

יש לזכור שנקיון באמצעות Qd יש לעשות כשהרכב במצב של מינימום אבק, מומלץ להשתמש בדאסטר עדין לאבק ובעדינות להסיר את האבק עוד לפני השימוש ב qd. אם מדובר בשכבת אבק/לכלוך( מה שנקרא dirt או film)עבה אין מנוס משטיפת הרכב, qd לא מתאים כאן.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם
יש לזכור שנקיון באמצעות Qd יש לעשות כשהרכב במצב של מינימום אבק, מומלץ להשתמש בדאסטר עדין לאבק ובעדינות להסיר את האבק עוד לפני השימוש ב qd. אם מדובר בשכבת אבק/לכלוך( מה שנקרא dirt או film)עבה אין מנוס משטיפת הרכב, qd לא מתאים כאן.

זה פחות או יותר המצב אצלי. אחרי שבוע של חניה במדבר הרכב מלב בשכבה מכובדת של אבק. אני רצה באמצעות המיקרופייבר לבצכ dust-off עדין

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

אוקי. אפשר להירגע ולנשום עמוק.

ניקיתי את הרכב "על יבש" עם כפפת המיקרופייבר (גיליתי שהיא איכותית במיוחד).

ניקיתי חצי אוטו יום לאחר השטיפה במיים ואת החצי השני ארבעה ימים אחרי.

באמצעות תנועות עדינות, בלי לשפשף ומבלי להפעיל כח, המיקרפייבר אוספת את כל האבק בלי להתאמץ! ממש בעדינות לרחף מעל הפח כמעט בלי לגעת.

הרכב נראה נקי ולא נראה כי עשיתי נזק כלשהו לצבע.

בכל אופן, נראה לי שאאמץ את השיטה הזו

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

• תוכן חדש...