Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש - 130K. הכותרת נערכה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

ברשותי פולו שנת 2010 1.2TSI חמודה להפליא שעברה כבר כמעט 70 אלף קילומטר.

לאחרונה עלתה לי המחשבה בראש להחליף את הרכב לרכב חדש יותר עד לעלות של 130K (לא בהכרח יש צורך לנצל את כל התקציב) . אני נוסע יחסית הרבה , בערך 2000 ק"מ בחודש .

סטודנט באוניברסיטה ועובד בתחום של מערכות המידע, רווק ככה שאין צורך להסיע ילדים וכו'.

בתכנון להחזיק את הרכב למשך שנתיים קדימה (אבל בלת"מים יכולים להיות אז ייתכן גם למעבר)

האפשרויות הראשונה שעלתה לי בראש היא פולו חדש 1.2TSI (תג מחיר - 117K בערך)

הסיבה לקנות פולו חדשה מאותה הצורה היא בגלל האחראיות והקילומטרז .

היכולת שלי להגיע לסכום של הפולו היא אפשרית ואפילו הייתי אומר שקלה יחסית לביצוע.

רכב שמניסיוני שלי לפחות מאוד נוח ,כיפי לנהיגה ,שקט ומאוד חסכוני.

החשש - נושא הגירים והאמינות לאחר תקופת האחראיות.

הגולף החדשה 1.2TSI (תג מחיר 136K בערך)- שמשבחים אותה בצורה יוצאת דופן על שלל המערכות שבה,

צריכת דלק נמוכה , רכב שקט בצורה יוצאת דופן לפי שנאמר ונבדק בשלל מבחני הדרכים.

לצורך רכישת רכב כזה אני אצטרך יותר להתאמץ כאמור יקר יותר ב20K מהפולו.

החשש - כמו שנכתב על הפולו - הגיר והאמינות לאחר תקופת האחראיות.

והאפשרות האחרונה שנבדקה לאחרונה היא קיה פרו סיד (126K בערך).

למה קיה באותה נשימה של פולקסווגן? רכב שנתן תחושה שבנוי כאירופאי לכל דבר.

מגיע ברמת אבזור מדהימה, לא עשיתי עליה עדיין נסיעת מבחן .

בעקבות המבצע של חבר אוכל לקנות אותה במחיר נמוך ב10 אלף שקל בערך. משמע 126 אלף.

רכב מאוד מאוד יפה - התרשמתי ממנה ממש לחיוב כמובן עד לנהיגה שלא ביצעתי עליה עדיין.

החשש - צריכת הדלק - הפולו עושה לפי נתוני יצרן 5.3 ל100 , הגולף 4.8 ל100 , ואילו הקיה 6.1 ל100.

כאמור הנתון הוא אמפירי אבל מניסיון יוצא לי לתדלק יחסית מעט מאוד בפולו בטווח נסיעה הקבוע שלי- כ2000 קילומטר לחודש.

ולפי מה ששמעתי האמינות של הקיה לחלוטין חסרת פשרות וכמוכן נותנת פייט מאוד הוגנת באירופה מול המתחרות בקבוצה.

אנא ממכם אל תציעו לי רכבים נוספים - מעוניין לשמוע חוות דעת בנוגע לרכבים המצויינים למעלה.

אשמח להצעתכם בנושא .

בתודה,

פורסם

אני במקומך הייתי בוחן אופציה נוספת בדמות רכב דיזל בן שנה - כך תוכל לחסוך המון מירידת הערך הראשונית, מנוע דיזל מאופיין בצריכה טובה מאוד מה שיביא לחיים קלים יותר בדמות צריכת דלק וזמינות טובה ממש כמו במנועי הTSI אליהם התרגלת כבר.

יתרון וחיסרון הוא הקנייה ממוצרי VAG (פולקסוואגן,סקודה,סיאט,אודי) שהטכנולגיה שלהם באמת מתקדמת אך סובלת גם מתקלות ומגרעות אך גם מעניקות לך אחריות על הגיר הבעייתי למשך 5 שנים כידוע לך.

רכבי הדיזל בקונצרן נהנים מתיבת DSG 6 (תיבה רטובה) שהיא משמעותית אמינה ונעימה יותר.

בחן את הרנו מגאן החדשה שנהנית ממחיר כניסה מצויין ואולי אפילו את גרסאת הדיזל הנאה...

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם

אני אאלץ להצטרף להמלצה שקיבלת כאן, למרות שביקשת לא לקבל עצות אחרות.

2000 ק"מ בחודש מתורגמים ל24 אלף ק"מ בשנה. ק"מ כזה מצדיק רכב היברידי או דיזל. בעיקר כשאלו נמצאים במסגרת התקציב שלך.

מבין כולם קשה לי לומר על מי הייתי הולך. לטעמי הפולו והגולף יקרות מאוד בתור מכוניות, המחיר שלהן מופרז, הטיפולים יקרים, שנתיים אחריות בלבד, גיר שאמינותו מוטלת בספק (למרות שאתה בעצמך כנראה מרוצה, אבל השרשורים כאן חוגגים).

את הסיד עוד לא ממש הכירו בשוק ככה שאי אפשר לדעת איך רמת האמינות שלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

א' רציתי להודות לשתיכם על התגובות .

אני לא רואה טעם לעבור לדיזל , יוצא לי שאני סוגר עם הפולו משהו כמו 700-800 שקלים דלק.

רוב הנסיעות שלי הן בינעורניות גם ככה , ככה שהיברידי וכו' פחות עומד על הפרק.

בנוגע לרנו , כמו שציינתי למעלה, הייתי מעדיף שלא ללכת עליה.

הדיבייט העיקרי לדעתי עומד על הפרו סיד והפולו.

הנתון המדאיג זוהי צריכת הדלק של הפרו סיד , כידוע לי המנוע שלה הוא 1.6 בדיוק כמו של היונדאי .

אבל לצערי לא מצאתי נתונים בנושא.

פורסם

המנוע הוא זהה למנוע של יונדאי, אבל התיבה היא כפולת מצמדים שזהה לתיבה ביונדאי ולוסטר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפי מבחני רכב שונים שקראתי על הקיה, היא עושה בממוצע 12 ק"מ לליטר משולב. זה נתון שאתה יכול להסתדר איתו?

תראה מכוון שרוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות (לעניות דעתי 80%) - אני גר בפריפריה - לומד בפריפריה

אני קצת פחות מוטרד מהמדד המשולב.

הפולו לפי נתוני יצרן עושה 4.4 בבינעירוני והסיד 4.9 בבינעירוני , הפער הסופי הוא 2 ק"מ לליטר הפרש.

(אם החישוב שלי נכון (100/4.4) *0.7 מכוון שאלו נתוני יצרן למיטב ידיעתי הסטייה שם עומדת על 25-30% ) .

לכן אני חושב שאוכל להתמודד עם זה.

פורסם

אל תתייחס לנתונים תיאורטיים של צריכת דלק של מנועי טורבו כדוגמת מנוע ה- 1.2 TSI.

מחוץ לעיר בנסיעה מתונה הוא יהיה חסכוני מאד אולי יותר מהקיה סיד אבל גם לא בטוח, אבל בעיר אפילו בנסיעה רגילה צריכת הדלק היא רחוקה הרבה יותר מנתוני היצרן ממנוע אטמוספרי שאינו מוגדש טורבו, כך שלדעתי לפחות בעיר הקיה תהיה יותר חסכונית מגולף 1.2 TSI ואולי אפילו מהפולו למרות הבדלי הגודל והמשקל (ראה מבחני רכב השוואתיים שמפורסמים באתרי רכב אחרים בהם הגולף החדשה יצאה בעלת צריכת דלק טובה אבל לא הכי טובה למרות שנתוני היצרן הם הכי טובים).

למרות שאם צריכת הדלק חשובה לך ובקילומטרז כזה אכן יש חשיבות רבה לפרמטר זה, אולי תשקול לרכוש את הטויוטה אוריס היברידית. היא פחות טובה מהמתחרות הנ"ל, אולם טובה למדי בסה"כ ותחסוך לך הרבה כסף בצריכת הדלק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אל תתייחס לנתונים תיאורטיים של צריכת דלק של מנועי טורבו כדוגמת מנוע ה- 1.2 TSI.

מחוץ לעיר בנסיעה מתונה הוא יהיה חסכוני מאד אולי יותר מהקיה סיד אבל גם לא בטוח, אבל בעיר אפילו בנסיעה רגילה צריכת הדלק היא רחוקה הרבה יותר מנתוני היצרן ממנוע אטמוספרי שאינו מוגדש טורבו, כך שלדעתי לפחות בעיר הקיה תהיה יותר חסכונית מגולף 1.2 TSI ואולי אפילו מהפולו למרות הבדלי הגודל והמשקל (ראה מבחני רכב השוואתיים שמפורסמים באתרי רכב אחרים בהם הגולף החדשה יצאה בעלת צריכת דלק טובה אבל לא הכי טובה למרות שנתוני היצרן הם הכי טובים).

למרות שאם צריכת הדלק חשובה לך ובקילומטרז כזה אכן יש חשיבות רבה לפרמטר זה, אולי תשקול לרכוש את הטויוטה אוריס היברידית. היא פחות טובה מהמתחרות הנ"ל, אולם טובה למדי בסה"כ ותחסוך לך הרבה כסף בצריכת הדלק.

היי אמנון , כפי שכבר כתבתי ברצף השרשור, אני כמעט ולא נוסע בתוך העיר.

רוב הנסיעות שלי הן נסיעות בינ-ערוניות , לכן רכב היברידי לא יתן לי שום פתרון ולא יעזור לי בעניין.

נוסף על כך , ההתלבטות היא בין הדגמים המפורטים למעלה , ולאחר מעט יותר מחשבה, בין הפולו לבין הפרו סיד שאגב תרכש תחת המבצע של "חבר" עליו פירסמת מקודם יותר.

פורסם

אתה צודק כשאתה אומר שרכב היברידי פחות רלוונטי מחוץ לעיר - אבל אין זה נכון לגבי רכב דיזל.

וזמינות הכח זה סיפור אחר לגמרי ממה שתקבל מה1.6 של קיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הוזמנה נסיעת מבחן על הקיה פרו סיד .

בהחלט יהיה מעניין לגלות איך היא מתנהגת על הכביש.

יש אגב ניסיון למישהו על הרכב המדובר?

פורסם

היום עשיתי נסיעת מבחן על הקיה סיד.

מבחינת ישיבה ויציבות ותחושה על הכביש ממש אחלה.

אבל ברגע שאתה צריך קצת כח זמין , האוטו פשוט נחנק.

ממש הרגיש לי נטול כח .

מה שבטוח קיה של היום זה ממש לא קיה של פעם .

אבל ככל הנראה שאשאר בקבוצת פולקסווגן .

תודה רבה לכולם על התגובות.

פורסם

אני לא מבין את העקשנות שלך לא ללכת לכיוון דיזל. הוא מיועד בדיוק לאנשים עם נסועה גבוהה ובינעירונית. ורכבים בקונצרן פולקסווגן, כמו הג'טה או האוקטוביה, מגיעים עם DSG 6 הילוכים שהיא עליונה משמעותית על ה DSG 7 שמגיעה בגולף ובפולו, גם באמינות וגם בנוחות.

אגב, לא הגיוני לחשוש לאמינות הפולו ולא לחשוש לאמינות הגולף. המכלולים ה'בעייתיים' משותפים.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...