Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על זה, ולדעתי המחירון מתייחס לקילומטרז' של רכבים בצורה רצינית מדי.

ניקח שני רכבים, האחד נוסע 5000 ק"מ בשנה, האחר - 30,000.

ההגיון שלי אומר, שאם הרכב נסע 5000 ק"מ בשנה - כנראה שהוא עשה נסיעות עירוניות ב 90% מהזמן, וכמו כן נסיעות קצרות כשהמנוע כבה עוד לפני שהגיע לטמפ' עבודה. מה שאומר שיהיה לרכב בלאי גבוה מאוד. רכב שנסע 30,000 ק"מ בשנה, כנראה שרוב הזמן הוא נסע נסיעות בינעירוניות עם בלאי נמוך בהרבה, כך שההבדל בין שני הרכבים אמור להיות קטן מאוד.

או שפיספסתי משהו?

.Your average Notepad

פורסם

רק לדעתך.

תשווה תפוחים לתפוחים.

2000 קמ עירוני זה יותר בלאי מ-2000 קמ בין עירוני,

אין ספק. אבל אי אפשר לחשב כמה "שווה" קמ בין עירוני

ביחס לעירוני. עם כל הכבוד לטמפ' עבודה וכו',

בדוגמה שהבאת הצמיגים התבלו יותר ורכיבי המנוע הסתובבו

יותר, בפער עצום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לקחת מקרי קיצון, אבל האם הכל רק מנוע?

מה עם ציריות, צמיגים, בולמים ובלמים ובכלל כל רכיב שברכב שעשה 30,000 ק"מ נשחקו המון.

ואולי מי שעשה 5,000 ק"מ, נוסע פעם בשבוע 50 ק"מ מת"א להוריו שגרים בחדרה וחזרה, כך שיוצא שכל הנסיעות הם בין עירוניות.

ומי שעושה 30,000 ק"מ יכול להיות שבילה על מסלול ת"א- אילת כל הזמן אך לחילופין יכול להיות שהוא מחלק בבוקר עיתונים וכל הזמן נוסע-עוצר, ולאחר מכן מחלק דברים נוספים כך שכל הנסיעות שלו הם בערים ובפקקים ורק לקינוח יש לו מספר נסיעות ארוכות.

אז נכונה הכותרת שלך, אך איך אפשר לדעת?

פורסם

כל מקרה לגופו.

עדיף רכב שעבר יותר ק"מ בנסיעה בין עירונית, נניח חיפה תל אביב כל יום, במהירות שיוט קבועה, ללא הרבה מאמץ, מעט העברות הילוכים, מעט בלימות / האצות, בטמפ' עבודה קבועה,

מאשר רכב שעבר אפילו פחות ק"מ, בהתנעות קצרות, נסיעה מאומצת בעיר (האצות / בלימות / העברות הילוכים), בטמפ עבודה משתנות (מנוע קר, התנעות קצרות, פיח בתערובת עשירה, מול חנוע חם מאוד בעמידה בפקקים וכו).

וזה עוד ללא חיווי על שעות עבודת מנוע (רכבים שנוסעים מעט אבל מושארים מונעים גם בעצירה - שעות מנוע רבות, שלא מתבטאות במד הנסועה).

כל מקרה לגופו - רכב בודקים לא רק לפי מד הק"מ שעבר.

לי שקלול במחירון לוי יצחק לקילומטרז

הוא בכלל בודק השלכות מסחריות על המחיר, תשובתי התייחסה למצב האוטו עצמו בלי קשר לתרבות העדר בענין ספקולציות של השפעת מד הנסועה על המחיר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לדעתי מחירון משקף סוג של ממוצע, לדוגמה מאזדה 3 מ-2009 תעמוד בממוצע על כ-120K ק"מ.

כלומר ההתייחסות היא לרוב הרכבים מאותו המודל (כולל ליסינג), השנתון ומצבם הממוצע בשוק.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
יש גם שיאמרו (וגם רשמו פה בפורום), שלדעתם, גם למספר הידיים אין חשיבות.

אני חושב שהרב מאמינים שלמספר הידיים אין חשיבות כמספר בפני עצמו..

אבל ככל שהרכב עובר יותר ידיים, יותר קשה לעקוב אחר הטיפול בו.

בקשר לקילומטראז' - זה אמנם לא אקס פאקטור, אבל זה בהחלט חשוב.

יש רכבים שעל הנייר עברו לא מעט קילומטראז', אבל הרכיבים הוחלפו בהתאם לשחיקה שלהם ולכן צריך לבדוק רכב אם הוא עונה על יתר הדרישות גם הקילומטרים שהוא עבר הם רבים.

פורסם
יש גם שיאמרו (וגם רשמו פה בפורום), שלדעתם, גם למספר הידיים אין חשיבות.

אני ביניהם. היד לא נותנת שום אינדיקציה לגבי מצב הרכב. זה לא שלא תבדוק רכב רק בגלל מספר ידיים נמוך, לא?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נראה אתכם עושים שקלול קילומטראז' לאוטו של אבא שלי.

רכב בן שנה וחצי שעשה 50000 ק"מ אבל מותנע כמעט כל היום (18 שעות ביום) ונוסע רק בתוך עיר מרכזית באפריקה, ללא כבישים מסודרים ועם בורות ענקיים.

בעצם זה מקביל ל250000 ק"מ מבחינת בלאי.

פורסם

לדעתך המחירון לא צריך להיות מושפע, הרוב חושבים אחרת.

אבל מה אכפת לך? אתה רק מרוויח לא? יכול לקנות אוטו בכמה אלפי ש"ח פחות ועם פחות בלאי :lol:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לדעתי נתון היד אינו אינדיקציה אמיתית ל....משהו.

נתון הקילומטרז' כל עוד בגבולות הסביר גם אינו אינדיקציה אמיתית.

מה שמעניין אותי ברכב אותו אני עתיד לקנות זה הדברים הבאים:

1.שילדה נקיה.

2.גיר שעובד בצורה תקינה.

3.מנוע ללא ליקויים משמעותיים (לא אקנה רכב עם צילינדר אחד שלא עובד...סתם לדוגמא, לא משנה המחיר).

אין לי בעיה לקנות רכב שהוא לא מושלם מכאנית אבל שאני יודע בדיוק מה ניתן לבצע בו כדי להביא אותו למצב מצויין ושאני לא צריך לפרק את כל הרכב בשביל זה.

ב-2 הרכבים הראשונים שרכשתי אני הייתי היד ה-5 והם היו במצב די טוב מבחינה מכאנית.

ברכב הנוכחי אני יד 2 ודווקא ברכב הזה היה יחסית לא מעט מה לתקן (נזילות מהגיר והמנוע ועוד כל מיני שטויות מעבר לישור קו הסטנדרטי שלי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חשבתי על זה, ולדעתי המחירון מתייחס לקילומטרז' של רכבים בצורה רצינית מדי.

ניקח שני רכבים, האחד נוסע 5000 ק"מ בשנה, האחר - 30,000.

ההגיון שלי אומר, שאם הרכב נסע 5000 ק"מ בשנה - כנראה שהוא עשה נסיעות עירוניות ב 90% מהזמן, וכמו כן נסיעות קצרות כשהמנוע כבה עוד לפני שהגיע לטמפ' עבודה. מה שאומר שיהיה לרכב בלאי גבוה מאוד. רכב שנסע 30,000 ק"מ בשנה, כנראה שרוב הזמן הוא נסע נסיעות בינעירוניות עם בלאי נמוך בהרבה, כך שההבדל בין שני הרכבים אמור להיות קטן מאוד.

או שפיספסתי משהו?

הרכב שעשה 30,000 נסע אמנם את רוב הנסיעות מחוץ לעיר - אבל עדיין 10,000 מתוך זה בעיר... שזה הרבה יותר מהרכב שנסע את כל ה 5,000 בעיר.

בקיצור - יש סיכון לא מבוטל שהדוגמא שלך לא טובה.

אי אפשר להתעלם מהקילומטראג', אבל זה רק חלק קטן מהתמונה המלאה. אין תחליף לתחקיר ובדיקה של המצב הפיזי של הרכב. הבלאי מושפע לא רק מההבדל שבין נהיגה עירונית לבינעירונית אלא גם מאופי הנהיגה ואיכות התחזוקה.

ועדיין - קילומטראג' ימשיך להוות סוג של אינדיקטור שישמש את רוב הרוכשים, כי זה קל וכי סטטיסטית כנראה רוב המכוניות ננהגות בתמהיל שאינו חורג מגבולות מסויימים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה מאוד תלוי באיזה סגמנט ובאיזה שנתון מדובר. סביר שלרכב בן 10 יהיו יותר ידיים מלרכב בן 3.

אני מתעניין מאוד כמה זמן הרכב היה בבעלות המוכר (ומוודה שמי שעומד מולי הוא אכן הבעלים), וכמובן איך ואיפה טיפל בו.

טעות נפוצה שדובר בה רבות בפורום היא שנסיעה עירונית גורמת ליותר בלאי כאילו שאם אסע עם רכב עוד 20 ק"מ בינעירוני מחקתי איזשהו בלאי.

פורסם

זו לא טעות נפוצה, זה שאחרי 20 קילומטר עירוני תסע עוד 20 קילומטר בינעירוני לא ימחק שום בלאי.

אבל ב-20 קילומטר נסיעה עירונית יש יותר בלאי לעומת 20 קילומטר בינעירוני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...