Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לקבל יעוץ מבעלי ניסיון בנוגע לרכב מסוג דייהטסו אפלאוז מודל 96 מנוע 1600 ידני

עד כמה הדגם הידני אמין,חסכוני ובטיחותי?

האם הרכב חזק יחסית למנועי 1600 אחרים?

איך הרכב מיתמודד בעליות?

עלות החלקים זולה, הרכבה פשוטה וכו?

שמעתי שמוסכים לא כל כך "מבינים" ברכב הזה למרות שהוא נפוץ מאוד בארצנו.

זה נכון?

בדרך כלל הרכב לא מגיע עם ווישר בשמשה האחורית והבקליות אור ברקס מאחור בצבע כהה.

יש חתיכות בודדות שמגיעות עם ווישר אחורי ובקליות בצבע רגיל (איתות כתום).

האם מדובר ברכב "מאובזר"?

אם כן, במה הוא שונה מהדגם הרגיל?

פורסם

היתה לי כזו אבל אוטומטי משנתון 97.בגדול הרכב הידני אמור להיות חסכוני מאוד (גם האוטומטי ד"א היה חסכוני),אחזקה לא יקרה,הבעיה שהמנוע רגיש מאוד לשימוש במי ברז (בדוק שיש נוזל קירור אדום/ירוק,אחרת ברח כמו מאש) כיוון שהבלוק עשוי מאלומיניום ושימוש במי ברז פשוט גורם לאכילת הבלוק ואז אתה עלול להגיע למצב של החלפת מנוע.

נקודה חלשה נוספת- בעיה במנוע צעדים/בית מצערת.הפתרון: הפעל מזגן/אורות כאשר אתה בודק את הרכב ובעמידה תראה,האם סיבובי המנוע יציבים או שהוא רוקד.

אצלי המחלה החלה מקניית הרכב וסבלתי שנתיים וחצי עד שאובחנה והוחלפה קומפלט על חיישניה.

לגבי בטיחות- לא משהו וה אולי החסרון העיקרי,הרכב הזה קל וזריז וכל מכה חזקה שהוא חוטף לא נעימה(לפני שקניתי את שלי בזמנו ראיתי כאלו במגרש מכוניות בצפון לפני תיקון (רכבים שאכלו פיצוץ מאחורה עד אמצע הרכב ותוקנו).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני נוהג אל אחת כזאת ידנית משנת 98 , הצורה שונה מעט אך העיקרון זהה.

אצלי כשנה וקצת , למעט תקלות של עייפות החומר , כגון כפתורי פלסטיק שבירים ובולמי זעזועים שחוקים , האוטו בגדול אמין אני גר בחיפה והוא סוחב בעליות בצורה טובה , לא כמו 1600 חדשה אבל בהחלט אני לא מרגיש מאחור , האוטו קליל וזריז ולכן לא בטיחותי במיוחד.

אני יד 2 קניתי אותו לפני כשנה עם 98,000 ק"מ מאדם זקן שליקק אותה.

אני שוקל למכור בחודשיים הקרובים אם זה רלוונטי דבר איתי בפרטי.

לנסר 2007

פורסם

תמצא יונדאי גטס 2005 ידנית במצב שמור עד סביר ואני אשלם לך עליה גם 15K. תעשה רווח של 2K. הולך?

אמנם ביד 2 יש כרגע כ110 כאלה - אך רובן עם מעל 200K ק"מ ועבר השכרתי, ואלו שלא - במידה וזה לא סוחר(ורוב הסיכויים שזה סוחר) מבקשים בסביבות ה20 או יותר.

פורסם

יודע מה,אני הייתי רגע לפני קנייה של כזאת,אבל נגיד שאין הרבה כאלה.

גטס 2003 ,יהיה מספיק ממנה? כניראה שכן. אז למה להסתכל בכלל על כול הפחונים של שנות ה 90?

פורסם

הייתה לי אפלאוז 93 ידנית עם קרבורטור שהפגינה אמינות מופתית. הרכב עבר 2 נהגים חדשים חוליגנים שחשבו שהם נוהגים במשחק מחשב וזימברו לאוטו את הצורה ברייסים שונים ומשונים . הרכב החזיק מעמד כ 400000 קילומטרים עד שהושבת בתאונה. הרכב קליל וזריז אבל כמו כל המכוניות משנות ה90 לא בטיחותי במיוחד לעומת המכוניות החדשות יותר. המנוע רגיש למיי ברז בגלל בלוק האלומיניום . עדיף כמובן כמו כמעט בכל אוטו ישן ללכת על האופציה הידנית.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם
יודע מה,אני הייתי רגע לפני קנייה של כזאת,אבל נגיד שאין הרבה כאלה.

גטס 2003 ,יהיה מספיק ממנה? כניראה שכן. אז למה להסתכל בכלל על כול הפחונים של שנות ה 90?

לדעתי עדיף רכב שמור ומטופל היטב משנות ה90, לעומת תחזוקת השבר שעברה על הגטס בהשכרות ואצל אנשים שהתייחסו לרכב כמו פח זבל.

אני לא אומר שאין שמורות - רק שאלה שיש , עפות(כמו כל רכב שמור, האמת).

פורסם

הנה כמה מודעות של מכוניות ביד II ששוות הסתכלות (בסביבות 15 אלף ש"ח):

64774669

25130543

91392535

56434686

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לדעתי עדיף רכב שמור ומטופל היטב משנות ה90, לעומת תחזוקת השבר שעברה על הגטס בהשכרות ואצל אנשים שהתייחסו לרכב כמו פח זבל.

אני לא אומר שאין שמורות - רק שאלה שיש , עפות(כמו כל רכב שמור, האמת).

יש כל כך הרבה מכוניות שאפשר לקנות, משנות ה-2000, שאין שום סיבה להעיף מבט על רכבים משנות ה-90.

תכל'ס כבר עדיף קיה ריו שנת 2003 על פני גרוטאה משנת 1996. קיבינימאט, אוטו בן 17.

• תוכן חדש...