Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום טבעוני בשבוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי אולי להחליט על איזה יום, או אפילו יומיים בשבוע, בהם אני אוכל אוכל טבעוני בלבד. פשוט כדי לשפר את הבריאות טיפה ולהקטין את הסיכוי לבעיות רפואיות בגיל 60+ (ועל הדרך לתת ג'סטה לכדוה"א). פשוט שמעתי שביל קלינטון נעשה טבעוני וזה הציל לו את הלב, אז חשבתי שאולי זה יכול להיות רעיון טוב.

אבל האם זה ישנה משהו?

.Your average Notepad

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה נשאר לאכול אחרי שהורדת בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב? פרט לתפוח אדמה ואורז(וקוסקוס ופסטה ושאר הפחמימות).

פחמימות, ירקות, פירות וקטניות.

ולפותח הדיון- יש עוד מיליון דברים שיתרמו לבריאות שלך בלי השטות הזו של יום טבעוני בשבוע. במקום יום מרוכז עדיף שתאזן את התפריט הכולל שלך, האימפקט יהיה גדול בהרבה.

פורסם

אני מתפלא וזו הסיבה שאני שואל.

המעניין הוא שאני מכיר מישהו שהחליט לאכול טבעוני, לשאלה זהה ששאלתי אותו התשובה היית זהה "תתפלא".

פורסם

!I call bullshit

באותה מידה אפשר לשכור צימר בצפון ולגור שם יום בשבוע.

רצוי במושב אמירים הצמחוני, או במנזר שלא שותים בו אלכוהול.

בקיצור, ככה אפשר להגיע רחוק... :loco:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מזה שתסבול יום בשבוע לא יצא לך מזה כלום. אם כבר אתה רוצה לשפר את הבריאות תאכל כל השבוע אוכל בריא חוץ מיום אחד...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פחמימות, ירקות, פירות וקטניות.

ולפותח הדיון- יש עוד מיליון דברים שיתרמו לבריאות שלך בלי השטות הזו של יום טבעוני בשבוע. במקום יום מרוכז עדיף שתאזן את התפריט הכולל שלך, האימפקט יהיה גדול בהרבה.

תפריט מאוזן יש לי גם ככה. אפילו מאוזן מאוד. אוכל אוכל דומה בשעות קבועות: סנוויץ׳ עם חביתה ב 8 בבוקר, דג/בשר לא אדום + פחמימה+סלט עם מלפפונים, עגבניות, הרבה בזיליקום, שמן זית, טחינה, לפעמים מוסיף פלפלים ובצל בשעה 13:15, בערב משהו קל וזהו.

בשר אדום - לא מעל פעם בשבועיים, ובד״כ פחות.

רעיון אלטרנטיבי - שבוע צמחוני ושבוע רגיל?

.Your average Notepad

פורסם

אני עשיתי משהו דומה. אוכל רק עוף פעמיים בשבוע, אחרי שהייתי רגיל לפעם ביום. בבשר אדום לא נוגע. במקום זה אני אוכל יותר דגים.

תתפלא אבל אחרי השינוי הזה קיזזתי דקה שלמה בריצת 2000 כשלפני זה הייתי תקוע על אותו הזמן שנים.

וגם אני מרגיש פחות עגלה ביומיום וירדתי במשקל.

פעם הייתי מפרק לול שלם + חצי פרה בחודש אחד. היום אני "מציל" את אותה כמות שאני לא טוחן כמו שהייתי רגיל בעבר...

אני אמנם לא לגמרי צמחוני אבל תורם מעצמי כמה שאני יכול, וממש טוב לי, לא סובל בכלל, תחשוב על זה :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אפשר לשמוע מה הסיבה הבריאותית, שבגינה אתם נמנעים מבשר אדום? והאם אתם סובלים ממשהו כרגע, או שזה סתם תחזוקה מונעת לקראת גיל מבוגר יותר?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני עשיתי משהו דומה. אוכל רק עוף פעמיים בשבוע, אחרי שהייתי רגיל לפעם ביום. בבשר אדום לא נוגע. במקום זה אני אוכל יותר דגים.

תתפלא אבל אחרי השינוי הזה קיזזתי דקה שלמה בריצת 2000 כשלפני זה הייתי תקוע על אותו הזמן שנים.

וגם אני מרגיש פחות עגלה ביומיום וירדתי במשקל.

פעם הייתי מפרק לול שלם + חצי פרה בחודש אחד. היום אני "מציל" את אותה כמות שאני לא טוחן כמו שהייתי רגיל בעבר...

אני אמנם לא לגמרי צמחוני אבל תורם מעצמי כמה שאני יכול, וממש טוב לי, לא סובל בכלל, תחשוב על זה :wink:

90% מההבדל הזה פסיכולוגי, אם צמצמת בגדול את כמות החלבונים שאתה צורך סביר להניח שאיבדת מסת שריר בנוסף לשומן.

לגבי הדקה בריצת 2000.... אני חותם לך שזה בא ממקום אחר.

עד סוף התיכון בריצת 2000 הייתי עגלה, 13 דקות.

בקיץ 2010 התחלתי להתאמן קצת, לרוץ 4 פעמים בשבוע. אחרי 3 חודשים בלבד גילחתי את הזמן הזה במעל 3 דקות. אחרי שנים על גבי שנים שהייתי תקוע על כמעט 13 דקות.

בלי שום שינוי תזונה לכיוון הטבעוני...

פורסם

אני טבעוני מבחירה מזה 8 חודשים וצמחוני שנתיים וחצי. אין לי כח כל כך לפרט אבל למרות שזה מבחינה פרקטית, אני מרוויח מזה בריאותית. שלח לי הודעה אתן לך את המספק אם בה לך.

how it's like to drive :twisted:

פורסם
תפריט מאוזן יש לי גם ככה. אפילו מאוזן מאוד. אוכל אוכל דומה בשעות קבועות: סנוויץ׳ עם חביתה ב 8 בבוקר, דג/בשר לא אדום....

....בשר אדום - לא מעל פעם בשבועיים, ובד״כ פחות.

למה לא בשר אדום?

תשכח מזה שזה קשור לכולסטרול ובעיות לב וכו׳

הגורם העיקרים חכוחסטרול ובעיות לב וכו׳ זה מחסור בפעילות גופנית ולא כמה כולסטרול אוכלים

זה בידיוק כמו שאין קשר בין כמה שומן תאכל ואם תשמין מזה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

^

אני לא יודע עד כמה זה נכון כי אני לא מומחה גדול, אבל אחרי שנים של כושר גופני עכשיו כבר קצת נמאס לי. כנראה נמשיך אח"כ. מה שכן, בשר אדום ממילא לא זמין כל הזמן וממילא אני לא מת עליו גם ככה, סטייק טוב פעם בחודש-חודשיים מספיק לי.

אפשר לשמוע מה הסיבה הבריאותית, שבגינה אתם נמנעים מבשר אדום? והאם אתם סובלים ממשהו כרגע, או שזה סתם תחזוקה מונעת לקראת גיל מבוגר יותר?

תחזוקה מונעת.

יש בבשר אדום ערכים תזונתיים, רק שניתן להשיג אותם במאכלים רבים. בעקרון - הרבה ג'אנק שנכנס לגוף ולא ברור איך, או אם הוא יוצא. אני חושב שזה לא רק הכולסטרול.

.Your average Notepad

פורסם

אני מנסה להקפיד על יום - יומיים צמחוניים בשבוע. לא אומר שזה משנה משהו בתמונה הרחבה יותר, אבל לפחות זה גורם לי להרגיש קצת יותר טוב עם עצמי, בכל פעם שאני רואה איזו משאית עם תרנגולות, שנראת כמו איזו ספינת עבדים מהמאה ה17.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...