Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שבת, נסענו לטיול לא רחוק מים המלח (ע"י היישוב אלמוג, למי שמכיר).

עם ההגעה למקום, נדלקו ברכב נורית ABS צהובה ונורית(!) אדומה, יחד. בדקתי בספר הרכב - נאמר שעם תקלת ABS בלבד - ניתן ליסוע, אבל עם נורית (!) הדולקת איתה - לא (תקלה כלשהי בבלמים). סובבתי ההגה לצדדים תוך כדי שאני יוצא החוצה לראות אם יש חדש בבתי הגלגלים הקדמיים - נאדה. שמן בלמים - מלא. בשלב מסויים שתי הנוריות כבו, ואנחנו עזבנו את הרכב הסורר והתחלנו בטיול.

בחזרה - הכל תקין (אני יודע שאולי תגידו לי "מה עם גרר" וכו', אבל הנחתי שאם התקלה אינה מופיעה שוב - היא ספוראדית וניתן להשתמש ברכב). שתי הנוריות הנ"ל לא נדלקו יותר מאז.

בנוסף - התחיל יום אחרי כן, צפצוף (3 צפצופים) מעצבן - ללא שום הודעה על הצג או נורית כלשהי בעת ההתנעה.

היום, הזדמן לי לגשת לרון. לאחר ששאל להיכן נסענו - ניחש ואמר שתהיה רשומה תקלה על החיישן הברומטרי של הרכב - ובאמת כך היה, חובר סורק ונמצאה ההודעה הנ"ל (עקב שינוי בגובה כתוצאה מהירידה לים המלח).

לגבי הצפצוף המטריד - לא נמצאה תקלה רשומה כלשהי. לאחר מס' התנעות, רון מצא כי אם ממתינים עד לכיבוי כל נוריות הביקורת לפני ההתנעה - לא נשמע כל צפצוף. ההנחה שלו היא שייתכן שהמצבר נחלש מעט, ואז ייתכנו צפצופים כשהמתח יורד (יותר מדיי) בפיק של ההתנעה (אני אשתדל לבדוק מה מתח המצבר בהזדמנות).

ולמה אני כותב את כל זה ?

א. כדי לשתף.

ב. כדי שאולי יש למישהו עוד איזושהי תובנה אחרת להעלות (במיוחד לגבי הצפצופים).

ג. כדי להודות גם לרון (לא חוייבתי בעלות לבדיקה).

alfa 156 2.5.

פורסם

שאלה טובה.

אני מניח שיש ללחץ הברומטרי/לחיישן הזה, השפעה על הזרקת הדלק למשל, או שינוי בתערובת אוויר-דלק.

עריכה - ואולי גם עוד תפקידים/השפעות.

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי - אהבתי!

רק אצלי הסיפור היה קצת שונה,

נסעתי למחוזיאדה (באילת) לפני שבועיים, לאחר יומיים באילת נדלקו לי הנורות: 1- בלם יד, 2- ABS והשלישי TCS.

בבדיקה ראיתי שהפיוז של ABS נשרף, החלפתי בפיוז חדש, הנעתי ועדיין הנורות דולקות - מסתבר שגם הפיוז החדש נשרף.

יום שישי - לא נעים, רצים למוסך (מורשה) לבדוק את העניין.

האבחנה של המוסך - מערכת ABS החשמלית מקצרת וצריך להחליף - 2000 ש"ח למשומש, 4000 לחדש!

צלצלתי למוסך בירושלים ושם נאמר לי שאם זה רק ABS אפשר לנסוע (כמו שציינת)

התחושה שלי שהמוסך באילת מצא "תייר" ורצה להתפרנס עלי (יכול להיות שאני גם טועה)

בכל מקרה לאחר שניתקתי את כבל הנתונים מה-ABS מצאתי את ה "פין המקצר" מקווה לסדר את זה בלי לבקר במוסך . . .

• תוכן חדש...