Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שראיתי כמה דיונים על השקעת כספים, עדיין לא מצאתי תשובה/כיוון למקרה הספציפי שלי.

אני רוצה לשתף אתכם ולשמוע רעיונות נוספים:

אז הסיפור בקצרה:

הכסף (400,000 ש"ח) הוא של קרובת משפחה, גרושה שילדיה כבר "עזבו את הקן".

היא בת 50+, יש לה עוד כ-15 שנים לעבוד (עד הפנסיה הרשמית..). כיום היא שוכרת דירה קטנה במרכז (כ-2,000 ש"ח שכר דירה), ועובדת בכמה עבודות שמכניסות לה כ-6,000 ש"ח בחודש.

כיום היא כמעט ולא חוסכת כלום - סכום ההכנסות שווה בערך לסכום ההוצאות.

התחייבויות ונכסים:

אין לה חובות וגם לא הלוואות. מצד שני גם נכסים אין לה (לא נדל"ן, קרן פנסיה זעומה, והיא לא מצפה לירושה מטורפת).

הנכס היחיד ברשותה הוא 400,000 ש"ח שהם תוצאה של מכירת דירה שהייתה ברשותה וסגירת כל החובות שלה.

מה מטרת ההשקעה:

כמו שהבנתם, ה-400,000 ש"ח האלה, בתוספת חסכונות עתידיים (אם יהיו), ישמשו אותה בבוא היום כפנסיה.

היא מתנהלת כלכלית בצורה רעה מאוד, ולכן חשוב לי שהכסף יהיה במקום שבו היא לא תוכל "לחטוף" אותו לצורך גחמות וקניות אמוציונליות.

זמן ההשקעה הוא כאמור ארוך - 15-20 שנה, בתקווה שהיא לא תצטרך למשוך אותו קודם.

* יש לציין שלא ניתן למנף את ההשקעה, כי הבנקים ככל הנראה יסרבו לתת משכנתא.

רעיונות להשקעה:

1. קניית דירה להשקעה בפיריפריה:

חשבנו לקנות דירה בבאר שבע, שם ניתן למצוא דירות סבירות בטווח המחיר הזה, אכלוס הדירה קל יחסית בגלל סטודנטים, ובטווח הארוך העיר (לדעתי) צפויה להמשיך לגדול עקב מעבר צה"ל לאיזור הדרום (עיר הבה"דים, קרית היי-טק בב"ש ועוד).

התשואה אמנם נמוכה יחסית (להערכתי 5% בשנה, ללא עליית ערך הדירה), אבל מדובר באפיק סולידי יחסית ומאפשר לה נכס מניב לאורך כל התקופה.

2. בניית תיק השקעות בניהול עצמאי ובפיקוח מנהלי השקעות:

חברת הון ליין (של הכלכלן שלמה מעוז) מציעה שירות של בניית פרופיל השקעה אישי בהתאם לצרכי המשקיע, ומעקב אוטומטי אחר תיק ההשקעות ומתן המלצות לקנייה/מכירה בזמן אמת.

בקצרה - הם בונים פרופיל מותאם אישית, אתה שם את הכסף בחשבון מסחר עצמאי עם אחד מהשותפים שלהם (מגדל לדעתי), והם רשאים לצפות בתיק שלך ולפי זה לתת המלצות מסחר. העלות היא 0.3% לשנה מכל הסכום.

היתרון הוא השקעה באפיקים סולידיים בפיקוח כלכלנים עם אפשרות לתשואה גבוהה יותר מ-5% בשנה, החסרון הוא שאין דיבידנד כל חודש מההשקעה (זה חשוב לה לתזרים המזומנים החודשי), התשואה לא אחידה, וקיים סיכון לאבד חלק מההשקעה.

איזה עוד כיווני השקעה אפשר לבחון? עצות ורעיונות יתקבלו בברכה

פורסם

אם כבר פתחתם את הנושא ואתם "בקטע של דירות" אז למה לא לקחת את ה-2K ש"ח שהיא שמה כל חודש על השכרת דירה ולשים את זה על משכנתא?

בטווח של 15 שנה זה אומר שיהיה לה "ביד" תוספת של עוד 320-330K ש"ח (אחרי ריבית לבנק) ל-400 K ש"ח ואז כבר אפשר למצוא דירה סבירה באזור המרכז.

נכון שזו לא תהיה דירת חלומותיה, אבל גם ב-2K ש"ח שכירות אני מניח שהיא לא גרה בדירת פאר.

אפשר לקנות במחיר הזה דירת 2-3 חדרים בשיכונים של חולון (ליד בית החולים). אז נכון שכרגע השכונה נראת רע אבל תאמינו לי עוד 10 שנים לא יהיה לזה זכר, הכל ילך לפינוי בינוי.

אני מכיר בחורה דיי אמיצה שקנתה ב-670K ש"ח דירת חדר וחצי ישנה ברמת גן, שיפצה אותה בעלות של כ-100K ש"ח והפכה אותה לבובה של דירת 2.5 חדרים.

החיסרון של רמת גן זה שעוד שבוע מחליפים לה את השם ל"פינוי בינוי", כל יומיים תוקעים פה שלט חדש של פרויטק חדש שיוצא לדרך. זה פשוט אבסורד, ועד כמה שזה טוב לבעלי הדירות זה גם קצת בעייתי. אתה מאוד תתבאס לגלות שהבניין שלך החליט לצאת לפרויקט פינוי בינוי בדיוק שנתיים אחרי שהשקעת כמה עשרות/מאות אלפים בשיפות כללי לדירה הותיקה שלך בגלל שהזרם מים שלך היה חלש/התכנון של הדירה היה מיושן וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני הייתי שוקל קניית שני מספרים ירוקים, או אחד ואת היתרה להשקיע בהשקעה סולידית בבנק.

נשמע לי כמו טירוף. מחר יחליטו על רפורמה בשוק המוניות ואז מה? בכלל, המספרים האלו לא יורדים בערך עם הזמן בגלל הפקת יתר?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בד"כ הייתי ממליץ על שלל אפיקי השקעה, אבל בגלל שזו אישה בת 50 שלא מרוויחה הרבה כסף ושזה התקווה היחידה שלה לפנסיה, לא הייתי ממליץ לסכן את הכסף. שכן, היא עלולה להישאר ללא גרוש על התחת אם ההשקעה תעלה חרס.

הילדים לא יכולים להוסיף לה כמה אלפים מדי חודש? במקרה כזה, אני יכול לתת דעתי לגבי השקעה כדאית ללא סיכון.

פורסם

יש דבר שנקרא "פקדון מובנה" קיים בכל הבנקים .

זה בעצם השקעה חסרת סיכון בשוק המניות (לרוב בחול) אשר צמוד למטבע חוץ מסויים ולמניה \ תעודת סל \ קבוצת מניות .

ושוב אני מדגיש , אין סיכון לקרן .

למשל פקדון מעולה בבנק לאומי (שם אני מנהל את חשבוני)

http://www.leumi.co.il/home01/structured_products/9011/

למעשה זה גרסה קצת פחות טובה של פקדון מובנה שיצא לפני מספר חודשים .

בכל הבנקים יש כאלה ובכל תקופה יש אחד אחר.

כרגע אני מחזיק ב 3 כאלה עם עם תשואות מעולות ( 9% , 12% ו 4% ) .

אני ממש נגד תיק מניות מנוהל בגלל תשואות נמוכות ועלויות גבוהות.

אפשר לשקול קניית דירה \ 2 דירות באזור קצת מרוחק (צפון או דרום -לא באר שבע) .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
זה בעצם השקעה חסרת סיכון בשוק המניות (לרוב בחול)

הקרן אולי מובטחת, אבל חשוב לזכור שאם בעוד 4-5 שנים תקבל בחזרה 100% מהקרן, אתה עדיין מופסד קשות במונחים ריאליים.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
הקרן אולי מובטחת, אבל חשוב לזכור שאם בעוד 4-5 שנים תקבל בחזרה 100% מהקרן, אתה עדיין מופסד קשות במונחים ריאליים.

דבר ראשון זה ל 3 שנים

ואיך בדיוק מופסד קשות ?

הריבית החליפית להשקעה חסרת סיכון הקרן הינה סביב 1-2 שנתי באחוזים ,כלומר זניח.

פורסם

סבבה, לא מופסד "קשות", אבל עדיין מופסד.

זה ממש לא "חסר סיכון", זה בוודאי סיכון נמוך, אבל לא חסר סיכון.

ב-3 שנים אתה יכול לעשות לפחות 6-7 אחוז חסר סיכון אמיתי (נומינלי), אז לצאת עם תשואה 0 אחרי 3 שנים, זה עדיין הפסד. לא גבוה, אבל עדיין הפסד.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני מציע לך לבדוק במילון מה ההגדרה של סיכון .

אי סיכון קרן ההשקעה = השקעה ללא סיכון .

פורסם

סיכון (ז') סיכוי להפסיד, אפשרות להיכשל, סיכוי אי הצלחה, ריזיקו; העמדה בסכנה, לקיחת ריזיקו

אי סיכון קרן, זה עדיין סיכון - אפשרות להפסיד את הריבית המובטחת שהיית יכול לקבל בפקדון שקלי למשל.

:turn-l:
פורסם

ממש לא.

תקרא שוב את ההגדרה

פורסם

זה לא משנה מה ההגדרה אומרת במדוייק. בסופו של יום, במידה ואתה יכול להרוויח 6-7 אחוז בהפקדה בפיקדון ובמקום זה אתה יצא עם רווח 0, הרי שהפסדת כסף. כן, כסף שלא היה לך מלכתחילה, אבל המטרה שלך היא להרוויח ולא להישאר באותו המצב.

פורסם

אני חושב שקניית נכס, היא הדבר הנכון.

1. מקורות ההכנסה שלה הם פנסיה זעומה + קצבת זקנה מצומקת + שכ"ד קטן. לא בטוח שלעת זיקנה כל זה יספיק לה.

2. סביר להניח שבמש/ך השנים, שכ"ד במרכז יאמיר ובמיוחד כשעל הכוונת מיסוי שכ"ד.

3. אם יש חשש שהכסף יתמסמס בהיותו כסף בפיקדון /תוכנית וכד' שקל לממשו, עדיף לרכוש נכס שקשה יותר לממשו ודורש פעולה אקטיבית ממשית למכירתו, שהיא הרבה יותר שקולה מרגע של חולשה אצל פקיד בנק.

4. על אף המרחק, אם ברבות השנים לא יהיה באפשרותה לשלם שכירות במרכז, היא תמיד תוכל להתגורר בנכס שלה.

5. סביר להניח שערכו של הנכס יעלה, משמע ליורשים ישאר משהו בעל ערך גדול יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...