Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שהבנתי- מקור האנרגיה הוא בתגובה כימית כלשהי בין המים לאלומיניום.

לא בטוח עד כמה הבנתי נכון.

פורסם

זו טכנולוגיה מוכרת.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium%E2%80%93air_battery

הנה עוד:

http://www.gizmag.com/phinergy-metal-air-battery/26922/

בעיקרון, כל כמה מאות ק"מ רק צריך למלא מים. תארו לכם סוללה עם עוד יותר תאים, נגיד שאנו מסכימים למשקל של כ-50-100 ק"ג. זה נותן טווח של כ-1500-2000 ק"מ. אז צריך להחליף את הסוללה, משהו שאמור להיות יחסית פשוט.

יתפוס ויעבוד? נחיה ונראה...

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הגדרת אי שפיות על פי פרופ' אלברט איינשטיין: "אדם לא שפוי הוא אחד העושה אותו ניסוי פעם אחרי פעם ומצפה לתוצאות שונות".

חברים בואו נסיים קודם את החלום הקודם, זה שנמצא במקום יותר טוב; ואז אולי אחרי תקופת התאוששות נתחיל לחשוב על משיהו חדש. :roll:

זמין 8)

פורסם

אני אנסה להסביר איך המכונית הזאת עובדת.

מדובר בסיטרואן C1 שהוסבה על ידי חברת הולנדית להנעה חשמלית רגילה. יש לה סוללת ליתיום בקיבולת של 10 קילו-וואט שעה שמותקנת מתחת למכסה המנוע והיא נטענת משקע חד פאזי רגיל. את הסיטרואן הזו הביאה לארץ חברת פינרג'י על מנת להתקין בה את הפטנט:

attachment.php?attachmentid=337201&stc=1&d=1368164805

הפטנט הוא בעצם סוללת גיבוי, או מאריך טווח, מסוג מטאל-אייר. בדיוק כמו שנכתב כאן, הסוללה הזאת יוצרת תגובה כימית בין אלומיניום כלשהוא לאוויר והתוצאה היא תחמוצת אלומיניום וחשמל.

הסוללה הזאת לא אמורה לשמש את הרכב ביום יום. ביום יום אמורים להשתמש בסוללת הליתיום הקטנה יותר, בדיוק כמו ברכב חשמלי רגיל. המטרה היא שבמידה והחלטתם לקחת את הרכב לנסיעה ארוכה, במקום להחליף סוללה כמו במודל של בטר פלייס הרכב פשוט יעבור להשתמש במאריך הטווח. לפי הבדיקות שהם עשו, מאריך הטווח הזה יכול להניע את הרכב למשהו כמו 800-1000 קילומטרים. הם טוענים שבשימוש נורמטיבי ביחד עם הסוללה הנטענת, תצטרכו להגיע ל"מוסך" כדי להחליף את הסוללה אחת ל-10,000 קילומטרים בערך.

לפי מה שסיפר לי אחד מהבעלים של החברה, הם השלימו לאחרונה את רישום הפטנט וכפי שאפשר לראות כבר יש להם אב טיפוס נוסע (עם רישוי ישראלי!). הם חתמו על הסכם שיתוף פעולה עם רנו והטכנולוגיה הזו אמורה להיות בסיס לדור הבא של רנו זואי, המכונית החשמלית החדשה של רנו, ככל הנראה בעוד שנתיים או שלוש.

DSC_0229.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
^ צביקה תודה רבה על ההסבר ! :-D

אבל אם רנו שמה את כספה על סוס חדש, מה בדיוק יהיה עם BP ? :puzzled:

מקווים שלא יהיה כלום, ואולי בפעם הבאה שימכרו מכונית חשמלית, לא ינסו להוריד לעם ישראל את המכנסיים ולשכנע אותו שהוא נהנה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

האם תחמוצת האלומיניות מתחדשת(על ידי השקעת אנרגייה וחזרה לשיווי משקל כימי כפי שהיה לפני התגובה) או שנצטרך לרוקן את התחמוצת ולהכניס אלומיניום חדש?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
^ צביקה תודה רבה על ההסבר ! :-D

אבל אם רנו שמה את כספה על סוס חדש, מה בדיוק יהיה עם BP ? :puzzled:

לפי מה שאני מבין רנו נכנסת לפרויקט הזה במקביל לפרויקט הפלואנס ZE של בטר פלייס, לא במקום.

האם תחמוצת האלומיניות מתחדשת(על ידי השקעת אנרגייה וחזרה לשיווי משקל כימי כפי שהיה לפני התגובה) או שנצטרך לרוקן את התחמוצת ולהכניס אלומיניום חדש?

לא מתחדשת. אחת ל-10,000 קילומטרים בערך צריך להגיע למוסך, לרוקן את תחמוצת האלומיניום ולהכניס אלומיניום חדש. את התחמוצת מעבירים למיחזור. אלומיניום עולה בערך 2 דולר לקילוגרם ובתוך התא שאתה רואה בתמונה יש 48 קילוגרם של אלומיניום, תעשה את החשבון כמה כבר יכול לעלות "לתדלק" דבר כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...