Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הסיפור הנ"ל התרחש בצומת משגב, אזור כרמיאל.

לאחר שמגיעים מכיוון משגב, בעת הפנייה ימינה בצומת לכיוון כרמיאל - צומת יובלים עמדה ניידת משטרה בנתיב השתלבות אחרי הצומת.

יש לציין שהיה פקק אחד גדול באזור (כמו בכל יום בשעות האלה של הערב) וכל מי שהגיע מכיוון משגב ופנה ימינה בצומת עמד בנתיב ההשתלבות וניסה להשתלב בתנועה הזוחלת.

פתאום קפץ לפני הרכב שלי שוטר והתחיל לצעוק לי משהו. פתחתי את החלון (שוב, התנועה עמדה) והוא אמר לי לעצור בצד.

עצרתי, לטענתו לא נתתי זכות קדימה לרכבים בכביש וכמעט גרמתי לתאונה. שאלתי אותו איך יכולתי לגרום לתאונה תוך כדי עמידה בפקק. ובכלל, האם השתלבות בתנועה זוחלת בקושי, לאחר שאותתי וראיתי שאני מצליח להשתלב, זאת עבירת תנועה?

תחילה הוא רצה להביא לי הזמנה לבית משפט על "אי מתן זכות קדימה" אבל לאחר שניסיתי להבין על מה ולמה בכלל הוא עצר אותי ולאחר שהוא בדק וראה שאין לי עבירות קודמות, הוא אמר שהוא "עושה לי טובה" ומביא לי קנס של 250 שקל על סטייה מנתיב נסיעה. לשאלתי האם יש לי מה להגיד, עניתי לו בדיוק את מה שרשמתי פה.

הגעתי הביתה, אני פותח את הדו"ח ומגלה את הדברים הבאים:

א. הדו"ח לא קריא, רוב הסעיפים פשוט לא קריאים בשום צורה שהיא. בין היתר, שמו, שם משפחתו ודרגתו של השוטר שרשם את הדו"ח. תיאור מקום העבירה ונסיבות המקרה . כל הסעיפים האלה בלתי קריאים. מה גם שבסעיף של "דברי הנהג" הוא רשם "אני ממש מתחרט", משהו שלא אמרתי בשום שלב של השיחה שלי איתו.

ב. במספר רשיון הנהיגה, יש טעות בספרה אחת.

ג. בפרטים של הרכב, סעיף "תוצר הרכב", במקום סיאט הוא רשם פולקסוואגן.

ד. בסעיף של מקום העבירה (וזה הדבר המשמעותי מבחינתי) רשום (עד כמה שאפשר להבין): "כביש 781, צומת כביש 201 - צומת..." ומפה זה כבר לא קריא.

לגבי הסעיף האחרון, כמה הערות. צומת משגב היא הצטלבות של כבישים 784 ו-805, לא 781 ובטח שלא 201 (לא בטוח שכביש כזה קיים בכלל.

האם לאור כל מה שרשמתי פה, יש לי עילה לבקש לבטל את הדו"ח? מה ניתן בכלל לעשות במצב כזה?

תודה.

New Bitmap Image.jpg

פורסם

אם כל כך הרבה טעויות, וגם לפי הסיפור שלך כל הדוח הזה נשמע כמו סיפור מצוץ מהאצבע.

בקיצור אין שום סיבה שבעולם שלא יבטלו את הדוח הזה.

פורסם

תסרוק את הדוח מחדש, כאשר הסריקה מכוונת למצב יותר כהה.

לא ניתן לקרוא מה כתוב בדוח.

---------------

בנוגע לבעיות שהעלית :

1. דוח לא קריא - עושה רושם שזה בגלל הנייר הכימי. (אם הבנתי נכון את כוונתך). אתה יכול לפנות למפנ"א בבקשה להפקת דוח חדש (זה לוקח הרבה זמן). אולי כדאי להמתין כמה ימים, ולפנות ללשכת תנועה. אולי הם יכולים לעשות זאת מיידית.

2. טעות במספר רשיון נהיגה - לא פוגע בדוח.

3. טעות בתוצר הרכב - לא פוגע בדוח.

4. לא פוסל אוטומטית את הדוח.

סעיפים 2 / 3 / 4 - אינם פוסלים אוטומטית את הדוח.

אתה יכול לבקש להשפט, ובמשפט להשתמש בטעויות הנ"ל כדי לקעקע את אמינות הדוח והשוטר.

אין טעם לפנות למשטרה, מאחר וכל עוד זה לא הגיע למשפט - יש אפשרות לתקן את הטעויות ולהנפיק דוח חדש.

פורסם

מסכים לגבי 2 ו-3.

לגבי 4, נגיד ואני פונה למשטרה בעוד מספר ימים וטוען ש"המקום שלכאורה העבירה בוצעה לא קיים", למה שאני עדיין אהיה חייב לשלם את הדו"ח? היכן העבירה שהשוטר טוען שעברתי קרתה אם המקום לא קיים?

בכל מקרה, גם אם ישאלו את אותו שוטר (אם באמת יצליחו לפענח את שמו מהדו"ח), אני בספק שהוא יזכור איפה ומתי הוא הביא דו"ח ספציפי.

פורסם

אין למשטרה בעיה לפענח מי היה השוטר שרשם לך את הדו"ח מהסיבה הפשוטה שכל דו"ח ממוספר וכל שוטר חותם על פנקס דו"חות שמשוייך אך ורק לו.

פורסם
מסכים לגבי 2 ו-3.

לגבי 4, נגיד ואני פונה למשטרה בעוד מספר ימים וטוען ש"המקום שלכאורה העבירה בוצעה לא קיים", למה שאני עדיין אהיה חייב לשלם את הדו"ח? היכן העבירה שהשוטר טוען שעברתי קרתה אם המקום לא קיים?

בכל מקרה, גם אם ישאלו את אותו שוטר (אם באמת יצליחו לפענח את שמו מהדו"ח), אני בספק שהוא יזכור איפה ומתי הוא הביא דו"ח ספציפי.

אם תפנה למשטרה בטענה שהמיקום שגוי - הם יפנו את הטענה למפקדי השוטר (וממנו לשוטר עצמו).

השוטר ממלא דוח מעקב יומי, וממנו (ואולי גם מהתיאור בדוח עצמו) - הוא יוכל לשחזר את המיקום.

כתוצאה מכך - תקבל תשובה שלילית, והמשטרה תוכל לתקן את הנתון השגוי בדוח עצמו (ע"י כתיבת דוח זכרון דברים וצירופו לדוח המקורי).

פורסם

אז מה ניתן לעשות?

הדו"ח לדעתי לא מוצדק. אם הדו"ח היה מוצדק, לא הייתי פותח את הדיון פה.

מן הסתם גם להשפט בשביל 250 ש"ח זה לא משהו שאני הולך לעשות. ימי עבודה, זמן ועורך דין יעלו לי הרבה יותר.

מה האלטרנטיבה במדינת ישראל לאזרח הפשוט שמקבל דו"ח על לא כלום?

אגב, בדר"כ יש לי ברכב מצלמת שמשה קדמית פועלת בכל נסיעה. לפני כמה ימים הזרוע שהחזיקה אותה נשברה אז עד שהחדשה תגיע נאלצית להוריד אותה. אם הייתי מצלם את האירוע, אין לי ספק שהייתי יוצא זכאי מכל זה.

פורסם

אין פתרונות קסם.

או להשפט עם בזבוז הזמן והסיכונים בכך או לשלם את הדוח.

אם אלו הברירות שאתה מציב - אז תגיש ערעור למפנ"א, ותקווה לטוב.

• תוכן חדש...