Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נכנסתי למוסך (מוסך ידוע פה בפורום) לסידור של רעידות במהירות של 100 קמ"ש ורעשים של נקישות בנסיעה על כביש משובש.

המוסך אבחן שיש להחליף את הבולמים (מונרו) ומשולשים קדמיים וכרית בולם אחת. לאחר החלפת החלקים נשארו הרעשים בדיוק כמו שהיו , רעשים שנשמעים כמו נקישות כשנוסעים על כביש משובש (בלחיצה על החלק הקדמי אין את הרעשים, כמו כן בנסיעה על במפרים אין אותם אלא רק כביש משובש). בנוסף קורה הרבה פעמים שבנסיעה קדימה או אחורה עם הגה מסובב קצת יותר מהחצי נשמעת נקישה חזקה יחסית מכיוון המתלה. בנוסף לכל, הרעידות במהירות של 80, שחוץ מרעידות בהגה מורגשות גם בדוושות ובמרכב עצמו נשארו כמו שהיו (למרות שהאוטו עבר כיוון גלגלים לדברי המוסך).

למוסך המדובר אני לא אחזור כי למרות ההמלצות עבודתם התבררה כלא מקצועית ואת חוות דעתי המלאה אתן לאחר פתרון הבעיה.

אשמח לרעיונות לגבי מה יכולה להיות הבעיה.

Renault clio RT 1994

פורסם

תחילה אני סקרן לדעת אם המוסך אליו פנית נושא באחריות שאכן הרעשים היו אמורים להיעלם לפי מה שאיבחן והחליף?

שנית, האם ניבדקו גומיות מוטות המייצב קידמי אם קיימים כאלה אצלך?

לגבי הרעידות מלבד איזון האם ניבדקו הג'אנטים עצמם? אני מיתכוון מבחינת עיוותים בג'אנטים..

האם ניבדקו הציריות?

האם הרעידות קורות גם ללא לחיצה על גז?

פורסם

המוסך הוא מוסך מומלץ מאד בפורום שמתמחה בכל מה שקשור למתלים. לאחר הבדיקה המוסך התחייב שהרעש ייפסק והאבחנה הינה מדויקת. לאחר החלפת הולמים, המשולשים וכרים בולם אחת הרעשים נשארו בדיוק כפי שהיו. יש לציין שהמוסך נשא באחריות והחליף על חשבונו גם את גומיות המוט המייצב אך גם זה לא עזר והנקישות נשארו כפי שהיו.

לגבי הרעידות, הם קיימות גם ללא לחיצה על הגז ולא, לא נבדק הג'אנט למרות שעכשיו כשאני חושב על זה, האוטו נכנס לבור עמוק מאד לפני כשנה (היה של אבא שלי) מה שגרם לעיקום הגאנט אך לפי מה שאני יודע סידרו \ החליפו את הג'נט. בכל מקרהף אם היתה בעיה היו עולים על זה באיזון גלגלים לא? (צמיגים הוחלפו לפני כחודש).

Renault clio RT 1994

פורסם

באיזון גלגלים בודקים סטיות קלות ומוסיפים מישקולות. הרבה פעמים ג'אנט עקום מבצע שמיניות ומכון לאיזון חאפרי לא תמיד ישים לב לזה. תנסה להעביר את הגלגלים האחוריים לקדימה ותראה אם ניפתר.

פורסם

בהחלט אנסה להעביר את הגלגלים הקדמיים אחורה ולראות האם יש שינוי.

הציריות לא נבדקו אך לא נשמעות מהן נקישות בעת סיבוב. רעשי הנקישות נשמעות באופן ברור וחזק כשנוסעים על אספלט משובש, אפילו אם עולים על אבן קטנה ויותר מכך, מספיק חריץ אחד בכביש בשביל שתיהי נקישה. מנגד, בעליה על במפרים, כניסה לבורות בכביש וכו' הנקישה לא מופיעה.

תודה על כיוון המחשבה!

Renault clio RT 1994

פורסם

את עניין הציריות אני נוטה דווקא לשלול כעת כי הכיוון היה בקרדנים עצמם אבל מכיוון שאתה אומר שללא לחיצה על הגז זה עדיין קורה אז אפשר לשלול זאת. תנסה גם לבדוק את העניין של הנקישות עם בעלי רכב דומה לשלך יכול להיות שזה אופייני לדגם זה.

פורסם
את עניין הציריות אני נוטה דווקא לשלול כעת כי הכיוון היה בקרדנים עצמם אבל מכיוון שאתה אומר שללא לחיצה על הגז זה עדיין קורה אז אפשר לשלול זאת. תנסה גם לבדוק את העניין של הנקישות עם בעלי רכב דומה לשלך יכול להיות שזה אופייני לדגם זה.

יש לי את אוטו רכב, אוטומט 230K 1996, אין ולא אמור להיות רעשים/נקישות בנסיעה על כביש משובש/מהמורות/פסי האטה!

• תוכן חדש...