Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הפעם אני מסכם שנה לרכב השלישי בביתנו - הרכב של חברתי זהו מיני קופר מבציר 2004 אוטומטית בגרסת one

שנים שחברה שלי חלמה על מיני, למעו ההאמת גם אני תמיד פיתחתי חיבה מוזרה ובלתי מובנת לכל סוג של מיני חדשה או ישנה , לפני מספר שנים ההינו נוהגים להתחרות ביננו קבוצה של חברים עם מכוניות על שלט כולן מיני קופרים עם מנוע זהה והנעה קדמית, הקרבות היו צמודים . בדיעבד כנראה שזה מה שהצית את אותו ניצוץ המיני שלימים הפך אותנו לבעלים של אחת .

התנאים בשלו וחברה שלי החליטה לקפוץ למים אני מצדי נעטרתי בשמחה והחלו החיפושים . היצע המיני בארץ זניח במיוחד בשנתונים הוותיקים שם הביקוש עולה ורוב הרכבים נסעו המון ומלאכת החיפוש אינה קלה.

נמצא אקזמפלר סביר - שנת 2004 אוטומטי { תיבה רציפה} יד שניה עם 96k על מד האוץ וכמה תוספות נחמדות בינהם סט גנטים אורגינלים של גרסת הs החזקה .

החל משא ומתן והרכב נקנה לאחר הפחתת הליקויים מהמחיר המבוקש.

תחושות אחיזה כיף ומה שבינהם :

לא מעט מבחנים קראתי על המיני לאורך השנים מהקלאסיות ועד המודרניות מה שהיה משותף לכולם שהמיני מספקת חווית נהיגה בלתי רגילה . כבר מהנסיעה הראשונה במיני במהירות עירונית הסיבוב הראשון של ההגה גורם חיוך בלתי מוסבר , כאחד שגדל על רכבים צרפתיים אלו שההגה שלהם עשה הכל נכון והיה " לקלינאי תקשורת " מבחינת חיבור לנהג ההגה הצרפתי הופך חיוור לעומת התקשורת שמשדר ההגה של המיני .

המשקל והמהירות שלו זה משהו שכבר לא פוגשים הרבה היום במכוניות סטנדרטיות .

אם נוסיף למשוואה את החישוקים הגדולים והחתך הנמוך מתקבלת מכונית שמזכירה מאוד קארטינג היא מתנהגת ונוסעת בצורה כל כך כייפית שפשוט לא בא לרדת מההגה. אני עד כדי כך נהנה מהמיני שבכל הזדמנות שאנו נוסעים בא אני רץ ראשון לדלת הנהג כדי לקבל כמה דקות מאחורי ההגה.

אני כל כך מוקסם מהמיני שאני כבר שוקל ברצינות לבקש מהמעסיק שלי שהרכב הבא שלי יהיה כזה חדש עם תיבה ידנית .

מבחינת כח המיני one מגיעה עם גרסה מופחתת הספק { הפחתה דרך תוכנת מנוע} אבל המנוע מספק מומנט נחמד ומושך בצורה סבירה בכל מצב , אני לא אוהב את התיבה הרציפה שמסרסת את המשיכה של המנוע אבל מצד שני ע"י תכנת ניהול ניתן להרים את ההספק ל130 כ"ס לא מבוטלים.

תחזוקה ואמינות :

הרכב נקנה עם רשימת רגקטים לתיקון בינהם ברקסים , תושבות מנוע ונזילות . הכל סודר כאשר תושבות המנוע יקרות להחריד - סביב ה2500 שח לשתי תושבות מנוע ותושבת גיר.

עלות החלפת הבלמים סבירה לחלטין כולל החלפת החיישנים

הבעיה העקרית שחווינו היתה קריסה של התיבה הרציפה- לפתע החלו קירטועים בתחילת נסיעה.

קריאה של שעות בפורומים של מיני בחול הביאו אותי לנסיונות שונים בארץ כדי להתגבר על התקלה כאשר הצעת התיקון מהמוסך המרכזי בפ"ת עומדת על 38000 שח פלוס עבודה ומעמ! { לרכב שבמחירון שווה 60k}

עוד כמה ימים חלפו עד שמצאתי איש מקצוע מומחה לתיבות רציפות שתוך מספר דקות איתר את התקלה בגיר ובתוך 3 ימים החזיר אותו למצב עבודה בעלות לא מבוטלת של 11000 ש"ח .

מלבד זה ביצעתי בעצמי טיפול לרכב עניין פשוט וזול יחסית לביצוע בבית במיוחד לאחר שלא מצאתי מוסך אמין לב.מ.וו באיזור המרכז .

זאת ללא ספק מכונית מיוחדת, היא קשיחה וקופצנית עם תא מטען זעיר ופרקטיות של נעל עץ הולנדית . אבל וזה אבל גדול היא כל כך מהנה לנהיגה ומגדירה מחדש את המונח " הגה מתקשר" והתנהגות כייפית משהו שלא חוויתי בשום מכונית מודרנית אחרת

עדות להנאה היא חברתי שכל פעם שהיא נוהגת במיני שלה פשוט לא מפסיקה לחייך .

<a href=gyxg5u2xzmqn.jpg' alt='gyxg5u2xzmqn.jpg'

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

קודם כל תודה על הסקירה.

בעבר, גם על מיני בת 8 היו מבקשים מחיר אסטרונומי, האם הפחתת המחיר של הדגמים החדשים השפיע במשהו היום? או שעדיין יש בטח מחסור של רכבים בני 4 ומעלה, כך שיתכן שבשוק המחיר עדיין גבוה?

אכן כיף גדול לנהוג בה, יש לה את כל הקסם שרק מכוניות קטנות וזריזות יודעות לספק. עוד הוכחה שכוח זה ממש ממש לא הכל. הדור השני דרך אגב קצת פחות מהנה לנהיגה, ההגה עדיין מהיר ומדויק אבל הרגיש לי מלאכותי למדי (עדיין טוב מהרבה רכבים אחרים).

אחד הדברים הכי מדהימים במיני זה שאם היא שמורה חיצונית, היא נראית כמו רכב חדש גם אם היא בת 10.

תמשיכו להנות!

פורסם

כמה הארות (הערות).

היות ולא בצרו את המיני היא לא מבציר אלא משנת יצור... אבל ניחא.

השקעה של 11K בגיר זה סכום לא מבוטל, אני חושב שרק הוצעה שכזאת עשויה לפסול רכב כזה.

האם לאחר מכן הוחלף הגיר האוטומטי באחר?

למה לא שיפרת את המנוע? הגרסה החלשה + גיר אוטומטי לא חלשה מדי?

מחירי ביטוח? טסט? צריכת דלק?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל הדרך : בציר הוא רק דרך מעניינת לציין שנת ייצור לא צריך לקחת את העניין ברצינות

לגבי עלויות הגיר - לצערי עדין לא נמצאה הדרך לחזות את העתיד . הרכב נרכש עם ק"מ נמוך לשנתון שלו והינו במצב שמור יחסית לגילו העיד על כך גם מנהל המוסך שטיפל ברכב שמדובר באקזמפלר נדיר לגילו בארצנו הקטנה.

הבדיקה לא העלתה דבר והרכב נסע בצורה תקינה עד הבוקר שלפתע צצה התקלה.

כאשר הופיע התקלה התחלתי לחפור בפורומים בחול והבנתי שהתיבה הזאת של zf עלולה להיות בעייתית ותקונה יקר אפילו בארה"ב.

כאשר יש ברשותך רכב ב60k עם גיר תקול אתה חייב או לתקן את הגיר או למכור אותו במחיר רצפה לכן הוחלט על תיקון הגיר.

במוסך של ב.מ.וו המרכזי נתנו הצעת מחיר להחלפת הגיר לאחד משופץ עם אחריות מגרמנים ולא היו מוכנים לשלוח את שלי לשיפוץ בטענה ש"זה ב.מ.וו ובארץ לא ידעו להתעסק עם זה"

לפני שרכשנו את הרכב אני העדפתי לרכוש אחת ידנית אך חברה שלי סרבה מאחר והיא נסעה איתה יום יום לתל אביב ואני יכול לבין אותה.

גם עם רק 90 כ"ס ותיבה רציפה הרכב נוסע נחמד מאוד בכל זאת מדובר על רכב קטן עם מנוע 1600.

חשבתי לשפר אך כרגע אני מהסס שוב מפחד על התיבה הרציפה .

ב2006 הוחלפה התיבה לאוטומטית רגילה ואמינה יותר בכל דגמי מיני .

אני בהחלט מקווה שבעתיד נוכל להעמיד בבית s אחת ועדיף בגרסת jcw לצורכי הנעה בלבד.

הביטוח הוא בהחלט עניין כואב יחסית כאשר רוב חברות הביטוח לא מעוניינות לבטח מיני כי זה ב.מ.וו או שהצעת המחיר מגוחכת .

שירביט הציעו לי בזמנו 7000 שח עלות ביטוח רק בעבור המקיף! , כאשר שאלתי למה נמסר לי שמיני מסווגת כרכב יקר ובעייתי ואין מה לעשות .

לבסוף הרכב בוטח בעלות כוללת של 5000 שח מקיף + חובה - זה אמנם לא זול אבל הרבה יותר ריאלי.

לגבי המחירון - המיני של חברתי יצאה את שערי קמור עם תג מחיר של 189000 שח! וברשיון הרכב היא מסווגת כדרגה 5. ירידת המחיר של הרכבים החדשיפם הפילה את המחירון בזמנו וכך יכלנו לרכוש לנו אחת במחיר סביר יחסית .

אני עדין רושם יחסית כי 60k לרכב קטן בן 8 עם 100k ק"מ זה מחיר של סופר מיני חדש בסוכנות היום למרות שממש אין מה להשוות בינהן .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

בזמנו חשבתי לקנות קופר S ידנית,אך נתרעתי בגלל נוחות הנסיעה בעבור מי שעושה 20-22K בשנה.

איך נוחות הנסיעה?

Porsche 944 turbo

פורסם

בבית אצלו קיימת מיני קופר שנת 2012, קיים אצלי בבית גם רכב חזק ממנו בהרבה, אך כאשר יש לי אפשרות לנסוע במיני אני מעדיף אותה בהרבה, לרכב הזה יש קסם מיוחד שלא נתקלתי בו בשום רכב, הזריזות הכיפיותת והתחושה בפנים באמת שווה הכל.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

בהתחשב במחיר הרכישה הגבוה, אובדן הערך, רמת האמינות, עלויות האחזקה, פונקציונליות השימוש יש אופציות עדיפות.

למשל מיאטה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למה לא קשורה?

רכב נישה, מהנה זול לאחזקה.

מיאטה NB

אמין, שומר ערך, ביטוח יותר זול, גם אגרת רישוי

גג נפתח!

אין שום יתרון למיני. המחירים שציינת בכל תחום שערוריתיים.

פורסם

לא מתלהב מהמיני בעיקר בשל מחירה שגם לאחר הורדתו ע"י הבעלים החדש, הוא עדיין גבוה. כן מתלהב מהמיאטה למרות שהיא בקטגוריה שונה עד מאוד, בין השאר בשל כך שהיא נוחה משמעותית בנסיעה מהמיני שעם כל הכיף שבנהיגתה, די משברת עצמות.

• תוכן חדש...