Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפטרות עקב הרעת תנאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברה שלי עובדת כבר עשרה חודשים כצ'קרית באחד הבתי מלון באילת שכרגע לא אזכיר את שמו (רק אספר שמדובר במלון 5 כוכבים הכל-כלול).

צ'קרית למי שלא יודע היא זאת שבודקת את האורחים שנכנסים לחדר אוכל לפי המספר חדר.

היום הזמינו אותה לשיחה כיוון שרוצים שהיא תעבור להיות מלצרית בגלל היתקלות שהיה לה עם אחד הקפטנים בחדר אוכל.

שלום איציק,

אני בהחלט מסוגל להבין את הסיפור , איפשהו שבשנת 2003 עבדתי במלון לתקופה של שנה וחצי .

הקידום בתחום הזה הוא מטאורי ,רק תראה מעט יותר נכונות ומאמץ ודרכך סלולה ,

לכן יש גם לא מעט סיפורים על סטוארט שבסוף נהיה מנכ"ל.

נראה לי שאנו מדברים על אותה רשת מלונות , גם אצלי היה זה הכל כלול .

בזמני העבודה הייתה ברוטלית וללא פיקוח ,

מלצריות היו עוסקות בפינויים ומרימות מגשים במשקל גופן , לא פעם היו מחליקות בכניסה למטבח .

המשמרות היו בין 12 ל 16 שעות ולפעמים אף יותר.

כל קפטן בחד"א חושב שהוא מינימום סגנו של בורא עולם , גם אני קודמתי מאוד מהר והפכתי למנהל לובי ,

הדרישות ממני היו ברורות ולי היה ברור שלא אשאר שם הרבה זמן .

רעייתי נמצאת עד היום בתחום אך היא כבר במשרדי ההנהלה , כשאני מסתכל היום מבחוץ ורואה את הנעשה

כמו שציינת לגבי פיצולי משמרת לדוג' בתוספת ליחס הנוראי ולעבודה הלא פשוטה שמסתכמת בשכר זוטות

אני לא מתפלא כלל למראה עובדים זרים שמתנוענעים בין החיילים המשוחררים .

זה מסוג המקומות שלא מפטרים עובדים , "יחס ותנאים" הם מושגים בדיוניים .

הדרך היחידה של זוגתך היא לנסות ליישר את ההדורים עם הצד השני מול מנהל גבוה אחר ,

אחרי הכל הקפטן לא ישרוד הרבה זמן בתפקידו אבל זוגתך תשאר מלצרית .

Gn'f'R

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערן, כנראה שאני עובד היום באותו המלון שעבדת בו, עולם קטן.

במקרה שלהם מדובר במשרת סטודנטים, לא באמת אכפת להם אם יתקדמו או לא ובדיוק בגלל זה לדעתי כשמוטלת חכה כזאת למים עדיף לקום ולעזוב.

גם אם היא לא תועבר למלצרות היא מסומנת לפיטורים, פשוט יציקו לה עד שימאס לה. עם כמות המלונות שיש באילת ובהתחשב בזה שהקיץ בפתח היא ממש לא תתקשה למצוא משרה זהה במלון אחר.

פורסם

סטיוארט הוא עובד הניקיון של המטבח שזה כולל הדחת כלים, סירים, וניקיון כללי במטבח.

קפטן אחראי על קבוצת המלצרים, סוג של מלצר בכיר שמתפעל את הצוות.

מעל המלצרים ומעל הקפטן יש את מנהל חדר האוכל.

Gn'f'R

פורסם

אכן הראשון, אני פה כבר שלוש וחצי שנים, אשכרה עולם קטן. למסור ד"ש למישהו?

נ.ב.

הבנות אצלנו כבר לא סוחבות מגשים. והתפקידים כל כך נזילים שאנשים קופצים בין קבלה-מזומש-ביטחון-משק כאילו שאין מחר.

לפעמים מחליפים מחלקה כל חודש וכן אני מדבר על ההנהלה.

פורסם
סטיוארט הוא עובד הניקיון של המטבח שזה כולל הדחת כלים, סירים, וניקיון כללי במטבח.

קפטן אחראי על קבוצת המלצרים, סוג של מלצר בכיר שמתפעל את הצוות.

מעל המלצרים ומעל הקפטן יש את מנהל חדר האוכל.

steward פעם היה "מלצר הבית" \ "אב הבית" \ "מנהל המשק" באחוזות של הבריטים. היום קצת השתנתה המשמעות.

אחרי הצבא ב 1999 עבדתי כמלצר במזנונים של חדר אוכל במלון הנסיכה באילת בשיא פריחתו (ארוחות בוקר של 1200 איש) וכמי שגדל במושב מגיל קטן באמת הייתה עבודה קשה יחסית וה"עירונים" היו בורחים שם אחרי שבועיים. אני אישית בכדי לעשות משכורת טובה הייתי פותח את המזנונים ב 06:00 בבוקר, ארוחת צהריים עד 13:00, ממלצר בבריכה עד 17:00 וחוזר לארוחת ערב עד 23:00 ואז היו לי הרבה שעות נוספות. זה היה באישור מיוחד של מנהל האגף (מזון ומשקאות ) כי אחרי חודשיים שפתחתי את התחת וראיתי משכורות של 4500 שקל באתי להתפטר ואז הם אישרו לי לעבוד רצוף. הייתי מקבל חצי יום OFF חופש בשבוע ופעם ברבעון 5 ימי חופש לעלות צפונה. גם במונחים של היום זאת פתיחת תחת רצחנית.

על הדרך עשו לנו בצהריים הכשרת מלצים של חודש, (כשהתחלנו בפברואר) בשעות הצהריים, וגם הדרכות על מזיגות יין, קשרי לקוחות ועוד.

בזמנו היה מענק לעבודה מועדפת וגם אני עם כל הכוחות שלי עזבתי אחרי כ 10 חודשים. בסך הכל הייתה תקופה יפה ואני לא מתחרט לרגע. לאחר הפסיכומטרי ירדתי לעוד חצי שנה אך עבדתי אצל קבלן פרטי ב day job

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זה פחות העניין של העבודה מאשר העניין של היחס.

עבדתי במפעלים בעבודה שנחשבת יותר פיזית, את המועדפת שלי עשיתי בתור מחסנאי באחד החברות הגדולות במשק ושם היה מדובר בעבודה בתוך מקרר שאורכת כל הלילה שכוללת הליכות ממושכות והעמסה של ארגזים.

מעולם לא הרגשתי שדורכים עליי, היחס היה יחס טוב וגם תמיד ידעתי את הזכויות שלי, כי הועד והעובדים הותיקים לימדו אותי, המנהלים היו מעריכים עבודה קשה ומתחשבים בהפסקות.

גם אם עשיתי משהו מאוד מהר מהצפוי, היו נותנים יותר זמן לשבת ולא "ממציאים עבודות".

רק במלון שאתה עובד בחדר אוכל דורכים עליך ומתייחסים אליך כאילו אתה רובוט, מי שהיה באילת במלון מפואר וקיבל יחס גרוע בחדר אוכל שיבין שבתחום הזה עובדים מלא אנשים בלי מוטיבציה, אני מכיר הרבה אנשים שהגיעו לעבודה הזאת מתוך ברירת מחדל כי הם לא מצאו עבודה ועדין ממשיכים לחפש עבודה אחרת כדי לעוף משם, שחברה שלי ירדה לאילת (לפני שהכרנו) היא סיפרה לי שבסבב חיפוש עבודה שהיא עשתה, כל מלון שהציע לה להיות מלצרית חדר אוכל היא דחתה את ההצעה.

המלונות באילת יודעים גם איך להחזיק אותך, זה נקרא מגורי עובדים, דירות צפופות (2 בחדר של כ-20/30 מ"ר) שהמלון מספק לעובדים בתוך אילת כדי שלא יצטרכו להשכיר דירה עם חוזה, ברגע שהתפטרת/פוטרת יש לך יומיים לפנות את הדירה, החבר'ה במגורי עובדים הם לא בדיוק האליטה הישראלית ואין ערב בלי מקרה של אלימות ושכרות, חברה שלי עזבה את המגורי עובדים בשביל להשכיר דירה באופן פרטי אחרי פחות מחודש, כי היא עברה שם ניסיון אונס.

רוצה לדעת תנאים, הפסקות הם רק בזמן האוכל (ככה אתה מוצא את עצמך לפעמים מגיע ב-5 בערב, מקבל ישר הפסקה ואז עובד רצוף עד סוף היום), מורידים לך אוטומטית הפסקה ואם לא קיבלת תתחיל לרדוף אחרי המשאבי אנוש, מורידים גם אוטומטית על הארוחה בחדר אוכל עובדים גם אם לא אכלת (וגם שם נותנים לך שאריות מהחדר אוכל אורחים), נותנים לך לפעמים מפוצלת בהפרש של שלוש שעות שמעל שעה מתבזבז לך באוטובוס לבית/עבודה.

אתם חושבים שרק קפטנים מתייחסים גרוע למלצרים בחדר אוכל? גם מהטבחים, שוטפי כלים, קב"טים הם מקבלים לפעמים צעקות (כאילו הם השק אגרוף של המלון)...וכמובן מהאורח הישראלי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אכן הראשון, אני פה כבר שלוש וחצי שנים, אשכרה עולם קטן. למסור ד"ש למישהו?

.

האדם האחרון שנשאר שם עוד מתקופתי היא ידידה טובה שגרה בעיר מגורייך ,

היא עזבה לפני כשנתיים אחרי כמעט עשור כמלצרית חד"א .

אשתו של חבר טוב היא מנהלת המשק שם (שמעתי שאיסמעיל סוף סוף עזב :lol: )

אם רק היית יודע כמה חוויות צברתי מהמקום הזה - אני יכול לכתוב ספר ולהוציא אלבום אודיו משולש .

והפרט הכי חשוב - שם פגשתי את אשתי לראשונה .

steward אני אישית בכדי לעשות משכורת טובה הייתי פותח את המזנונים ב 06:00 בבוקר, ארוחת צהריים עד 13:00, ממלצר בבריכה עד 17:00 וחוזר לארוחת ערב עד 23:00 ואז היו לי הרבה שעות נוספות. זה היה באישור מיוחד של מנהל האגף (מזון ומשקאות ) כי אחרי חודשיים שפתחתי את התחת וראיתי משכורות של 4500 שקל באתי להתפטר ואז הם אישרו לי לעבוד רצוף. day job

תשמע , זה משהו הזוי .. לא עבדתי פחות מ 250 שעות ומקסימום 310 שעות ומעולם לא עברתי את ה 4 וחצי .

המלונות באילת יודעים גם איך להחזיק אותך, זה נקרא מגורי עובדים, דירות צפופות (2 בחדר של כ-20/30 מ"ר) שהמלון מספק לעובדים בתוך אילת כדי שלא יצטרכו להשכיר דירה עם חוזה.

התגוררתי גם אני בדירה כזו בניכוי של 300 ש"ח מהשכר , אך לא להרבה זמן כי יום אחד החלטתי לאמץ כלב

וכשמנהל משאבי אנוש שמע על כך(באדיבות השותפים) הוא הציב לי אולטימטום , אז לקחתי את הכלב ושכרתי דירה לבד .

Gn'f'R

פורסם

והפרט הכי חשוב - שם פגשתי את אשתי לראשונה .

מזה קיבלת את הפרס הגדול:lol:

תשמע , זה משהו הזוי .. לא עבדתי פחות מ 250 שעות ומקסימום 310 שעות ומעולם לא עברתי את ה 4 וחצי .

.

כנראה שהזמנים היו שונים, התגוררתי בבניין 4004 מתחת ליוספטל עם אחלה אנשים שנשארנו חברים להמון שנים. כנ"ל גם חבר שלי הכיר שם את אשתו והם עד היום נשואים באושר.

אני לא זוכר את החשבון המדויק אך מאחר ועבדתי במזנונים כל יום משש בבוקר, כבר משעה שתיים הייתי מתחיל "לנקב את הכרטיסיה" בשעות נוספות כולל בשישישבת וחגים והייתי מקבל משכורות של בין6500 ל 7500 . טיפים לכל היותר מהבריכה ומאירועים בלילה נעו בין 300 עד מקסימום 1000 בחודש (גרוזינים :lol: :lol: :lol: ).

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מבחינת משכורת בתקופה שמלצרתי באחד המלון, בחודש שבו עבדתי 26 או 27 ימים 00 :7:00-23 קיבלתי 5.5K כשהיה בתוכם גם כל פסח כולל ליל הסדר. יותר מ2000 שקל גזרו לי על דברים שעד היום אני לא מבין אותם.

ערן

המלצרית - אני בטוח כמעט במאה אחוז שאני יודע על מי אתה מדבר, בלונדינית (אני חושב מחומצנת) נמוכה?

איסמעיל עזב כי נמאס לו שמדלגים עליו בסבבי קידומים, לפחות זה מה שהוא אמר לי. וזה שהוא עזב ממש לא מפריע לבן שלו לגור אצלנו במלון.

המנהלת משק, יש לה את אחד התפקידים הרעים במלון, באמת שאני לא מקנא בה.

פורסם

לא בלונדינית, נחמיאס.

יש גם בלונדינית שזכתה לכינוי המהולל "דיסקו", מצחיקה בטירוף.

הוא נתן את הנשמה שלו למלון הזה, אין מילה אחרת לתאר.

Gn'f'R

פורסם

או שאנחנו לא משדרים על אותו גל או שיש לי חור בהשכלה. בחורה בשם נחמיאס?

התכוונתי לדיסקו, היא גם עבדה מיליון שנה בתור מלצרית ועזבה כי היא רצתה למלצר במלון אחר.:roll:

אמן חזק על זה. אני לא אוהב לצעוק גזענות אבל באמת שלא מצאתי הסבר אחר למה שהלך איתו. המנכ"לK האזורי שלנו השקיע פחות מאמצים ממנו ובתקופה יותר קצרה התקדם ממלצר לתפקיד הכי בכיר באזור. לך תבין. ההפסד כולו של המלון.

• תוכן חדש...