Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קיוויתי לקבל כיוון ממישהו שמבין מה יכולה להיות הבעיה.

הרכב עצמו שנת 2005, מנוע 1600, השימור שלו על הפנים

הבעיה היא שלאחר נסיעה "ממושכת" (כ-15 דקות זה מספיק) משהו משתבש, למשל בתחילת נסיעה מעצירה מוחלטת אני לוחץ על הגז, שומעים את המנוע פועל והאוטו פשוט לא זז למשך כמה שניות עד שיש קפיצה והאוטו נזרק קדימה, כנ"ל ברוורס, לעיתים קפיצות כאלה קורות גם במהלך נהיגה סדירה על הכביש, בלי שום סיבה מיוחדת (דוגמא: באמצע כיכר).

אני נהג חדש והתחלתי לנהוג על האוטו הזה ספציפית רק לפני שלושה ימים, הייתי שמח לקבל חוות דעת מה יכולה להיות הבעיה

תודה רבה

פורסם

ברכבים האלה יש בעיה של ווסת לחץ שמן במוח גיר.

לדיאגנוסטיקה מדוייקת גש למוסך גירים או מורשה שאתה סומך עליו.

יש פה כמה מומחי גירים ןצרפתיות שיענו לך בטח בקרוב.

בהצלחה.

פורסם

זה ממש לא נשמע כמו בעיה בגיר.

יותר כמו בעיה במצערת או בחיישן קמשפט,אבל זה סתם ניחושים.

כנס למוסך פיגו מורשה,ותתחבר לסורק תקלות,אל תסע ככה,אתה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לרכב.

פורסם
זה ממש לא נשמע כמו בעיה בגיר.

יותר כמו בעיה במצערת או בחיישן קמשפט,אבל זה סתם ניחושים.

כנס למוסך פיגו מורשה,ותתחבר לסורק תקלות,אל תסע ככה,אתה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לרכב.

זו כן בעיה בגיר היה לי בעיה דומה באותו רכב שנת 2003 , מוח הוחלף והבעיה נפתרה.

פורסם
זו כן בעיה בגיר היה לי בעיה דומה באותו רכב שנת 2003 , מוח הוחלף והבעיה נפתרה.

אכן בעיה בגיר, באוטו שלך יש גיר AL4 . כמו שהוסבר למעלה התופעה שאתה מתאר נובעת מלחץ שמן לא תקין בגיר, לחץ שמן נמוך

מדי גורם לעיכוב בהחלפת ההילוכים בהאטה בעיקר כשאתה לא לוחץ על הגז ואז מורגשת חבטה.

לחץ שמן לא תקין יכול להגרם כתוצאה מוויסות לא נכון ע"י השסתומים המורכבים על המוח, בדרך כלל החלפתם פותרת את הבעיה.

לעיתים לחץ שמן נמוך מדי נובע מבלאי מכני בגיר ואז התיקון יקר יותר וכרוך בפירוק והרכבת הגיר מהמכונית.

חבטה כזו יכולה להתרחש גם בנסיעה רגילה, זה קורה כשמחשב הגיר מזהה תקלה בפעולתו התקינה ומכניס את הגיר למצב חירום.

במצב זה ידלקו מנורות אזהרה של הגיר והוא יכנס להילוך שלישי ולא יחליף הילוכים עד שתכבה את המנוע.

כשתדליק מחדש הגיר יתנהג כרגיל עד לתקלה הבאה.

פורסם

אמנון מוסך אם הדרך

איך אפשר לדעת אם התקלה היא מהשסתומים שעל המוח או שהבעיה היא בירידת הלחץ השמן .

תודה

צביקה

פורסם

ברשותי רנו קליאו ב-RXT, עם אותו גיר ואותה תופעה. דעתי רק שיפוץ גיר מלא יפתור את הבעיה אם הצלחת לתקן ללא שיפוץ מלא אני מצדיע לך. זאת דעתי בלבד !

פורסם
ברשותי רנו קליאו ב-RXT, עם אותו גיר ואותה תופעה. דעתי רק שיפוץ גיר מלא יפתור את הבעיה אם הצלחת לתקן ללא שיפוץ מלא אני מצדיע לך. זאת דעתי בלבד !

לא מדוייק . אם זו רק הבעיה אז זו בעיה ידועה שאינה דורשת שיפוץ כללי . עלות התיקון עד 2000 ש"ח .

פורסם

לרנו קליאו B 2003 החלפתי 2 שסתומים בתוך מוח הגיר ושמן\נוזל אוטומט איכותי והבעיות נעלמו כבר מעל חודשיים.... שששש.....

שהיא לא תשמע.

נסה ויתכן ותצליח.

יש כאן באתר מוסך שלדעתי מסוגל לבצע עבודה זו..

בהצלחה.

פורסם

עצה שלי, פנה למכון הגירים של ספי ויניב בסגולה פ"ת, שהינם חברי הפורום, והם בעלי מקצוע מומחים ומומלצים לתיקון תיבות אוטומטיות באחוזי הצלחה גבוהים, ובאמינות ואחריות.

מוסך רגיל לא משפץ אצלו את התיבה, אלא "מכניס לך" שירות שיפוץ על הדרך כי הוא שולח למשפץ חיצוני. חבל על התוספת של ה1,500 ש"ח בחשבונית על שירות החוץ הזה.

התענוג שמוביל אותך

• ספונסר פורום
פורסם

התקלה אינה מהשסתומים אלה מהטבעטת בחלק האחורי של הגיר,ניתן לפתור את התקלה ללא שיפוץ מלא לרוב.

אורן

פורסם

לא ממליץ לגשת לשיפוץ אלא לאבחן קודם במדויק את התקלה ולטפל בה נקודתית.

התשובות שקיבל פותח השרשור טובות, למעט מזה שלא מבין כל כך בגיר AL4.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...