Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאסטה 95 שעמדה חצי שנה לפני שקניתי אותה אז צריך לעשות לה קצת סידורים וטיפולים, את הרוב אני עושה לבד, אבל לפעמים יש לה בעיות הנעה, וכשאני שם קצת ספרי קרבורטורים מתחת לפילטר אוויר לכיוון החיישן חמצן האוטו מניע בשניה בלי בעיה. אני לא סגור מה הקטע אבל אני כמעט בטוח שצריך לעשות ניקוי קרבורטורים, מישהו יכול לשפוך לי עוד קצת אור על העניין הזה? כמה זה עולה ומה עושים, נראלי את זה אני כבר אשאיר למקצוענים. אשמח גם לאנשי מקצוע באזור נתניה שאתם ממליצים עליהם.

בנוסף יש לי אימובילייזר באוטו מהיישנים האלה שהיו לפני הקודניות, שמצמידים סוללה למגנט כלשהו ואז אפשר להניע, הייתי רוצה לבטל את זה כי זה משגע אותי ואני לא יודע איך. מישהו יודע אולי איפה המוח של זה? או איך קוראים לזה ואז אני אוכל לחפש על זה מידע?

ודבר אחרון, היום המד חום של הרכב שלי החליט לצאת לפנסיה ולהשתגע, פתאום ראיתי שהחום עולה משמעותית, המשיך לעלות, עבר את הקו האדום והמשיך להסתובב עד שנתקע כמעט במד דלק. עצרתי מהר בצד וראיתי שהמנוע בכלל לא חם, בפניות החץ זז, אבל כמעט כל הזמן הוא תקוע למעלה, לפעמים הוא חוזר לשניות למצב רגיל ושוב משתגע, רציתי לדעת אם זה אולי פאק מוכר או משהו, ואם אני יכול להתקין מד חום חיצוני אחר וכמה זה מסובך ויקר?

תודה מראש על הכל :D

פורסם

אתה בטוח שזה מנוע קרבורטור ?

מה התופעה בדיוק בזמן שאתה מנסה להניע ?

זה קורה כשהמנוע חם/קר ?

לגבי ביטול אימובילייזר - יתכן מאוד שזה גם מה שגורם לבעיות.

פרוק לא אמור להיות סיפור גדול - צריך לעקוב אחרי הכבל (מאיזור ה"מגנט") ולראות היכן מיקמו אותו.

אך ישנו גם ניתוק (או שניים) שהוא מבצע - צריך לבדוק להיכן הוא מחובר - זה לא רק לנתק את הכל וזהו.

לגבי השעון חום - ישנו סנסור שמחובר בד"כ לראש במנוע - ואצלך צריך פשוט להחליפו (במידה ובאמת המנוע קר כמובן) - זה גם לא סיפור יקר.

פורסם

כן זה מאה אחוז קרבורטור, ואני גם בגלל זה רוצה לבטל את האימיבילייזר מצאתי את המוח, אבל זה עדיין נועל לי את ההנעה. האוטועושה בעיות הנעה תמיד, חם קר לא משנה אבל ברגע שאני משפריץ קצת ספרי קרבורטורים הכל טוב ויפה. ואיפה אפשר לסדר את המד חום? לי דווקא נראה שבעיה במד חום עצמו, כי החץ כל הזמן למעלה, ובפניות הוא זז, בכיכרות הוא יורד למטה לגמרי.

התופעה כשאני מנסה להניע זה פשוט שהאוטו מנסה להניע ולא מניע, אם אני מפחפם גז לרוב זה עוזר, אבל יש מקרים שחייבים ספרי קרבורטורים

פורסם

טוב אז אני פשוט אקח את האוטו לניקוי קרבורטורים, יש מישהו מומלץ מאיזור נתניה?

ומה לעשות עם המד חום? זה משגע ומפחיד

פורסם

הייתה את הבעיה הזו לגיסי עם הפייאסטה שלו. המנוע היה מסרב להתניע. הוא היה מפרק את המכסה של מסנן האויר, מטפטף כמה טיפות דלק ואז המנוע היה מתניע ללא בעיות. כאשר הוא שאל נאמר לו שהוא צריך לעשות "אינפוזיה". בכל מקרה, כנראה שצריך לנקות את מערכת ההזרקה. בדגם הזה אין קרבורטור אלא הזרקה חד נקודתית.

לגבי האימבולייזר זה דבר פשוט ביותר. כל מה שצריך הוא לפרק את הפלסטיקה של ההגה ואז לחבר את החוטים ביחד. אני לא מי יודע מה חשמלאי אבל זה ממש לא מסובך. אחי סידר לי את זה בתוך שניות. כל הקטע של ניתוק האימבולייזר במכוניות האלה הוא כל כך פשוט שהקטע היותר מסובך (והוא בכלל לא מסובך) זה לפרק את הפלסטיקה של ההגה. האמבולייזר זה בסך הכל מתג שמחוברים אליו כל החוטים. ברגע שהוא מנותרל על ידי השלט הוא מעביר את הזרם לחוט אחר וככה יש אפשרות להתניע. ברגע שאתה מנתק אותו ומחבר את החוטים ישירות אז בעצם עקפת את האמבולייזר ולא צריך אותו יותר. זה כל הפואנטה.

אם אתה מעוניין, אני יכול לפרט לך בפרטי פרטים שלב אחרי שלב איך לפרק את הפלסטיקה. ממש, ממש לא בעייה.

אם יש לך קשר רגשי לפייאסטות אתה יכול מקסימום לשמור את זאת לחלקים ולקנות אחרת, היום הן נמכרות מאוד בזול. מה שבטוח שעוד 2-3 שנים הן כאשר הן יגיעו לגיל גריטה הן ייעלמו.

דבר אחרון, לגבי המד חום שלך, זה כנראה נובע מיונית חום שכבר לא תקינה. שכחתי בדיוק איפה היא נמצאת אבל היא נמצאת במקום נוח לגישה יחסית. תברר כמה עולה כזאת ותחליף אותה. אני אתבונן מחר באור יום ואומר לך בדיוק היכן היא נמצאת.

האם הדלק במיכל שלך זה אותו הדלק שהיה ברכב במשך החצי שנה הזאת? אם כן ייתכן שהדלק כבר לא תקין ולכן הבעיות. אם זה לא אותו הדלק, כמה מיכלים כבר מילאת מאז?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יונית חום מנוע נמצאת על בסיס התרמו סטאט מהצד החיצוני ולא מאחורי המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

תודה רבה על הכל אני אבדוק הכל מחר, אתה בטוח לגבי ההזרקה? אצל מי לטפל אז בעניין? למרות שעכשיו כמעט ואין לי בעיותהנעה איתה, לגבי האימובילייזר הבנתי אותך תודה רבה מחר אני אעשה את זה, ואני אבדוק את היוניט חום תודה :)

פורסם

אם אין לך בעיות התנעה לעיתים תכופות כנראה שמדובר בדלק שהיה לא תקין. דלק יכול להישאר תקין במשך שנה בתוך חבית מלאה לגמרי, אטומה וללא אויר. ברכב זה שונה.

אחרי כמה מכלים, תמלא מיכל עד החצי ושים תוסף ניקוי למערכת הדלק. זה אמור לעזור. כמו כן, מה מצב הפילטר דלק? אולי כדאי שתשקול להחליף גם אותו אם לא ידוע לך מתי החליפו אותו לאחרונה.

כל מוסך יכול לבצע "אינפוזיה". יש כאן בפורום בית עסק שהרבה בפורום ממליצים עליו. אם הרכב ממשיך לעשות בעיות אולי כדאי שתפנה אליו.

פורסם

תידלקתי המוןן מאז שקניתי את האוטו.. לגבי הפילטר דלק אני באמת רוצה להחליף את כל הפילטרים ברכב, ואתה יכול להרחיב לגבי האינפוזיה?

• תוכן חדש...