Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

תקופת מבחנים ענקית מתקרבת ובגלל תופעות הלוואי הפסקתי לקחת ריטלין לפני יותר מחצי שנה.

אני ממש צריך תחליף לזה. אני משתמש בתרופות האלה רק כדי ללמוד למבחנים ואני צריך המלצה לתרופה נטולת תופעות לוואי/ טבעית שהאמת עובת (כי יש מיליון סוגים של תחליפים תמורות מאות ואלפי שקלים)

תודה רבה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

הריטלין מהרופא, אני שואל אם מישהו ניסה או יודע על תרופות שכן עובדות ובלי תופעות לוואי. לפחות אצלו.

קקטוסולר ידנית

פורסם

מבחינה חוקית ומוסרית, המקסימום שתוכל לקבל פה זה אולי המלצות לטיפולים אלטרנטיביים.

בשביל המלצות לתרופות של הק"ר כדאי להתייעץ עם רופא, ורצוי כזה שמכיר אותך לא מהיום. אם אתה לא מרוצה מהרופא הנוכחי, מצא לך אחד אחר. בכל אופן - בדומה לגלולות הריון, יש הרבה אופציות בתחום הזה ולא כל דבר מתאים לכל אחד. גם כשכבר מצאת מה מתאים לכאורה, את המינון בונים בהדרגה ובודקים אם זה ממשיך להשפיע לאורך זמן. עם קצת מזל מוצאים בסוף משהו שמכוסה בסל התרופות, במקרה הגרוע משלמים מהכיס הפרטי.

מן הסתם לא אצל כולם המצב חמור באותה מידה, אבל היות ואיננו מכירים אותך כל מה שנגיד פה יהיה בגדר ניחוש.

פורסם

אני לוקח ריטלין קבוע (קונצרטה 54 מ"ג) אחרי שאובחנתי.

גם אחרי שסיימתי את התואר, אני ממשיך לקחת אותו כי זה פשוט מציל. אי אפשר להסתדר בלעדיו בעבודה.

לאחרונה יצא לי לקרוא כמה מחקרים על הקשר בין הפרעות קשב וריכוז לחוסר בחומצת DHA (שנמצאת באומגה 3) ומסתבר שכנראה ישנו קשר.

כבר למעלה מחודש אני לוקח תוסף מזון DHA במשך 3 פעמים ביום (בהמלצת רופא לפוריות הגבר), ושמתי לב שרמת הריכוז שלי נשארת גבוהה שעות אחרי שהריטלין אמור להפסיק להשפיע. בימים שאיני לוקח ריטלין (סופ"ש) אך נשאר עם התוסף, אני ממשיך להיות מרוכז כאילו לקחתי ריטלין.

לתוסף קוראים axom3, וניתן לרכוש אותו בסופר פארם (במחיר מופקע) או דרך אתר החברה עם או בלי קוד הנחה. מכיוון שמדובר בתוסף מזון ולא בתרופה אז לא צריך מרשם.

פורסם

כל התכשירים שקיימים בארץ מבוססים על מטיל-פנידאט דו-מולקולרי שלפעמים יש לו תופעות לוואי.

ישנם תכשירים מדור חדש, אשר אינם קיימים בארץ שהם מבוססים על מולקולה בודדת שהיא יותר טהורה.

אבל להביא אותם זה תהליך נורא מסובך, היות ומדובר בנרקוטיקה, וגם נורא יקר. עלות כדור בודד כקופסת סיגריות.

בה בעת, שמן דגים מכיל חומצות אמינו כגון EPA וDHA. אחת היא "אוכל" למוח והשניה ללב.

בהחלט מומלץ לחפש תוסף עם ערכים גבוהים של DHA. לצערי גם כאן אין בארץ בשורה של ממש.

התוסף המדובר מעלי מכיל 350 מ"ג של DHA ממקור לא ידוע בכל קפסולה, בזמן שקפסולה של נורדיק נאצ'ורלס מכילה 900 מ"ג שמופקים מדגי מאקרל שדגו אותם במקומות "נקיים".

פורסם

אחרי כמה נסיונות לא מוצלחים עם ריטלין ותופעות הלוואי (ריטלין=שטן מבחינתי) הרופא שלי העביר אותי לאדרל שמבוסס על חומרים אחרים אך נותן השפעה דומה.

תופעות הלוואי פחות רעות מריטלין. אני עדיין לא ממש מצליח לאכול תחת ההשפעה של הכדור (בערך 8-9 שעות) אבל אני משמעותית מרגיש טוב יותר מריטלין.

החסרון הוא שזאת תרופה שמגיעה בייבוא מה שאומר 2 דברים:

1. התרופה יקרה מאוד, בין 20 ל30 ש"ח לכדור (!)

2. לוקח זמן לקבל את הכדורים. המרשם צריך לקבל אישור ייבוא של משרד הבריאות (שבוע-שבועיים) ואז צריך לקוות שיש מלאי בבית המרקחת.

TFSI Power

פורסם
אני לוקח ריטלין קבוע (קונצרטה 54 מ"ג) אחרי שאובחנתי.

גם אחרי שסיימתי את התואר, אני ממשיך לקחת אותו כי זה פשוט מציל. אי אפשר להסתדר בלעדיו בעבודה.

לאחרונה יצא לי לקרוא כמה מחקרים על הקשר בין הפרעות קשב וריכוז לחוסר בחומצת DHA (שנמצאת באומגה 3) ומסתבר שכנראה ישנו קשר.

כבר למעלה מחודש אני לוקח תוסף מזון DHA במשך 3 פעמים ביום (בהמלצת רופא לפוריות הגבר), ושמתי לב שרמת הריכוז שלי נשארת גבוהה שעות אחרי שהריטלין אמור להפסיק להשפיע. בימים שאיני לוקח ריטלין (סופ"ש) אך נשאר עם התוסף, אני ממשיך להיות מרוכז כאילו לקחתי ריטלין.

לתוסף קוראים axom3, וניתן לרכוש אותו בסופר פארם (במחיר מופקע) או דרך אתר החברה עם או בלי קוד הנחה. מכיוון שמדובר בתוסף מזון ולא בתרופה אז לא צריך מרשם.

קניתי היום את התוסף הזה. יקר בטירוף אז אני מקווה שיעזור.

אתה לוקח אותו כל יום קבוע?

קקטוסולר ידנית

פורסם

כן, כל יום 3 קפסולות.

הוא יקר אבל יש קוד הנחה שמוריד לך כמה עשרות שקלים מהמחיר הרשמי, ואם אתה קונה יותר מאחד אז יש הנחה נוספת דרך אתר החברה.

פורסם

אכן, ויש אפילו חברה קטנה ומשפחתית בגליל העליון שמשווקת את מוצרי האומגה 3 שלה לקהל יעד זה בדיוק.

בדף הפייסבוק שלהם יש באופן קבוע מאמרים וסדנאות בנושא, בעיקר להורים שילדיהם סובלים מההפרעה.

גילוי נאות: אני מכיר את המשפחה והמנכ"ל. לא משתמש במוצרים, אבל יכול לערוב למי שעומד מאחוריהם.

• תוכן חדש...