Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אז לאחר 10 שנים על גיר ידני נאלצתי לצערי הרב לעבור לאוטומת עקב אילוצים.

הרכב מטופל מאז ומתמיד במורשה עם כל החתימות וכל המעקבי הטיפולים והתיקונים. אך עם זאת, מספר דברים מטרידים את מנוחתי.

הבעיה בגיר היא כזאת שאם אני נוסע מאד רגוע, בזמן שצריך להעלות הילוך (במהירות של כ 40 קמ"ש), על סלד של 2.1 הרכב על דעת עצמו מקפיץ את הסלד ל~2.5 ומעביר הילוך, אני מרגיש כמו מכת גז חלשה.

ובכלל העלאת ההילוכים בנסיעה חסכונית היא ממש לא נעימה, הרכב לפעמים מושך סתם הילוך ולא ממהר להעלות את ההילוך.

הירידה בהילוכים חלקה ומדוייקת ונטולת קפיצות.

כמו כן, אם אני נוסע בנסיעה רגילה ולא חסכונית העברת ההילוכים חלקה (כל הילוך מוחלף ב2.8 סל"ד בערך) וללא קפיצות.

קיימת אצלנו מאזדה 3 שנת 09 (45 אלף ק"מ) והעברת ההילוכים שם נעימה ומרגישה "חכמה". כלומר, גם בנסיעה מאוד רגועה, הגיר מעלה הילוך ברוגע ובשקט ב2.1 סל"ד.

השאלה הנשאלת:

האם יש צורך בעדכון תוכנה? באיפוס מחשב של הגיר?

תקלה נוספת היא שיש מעט חופש לידית האיתותים (ידית משמאל להגה). זה מטריד אותי, ידית חדשה OEM עולה 200 שח (ללא התקנה). דיברתי עם המוסך הוא אמר שכל עוד זה עובד עדיף לא לגעת.

השאלה הנשאלת:

האם באמת עדיף לא להתעסק עם זה? מישהו אולי מודע לעלות התקנה מקצועית?

כמו כן, שאלה אחרונה:

ברכב יש רעש מוזר שלא בא מכיוון הפולי של האלטרנטור (הפולי הוחלף), וגם יש בהאצה רעש של רכב דיזל חדש. (מדובר על רעש, ולא רעידות).

האם מישהו יכול להמליץ לי על מוסך מקצועי באיזור רמלה, ראשלצ והמרכז, שיודע לפתור לי את התקלות?

בחלון האחורי הכבל נקרע, באינטרנט מוכרים קיט תיקון ייעודי לחלון שלא כולל את כל המנגנון אלא את הכבל ותושבות הפלסטיק, האם מישהו התנסה בזה? המחיר כ100 שח.

בברכה,

ארתור.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

החלון טופל, הידית תדחה בינתיים (עובדת ותקינה)

מישהו יכול להמליץ לי למי לפנות בעניין הגיר?

לאחר שהייתי בשני מוסכי מורשה, אין עדכון תוכנה לגיר.

נאמר לי שאם המנורה לא דולקת הגיר תקין. ואם אני רוצה בכל זאת להתחבר למחשב זה יעלה לי 300 כולל מעמ ולדעתם זה כמו כוסות רוח למת.

בקיצור אין להם מושג, אחד מהם המליץ לי להחליף שמן גיר ולא הבטיח אם זה יתרום משהו לעניין.

האם עליי אולי לגשת למוסך לגירים?

פורסם

האם לדעתך יש מקום להשוואה בין רכב בין 11 שנים על הכביש לרכב בן 4?

גם אם הנסועה שלהם זהה המאזדה חדישה בהרבה, וההתנהגות ה"חכמה" בהתאם.

מתחדשת*

פורסם

הייתי אומר לך להחליף שמן גיר, אבל מניסיון עם הפוקוס הקודמת שלי, אי אפשר להחליף שמן גיר חח

זה גיר שמחזיק בפורדים בדר"כ עד 220 אולי 250 אלף ק"מ, ככה שהגיר שלך עוד אמור לשרוד.

אולי חיישן תקול? תנסה לחבר למחשב את האוטו ולראות מה מראה.

מכרתי את הפורד שלי מסיבה אחת (ואני מאד מאד אהבתי את הרכב, אני מתגעגע אפילו :( ) הגיר, הגיר האוטומטי שלהם פשוט מחריד, שנאתי אותו במיוחד בכביש מהיר שאתה לא רוצה להביא קיק דאון בשביל לעקוף מישהו, לא תוכל, חייב ללחוץ כמעט חצי דוושה אם לא יותר בשביל טיפה יותר מהירות..

וזה עיצבן אותי, והבאתי את הרכב שלי למצב תצוגה, מבחינה מכנית וקוסמטית, רכב מושלם, הגדלתי ג'אנטים הכל. אבל.. הגיר..

וגם בסוף לפני המכירה הגיר החליק פעם ראשונה, פעם שניה (שהמנוע קר רק, למרות שהקפדתי לחכות כמה דקות בסיבובי סרק לפני נסיעה), ושם החלטתי שאני מוכר.. להסיב לא כדאי למרות שאני עובד במוסך ויכולתי להסיב.

הרכב הבא שלי בטוח יהיה פוקוס ידנית, התאהבתי באישיות של הרכב, לא יודע משהו מצאתי בא :)

חחחח איך הגעתי מהבעיה שלך לסיפור חיי עם הרכב, מצטער שקצת סטיתי מהנושא :p

פורסם

לגבי הידית איתות - 200ש"ח נשמע לי סביר ביותר וגם להתקין לא צריכה להיות בעיה - השאלה

היא האם להחליף כל עוד המקורי עובד ?

לגבי תיבת ההילוכים - יש כאן בפורום המלצות על ספי - טלפו אליו.

הגיר, הגיר האוטומטי שלהם פשוט מחריד

יש לאשתי פוקוס 2004 עם 195,000ק"מ ללא בעיות עם המנוע/תיבת הילוכים כלל.

ותאמין לי כמו שאשתי נוהגת - אני מתפלא איך הגיר עדיין מחזיק מעמד - למשל הרי בפוקוס אין השהיה

(כמו למשל ב-VW) בין העברה מ-R ל-D ואשתי חופשי מעבירה בלי להמתין שניה במצב N כך שאם

הגיר שורד את אשתי תאמין לי שהגירים שלהם מצויינים.

אי אפשר להחליף שמן גיר

למה לא?

כבר דיברתי עם ספי - אצלי אף פעם לא החליפו ואני בכל זאת אני רוצה ב-200,000ק"מ להחליף שמן ומסנן גיר.

לפי מה שהבנתי ממנו - אין בעיה בכלל.

פורסם
לגבי הידית איתות - 200ש"ח נשמע לי סביר ביותר וגם להתקין לא צריכה להיות בעיה - השאלה

היא האם להחליף כל עוד המקורי עובד ?

לגבי תיבת ההילוכים - יש כאן בפורום המלצות על ספי - טלפו אליו.

יש לאשתי פוקוס 2004 עם 195,000ק"מ ללא בעיות עם המנוע/תיבת הילוכים כלל.

ותאמין לי כמו שאשתי נוהגת - אני מתפלא איך הגיר עדיין מחזיק מעמד - למשל הרי בפוקוס אין השהיה

(כמו למשל ב-VW) בין העברה מ-R ל-D ואשתי חופשי מעבירה בלי להמתין שניה במצב N כך שאם

הגיר שורד את אשתי תאמין לי שהגירים שלהם מצויינים.

למה לא?

כבר דיברתי עם ספי - אצלי אף פעם לא החליפו ואני בכל זאת אני רוצה ב-200,000ק"מ להחליף שמן ומסנן גיר.

לפי מה שהבנתי ממנו - אין בעיה בכלל.

הגיר מבחינת אמינות סביר, אני דיברתי על בחינה של איכות הנהיגה והכיפיות, הוא פשוט הורס הכל. מי שלא מבין ולא מתעניין אז לא כזה מרגיש את זה.

אני די בטוח שאשתך לא מחפשת רכב שיאיץ ככל היותר מהר או שתהיה תגובת מצערת יותר מהירה והורדת הילוכים יותר זריזה וכאלה.

לגבי החלפת שמן גיר, ביררתי בכמה מוסכים מורשים והדגישו לי שלא מחליפי ברכב הזה שמן גיר אלה אם כן מורידים את הגיר מסיבה כלשהי (מוציאים את הציריות או משהו), אומרים השמן שבתוך התיבה שורד איתה עד שהגיר מת

פורסם
רכב שיאיץ ככל היותר מהר או שתהיה תגובת מצערת יותר מהירה והורדת הילוכים יותר זריזה וכאלה.

רכב שיאיץ מהר - אז למה לקנות 1600CC ?

:lol:

את האמת, אני נוהג ביום יום ברכב ידני. כשאני נוהג ברכב של אשתי או אפילו בפאסאט שלי (מנוע 2800) - כשצריך

להאיץ מהר או למשל לצאת לעקיפה אני לא לוחץ על הגז אלא מוריד הילוך ידנית ואז מאיץ כך שלדעתי גם הפוקוס

מאיצה יפה מאוד.

לגבי החלפת שמן גיר - לא נשמע לי הגיוני בכלל, אך זה לא בעיה - יש לי את מדריך HAYNES לדגם הנ"ל.

אני זוכר שבזמנו קראתי משהו אך אני לא בטוח - אבדוק ואעדכן מאוחר יותר.

מוסכים לא רוצים להחליף שמן גיר מכיוון שלפעמים זה גורם לבעיות (בד"כ הסיבה היא שלא מבינים בזה יותר מדי)

כך שלא לא רוצים בעיות לכן התשובות שקבלת.

פורסם

אני אולי חדש פה - אבל למה לא להחליף שמן?

ומה הבעיה להחליף? פותחים קרטר, השמן מתרוקן, מחליפים פילטר וסגרים. ממלאים שמן חדש.

בעקרון, אם יש לך קפיצה בסל"ד המנוע בעת ההחלפה - זה נשמע כמו החלקה בגיר.

לפעמים אפשר לפתור בעיות כאלו בלי לשפץ את כל הגיר.

תרים טלפון ותתאם בדיקה, ונוכל להמליץ לך מה כדאי לעשות.

• תוכן חדש...