Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

רכשתי רכב מסוג פורד פיאסטה 2013 ידנית (מנוע 1.25),

בשעה טובה ומוצלחת הגעתי היום לסוכנות לשם קבלת הרכב.

לאחר סבב בדיקות קפדני מצדי, חתמתי על הטופס הידוע ויצאתי נרגש עם הפיאסטה החדשה שלי.

מיד בצאתי מהסוכנות הבחנתי ברעש לוואי בזמן עבודת המזגן, בעיקר בעת נסיעה בהילוכים נמוכים (ראשון - שני).

כאשר מכבים את המזגן רעש הלוואי נפסק באופן מיידי.

יש לציין כי הרעש בא והולך, מתחיל ומפסיק בזמן הנסיעה.

הרעש אינו דומה לרעש המופק בזמן פעולת המדחס.

מיד חזרתי אל הסוכנות והתלוננתי על הבעיה.

כרגע הרכב נמצא בתהליכי בדיקה בסוכנות, כאשר הטענה של הסוכנות היא כי זה הוא רעש שאופייני לכל הרכבים מהמודל.

ומכאן אני פונה אליכם חברי הפורום בכלל ובעלי הפיאסטות החדשות הידניות בפרט,

האם ישנו רעש לוואי בזמן פעולת המזגן (שומעים את זה היטב כאשר הוא על עוצמה 1 - הכי נמוכה) בזמן עמידה או נסיעה בהילוכים הנמוכים ברכב פורד פיאסטה הידני?

האם זו בעיה מוכרת?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

הרעש שאתה מתאר הוא כמו המהום כזה חלש וזה רק בהתחלת הפעולה שלו ? או שזה חזק יותר וזה כל הזמן מופיעה ?

בכל מקרה אל תאמין לסיפורים שהם יספרו לך ובמיוחד המשפט הידוע והמפורסם :" ככה זה בכל הפיאסטות" . תבקש לשמוע רכבים אחרים כדי לאמת ב ע צ מ ך !

תבדוק גם דברים אחרים ברכב כמו: ריח דלק מצידו השמאלי התחתון ,{הריח מופיעה בימים חמים לאחר נסיעה וגם כשהרכב מונע בעמידה}. רעש שסתומים ומרימים , שלדעתי הוא קצת חריג ,וחריקה מהגיר + "בריחת " ההילוך האחורי לNEUTRAL תוך כדי נסיעה לאחור , שזה קורה אצלי לעתים רחוקות {פעם ב12 יום למשל} , ועוד ...

הנושא נכתב כאן על ידי + דברים אחרים "זניחים" יותר .

אבל דווקא המזגן אצלי , יחסית לרכבים רבים שהיו לי , הוא שקט מאוד .

פורסם

הרעש מופיע כל עוד המזגן עובד, בא והולך כל הזמן, זה הוא באמת סוג של המהום שמרגיש לא תקין.

הרעש בהחלט בעל נוכחות, ולדעתי לא צריך להופיע ברכב שמיוצר בשנת 2013.

את המכונית בחרתי בשל היותה שקטה בתא הנוסעים ולכן מפריע לי במיוחד רעש מסוג זה.

יוסי, האם אצלך מופיע רעש מאיזה שהוא סוג בזמן הפעלת המזגן?

בעלי פיאסטות אחרות, בבקשה שתפו אותי כדי שאדע כיצד לפעול אל מול היבואן.

תודה רבה.

פורסם

טוב אז עכשיו כשאני חושב על זה , אין לך שום בעיה . המדחס בפיאסטה וברוב הרכבים עובד ככה :

ברגע ההפעלה של המזגן יש רעש של המדחס ל 2-3 שניות ואחר כך אין רעש יותר בכלל .

המזגן מתנתק לבד ומפעיל את עצמו שוב ב-2 מצבים : 1- כשאתה לוחץ פול גז במכה אחת עד הסוף , מתנתק ומפעיל את עצמו לאחר 2 שניות , אבל אתה לא אמור לשמוע או להרגיש את זה כי זה בנסיעה .

2- כש הרכב חונה והמזגן מתנתק ומפעיל את עצמו שוב , בגלל שברכב הטמפרטורה נמוכה כבר ואין צורך שהמדחס יסתובב ואז הוא מתנתק , אך זה מצב קיצוני בקיץ .

מלבד זאת ישנו מצב של לחץ גבוה במערכת שגורמת למזגן לעבוד "קשה יותר" כלומר לעבוד ולהתנתק ושוב ...

אז לפי מה שאני מתרשם ממה שאתה מספר אין לך שום בעיה ! אלה כן יש לך עודף גז במזגן .

כמו כן כשיש עודף גז במערכת , המדחס מרעיש יותר בהתחלת פעולתו וגם קצת בהמשך .

אם הם יהיו "חכמים" מספיק הם יחברו שעוני לחץ למערכת הגז של המזגן וירוקנו קצת גז . וזהו . נפתרה ה"תקלה" .

הלוואי עלי רק "התקלה" הזאת ...

פורסם

נסה ךהניע את הרכב, לנסוע כ5 דקות, ואז רק להפעיל את המזגן. האם עדיין קיים רעש? האם הוא ממשיך בלי סוף או שנעלם אחרי כמה דקות? במידה והוא כן נעלם, האם הוא חוזר במשך אותה הנסיעה, או רק לאחר דימום והנעה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היי .

קיבלתי את הפיאסטה לפני שבועיים . נסעתי עם מזגן כמה וכמה פעמים ( כולל היום ) ואין שום רעש מהמזגן ....

נורא מוזר, אני כבר קורא תגובות על האוטו במשך חודש . הרבה תלונות אני חייב לציין . אבל אצלי טפו טפו טפו הכל שקט , נוסע חלק, הילוך רברס מצויין ולא חוזר לניוטרל לבדו , אין שום ריח של דלק , המזגן שקט מאוד . מקווה שימשיך ככה

:?

פורסם

אתה צודק לגבי המזגן . הוא שקט גם אצלי מלבד התחלת פעולתו שאין מה לעשות . זה נורמלי . פעולה של ממסר חשמלי . קיים בכל המכוניות . לבחור פשוט יש לו עודף גז במערכת .

לגבי ריח הדלק אתה לא תרגיש בזה בפנים כי הוא אינו חודר בתוך הרכב , אלה מחוצה לו ביום חם ולאחר נסיעה אפילו קצרה .

אם אין לך את זה אז לי יש תקלה . כנראה שיש דליפה מהאוגר אדים שנמצא בחלק האחורי של הרכב .

פורסם

ראשית, תודה על התגובות.

היום אני הולך אל הסוכנות.

הם יעמידו את הרכב אל מול עוד כשלושה רכבים מאותו הדגם וישוו ביניהם.

אני בהחלט הולך להציע להם לבדוק את לחץ הגז במזגן (מקווה מאוד שזאת הבעיה).

בנוגע לתגובה כי הרעש היה קיים בהתחלה ואז נעלם,

השאלה היא האם אוכל להסתמך על כך היום במקרה והרעש עדיין קיים?

במידה ואסכים להוציא את הרכב מהסוכנות עם הרעש, אני מניח שהיחס לתקלה ישתנה

ואצטרך לקבל שירות מאחד המוסכים המורשים ולא מהסוכנות אם הרעש לא יעבור.

מה אתם ממליצים לעשות?

תודה.

פורסם

אל תדאג . הרעש יעבור . היה לי אותו דבר ב-206 מלפני כמה שנים . המדחס היה נכנס לעבודה עם רעש , מגיע ללחץ מסויים במערכת ואז מפסיק , ושוב חוזר חלילה . המדחס לא צריך להפסיק לעבוד לבד אלה אם יש עומס גבוה על המנוע , או טמפ" נמוכה מדי ברכב . ובגלל עודף גז הוא מתאמץ ומרעיש מעבר לרגיל .

הם חיברו לשעונים , הוציאו קצת גז ו... זהו ! אין רעש ויש פעולה רציפה ושקטה של המיזוג ללא מאמץ מצד המדחס כלל .

תבקש השוואת לחצים ובדיוק הכמות של הגז שרשום בהוראות יצרן של הרכב .

שיהיה בהצלחה .

פורסם

בפיאסטה החדשה של אשתי, 1600 אוטומטית. שקיבלנו בדיוק לפני שבוע קיים רעש דומה כנראה. מזכיר באופיו מדחס של מקרר אמקור רגיל, בעוצמות משתנות. מפסיק מיד עם הפסקת פעולת המזגן. מרגיז ביותר ברכב מודרני. בנוסף, לעתים הדיסק עובר בזמן נגינה לתחנת רדיו לא מוגדרת. מה מציעים לעשות?

פורסם

לגבי הדיסק שעובר לרדיו - בטל כל מיני פונקציות שמופיעות על המסך, PTY, AF, TA וכו'.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

אצלי התגלה רעש דומה

הרעש אובחן ע"י מוסך פורד כפר סבא כנובע מחבק משוחרר

תיקנו ועכשיו הכל בסדר

פורסם

משום מה גם אצלי התחיל הרעש ... מן תקתוקים כאלה מהמזגן שבאים והולכים . וגם אצל חבר שרכש את הפיאסטה יש אותו רעש. אתה אומר שזאת בעיה שניתנת לתיקון ??? אם כן, פשוט לגשת למוסך מרכזי של פורד ?

פורסם
בפיאסטה החדשה של אשתי, 1600 אוטומטית. שקיבלנו בדיוק לפני שבוע קיים רעש דומה כנראה. מזכיר באופיו מדחס של מקרר אמקור רגיל, בעוצמות משתנות. מפסיק מיד עם הפסקת פעולת המזגן. מרגיז ביותר ברכב מודרני. בנוסף, לעתים הדיסק עובר בזמן נגינה לתחנת רדיו לא מוגדרת. מה מציעים לעשות?

לגבי הרדיו, קיים לחצן TA אשר נועד להעביר את הרדיו באופן אוטומטי לתחנה עם עדכוני תנועה, (בדר״כ בארץ זה יעביר אותך לתחנה ערבית כלשהי).

הפתרון פשוט - לנטרל את האופציה.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...