Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס S600

noam.gal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על התגובה.

לשאלה "כמה כיסך עמידים" לא אוכל להשיב.

כסף עבור רכישת הרכב יש לי (איזור 100,000 ש"ח) אבל לא ספרים לתיקונים,בעיות והפתעות למינהן..

שמעתי שצריכת שלק של הרכב היא באיזור 4.5 ק"מ לליטר.

נראה לי שמוטב לך לחסוך קצת

מצד אחד כן, ומצד השני הנה כמה שיקולים:

לא היה ברשותי S600, אבל יש לי הארה כללית בנוסע לרכבי יוקרה שכדאי לקחת אותה בחשבון:

רכב יוקרה שנעשה זול לקנייה לא נעשה זול לאחזקה. להיפך. חלפים מאוד יקרים, S קלאס רכב מאוד מאוד מסובך ויש לו כמות מאוד גדולה של מערכות, מחשבים ועוד. היה לי פעם רכב יוקרה ישן ולמדתי אליו שלרכב יש הרבה מכלולים וכל מכלול עלול להתקלקל.

האם למדתי מזה לא לקנות רכב יוקרה? לא! אני גם שומר נאמנות למותג :)

כך שמנקודת מבט שלי: חלומות נועדו להגשמה. אבל קח בחשבון שזה עלול להיות לפעמים כואב באחזקה.

מצד השני, אולי כדאי לך לחשוב בכיוון מרצדס S500 - זה אומנם לא S600 ואומנם רק 8 צילינדר ולא 12, אבל זה מנוע אמין יחסית ומוצלח למדי (תאמין לי מספיק חזק במיוחד בארץ - מעל ומעבר המנוע שלו). האחזקה על S500 צפוייה להיות נמוכה יותר משמעותית. תחשוב שמנוע 12 צילינדר הרבה יותר כבד ממנוע 8 צילינדר: זה גורם לבלאי גדול יותר למתלים קדמיים ולמערכת היגוי. גם החום שמנוע הזה פולט וצפיפות מתחת למכסה מנוע עושים את שלו. גם יהיה יותר קל למצוא חלקי חילוף עבור S500 מכיוון שיש כאלה בארץ, לאומת S600 שהן ספורות.

מצד השני, אולי S320/S350 יספק אותך? או אולי S430 שהיא גם 8 צילינדר?

לשיקולך :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

s350 לא מספקת נקודה.

יש לחבר כזו, הדגם הארוך, שנת 2011 אם אני לא טועה.

הרכב מרגיש כבד ומסורבל, לקחתי עליה סיבוב והזדמן לי ללחוץ עם אלפא מיטו תלתן ירוק ברמזור,

ומה אגיד לך, היא עמדה איתי כמעט באותו הקו, לרכב שעלה יותר מ700 אלף שקלים זה פשוט מרגיש זריקת כסף לפח.

תמיר.

פורסם
s350 לא מספקת נקודה.

הרכב מרגיש כבד ומסורבל, לקחתי עליה סיבוב והזדמן לי ללחוץ עם אלפא מיטו תלתן ירוק ברמזור,

ומה אגיד לך, היא עמדה איתי כמעט באותו הקו, לרכב שעלה יותר מ700 אלף שקלים זה פשוט מרגיש זריקת כסף לפח.

יש אנשים שלא מחפשים רק מהירות, יש אנשים שמחפשים גם נוחות ויוקרה.

אני לא חושב שאדם שהיה לו כסף לקנות מרצדס S קלאס באמת יהיה אכפת לו שהוא לא מצליח לעשות פתיחות, בדר"כ אלו אנשים אמידים ומבוגרים.

אז האלפא עקפה, או לא, מה זה משנה? בסופו של דבר שתיהן יעצרו באותו רמזור מקדימה.

אי אפשר להשוות את האיכות חומרים או את תחושת הנהיגה שבאלפא למרצדס.

מה שגם שהמרצדס שוקלת כמעט פי 2 מהאלפא, וזה רכב שנועד ליוקרה ולא למהירות. היא כן יכולה להגיע למהירות גבוהה, והיא כן זריזה יחסית, אבל מי שמחפש רכב ספורט לא מסתכל על הS קלאס.

וגם, התלתן ירוק רכב מהיר וספורטיבי מראש.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

מצטרף למה שכתבו לפניי צוויפר וניו וגאס.

לא היתה לי מרצדס 600, או 500, או כל S אחרת.(כנראה גם לא תהיה). אבל אני יכול לאשר את מה

שכתב צוויפר. רכבי יוקרה לא נעשים זולים יותר לאחזקה, רק מחיר הקניה שלהם. באופן רגיל הרכבים לא

דורשים אחזקה יקרה, וטיפולים יעלו הרבה אבל בגדר הנסבל. הבעיה מתחילה שהולך לך אלטרנטור, מחשב

פיקוד חלונות, מנוע/ים למושבים, וכד'. ואז סכומים של 4 ספרות זה משהו שהיית חולם עליו ;-)

במקרים כאלה לרוב שווה להעמיד את הרכב, ולהביא חלפים מחו"ל, אבל גם אז זה לא בדיוק חינם.

בנוסף, קח בחשבון שכמעט כל דבר ברכב כזה קשור למחשב הרכב, וכל החלפה/תיקון דורשים בדיקה

ומחיקת התראה במחשב, מה שמגביל אותך מבחינת מוסכים.

אני הייתי שוקל S350 או משהו קרוב לזה, יהיה הרבה יותר שפוי לאחזקה.

פורסם
אם צריכת הדלק מעניינת אותך, לא בטוח שזה הרכב בשבילך.

100%. זה ממש לא מכונית לגרושניקים.

תמיד היה לי תמוה איך רכב שעולה כל כך הרבה כסף ומושקעים כל כך הרבה משאבים לפיתוחו, לא יכול להיות יותר אמין.

ככל שיש יותר מכלולים, בוודאי כאלו שהם חדשניים בעת מכירתם וללא נסיון נצבר, ההסתברות לתקלה גדלה. הוסף לזה את גיל הרכב הספציפי והעובדה שכמות האקזמפלרים בארץ אפסית, כך שאין ניסיון אמיתי בתחזוקה, והמתכון לכאב ראש לפניך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

למכר שלי הייתה S350 "פשוטה".

מתוך שנה שהרכב היה בבעלותו, חצי שנה הוא היה מושבת!

הרכב היה מושבת עקב תקלות שונות ומשונות ועקב כך שתיקונם במוסך בארץ היה בגדר בדיחה כלכלית ולכן הבחור נאלץ בכל פעם לצאת למסע מחדש אחר ייבוא חלק מתאים מחו"ל במחיר קצת יותר שפוי.

התקלות שבגינן הרכב היה מושבת הן:

1. לוח פיקוד תקול של כיסא נהג אשר תקע את הכיסא הכי קדימה שאפשר (הנהג בגובה 1.95), הצעת תיקון של מרצדס בארץ עמדה של ~15K ש"ח.

2. כספת ידית הילוכים תקולה אשר תקעה את תיבת ההילוכים על מצב-P ולא איפשרה נסיעה, הצעת תיקון של מרצדס ישארל עמדה שוב על 15K ש"ח אשר עללה כספת חדשה (כולל ידית הילוכים) סוויץ' חדש ומנעולים חדשים.

3. בולם זעזועים אחורי שמאלי תקול אשר גרם לרכב לשכב על הריצפה (בולם אוויר), גם במקרה זה עלות התיקון במרצדס ישראל הייתה מוגזמת (נאמר לי שעברה את ה-10K ש"ח).

בכל שלושת המקרים הבעלים העדיף להשבית את הרכב ולייבא חלקים מחו"ל.

חלקים לא היה קל למצוא (הכספת היה הכי קשה וניתן רק דרך החברה, אין משומשים), ייבואם לארץ היה קשה לא פחות והמחיר גם הוא היה לא זול (בערך חצי מעלות בארץ, עדיין סיפור דיי יקר).

והכי מצחיק, שמתוך שנה של בעלות על מרצדס פאר, כמעט חצי שנה הוא נסע במאזדה 3 שכורה..

בקיצור, רכב מאוד לא מומלץ כמשומש ולא משנה באיזו גירסה.

פורסם

Ahbarony,זה לא W140 אלא W220.

W140 היה מוצלח בזמנו, אבל היום אין חלקי חילוף ורובן ישנות ושחוטות. לכן לא כדאי לקחת.

W220 אפשר למצוא במצב סביר, דגמים המאוחרים אמינים, אבל לא כדאי לקחת עם מנוע אקזוטי. הכי טוב 6 צילינדר ואם ממד חייבים אז 8.

s350 לא מספקת נקודה.

רק ילדים מחפשים פתיחות. S קלאס לא רכב מירוץ ואם תתבונן איך נוהגים על רכבים האלו תבין למי הם מתאימים. גם בדגמים עם מנוע חזק אנשים נוהגים בצורה נינוחה ומכובדת. לא תיראה מישהו מתפרע עם מרצדס על הכביש, חוץ מכמה ערסים.

מה הקשר בין מחיר לבין פתיחות. דחפור עולה יותר ובקושי מגיע ל12 קמ"ש. מה זה אומר? לא שווה לשלם אליו כמה מיליונים כי הוא נוסע לאט? בריצה אתה עובר אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
s350 והזדמן לי ללחוץ עם אלפא מיטו תלתן ירוק ברמזור,

אתה יודע מה ההבדל בין הרכבים?

כשלאלפא יגמר האויר באיזור ה-170-180-190 קמ"ש המרצדס כבר תיהיה על 200 והמהירות בה תמשיך לטפס באותה לינאריות כמו ב-150 קמ"ש, וזה עוד לפני שהתייחסנו לעובדה שאתה משווה מיטו למרצדס ששוקלת יותר מפי 2 ואפשר להחנות בתוכה 3 מיטו (אחת בתא מטען, אחת בתא נוסעים ועוד אחת במקום המנוע)...

ולעניין ה-S600, זה רכב יקר מאוד (מאוד) לאחזקה, זה מתחיל בצריכת דלק גבוהה מאוד, ממשיך במחירי ביטוחים שצפויים להיות יקרים מאוד, אגרה שנתית יקרה ורכב כל כך מורכב שהסבירות לחוסר תקלות די נמוכה בהתחשב כך שזה רכב ישן.

למי ששאל למה אי אפשר לייצר רכב כזה שיהיה אמין מאוד- כשתסתכל על דיאגרמות חשמל\חיישנים\מערכות של הרכבים האלה אתה לא תבין איך בכלל מצליחים לגרום להכל לעבוד מלכתחילה...

יש ברכבים האלה ה-מ-ו-ן מחשבים, המון חיישנים, המון פיוזים (ברכב אצלי לצורך העניין יש 4 קופסאות פיוזים שונות), המון חיווטים, לכל מערכת יש מחשב משלה שבתורו מחובר למעיין "מחשב מרכזי" שיוצר אינטרגרציה בין הכל.

בקיצור, רכבים מאוד מאוד מאוד מורכבים.

צביפר, אל תכליל, אני לא ערס אבל אם תראה E כחולה מתגרזנת על איזה כביש מתפתל (ב-HK...) תדע שזה אני.

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
s350 לא מספקת נקודה.

בלשון עדינה אומר שזו תגובה מוזרה. אתן לך קרדיט שכתבת אותה מאוחר בלילה.

אורי דרור - אם יש לך הכסף לרכישה ולא לתחזוקה, כפי שאתה בעצמך ציינת, אל תרכוש את הרכב הזה. חלופה אחת היא להגשים חלום יותר ריאלי וחלופה אחרת היא לרכוש מרצדס S מעט יותר ישנה ובעלת נפח יותר סטנדרטי ואז יישאר לך כסף בצד לתיקונים.

פורסם

אני בכלל שואל למה אתה רוצה להתנייד בכזה טנק?

מרצדס C או E לא יספקו אותך מבחינת גודל ומרחב פנימי?

גם צריכת הדלק תיהיה עדיפה בסדרות הקטנות יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אורי דרור,

אל תיתן לנשמות הטובות בפורום לייאש ולהפחיד אותך. למי מכל הכותבים בפוסט הזה, שמביעים טעוני הסתייגות מהרכישה מכאן ועד להודעה חדשה , יש או הייתה התנסות באחזקת S600 כזו או אפילו רכב דומה ? (W220 שאינה שש בוכנות ). ברור שלאף אחד. אני מודה שגם לי אין.

אולם בימינו יש כלים מצויינים לקבל מידע מהימן. בחיפוש קצת מעמיק במרשתת באתרים מוכרים ומהמנים עולה התמונה הבאה :

רוב ה S600 נמכרו בארה"ב . בהתאם באתרים אמריקאיים מתמחים יש מידע רב , רובו סטטיסטי, אודות אמינות המודל הספציפי.

מודל 2004 הוא כבר לקראת סוף דור ה W220. סדרה זו יוצרה בשנים 1998-2005.

בהתאם חלק גדול, אם לא רוב בעיות האמינות בתחילת הצגת הסדרה טופלו ונוטרלו במודלים האחרונים. מודלים 03-05 נחשבים אמינים בהרבה מהקודמים.

יש לזכור כי לא רק שעפ"ר חברת מרצדס ברמת הנדסה ופתוח גבוהה משאר היצרנים , הרי כאן מדובר גם בסדרת העילית וגם בספינת הדגל שבסדרת הבכורה עם מנוע V-12 דו מגדשי. בהתאם רמת בקרת האיכות וההקפדה בייצור ובפיתוח היו מירביים. גם לאחר עשור לקוח המשומשת יהנה מכך.

ולממצאי התחקיר :

לפי אתר benzworld.org שרובו ממשתמשים אמריקאיים , המנוע בדגם ה S-600 בשנים אלו , בהנחה שטופל היטב, מחזיק לפחות כ – 250,000 מייל (400,000 ק"מ) ללא בעיות מיוחדות. כנראה הסוד בהחלפת שמן מנוע ואיכותי ביותר ומסנן בתדירות גבוהה - המהדרין בארה"ב ממליצים כל 5K מייל או כל 7K לכל היותר.

הגיר 5 מהירויות קצת יותר רגיש . רבים נצרכו לשיפוץ באזור ה – 200K ק"מ. מי שהקפיד בתחזוקה זכה לאורך חיים אפילו כפול - חיוני החלפת שמן גיר איכותי ומתאים לפי המלצת היצרן.(כל 60,000 ק"מ) – בדוק אם בוצע כנדרש. נקודות כשל אפשריות שיש לבדוק : סלילי הצתה , נזילות במצנן השמן, דליפות במתלי האוויר.

לפי אתר http://autos.msn.com :

דוח סטטיסטי של אמינות למודל S600 2004:

מנוע - מקרים אחדים של כישלון משאבת מים. עלות תיקון בארה"ב :

חלקים – 580$, עבודה 220$.

גיר – ללא בעיות מיוחדות.

היגוי ומתלים – ייתכן כשל במשאבת ה"כ .עלות – חלפים – 1650$, עבודה 156$.

בלמים – ללא בעיות. מזוג וחמום – ללא בעיות.

התנעה וטעינה – מקרים אחדים של כשלון סלילי הצתה. עלות – 1180$ לחלקים ועוד 176 עבודה.

איבזור ותוספות – ללא בעיות מיוחדות.

בסה"כ הרכב מקבל חוות דעת של אמינות גבוהה מאוד. הכשלים הספורדיים דווקא אינם במערכות המשנה האלקטרוניות הייחודיות אלא ברכיבים מכניים סטנדרטיים (ולא שהם בהכרח זולים).

רבים מבעלי הרכב מציינים שהמחירים הנ"ל , שהם גבוהים גם במונחים אמריקאיים ניתנים לקיזוז עד למחצית אם לא הולכים לדילר הרשמי אלא מזמינים חלפים ב EBAY או אתרים מתמחים והולכים למוסך מתמחה עצמאי.

מקריאת חוות דעת של בעלי רכב כזה צריכת הדלק בעיר מאוד גבוהה – כ 5 ק"מ לליטר. בשיוט בינעירוני מפתיע לטובה 1:12 .

אורי - ציינת שהרכב טופל רק בחברה ועשה 150,000 ק"מ. פוטנציאלית הרכב עשוי להיות במצב קרוב לחדש , כשרוב חייו עוד לפניו.

עדיין המלצתי :לבדוק היסטוריית טיפולים ב"פינצטה" . אם אין תיעוד רציף , כלומר פעם בשנה טיפול במורשה – לנטוש. אם יש תיעוד רציף ונראים כשלים ותקלות מרובות - האקסמפלר חשוד כלימון – לנטוש.

אם הטיפולים פדנטיים ברציפות – כולל החלפת שמן מנוע איכותי ומתאים בתדירות גבוהה , שמן גיר ופלגים במרווחים הנדרשים – ואין בעיות מרובות בעבר – לך על זה.

חיים כנראה רק פעם אחת...

קוריוז : באתרים אמריקאיים רבים מבעלי מודל כזה מספרים שחשקו ברכב S600 כזה וכולם הפחידו אותם בסיפורי אמינות מפוקפקת ועלויות אחזקה מזעזעות , ולאחר שנתיים שלוש הם רק נהנו באופן נהדר ולא חוו את הזוועות שניבאו להם...

פורסם

beamvelavan,

סחטיין על הפירוט אבל אני לא חושב שזה הדבר הרלוונטי ביותר פה - גם אם הרכב אמין יותר מהממוצע/מצופה חייבים לקנות רכב עם מספיק כסף בצד לתקלות - גם אם הן לא יהיו קטסטרופליות.

הבחור מציין בעצמו שיש לו כסף לרכישה אך אין כסף לתיקונים וטיפולים סדירים. הרי לא יתכן להוציא 100K על מרצדס ואין כסף להחליף אפילו צמיג או שניים.

בנוסף, נדמה לי שהוא עדיין לא ענה לנו על דבר בסיסי אפילו יותר - האם יש לו כסף לביטוח/דלק? כפי שאמרו מדובר על תצרוכת דלק מטורפת, האם הוא יכול לעמוד בה לאורך זמן? לגבי ביטוח - גם אם לא ידוע בדיוק כמה זה עולה, צריך להרים טלפון לחברת ביטוח כלשהי או לבדוק באינטרנט כדי לדעת על מה מדובר ושוב, אם הוא יכול לעמוד בזה.

רק אחרי שהוא בטוח שיוכל לעמוד בהוצאות הדלק+ביטוח וכו' אפשר, אולי, להתפנות לראות מה עושים במקרה של תיקונים וכו'

פורסם

w220 הינו דור לא מוצלח מבחינת אמינות. נקודה. עלויות אחזקה גבוהות ולא מעט תקלות.

לקנות אחת זה ממש לא סיפור, אבל צריך להיות כלכלית להוצאות שעלולות לצוץ ומדובר על מספרים כואבים.

מציע לחפש w140 מהשנים האחרונות. אולי מדובר על ירידה בשנתון, אבל מדובר בדור מוצלח יותר. הבעיה כאן היא ההיצע בשוק, וחוסר לעיתים בחלקים.

פורסם

beamvelavan, אתה מצייר תמונה קצת ורודה מידי לגבי הרכב.

נכון, רוב הזמן הרכב לא צריך תחזוקה מיוחדת, וכך גם כתבתי בהודעה קודמת.

טיפולים יהיו יקרים, אבל לא בצורה מוגזמת, ואדם מן הישוב יכול לעמוד בהם.

אבל מה קורה אם הולך הקומפרסור של המתלים האחוריים? בלאי שקיים ברכבים, לא?

לי הלך אחד ברכב שעולה אולי חצי מ S600, ורצו על החלק בארץ 15K שקל! ואין להשיג

חוץ מאשר אצל היבואן. בסוף רכשתי בחו"ל ומישהו הביא לי אותו ארצה, ועלה 2500 שקל.

היה לי מזל, כי באותו מקרה הרכב יכל לנסוע, ובמקרה היה מישהו שיביא לי את החלק

מחו"ל. מה קורה אם הולך אלטרנטור? לשפץ לא נראה לי שיש מישהו שייגע בזה, וחדש

בחברה יעלה 10K-20K שקל, בניחוש גס, אבל מניח שלא יהיו הפתעות מיוחדות במחיר.

עכשיו תחשוב, וזה קורה לצערי, מנסיון שלי ושל אחרים, שחודש אחד הלך הקומפרסור,

אחרי חודשיים הלך האלטרנטור, ופתאום גם מגיע טיפול, ומבחן רישוי שנתי. הבחור יאלץ

לעמוד בהוצאה של 30-50K שקל. נכון, זה לא חייב שיקרה, ויש מצב שייסע שנתיים,

ללא שום תקלה מיוחדת, חוץ מטיפולים שוטפים, אבל מה יעשה אם זה יקרה לו?

יעמיד את הרכב שנה, עד שיגייס כסף?

נכון, כיף להגשים חלומות, אבל גם להם יש מחיר, ולפעמים הוא גבוה מידי.

• תוכן חדש...