Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב , אשמח להצעתכם ודעתכם.

אחרי חודש שלא הצליחו בכמה מוסכים לזהות את התקלה שהיתה לי ברכב, פונטו ספייס 80 כ"ס 2004, שבה הרכב לא התניע לפעמיים (ולפעמיים כן...) אמרו לי שיש הצפה של מים במנוע ודרוש שיפוץ ראש מנוע. ההצעת מחיר שניתנה לי היא בין 2,500-5000 לשיפוץ לפי המצב...

חשוב לציין שכנראה התקלה נמצאת ברכב כבר חודש אז המצב של המנוע כנראה יהיה רע מאוד מבפנים.... לפי המוסך כנראה שהוא יתחמם פעמיים רבות ומד החום לא עלה...

האם המחיר שהוצע לי הגון ?

האם כדי לתקן את המנוע המקורי או להחליף מנוע ?

האם תקלה כזאת יכולה להעיד על מנוע בעייתי ? ולכן עדיף "להיפטר" מהאוטו ?

מה המשמעות של תיקון ראש מבחינת ירידת ערך הרכב בעת מכירה ?

אשמח לקבל כל דעה, בתודה מראש !

פורסם

כאחד ששלח ראשי מנוע מורכבים יותר מזה של פיאט לשיפוץ אני חושב שהמחיר שקיבלת הוא די גבוה.

עבור רכב ישן שעבר ראש אין משמעות במעמד מכירה .

Gn'f'R

פורסם

היום ניתן להביא ראש מנוע מפירוק בלא יותר מ 1000 ש"ח. עבודה לא צריכה להיות עוד יותר מ-1000 ש"ח. אפשר גם להוריד את ראש המנוע שלך ולראות עד כמה הוא "אכול" ואם מצבו ניתן להצלה פשוט לשלוח אותו לחריטה ויישור כולל סט שלייף שזה גם לא אמור לעלות יותר מ 700 ש"ח בערך (אצל החרט). מבחינת ערך הרכב אין פגיעה בערך. לגבי מצב בלוק המנוע עצמו צריך לפתוח ולהביט אל הצילינדרים שלא נחרטו.

פורסם

שלום רב !

מבלי להתייחס כלל למחיר שקיבלת, אותי מעניין מה הסימפטומים שקימים במנוע, שעל סמך ממצאים שהתגלו זה הסיבה לפירוק ראש מנוע, האם בגלל הקשיים בהתנעה, שהיו מדי פעם?

האם צינור הפליטה פולט עשן לבן?

האם קיים איבוד מסיבי של מי קירור וכמה בערך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

באמת מוזר שכמה מוסכים לא מזהים בעייה בראש מנוע שיחסית זו בעייה שקל לזהות אותה אם יודעים כיצד לבדוק והיכן להיסתכל. ואז מגיע מוסך שקובע הצפה במנוע שהמושג הזה לא ממש ברור. נישמח לחידוד העניין מפותח השירשור.

פורסם

התסמינים שהיו לרכב הם נזילת מים שגם לאחר החלפת משאבה הלא הפסיקה, אוטו מתחמם ללא תנועה ושהרכב לא היה מניע.

שבמוסך המרכזי (שבו קבעו שהבעיה בראש מנוע...) בדקו לי ניצוץ, לחץ דלק וחיישן וראו שהכל בסדר. שהתחילו לפתוח את מנוע הראו לי שיש מים במנוע וכשלוחצים על הגז המים פשוט עולים על גדותיהם ...

מה דעתכם ? נשמע אמין ???

פורסם

גש למכון רדיאטורים או מוסך מתמחה בפיאט ובקש בדיקת מערכת הקירור בלחץ.

אם יש בריחת לחץ אוה מעבר לחץ אל /מהמערכת אז יש בעיה בראש המנוע ואם לא,כנראה הבעיה שונה.

העובדה, שהרכב כנראה התחמם מספר פעמים לא לזכות המנוע אבל מכאן ועד להספדתו ובמיוחד דרך מסך המחשב הדרך ארוכה.

לגבי הצעת המחיר- יקר מאוד כפי שנכתב כבר.

שיפוץ ראש מנוע יכול להיגמר כולל עבודה באיזור 2500-3,000 אם נקח בחשבון החלפת טיימינג/מחזירי שמן ומותחן/ים,טרמוסטט.

אם בסופו של יום הבעיה בראש המנוע,ירימו אותו ומעברי המים /הבלוק אכולים צריך להביא מנוע אחר מייבוא כי כל השקעה במנוע הזה תהיה ברכה לבטלה והדבר היחיד שאפשר יהיה לעשות עם המנוע הישן הוא לזרוק אותו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כל התהליך שתיארתי היה במוסך המורשה של פיאט ביהוד...

מתנצלת על הבורות אבל לא הבנתי מההסבר שלך את העניין לגמרי- יש שיפוץ ראש מנוע ויש החלפה ? במה זה תלוי?

המוסך אמרו לי שאחרי שיפתחו את המנוע ידעו בדיוק מה צריך לעשות ויכול להיות שצריך לשלוח את המנוע לבעל מלאכה אחר (חרט)

במקרה כזה עדיף להחליף מנוע לדעתך ולא להשקיע בישן?

פורסם
כל התהליך שתיארתי היה במוסך המורשה של פיאט ביהוד...

מתנצלת על הבורות אבל לא הבנתי מההסבר שלך את העניין לגמרי- יש שיפוץ ראש מנוע ויש החלפה ? במה זה תלוי?

המוסך אמרו לי שאחרי שיפתחו את המנוע ידעו בדיוק מה צריך לעשות ויכול להיות שצריך לשלוח את המנוע לבעל מלאכה אחר (חרט)

במקרה כזה עדיף להחליף מנוע לדעתך ולא להשקיע בישן?

בשיפוץ ראש מנוע מורידים את ראש המנוע שאצלך ובודקים מה מצבו. אם הוא לא אכול מידי שולחים אותו לחרט שייבצע מילוי קל אם צריך איפה שהוא נאכל ויישור כמו שצריך כדי שיהיה אטום לאחר ההרכבה ועד הדרך מרכיב סט גומיות שסתומים ושסתומים חדשים ומכוונם ומחזיר את הראש מוכן. אם ראש המנוע אכול יותר מידי ואין צ'אנס לסדר אותו מביאים ראש מנוע מפירוק, בודקים אותו גם כן אצל חרט ואז מרכיבים במקום ראש המנוע שלך. כמובן שמחליפים גם אטם ראש ומה שמיסביב. החלק היקר פה זה העבודה כי עלות החלקים היא זניחה ביותר.

פורסם

הבנתי.

אז במקרה שהמצב חמור וצריך להחליף לגמרי ראש מנוע- מהו טווח המחירים הסביר ? הוצע לי בסביבות 5K ....

האם למישהו יש המלצנ על מוסך מסוים ?

פורסם

5K? זה ראש של למבורגיני או של פיאט מסכנה?

למיטב ידיעתי בערך 5K את מתקינה מנוע תקין מייבוא.

מה התופעות שעושה המנוע?

היעלמות בלבד של המים, לא קובע שזה ראש מנוע.

אפשר בכמה דקות בודדות לבדוק את המנוע ולקבוע אם הלך ראש, האם עשו לך בדיקת לחץ הפוך לפחות?

יכול ליהיות שהמורשה פיאט ביהוד הוא מקצועי והכל, אבל בגלל שהוא מורשה פיאט אז המחירים...

חכי להמלצה על מוסך מורשה (אבל לא יבואן), תצאי מזה בזול.

פשוט חבל לשלם על פונטו בת 9, 5K על ראש מנוע, גם אם זה העבודה הכי איכותית שיש.

פורסם
התסמינים שהיו לרכב הם נזילת מים שגם לאחר החלפת משאבה-לא הפסיקה מאיפה בדיוק? , אוטו מתחמם ללא תנועה-מה הכוונה אחרי התנעה וללא נסיעה? ושהרכב לא היה מניע.

שבמוסך המרכזי (שבו קבעו שהבעיה בראש מנוע...) בדקו לי ניצוץ, לחץ דלק וחיישן וראו שהכל בסדר. שהתחילו לפתוח את מנוע- הראו לי שיש מים במנוע -לא הבנתי איך הם ראו מים במנוע? האם פירקו את הפלגים והניעו והשפריצו מים?וכשלוחצים על הגז המים פשוט עולים על גדותיהם ...כן זו בדיקה אמינה ,המים כשפקק הרדיאטור פתוח לא אמורים לגלוש,אלא לזרום בתוך הרדיאטור,כמו כן לא אמורות להיות בועות במים-שילוב של גלישת המים עם בועות בלחיצה על הגז מעידה על בריחת קומפרסיה למערכת הקירור אשר מעלה את הלחצים עד גלישת מים החוצה,כמו כן הגזים מהקומפרסיה מחממים את נוזל הקירור וזה גורם להתחממות נוספת של המנוע .

מה דעתכם ? נשמע אמין ???

ישנם נקודות לא ברורות,בעיקרון או שמשפצים ראש מנוע שזה יכול לנוע בין 1500-3500 ש"ח סדר גודל תלוי במנוע ובפעולות המבוצעות בהיקף העבודה והחלקים. או שמחליפים מנוע שזה יכול להיות בעלות בסביבות 5000 ש"ח(סדר גודל) תלוי בסוג המנוע אם זה מפירוק מקומי מייבוא וכו'.

לעיתים אם רואים פגיעה בבלוק המנוע אז עדיף כבר להחליף מנוע במקום לקחת סיכונים מיותרים.

לעיתים עדיף להחליף מנוע ולא ראש מנוע אם מדובר במנוע בעייתי שבו מנסיון שיפוץ הראש לא מחזיק מעמד ו\או עלותו יקרה.

בסופו של דבר ההחלטה היא כמובן של בעל הרכב בהתאם לכדאיות,תקציב והעדפה אישית.

פורסם
הבנתי.

אז במקרה שהמצב חמור וצריך להחליף לגמרי ראש מנוע- מהו טווח המחירים הסביר ? הוצע לי בסביבות 5K ....

האם למישהו יש המלצנ על מוסך מסוים ?

5 אלף שקל לראש מנוע זה מחיר יקר מאוד מאוד. את יכולה לגשת לבני דודים ולמצוא אצלם ראש עם עבודה בלא יותר מ-1500 ש"ח. אם תרצי אני יכול להפנות אותך לאחד כזה שגם אם חס וחלילה הלך מנוע לא תעברי אצלו את ה-2500-3000 ש"ח הכל כולל הכל.

פורסם

לדעתי במחיר שהציעו המוסך כבר עדיף ללכת על מנוע קומפלט שיעלה אותו מחיר במוסך אחר

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

אם את נמצאת במוסך שמשון ביהוד אז הם באמת אחד המוסכים המקצועיים שיש לפיאט, אך גם ממש לא זולים. טיפלתי אצלו פעם אחת וממש התרשמתי מהמקצועיות אך המחיר כאב. תוכלי למצוא המלצות רבות עליו בפורום פיאט (פיאט קלאב).

• תוכן חדש...