Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני לא נוהג להעלות פוסטים בפורום של שיפורים , אך אני עומד בצומת דרכים הייתי שמח לשמוע דעות.

מדובר על 205Gti , 1.9

אני מעוניין לקבל יותר כוח , קראתי ושמעתי הרבה והאופציות הן :

1. מנוע Mi16

2. מנוע 306 GTI6

3. שיפור המנוע הקיים בצורה אטמוספרית לגמרי.

טורבו לא אופציה.

מה הייתם עושים?

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב שלך הוא 205GTI מקורית 1900 או 1600 מושתלת?

בכל מקרה, אני לא הייתי חושב פעמיים ומזנק על ההזדמנות הזו.

מנוע, גיר, סרן אחורי (רק במידה והרכב שלך הוא לא 1900 מקורי), ג'אנטים, ברקסים, סלון, אחרי זה לא תזהה את ה 205 שלך:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נתן שלום, הבחור דיבר איתי ואיתך בטלפון והוסבר לו שMI הכי טוב לו.

הרכב אינו בדיוק יום יומי ומצבו טוב להפליא הוא מטופל מכל הלב.

עומרי אין כמו MI בריא, כמו שגם הסברתי לך בטלפון, מנוע אומנם מיושן, אבל יחסית מוצלח.

שמע אתה לא יודע אך תסע 205 עם MI בריא וכמה "שכלולים".

ואתה ממש לא צריך משקולת קדמית ההבדל הוא ב60 קילו. אגב מה שכן ב205 זה יהיה יותר קריטי מב306, ולכן למען לא להרוס איזון איני מציא לך אופציה כזאת!

פורסם

תודה על התשובות קודם כל

הרכב הוא 1900 מקורי, סרן דיסק בלמים הכל במצב טוב

הרכב במצב ממש טוב כמו שאמר אליק , נוסע פחות מ 3 אלף בשנה

יש מנוע mi (נתן) שמצריך עבודה מסביב (תקן אותי אם אני טועה)

המנוע של agent Amos שלם כולל צמה מחשב וסעפות

כלומר מבחינת זמינות , המנוע של הgti6 יותר ׳מוכן׳

לגבי משקל , שמעתי על זה הרבה ויש אמת בדברים

האם העברת המצבר לאחור לא פותר את הבעיה?

פורסם
תודה על התשובות קודם כל

הרכב הוא 1900 מקורי, סרן דיסק בלמים הכל במצב טוב

הרכב במצב ממש טוב כמו שאמר אליק , נוסע פחות מ 3 אלף בשנה

יש מנוע mi (נתן) שמצריך עבודה מסביב (תקן אותי אם אני טועה)

המנוע של agent Amos שלם כולל צמה מחשב וסעפות

כלומר מבחינת זמינות , המנוע של הgti6 יותר ׳מוכן׳

לגבי משקל , שמעתי על זה הרבה ויש אמת בדברים

האם העברת המצבר לאחור לא פותר את הבעיה?

אילו הייתה עם רכב אחר היו לך בעיות אחרות.

אגב יש לי סיכוי להשיג מנוע גיר מחשב וצמא קומפלקט.

ואל תתנפל על הדבר הקל, הוא לא מתאים לך, אלה אם אתה מחפש לא אטמוספטי אז המנוע ההוא יהיה יותר נשלט ואמין לטורבו ולרכב בהמתי בסגנון דראג, אחרת תחסך את ה60 קילו האל מקדימה.

פורסם

מבדיקה ראשונית (תקציבית) שערכתי , 2 האופציות הראשונות של שני המנועים , יעלו לי בין ה 6-9 אלף שקל.

מה שגורם לי לחשוב לפני קבלת החלטה , אם משקיעים סכום דומה או אפילו פחות מזה , בשיפור המנוע הקיים

(ללא טורבו) - לאן זה יכול לקחת אותו?

יש לציין שהמנוע בריא לחלוטין, איך שאמר Agent Amos - "לא שותה , לא מעשן , ולא משחק סנוקר" :lol:

פורסם

עבודה נורמאלית והעמדת ראש טוב מאד, ללא סעפות מצערות וכו.. נע בסביבות ה10000.

לדחוף שם רק קאמשאפט מפגר באיזה 3500 אולי יתן משהו נחמד, אבל לא תוכל לעלות מעל 286 מעלות ללא ניהול וכמה עולה ניהול צמא כיוונים? אל תתפתעה לכל אחד שימליץ לך לקדוח, לא כל אחד בארץ באמת יודע מה זה פורטינג.

בקיצר תעשה שיקולים שלך ודבר איתי.

פורסם

שלום עומרי !

בדרך כלל אני לא נוהג להמליץ לסייע ולהדריך איך, מה, כמה וכיצד להנדס ולשפר רכב מסוים (מכל בחינות), אך כאן לא יכולתי להישאר אדיש.

ראשית אתחיל בכך שאני מתמקד במקרה הספציפי שלך, יש שאומרים שפיג'ו 1.9 GTI זה אייקון מוטורי בעל הנעה קדמית עם האחיזה שכל העולם שמע עליה טובות (יהיו שיסכימו עם המשפט ויהיו שלא) של סוף שנות ה-80'.

לידיעתך, הערך המוסף, הכלכלי והגבוהה ביותר יהיה כאשר הרכב שואף להיות כמה שיותר מקורי ברוב המקרים (לפחות ברכב שמתקרב\כבר קלאסיקה). אצלך הרכב הוא עם נתונים כפי שניתן להבין ממך טובים מאוד (1.9 מקורית..) ובהתחשב בעובדה שהדגם הספציפי עבר בארץ הרבה ידיים אומנות של ערסים\דבילים וכאלה שיודעים רק ללחוץ על הדוושה הימנית ביותר ותו לא - לא שיפר את המצב ולא העלה את המודעות "הרב תרבותית" במדינה לשימור הרכב (תחזוקה נכונה, טיפולים, שמירה ועוד), לכן כאשר אתה אומר שיש לך רכב שכזה עם מנוע צלול 1.9 והכל יושב במקום שאמור בלי קישושים מסביב אתה בעצם אומר שיש לך נכס ביד ואתה רוצה להוריד ממנו את הערך ולהרוס אותו, לפחות כך זה בעיניי.

שלא תבין אותי לא נכון, יש לי אהבה וחיבור מאוד חזק גם לשיפור רכב, אך אם שלך מקורי לדעתי חבל, קנה לך צעצוע שעליו תעשה את כל שתרצה, ואת האקסמפלר שיש כרגע בידך תשמר ותביא לשיא המקוריות האפשרית כי ככה הוא שווה הכי הרבה.

עלות העבודה כפי שתיאר לך MiT5 היא חלקית למדי, כי לומר לך איפה הגבול העליון לעלות אף אחד לא יוכל לתת אלא רק אתה וזה גם נתון שלא תמיד ידוע מראש (בד"כ לא ידוע).

אין הרבה בעלי מקצוע שמכבדים את המילה "בעלי מקצוע" ולא כל אחד כפי שכבר אמרו לך שאומר שהוא יודע לעבוד אז הוא באמת יודע ליצור משהו, לעבוד הוא אולי יודע, לבנות וליצר משהו מיוחד לא רבים יודעים.

ואם בכל זאת תתקבל ההחלטה ליצור משהו אמיתי אז הייתי ממליץ לך לא על אחר אלא על אילן קרט 24 מרחובות, מספיק שתגיע לראות מה נמצא אצלו בסדנה ותבין לבד מי הוא בעל מקצוע ומי הוא עוד אדם שאומר שיודע לעבוד.

בהצלחה !

פורסם
שלום עומרי !

בדרך כלל אני לא נוהג להמליץ לסייע ולהדריך איך, מה, כמה וכיצד להנדס ולשפר רכב מסוים (מכל בחינות), אך כאן לא יכולתי להישאר אדיש.

ראשית אתחיל בכך שאני מתמקד במקרה הספציפי שלך, יש שאומרים שפיג'ו 1.9 GTI זה אייקון מוטורי בעל הנעה קדמית עם האחיזה שכל העולם שמע עליה טובות (יהיו שיסכימו עם המשפט ויהיו שלא) של סוף שנות ה-80'.

לידיעתך, הערך המוסף, הכלכלי והגבוהה ביותר יהיה כאשר הרכב שואף להיות כמה שיותר מקורי ברוב המקרים (לפחות ברכב שמתקרב\כבר קלאסיקה). אצלך הרכב הוא עם נתונים כפי שניתן להבין ממך טובים מאוד (1.9 מקורית..) ובהתחשב בעובדה שהדגם הספציפי עבר בארץ הרבה ידיים אומנות של ערסים\דבילים וכאלה שיודעים רק ללחוץ על הדוושה הימנית ביותר ותו לא - לא שיפר את המצב ולא העלה את המודעות "הרב תרבותית" במדינה לשימור הרכב (תחזוקה נכונה, טיפולים, שמירה ועוד), לכן כאשר אתה אומר שיש לך רכב שכזה עם מנוע צלול 1.9 והכל יושב במקום שאמור בלי קישושים מסביב אתה בעצם אומר שיש לך נכס ביד ואתה רוצה להוריד ממנו את הערך ולהרוס אותו, לפחות כך זה בעיניי.

שלא תבין אותי לא נכון, יש לי אהבה וחיבור מאוד חזק גם לשיפור רכב, אך אם שלך מקורי לדעתי חבל, קנה לך צעצוע שעליו תעשה את כל שתרצה, ואת האקסמפלר שיש כרגע בידך תשמר ותביא לשיא המקוריות האפשרית כי ככה הוא שווה הכי הרבה.

בהצלחה !

+1

פשוט חסכת לי לרשות את הכל!

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

פורום אספנות זה למטה , אם הוא היה רוצה לשמר את הרכב במצבו היה פותח שם את הפוסט.

תפסיקו להרוס את הפורום הזה !או שתעזרו בשיפור או שאל תגיבו!

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

אני פתוח ומעריך כל תשובה שהיא.

הרכב מקורי ברמה מידית ההילוכים, ועד השעון הדיגיטלי ליד המאפרה

לפעמים פשוט בא לך עוד כוח , לא בקטע של מירוצים , אלא בגלל התחושה הטובה

אין מנוס, הרכב בן מעל 20 וכוחו כבר לא כמו שהיה צעיר

נתן צודק לגבי אישור מנוע 2.0

דרוד במחלקה הטכנית של לובינסקי מאד מקשה היום.

פורסם

בא נאתגר אותך, התא העליון של הכסף הקטן, המשולש הזה בחלק העליון של הדש בורד עם המכסה הקפיצי, הוא שלם, קפיצי ועובד? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...