Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גזירות לפיד החדשות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה באמת רואה את זה קורה?

ביקשתי שננהל דיון ברמה של מה שבאמת אפשר לעשות, לא של מה שאתה רוצה שיהיה.

בג"ץ לא קשור לזה אפילו.

אותי לא צריך לשכנע שהמיסים גבוהים מדי, פשוט ישנה צורה מסוימת שבה מתנהל העולם והמערכת הפוליטית.

אני באמת לא רוצה לפגוע אבל אם אתה לא מבין את המערכת ואת השיקולים, כל התלהמות שלך פשוט נתפסת כצעקה של ילד שלא מבין למה מכריחים אותו להתקלח או ללכת לישון.

יוסי- גם ילד בן 3 יכול לשאול- למה מנכים לעשירים חובות?

למה מוכרים אוצרות לאומיים תמורת נזיד עדשים?

למה אף אחד לא עושה דבר על מנת לשנות את הסטטוס קוו עם העשירים?

אז סבבה, נגיד ואתה טוען שמה שנעשה נעשה ואת הכסף אפשר להחזיר.

אז למה ממשיכים? למה לא שמעתי אפילו ציוץ מיאיר לפיד על קשרי הון שלטון?

ברור שאם יש גרעון, אנחנו משלמים זאת לא השאלה בכלל- השאלה היא למה הגירעון כל כך חריף?

למה הגענו למצב הזה?

מה עשו לא נכון בשמנו?

והתשובה היא פשוטה- גנבו לנו. גנבו לנו, ועכשיו אנחנו משלמים.

אתה חושב שנשלם יותר וזה ייגמר? תמשיך לקוות, כי כרגע עדיין קודחים לך במאגרי הגז וברגע שיימצאו אותם, אתה לא תראה שקל חזרה.

אתה יודע מה? תסביר לי שיקול אחד למה כרגע האוצר הלאומי שלי, ים המלח מכניס לכיס של משפחת עופר. אתה כל כך דואג לפרארי שלו? נחמד מצידך.

פורסם

הגירעון הוא ככה כי יש גביית מיסים לקויה (בכל הרמות) והממשלה חיה על כספים שעוד לא נכנסו לה.

ואל תאשים אותי אפילו לשניה במדיניות כלכלית ימנית.

אני לחלוטין נגד המערכת הזאת.

העניין הוא שאני מבין שישנם אילוצים מסוימים שצריך לעשות כדי שהאוצר יוכל לתפקד באיזושהי רמה.

כן, אנחנו צריכים לשלם על זה כי אף אחד אחר לא ישלם.

אם מחר בית המשפט יחליט שהממשלה לא תכבד את מה שהיא התחייבה אליו, המון משקיעים יראו שהמדינה פחות יציבה וההשקעות לא תמיד יחזרו כי אין ביטחון, ובסוף נאבד את אותם משקיעים ואת המיסים שלהם.

ומן הסתם, ברור לכולנו (אני משער) שזו לא המדיניות שתהיה כל הזמן.

יהיו עוד גזירות וגם הקלות על כולנו.

הוא רק התחיל.

פורסם

מבסוט עד הגג. כל הפתאים שהצביעו ללפיד כי הוא סיפר להם שהכסף אצל החרדים, מגלים עכשיו שבעצם הכסף היה כל הזמן אצלם בכיס :-D

זו אכן פוליטיקה חדשה, אבל במובן אחר ממה שחשבנו: בפוליטיקה הישנה השרים היו דואגים למגזר שלהם, בפוליטיקה החדשה מגיע לפיד ודופק את האלקטורט של עצמו. ועכשיו מה הם יעשו? ילכו לכיכר ויפגינו נגד עצמם?

פורסם
יוסי-

אתה יודע מה? תסביר לי שיקול אחד למה כרגע האוצר הלאומי שלי, ים המלח מכניס לכיס של משפחת עופר. אתה כל כך דואג לפרארי שלו? נחמד מצידך.

פרנקוס הוא הון-שלטון בפני עצמו אבל וירטואלי, ללא הון וללא שלטון.

פורסם

אז שיתחילו לגבות את המסים מהטייקונים. לא מאיתנו. למה חברה שמרוויחה המון צריכה לקבל "תספורת" ל 3/4 מהמסים ואתה זה שצריך לקבל פחות כסף מהמשכורת שלך? או לשלם יותר על הדלק שלך?

אם אחרי הגבייה, גם אנחנו נצטרך לשלם, נשלם. אבל זה לא הולך ככה, שחברה של מליארדים מקבלת הנחות במס וזה שבקושי מסיים את החודש צריך שיחלבו לו עוד.

פורסם
לא נכון כלל וכלל אדוני. פרץ חשק מבעוד מועד בתפקיד שר הביטחון. אולמרט פחד מכוחו של פרץ ומיכוון שאולמרט חשש לאבד את כיסאו הוא הציע את תפקיד שר הביטחון לפרץ תוך כדי תקווה שזה יתרצה מתפקידו. כאמור, זוהי הייתה משאלתו של פרץ, לקבל תיק בכיר שכזה. הוא בחר לכהן בתפקיד שלא היה לו חצי מושג בו. פרץ כשל בתפקידו וכאשר היה צריך לבצע החלטות חשובות בזמן מלחמת לבנון השנייה הוא קיבל רגליים קרות ולא ידע לתת מענה לבעיות שצצו בשטח.

אז אנא ממך, אפשר להתווכח עד מחר על תפקודו של פרץ בתור שר הביטחון אבל אל תהפוך אותו לקורבן.

אני כן רואה את ההקבלה - פרץ רצה להיות שר האוצר - אולמרט נתן לו את הביטחון. והוא נפל בפח, שכן היה ברור שהוא אינו מתאים לתפקיד. עכשיו חוזר סיפור מקביל עם לפיד ונתניהו. בשני המקרים האנשים רצו תיק בכיר כלשהו, ראה"מ החליט לתת להם תיק אחר והם לקחו על עצמם תפקיד שאינו מתאים להם (גם אם חוסר ההתאמה הוא מסיבות שונות).

בשני המקרים מדובר לא בקורבנות אלא באנשים שבמודע נכנסים למקום שאליו לא צריכים להכנס, ובו יגרמו נזק - קודם כל לאזרחים ומעבר לכך גם לעצמם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מתווכח איתך.

העניין הוא שלפיד לא יכול לגבות את מה שכבר לא גבו. אם אתה עושה את זה, היציבות הכלכלית שלנו מתערערת והמדד של היציבות שלנו הולך לקיבינימאט כי כל המשקיעים יראו שהממשלה לא עומדת בהתחיבויות שלה כלפיהם.

כל מה שאפשר לעשות זה לחוקק חוקים חדשים לעתיד, ואת זה עושים בשיתוף עם עוד כל מני מנגנונים של השלטון, לא רק האוצר.

פורסם
ישנם צעדים שחייבים לעשות, ולא משנה מי השר.

הממשלה בגירעון ענק שצריך לצאת ממנו כדי שלא ייווצר משבר רציני מאוד.

הצורה הטובה ביותר לעשות את זה היא להעלות את המע"מ מהסיבה הפשוטה שזה נטל שנופל על כולם באופן שווה. כולם נדפקים באותה מידה.

זה מחליף צעדים אחרים שפוגעים בכל מני סוגי אוכלוסיות שונות ומשפיעות יותר גרוע על החיים של כולם.

מחירי סיגריות ואלכוהול זה בסדר להעלות כי בלי קשר לאוצר, הממשלה צריכה שאנשים ישתו פחות ובמיוחד יעשנו פחות.

כל מיסוי על סיגריות כיום, חוסך מליונים ואולי יותר ממערכת הבריאות עוד 20 שנה.

מחירי החשמל פה יקרים בגלל טעויות וחמדנות של חברת החשמל. לצערי כולם צריכים לשלם על זה עכשיו.

ומה לא בסדר בדחיית עבודות תשתית מסוימות עד שנוכל לשלם עליהן?

סבבה שבנו המון בתקופה האחרונה אבל עשו את זה בלי יכולת לשלם על זה.

קודם נשלם על השטויות שעשו עד עכשיו, אחרי זה נבנה עוד.

זה לא שאני מגן על לפיד עד המוות, פשוט נראה לי מפגר לחלוטין להתחיל לתקוף אותו ולהתלהם בלי להבין למה הוא עושה את זה.

למה ציפיתם בדיוק שיהיה?

דיור חינם תוך יומיים ולהעיף את העשירים מהמדינה עם כוח צבאי?

יש מציאות שצריך להתמודד איתה ואלו הצעדים הראשונים לאיזון התקציב כדי שבעתיד האוצר יוכל לעבוד כמו שצריך.

יוסי, אין לי שום דבר נגד הקיצוץ וברו לי שהאזרח הוא מקור ההכנסה של המדינה. רק תגיד לי אם אתה באמת חושב שהנטל צריך ליפול על כולם. אתה באמת חושב שמי שצריך לכלכל משפחה מהכנסה של 10,000 שקלים לבית יאול לעמוד בעליית המעמ והטלת מעם של 8% על פירות וירקות? לא יותר נכון למשל להעלות את המעמ על טלויזיות מעל ל "42 בעוד 5% ולהעלות את המס על רכבים שעולים כיום במחירי הארץ יותר מ 150,000 ש"ח בעוד 15% (ואלה רק דוגמאות) כך שמי שצורך יותר מותרות ישלם יותר ולא אותו קשיש ששכח מתי הדליק את הבוילר ועכשיו גם יושב בחושך.

פרוייקטי התשתית שהמדינה מבטלת לא עולים את עלותם למשק ולמעשה ניתנים למדינה במחיר עלות החומר בחו"ל. ת מרכיב המיסים ממילא היא מקבלת, הקבלן משל שוב מס על הרווח שלו וכנ"ל גם העובדים שלא רק שלא מקבלים דמי אבטלה הם אחר כך צורכים ומעגל המיסים גדל. ככה יוצרים צמיחה במשק.

אני גם ממש לא חושב שצריך לרדוף את העשירים אבל בהחלט אפשר להעלות את המס על דיבידנקים במקום מס חברות וכך יותר הון יישאר בחברות לצורך צמיחה. שאת הקופון יגזרו בהחלפת הבעלים ולא על ידי חנק החברות. אני בעד שיהיו עשירים ושאנשים יתעשרו אהל לא על ידי עושק. לא יתכן שיבנו לעצמם עוד וילה בעשרות מליונים ויעשו תספורת לפנסיה של כולנו (להזכירך אנחנו מחוייבים בחוק לשים אצלם ת כספי הפנסיה שלנו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פרנקוס, שאלוהים יעזור לי, you're fucking everywhere. עוד לא סיימתי לקלל אותך בנבכי נשמתי(בצחוק כמובן),

וכבר קפצת לי בתגובות של Ynet.

מה נהיה ממך?

פורסם

כדאי לקרא על שוק הקופה הציבורית ואיך 27 מיליארד נגזלו ממנה על ידי ביבי שטייניץ בנובמבר 2012.

"הכנסת אישרה לפני זמן קצר בקריאה שניה ושלישית את החוק שמאפשר לממשלת ישראל להעניק לחברות ענק פטור עצום ממסים. הפרשה הידועה בשם האורווליאני "הרווחים הכלואים" באה על סיומה כצפוי: נתניהו ושטייניץ העניקו לחברות הענק, שגם כך שילמו מס מגוחך, מתנה בשווי 27 מיליארדי שקלים. 21 חברי כנסת התנגדו – באופן משונה, שלי יחימוביץ' לא נאמה וגם נמנעה מהפעלת משמעת סיעתית – ו-38 תמכו. וזהו. 27 מיליארדים התפוגגו.

החרפה הזו מתנהלת כבר כמעט חמישה חודשים, והיא מבהירה לכל מי שעוד לא הבין מה סדר העדיפויות של ממשלת נתניהו: קודם כל התאגידים והעשירים, אחר כך כל השאר. כדי לקדם את התכנית הזו, משרד האוצר שיקר לכנסת: הוא טען שהן משלמות מס של 7.9%. רק אחר כך, כשזהבה גלאון לחצה את סגן שר האוצר, הוא נאלץ להודות שהשיעור האמיתי הוא 3.3%.

אנחנו הולכים לבחירות משום שנתניהו לא העז להציג לכנסת את התקציב שלו, שצפוי לגרור קיצוצים בשירותים לציבור (זו המשמעות של קיצוצים בתקציב) בשווי משוער של כ-14 מיליארדים. כלומר, אלמלא המתנות ששטייניץ התעקש להעביר לתאגידים, היינו ביתרה של 13 מיליארדים, לא בור של 14 מהם. שטייניץ אמר היום שלהערכתו, המינימום שהאוצר יקבל הוא שלושה מיליארדים אבל יכול להיות שזה יגיע עד שמונה מיליארדים. וואלה? אתה לא יודע? חמישה מיליארדים שקל כסף בינך ובינם, מה היא?

זה, נזכיר, הכסף שלנו. החברות קיבלו הטבות ניכרות על מנת שישקיעו כספים בישראל. לא רק שהן לא השקיעו, הן גם מקבלות – ודורשות – הנחות מס מפליגות. בפעם הבאה ששטייניץ או נתניהו ינסו להפחיד אתכם בכך שהעלאת מסי חברות "תרחיק חברות מישראל", זכרו כמה שילמנו כדי למשוך אותן אלינו, וכמה מפוקפקת התועלת שראינו מכך."

פורסם
כדאי לקרא על שוק הקופה הציבורית ואיך 27 מיליארד נגזלו ממנה על ידי ביבי שטייניץ בנובמבר 2012.

"הכנסת אישרה לפני זמן קצר בקריאה שניה ושלישית את החוק שמאפשר לממשלת ישראל להעניק לחברות ענק פטור עצום ממסים. הפרשה הידועה בשם האורווליאני "הרווחים הכלואים" באה על סיומה כצפוי: נתניהו ושטייניץ העניקו לחברות הענק, שגם כך שילמו מס מגוחך, מתנה בשווי 27 מיליארדי שקלים. 21 חברי כנסת התנגדו – באופן משונה, שלי יחימוביץ' לא נאמה וגם נמנעה מהפעלת משמעת סיעתית – ו-38 תמכו. וזהו. 27 מיליארדים התפוגגו.

החרפה הזו מתנהלת כבר כמעט חמישה חודשים, והיא מבהירה לכל מי שעוד לא הבין מה סדר העדיפויות של ממשלת נתניהו: קודם כל התאגידים והעשירים, אחר כך כל השאר. כדי לקדם את התכנית הזו, משרד האוצר שיקר לכנסת: הוא טען שהן משלמות מס של 7.9%. רק אחר כך, כשזהבה גלאון לחצה את סגן שר האוצר, הוא נאלץ להודות שהשיעור האמיתי הוא 3.3%.

אנחנו הולכים לבחירות משום שנתניהו לא העז להציג לכנסת את התקציב שלו, שצפוי לגרור קיצוצים בשירותים לציבור (זו המשמעות של קיצוצים בתקציב) בשווי משוער של כ-14 מיליארדים. כלומר, אלמלא המתנות ששטייניץ התעקש להעביר לתאגידים, היינו ביתרה של 13 מיליארדים, לא בור של 14 מהם. שטייניץ אמר היום שלהערכתו, המינימום שהאוצר יקבל הוא שלושה מיליארדים אבל יכול להיות שזה יגיע עד שמונה מיליארדים. וואלה? אתה לא יודע? חמישה מיליארדים שקל כסף בינך ובינם, מה היא?

זה, נזכיר, הכסף שלנו. החברות קיבלו הטבות ניכרות על מנת שישקיעו כספים בישראל. לא רק שהן לא השקיעו, הן גם מקבלות – ודורשות – הנחות מס מפליגות. בפעם הבאה ששטייניץ או נתניהו ינסו להפחיד אתכם בכך שהעלאת מסי חברות "תרחיק חברות מישראל", זכרו כמה שילמנו כדי למשוך אותן אלינו, וכמה מפוקפקת התועלת שראינו מכך."

אני זוכר שבזמנו היה מן "מבצע". חברות גדולות שיחליטו לשלם את המיסים הצפויים שלהם מראש למדינה יזכו בהנחה מסויימת. לא זוכר איפה קראתי את זה אבל ההיגיון אומר שהמדינה הייתה זקוקה כל כך לכסף ומהר שהייתה מוכנה לוותר על חלק מהמיסים רק בכדי לקבל את הכסף במיידי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני כן רואה את ההקבלה - פרץ רצה להיות שר האוצר - אולמרט נתן לו את הביטחון. והוא נפל בפח, שכן היה ברור שהוא אינו מתאים לתפקיד. עכשיו חוזר סיפור מקביל עם לפיד ונתניהו. בשני המקרים האנשים רצו תיק בכיר כלשהו, ראה"מ החליט לתת להם תיק אחר והם לקחו על עצמם תפקיד שאינו מתאים להם (גם אם חוסר ההתאמה הוא מסיבות שונות).

בשני המקרים מדובר לא בקורבנות אלא באנשים שבמודע נכנסים למקום שאליו לא צריכים להכנס, ובו יגרמו נזק - קודם כל לאזרחים ומעבר לכך גם לעצמם.

שכחתי באיזה ספר קראתי על זה אבל נאמר שם במדוייק שמר פרץ רצה את תפקיד הביטחון. ודרך אגב, הוא נבחר לתפקיד שר הביטחון וגם סגן ראש הממשלה. תאר לך שאולמרט היה מקבל התקף לב ופרץ היה הופך לראש הממשלה הזמני? אז מה, היו אומרים גם אז שהוא לא היה מתאים לתפקיד ראש הממשלה ובגלל זה הוא פישל? למה הוא פשוט לא קם ואמר שהוא לא מתאים להיות שר הביטחון כמו שהוא לא התאים להיות סגן ראש הממשלה? אולי הוא שתק כי זה סיפק את האגו שלו לכהן בכאלה תפקידים בכירים?

אתה יכול לומר מה שאתה רוצה אבל אנא, אל תוציא אותי כשה תמים שהובל לבית המטבחיים. הוא ידע טוב מאוד מה הוא עושה.

מה לגבי התפקיד שלו היום? הוא כן מתאים לו?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...