Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע ברשיונות הרכב המידה היחידה המצויינת והמאושרת בארץ היא 235/55/16 ,כפי שידוע המידה הנ"ל מאוד בעייתית בארץ ואינה ניתנת בכלל להשגה/רכישה אלא רק דרך ייבוא אישי והעניין יוצא בסופו של דבר מאוד יקר (מנסיון אישי), ראיתי שניתן להשיג בכמה פאנצ'ריות בארץ צמיג במידה 235/55/17 , האם מבחינה פיזית ניתן להרכיב על קמארו דור 3 את המידה הנ"ל במקום המקורית(235/55/16)?

נניח בצד כרגע את העניין החוקי, כי הבנתי כבר (פניתי למחלקה הטכנית של umi ונעניתי בשלילה)שאין אפשרות לשנות כחוק את מידת הצמיגים ברשיונות מכיוון שאצלם מופיע רק מידה אחת יחידה (235/55/16)שמאושרת בישראל לרכב הנ"ל(קמארו 1991 tbi 305 סמול בלוק 5 ליטר בנזין).

כמובן שאני מודע לעניין שאם אני עובר למידה 235/55/17 אני אצטרך להחליף את הג'אנטים ל17אינץ במקום ה16 המקוריים.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בעניין מנסיונכם האישי,

תודה רבה מראש למגיבים וחג פסח שמח וכשר לכל חבריי הפורום הנכבד.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

ראשית שינוי מידות גלגל בלי פיצוי בחתך הצמיג יביא לנסיעה עם גלגלים בקוטר גדול יותר! שם לב אם לשם אתה רוצה להגיע.

שנית אני ממליץ לך בחום לבדוק נושאים כאלו בפורומים יעודיים לקאמרו שם תקבל מגוון דעות גדול יותר וסביר להניח שהרבה יותר אנשים עמדו בפני התלבטות דומה ותוכל למצוא את המידה שהכי מתאימה לך . בהצלחה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אין לי ממש צורך ביופי או נוחות נסיעה(למרות שגם זה לא יזיק)אלא פשוט להוזיל עלויות ושיהיה צמיג זמין שניתן לרכושו בארץ אצל כל צמיגאי ולא אצטרך לעבור כל פעם מחדש את כל הבלגן והבירוקרטיה של להביא צמיגים בייבוא אישי, וגם כמובן לחסוך בזמן המישלוח אלא פשוט לגשת לפאנצ'ריה הקרובה לבייתי ולהחליף צמיגים(כמו בכל רכב אחר שנמכר בארץ).

השאלה היא איזה מידות צמיגים/ג'אנטים מתאימים בוודאות מבחינה פיזית(שהצמיג יישב בצורה טובה ובטיחותית ולא ייגע בכנף או השתפשף בסיבוב ההגה בביטנה),לרכב הנ"ל?

אגב, לא אכפת לי אפילו לרדת במידת הג'אנט ל15 אינ'ץ (למרות שמבחינת היופי אני מעדיף לעלות ל17 אינ'ץ)עם זה מה שאצטרך ע"מ להשיג צמיגים שכיחים/זמינים בארץ.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

יש שרשור יעודי העוסק בשינוי מידות צמיגים. מנהל אותו בחור שהוא בוחן רכב והוא עונה במסודר על שאלות הקשורות בעניין. ממליץ לך לפנות אליו ע"ג השרשור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=96688

באופן כללי - אישור שינוי צמיגים באופן חוקי צריך נעשה ע"פ נתוני autodata, ובמכוני רישוי שמחזיקים את הספרות ומורשים לבצע את השינוי ברישיון.

פורסם

אם חסכון כספי בראשך רד מהחלפת צמיגים וגאנטים . החלפה בארץ תעלה לפחות 10000 שח מבלי להתייחס לפאן החוקי לא חוקי.

תזמין סט יקר במידות האורגינליות פעם בכמה שנים מחול כולל צמיג אקסטרה ויהיה לך שקט .

אם בכל זאת אתה מעוניין להחליף מידת צמיג לך על מידות ספורטיביות יותר וצמיגים שבנמצא כאן על המדף . כדי לבדוק מידות אפשריות אני ממליץ לך להסתייע במחשבון מידות וקוטר חיצוני לגלגלים כדי שלא תתקע עם משהו לא מתאים . אחרי זה תבוק את המידות שמתאימות לך באתר tyre4u ותדע אם מדובר במידה נפוצה בישרל או לא.

בשביל לקבל מידות נכונות לרכב שלך אני שוב ממליץ לך להתחיל לחפש בפורומים יעודיים של קאמרו בחול . מספר הקאמרוים כמו שלך אפשר לספור בארבע ידיים לכן לא תמצא כאן יותר מדי אנשים שיוכלו ליעץ על מידות ספציפיות לרכב שלך.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

חג שמח המידות המקוריות 245-50-16 וניתן להשיג את המידות האלה בארץ ובמחיר שפוי ויחסית לא יקר האופציה הנוספת היא 215-65-15 צמיג זול יחסית אבל מצריך החלפת גנטים אצלי מותקנים 255-50-16 מאושר ברשיון הרכב

פורסם

עופר,המידה המקורית אצלי כרגע ברכב והיחידה ושמצויינת ברשיונות הרכב היא 235/55/16(שזו מידה בעייתית ביותר ואינה ניתנת בכלל להשגה בארץ) לא כמו אצלך (245/50/16 שכן נפוצה וניתנת להשגה בארץ) ,פניתי כבר בעבר למחלקה הטכנית של יו.אם.איי בארץ ולטענתם אין אפשרות כזאת לשנות את המידה המקורית וזו המידה היחידה המאושרת בארץ, גם פניתי למכוניי הרשויי/טסטים וניסיתי דרכם לשנות את המידה ברשיון אך גם שם לצערי נתקלתי באטימות מוחלטת ולטענתם לא מופיע באוטודאטה מידות נוספות לרכב הנ"ל ולכן אי אפשר לשנות/להוסיף מידה נוספת מאושרת כחוק בישראל.

נראה לי שאני אעשה דבר כזה, יישאר עם הג'אנטים המקוריים(16 אינ'ץ) וילביש עליהם צמיגים 245/50 (שכן נפוצים וניתנים להשגה בארץ) ואת הצמיגים שלי(235/55/16)המקוריים שכרגע מורכבים על הרכב אשים בצד/במחסן רק לצורך העברת הרכב טסט במועד או עם חלילה אתקל בשוטר תנועה/בוחן ואקבל הורדה מהכביש על מידת צמיגים לא תואמת לרשיונות, מה דעתך ,העניין אפשרי? מקובל?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בוא נעשה סדר אצלי מותקנים 255-50-16 ומאושרים ברישיון .אצלך צריך להיות 245-50-16 וזה כן מופיע במיפרט של הרכב ובאוטו דטה הצמיגים שמותקנים אצלך הם במידה לא נכונה לפי הוראות היצרן אין לי מושג למה נירשמו מידות אלה אצלך תוציא מיפרט של הרכב מהאינטרנט ולך עם המיסמך ל-umi ויאשרו לך את המידות הנכונות

פורסם

עופר,אין לי מושג מהיכן אתה מביא/מוציא את הנתונים/מידע הללו אך מאז שאני מכיר את הרכב הספציפי הזה(ואני הבעלים שלו לא מעט שנים)המידה המצוינת ברשיונות היא 235/55/16 שעשתה לי בעיות רבות במרוצת השנים לעבור טסטים מכיוון שלא הצלחתי בשום אופן להשיג צמיגים במידה הזאת בארץ ואף נאלצתי לפעמים לפנות לדרכים לו חוקיות ע"מ להעביר את הרכב טסט, אשמח מאוד עם תוכל בבקשה למצוא עבורי(כי אני לא מצליח למצוא)את המיפרט העדכני של הרכב הנ"ל ולהעלות אותו לפה או בפרטי ע"מ שאוכל לפנות איתו למחלקה הטכנית של umi .

בנוסף ,אם למישהו יש אוטודאטה מעודכנת אשמח מאוד לקבל את המיסמך עם הנתונים עבור מידות אפשריות ותיקניות עבור שברולט קמארו שנת 91 הזרקה חד נקודתית מנוע סמול בלוק 305 ,5 ליטר בנזין.

אגב,על הג'אנט המקורי שכרגע מורכב עליו צמיג ברוחב 235 ניתן בקלות להרכיב צמיג ברוחב 245 ?

תודה רבה מראש והמשך חג שמח וכשר לכולם.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

ערב טוב אין בעיה להרכיב 245 על הגנט שלך שלח לי את המייל שלך אשלח לך חזרה את דף הנתונים של הרכב מצויין שם הגודל של הצמיגים. אפשר גם בהודעה פרטית

פורסם

עופר, איפה ניתן להשיג בארץ צמיגים 245/50/16 ?

אגב, אתה מודע לזה שהרכב שלי (דגם RS ) והרכב שלךZ-28/IROC-Z לא "נועלים" במקור את אותה מידת צמיגים,נכון?

מצאתי ברשת את הנתונים הטכניים של הרכב/הדגם שלי בדיוק ושם מופיע בבירור המידה המקורית בדיוק כמו זו שמופיע אצלי ברשיונות(235/55/16).אין אופציה בכלל ל245/50/16 ככה שממש אין לי סיכוי לאשר את המידה הזאת כחוק ברשיונות.

Specifications

• Common specifications for all styles
  • RS 2dr Coupe
  • RS 2dr Convertible
  • Z28 2dr Coupe
  • Z28 2dr Convertible

Select a style

Specifications shown for: RS 2dr Coupe

Engines

140-hp, 3.1-liter V-6 (regular gas)

170-hp, 5.0-liter V-8 (regular gas)

Transmissions

5-speed manual w/OD

4-speed automatic w/OD

Powertrain

3.1 Engine liters

Optional Engine liters: 5.0

V-6 Cylinder configuration

Optional Cylinder configuration: V-8

12 # of valves

Optional # of valves: 16

regular unleaded Recommended fuel

Optional Block heater

5 speed Manual transmission

Optional Automatic transmission: 4 speed

Standard Overdrive

Optional Transmission electronic control

16 gal. Fuel tank capacity

140-hp Engine horsepower

Optional Engine horsepower: 170-hp

Standard Specs and Dimensions

191 cu.in. Engine displacement

192.6" Exterior length

72.4" Exterior body width

50.4" Exterior height

101.0" Wheelbase

Suspension/Handling

Standard Front anti-roll bar

Standard Power steering

Standard Alloy wheels

215/65SR15.0 Front tires

Optional Front tires: 235/55SR16.0

215/65SR15.0 Rear tires

Optional Rear tires: 235/55SR16.0

Body Exterior

2 Number of doors

Optional Power door mirrors

Standard Spoiler

Optional Front licence plate bracket

Optional Bodyside moldings

Convenience Feature

Optional Air conditioning

Optional Cruise control

Optional Power windows

Standard Tilt steering wheel

Standard Power trunk closing assist

Seats and Trim

Standard Front bucket seats

Optional Number of driver seat adjustments: 6

Standard Reclining driver seat

Standard Reclining passenger seat

Optional Leather upholstery

Optional Floor mats

Optional Cargo cover

Entertainment Features

Standard Radio

Optional Seek-scan

Optional Cassette

Optional CD player

Optional In-dash CD changer

Optional Audio theft deterrent

Optional Premium speakers

Lighting, Visibility and Instrumentation

Standard Variably intermittent wipers

Optional Rear window defroster

Standard Tinted windows

Optional Front reading lights

Optional Rear reading lights

Standard Tachometer

Safety and Security

Standard Front disc/rear drum brakes

Standard Driver front impact airbags

Optional Power door locks

#dealer-inventory h4 { font-size: 15px; border-top: 1px solid #e1e1e1; padding-top: 10px;}#dealer-inventory ul li { background-image: none; margin: 0; padding: 0; padding-left: 10px; padding-top: 10px;}#dealer-inventory ul li ul { margin-left: 20px; margin-top: 10px; padding-bottom: 10px; width: 460px;}.listings ul li ul li{border-bottom: 1px solid #F1F1F1;}#dealer-inventory ul li ul h4 { font-size: 13px; border: none; width: 342px; padding-top: 0px; margin-bottom: 0px; float:left; }#dealer-inventory ul li ul h4 a{ text-decoration: underline;}#dealer-inventory ul li ul h4 a:hover{ text-decoration: none;}#dealer-inventory ul li ul p { width: 355px;}.dealer-distance { font: 13px Arial, Helvetica, sans-serif; color: #666;}#dealer-inventory a.dealerNewInventory { color: #003399;}.listing-button { margin-top: 10px; margin-right: 8px; float: left;}.listings ul ul span {margin-top: 15px;}

Closest Dealers Listing this Car in ZIP

Find dealers and new car inventory in your area. ZIP Code

See listings

/* Begin styles for NCE mid-teir */#model-search-MTDL { color:#333; background-color:#eeeeee;}#column-a-mdt1 #model-search-MTDL .module-body { border:none;}#column-b-mdt1 #model-search-MTDL .module-body { border-left:1px solid #e1e1e1; border-right:1px solid #e1e1e1;}#model-search-MTDL .module-body h3 { color:#333; font-size:13px;} #model-search-MTDL .module-body h4 { font-size:14px; font-weight:bold; border: none; padding-top: 0px;}#model-search-MTDL .module-body .container-b h4 { font-size:13px; font-weight:bold;} #model-search-MTDL ul li { background:none; padding:10px 0px 0px 0px; clear:both; border-top:1px solid #ccc; line-height:18px;}#column-b-MTDL #model-search-MTDL ul li { border-top:0px; border-bottom:1px solid #ccc; padding:5px 0px 10px 0px;} #model-search-MTDL ul li .rating-stars { vertical-align:middle;}.dealerSpecialsBttnNew a:visited { color: #224201; text-decoration: none;}span.dealerSpecialsBttnNew a { background: url('http://graphics.cars.com/search/images/dealerSpecialsNEWBttnBack.gif') no-repeat 0px 0px; padding: 2px 15px 3px 22px; color: #224201; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; line-height: 20px; text-decoration: none; height: 19px;}span.dealerSpecialsBttnNew { width: 125px; height: 19px; margin-left: 0px; margin-top: 5px; background: url('http://graphics.cars.com/search/images/dealerSpecialsNEWBttnBack.gif') no-repeat 0px 0px;}#model-search-MTDL ul li .sub-container-a { width:400px;} #model-search-MTDL ul li .sub-container-b { float: right; /*width: 125px; */ margin-top:0px;}#model-search-MTDL .showing-total { float:left; width:172px;}#model-search-MTDL .recommendedActionBox_SeeMore { width:80px; margin:0px; text-align:left; background:url(images/plus.gif) no-repeat left 4px; padding:0px 0px 0px 15px;}.no-border-MTDL { border:none;}

Featured Services for the Chevrolet Camaro

*Invoice prices are made available by Cars.com and are not dealer advertising. All prices are subject to regional variations. Prices last updated

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

חב הויכוח אין את המידות האלה במלאי בארץ

תזמין מחול מה שאתה יכול מבחינת רשיון וזהו

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קובי, אתה אכן צודק לדעתי, חיפשתי לא פעם את המידות הללו בפאנצ'ריות אך לצערי מעולם לא מצאתי אף אחת מהם במלאי פה בארץ, מה גם שלא כל צמיגאי מעוניין לעשות לך הזמנה מיוחדת כזאת על סט אחד בלבד.

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...