Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 90K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין בהמלצה לרכב חדש עד 90K ש"ח

אני מעוניין ברכב קטן יחסית אבל לא צעצוע כמו האלטו, 107 ושות'.

הדרישות שלי:

אמינות - רצוי מאוד יפאני

שמירה על ערך - רצוי מאוד יפאני

כוח - האצה ל-100 בכ-12 שניות (= אזור ה-100 כ"ס ומומנט של 13... שכחתי איך קוראים ליחידות)

הנאה מהנהיגה (לא עגלה)

נוחות ישיבה - כסאות נוחים. אני נוסע בד"כ למרחקים גדולים ולא בא לי לקנות עזרים ותוספות כדי שלא יתפרק לי הגב.

רצוי 5 דלתות, אני נוסע 95% מהזמן לבד ובלי מטען

צריכת דלק - משהו סביר. לא קמצן, אבל 14 קמ' לליטר כהצהרת יצרן לפחות

תשלומים מסביב לא מוגזמים (הבנתי שהביטוח על הסקודה פאביה ממש גבוה יחסית... לדוגמא)

אני לא לחוץ בזמן אז אם יש דגמים ששווה לחכות להם כמה חודשים אז גם טוב.

מהתנאים שכתבתי, אני מכיר שרק יאריס וסוויפט יתאימו לי (בסדר הזה). אשמח להצעות נוספות.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מבחינת אמינות ושמירה על הערך, יוכלו לעזור לך באתר הזה: http://www.astrology.org.il/14a.php

מבחינת כוח: תבדוק טבלת נתונים, לא נראה שאכפת לך הרבה מעבר, ציינת נתונים דיי מדויקים שחשובים לך (משום מה...) אז פשוט תעבוד לפיהם.

כנראה שהנאה מנהיגה בשבילי ובשבילך זה שני דברים שונים, אז בכל מקרה אל תקנה פיאסטה ידנית (היא גם לא יפנית).

נוחות ישיבה: תשב על המושב ותחליט אם הוא נוח, אף אחד לא יכול לעזור לך בזה, זה עניין מאוד אישי.

כמעט כל מכונית חדשה בתקציב הזה תעמוד בנתון צריכת הדלק שציינת.

אולי אני נשמע ציני, אך במקרה זה אני ממש לא (פרט למגדת העתידות), אתה מחפש נתונים שאו שהם לא מעידים על טיב הרכב, או שהם מאוד אישיים ומאוד קל לבדוק אותם לבד, או כאלה שמופיעים בטבלת הנתונים של כל מכונית.

אני לא רואה איך אפשר לעזור לך, אם זה הקבעון שאתה נמצא בו.

פורסם

אני לא רוצה לעבור על טבלאות נתונים של כל רכב קיים, ולא לבקר ב-20 סוכנויות כדי לנסות את המושבים.

לא צריך מגדת עתידות כדי לדעת איזה רכבים אמינים ואיזה לא, ומי בד"כ שומרים על ערך. יש סטטיסטיקה שבד"כ עובדת (אני לא מתכוון לתבוע מישהו אם פתאום יהייה איזה חוק מטופש שיפיל את המחירים) ויש נתונים לגבי היצרנים (אם הדגם מיוצר ביפן או בהודו, לדוגמא)

הנאה מנהיגה זה משהו שדי משותף וברור למי שאוהב לנהוג. אם אתה לא מבין מה הכוונה אז כנראה שהסבר בכתב לא יעזור במיקרה הזה (על כורסה נוחה שלא זזה אפשר לשבת גם בבית).

פורסם

אין לך ברירה אלא לנסות את המושבים בעצמך. לדוגמא, אני בגובה 1.95, ורוחב זהה בערך, למעט מאוד אנשים באוכלוסיה יהיה נוח על אותו כסא שלי יהיה נוח עליו. אתה מדבר על משהו מאוד אינדיבידואלי, שאם אתה רוצה להיות בטוח אז אין לך מנוס מללכת לבדוק לבד, אחרי שאתה מצמצם את האופציות.

אם צמצמת את האופציות למכוניות שמיוצרות ביפן, אז זה מאוד קל, היאריס מיוצרת בצרפת אם אני זוכר נכון, הסוויפט בהונגריה.

לא עולה לי בזיכרון כרגע מכונית חדשה בתקציב הזה שמיוצרת ביפן, אולי מישהו זוכר יותר טוב ממני.

באופן כללי בעניין האמינות, אם אתה מפחד, אז תקנה קיה ריו ידנית, גם היא תתקלקל וילך המנוע עוד 5 שנים, אז יש עליו אחריות.

אם להתעלם מארץ הייצור, אז בהחלט נראה שהסוויפט תתאים לך, אז תעשה נסיעת מבחן כי היא דיי נוקשה בנסיעה, וזה יכול להפריע לחלק מהאנשים, אך הביצועים שלה נחמדים, כמו גם צריכת הדלק. היאריס תהיה נוחה יותר בנסיעה (נוחות = יכולת שיכוך המתלים, על נוחות הישיבה כבר דיברנו), אך היא יקרה יותר באופן שלא מצדיק את הפרש המחיר, כמובן שלדעתי.

פורסם

נכון, אבל לצערי לא שומרת על ערך מספיק טוב, לא הכי אמינה (נגיד בטווח של 5 שנים) ונראת לא משהו (אבל זה כבר פחות חשוב לי... זה לא ששאר הרכבים בקטגוריה נראים כמו אוסטין מרטין)

פורסם

היו ביקורות ממש טובות על הסקודה הקטנה סיטיגו והאמינות של סקודה די סבבה מניסיון של לא מעט (כולל נהגי מוניות) בסך הכל זו פולסווגן אפ המצויינת. חשבתי לרכוש רכב לאישתי והוא נראה לי ממש אחלה

תסתכל גם ביוטיוב למבחנים שהיו לו

תהנה

פורסם

נכון, אל כתבתי שאני לא רוצה מכונית מהסגמנט הזה... קטנות מידי בשבילי. אני צריך רכב שיעמוד בנסיעות של כ-25K ק"מ בשנה בדרכים בינערוניות (שירגיש נוח גם ב-100~ 120 קמ"ש ולא יחנק או יאבד אחיזה) ועם מזגן.

וגם מבחינת בטיחות לא משהו (כל הסגמנט... מרגיש כמו אוטו צעצוע)

פורסם

תוסיף לך גם את הפיאט פנדה החדשה. היא מתאימה לכל הדרישות שלך למעט ארץ היצור.

אמורה להיות אמינה לפי הרקורד של הפיאטים בשנים האחרונות.

לעניין ארץ המוצא כפי שכבר התחילו להסביר לך אין הרבה משמעות בסגמנט הזה. לדוגמא הסוויפט בה התעניינת מיוצרת על ידי פיאט בפולין באותו מפעל שבו מייצרים את הפנדה הקודמת, ה500 והלנצ'יה אפסילון.

דרך אגב, אסטון מרטין ולא אוסטין מרטין.

פורסם

אני לא מתווכח לגבי מבטא :)

הפנדה שומרת באופן סביר על ערך?! בכול אופן- הרבה יותר מידי חלשה (הגירסה החזקה ביותר מגרדת את ה70 כ"ס ו10 קג"מ)

וקשה לי להאמין שעם הגובה הזה היא יציבה מספיק בפניות.

ועזבו שניה את הארץ יצור. התכוונתי לבקרת האיכות של החברה בגדול, גם ככה חצי מהרכיבים מיוצרים באיזה ג'ונגל. ההבדל הוא בבקרה של החברה- האים היא נותנת לשותפות שלה לעשות מה בא להן או שיושבת להם על הוריד (לדוגמא אני מכיר שסוברו, טויוטה, מזדה והסקנדינבים יעשו הכול כדי שהשם שלהם ישמור על ערך, שלא כמו האמריקאים שלא ממש אכפת להם להוציא זבל לשוק והעיקר שיהייה נוצץ)

תוספת: אגב, איך הפולו?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פעם שלישית גלידה?

אני מעוניין לדעת מי מהן נוסעת יותר טוב, בשביל זה אני צרך לדעת כמה כוח ומומנט יש להן (נתונים יבשים), מה היחס גובה לאורך (נתונים יבשים) ולמי יש מושבים טובים יותר (לפולו)

בנוסף אני רוצה לדעת איך כיול המיתלים והשילדה שלהן, איך מרגיש ההגה ואיך המנוע מגיב. ובשביל זה אני צריך עזרה מאנשים שניסו את המכוניות האלה.

על הנייר היאריס terra הכי טובה, אבל האים היא באמת משתלמת? האים היא מרגישה מספיק זריזה ביחס לסוויפט? (בסויפט נסעתי והיא מרגישה מספיק זריזה- מאיצה יפה במהירויות הביניים וסוחבת באופן סביר אם לוחצים על הפדל באופן בריא)

פורסם

לגבי הפולו, רכב מהנה לנהיגה וחזק יחסית לסגמנט אבל לדעתי כשיש ריקולים באויר, בעיות בגיר וכו', האמינות שלו מוטלת בספק. יקומו כל בעלי הפולו ויגידו לך אחרת עכשיו..אבל מה לעשות, זו עובדה, מה גם שמה שכתבת לגבי ביטוח וכו' של הפאביה, נכון לכל רכבי VAG בתכלס.

נראה לי שהיאריס הכי תתאים לך...אתה מחפש רכב פרקטי, שירידת הערך תהיה סבירה וכו' ובארץ קונים מכונית בדרך כלל לפי שם אז טויוטה זה טויוטה...אגב את היאריס הקודמת לא סבלו פה בגלל הגיר הרובוטי אבל עכשיו המצב השתנה. מכל נסיעות המבחן שעשו לה ,עולה שההגה חסר התקשורת והקל שלה לא עושה עמה חסד אבל זה לא deal breaker לטעמי, מה גם שהיא מאובזרת יחסית.

עם עוד כמה אלפי שקלים, היית יכול לקנות פיאסטה חדשה, שעכשיו עם המנוע 1.6 וגיר 6 הילוכים עושה רושם שהיא הסופר מיני הטובה ביותר.

אני לא מציע לך לבדוק רכבים נוספים כי נראה לי שאתה די נעול על יפניות...וההונדה ג'אז לא בתקציב שלך.

פורסם

אם יש לך סבלנות ואתה מוכן קצת להפתח מעבר לסטיגמות שלך,

רנו קליאו דור IV עם מנוע דיזל עשויה להיות מעולה בשבילך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות.

dr6633 - לפולו יש 85 כ"ס מול 90 ומשהו של הסויפט ו-100 של היאריס. היא לא חזקה במיוחד. אבל היא זריזה יותר מהאחות התאומה פאביה.

הגיר הבעייתי זה הDSG, אני רוצה ידנית (זולה יותר...) אז זה פחות קריטי.

פיאסטה זה דראעק. לחבר יש את ה 1.4 2012, וזה אוטו באיכות נמוכה וחלש מאוד (המנוע התחמם אחרי 20K ק"מ!). אחיזה על הפנים ואיבזור מאוד דל. קשה לי להאמין שה1.6 תהיה שיפור גדול מספיק.

dorsht:

חשבתי עליה, וגם על ה208 החדשה, אבל לצערי ירידת הערך גדולה מידי. דווקא היה עושה טוב לגב שלי איזה צרפתייה.

מישהו מכיר איך הסחירות של המיני הידניות? בשנים האחרונות נכנסו הרבה מכוניות קטנות וזולות על גיר ידני, אבל אני לא יודע עד כמה זה הוציא את הישראלי הממוצע מהקיבעון של המשפחתומטית

• תוכן חדש...