Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: פיאט פונטו 97 דגם s60 ידנית.

קצת רקע:

הרכב אצלי שנה וקצת. קניתי אותו עם 151 אלף ק"מ והיום הוא עומד על 166 אלף ק"מ.

משמש אותי בעיקר לנסיעות בין עירוניות ללימודים 3 פעמים בשבוע (מחדרה לחולון).

לפני כחצי שנה התחיל לעשות בעיות של "חשמל"- לאחר נסיעה האוטו מגמגם בהנעה וכאילו מתקשה להניע. לאחר שנותנים לו כמה דק "לנוח" הוא מניע בצורה חלקה. אם לא ממתינים ומנסים להניע עם כבלים- מניע ברגע.

למה אני לא מסדר את זה? זמן . מאמין שכבר השבוע אצייד אותו במצבר חדש (לאחר שאבדוק גם את האלטרנטור).

לפני כחודשיים עשה בעיה עם ה"טורים" כשהיו עליות וירידות עד לכדי כיבוי של הרכב תוך כדי נסיעה- כניסה למוסך פיאט מצאה כי הבעיה היא המנוע צעדים שעבר ניקוי ושימון במוסך פיאט בחדרה.

הבעיה חזרה השבוע בנסיעה כששוב הטורים מרקדים להם אך נעלמה- אכניס את הרכב שוב למוסך בכדי לפתור את הבעיה שלא תגדל.

היום- הרכב הציג ביצועים נמוכים. הוא נוסע רגיל והכל אבל פשוט "איבד מהכוח שלו". נראה שדווקא בטורים הגבוהים הוא כאילו חוזר לעצמו אבל כשמעבירים הילוך הוא שוב מאיץ באיטיות מטורפת ופשוט מציג ביצועים מאוד מאוד נמוכים ביחס לאתמול, שלשום וכל התקופה שלי עם הרכב.

בעמידה האוטו עומד רגיל ככה שהאופציה שאחד הפלגים משוחרר יוצאת מהמשוואה.

אשמח לעצות.

תודה

לנוחיותכם הבלטתי את הבעיות שהיו וישנן לרכב.

עם קו תחתון כתבתי את הטיפול שניתן לכל בעיה.

פורסם

גם לי קרה שבסלד נמוך מורגש שלמנוע אין כח, ובסלד גבוה אפשר לנסוע רגיל.

הבעיה בסוף הייתה סליל הצתה (קויל)

חדש עלה לי 120 ש"ח.

אני זוכר שביום שהחלפתי את הסליל הרגשתי כאילו יש לי למבורגיני, השינוי היה משמעותי מאוד.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום גיל.

סלח לי אבל קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים ולא הצלחתי להבין במדוייק מה הבעייה ומתי היא קוראת - רק בסרק,גם בסל"ד גבוה

מפני שאתה מדבר על תקופה של חצי שנה אז אני אתמקד רק בחוסר סחיבה שהבנתי שהחמירה מאד היום.

בקש מהמוסך שלך לבודד את בעיית הסחיבה - מצמד מחליק או בעיית מנוע -תיזמון לקוי (כולל שגם גג"ש קראנק ) או בעיית דלק -לחצים.

בכול מקרה אין קשר למנוע צעדים בתקלה זו.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום גיל.

סלח לי אבל קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים ולא הצלחתי להבין במדוייק מה הבעייה ומתי היא קוראת - רק בסרק,גם בסל"ד גבוה

מפני שאתה מדבר על תקופה של חצי שנה אז אני אתמקד רק בחוסר סחיבה שהבנתי שהחמירה מאד היום.

בקש מהמוסך שלך לבודד את בעיית הסחיבה - מצמד מחליק או בעיית מנוע -תיזמון לקוי (כולל שגם גג"ש קראנק ) או בעיית דלק -לחצים.

בכול מקרה אין קשר למנוע צעדים בתקלה זו.

בברכה.

חיים יוד.

אוקיי ראשית,

זמן הבעיה: בנסיעה (תחילת נסיעה). בסרק האוטו עומד מצויין כמו כן גם בטורים הגבוהים יותר (אין לי מד טורים בפיאט אז אי אפשר לדעת כמה בדיוק).

משך הבעיה: יום אחד -היום זה התחיל בבוקר.

בעיה דומה בג'סטי שהייתה לי בעבר נפתרה באמצעות החלת חוט הצתה שהיה תקול.

פורסם

כמו שאמרו שאר החברה וענית עלייה בעצמך רוב הסיכויים שמדובר במערכת ההצתה כהל מפלג חוטי הצטה או פלגים שצריכים קצת ניקוי או החלפה 5 דקות עבודה יחסכו לך הרבה כסף וזמן במוסך

פורסם
החשד העיקרי לפי תיאור הבעייה לדעתי חוטי הצתה. בדוק אותם שלא מפספסים ניצוץ.

מכונאי ששמע על הבעיה חושב שהכיוון הוא דווקא טיימינג (איזה גלג"ש)

פורסם

לא פוסל את האפשרות שרצועת התיזמון קפצה שן או שניים אך בדיקת חוטי ההצתה זו בדיקה של מספר דקות בודדות למי שיודע לעשות זאת. בדיקה של טיימינג לוקחת קצת יותר אלא אם מכסה הטיימינג אצלך יוצא בקלות כמו בהרבה פונטו ישנות ואז גם זה יהיה פשוט לבדיקה. בקיצור....לשיקולך. אני בתור התחלה הייתי בודק את חוטי ההצתה שלא בורח ניצוץ.

:)
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חבר'ה,

אני מקפיץ כדי לעדכן לטובת אלו שיחפשו כאן בעתיד.

אז ככה,

הפיאט שלי הוכנסה למוסך מורשה פיאט בחדרה. ביקשתי מהם שיאתרו את התקלה שהאוטו מזייף.

הם התחברו למחשב בהתחלה ולא מצאו כלום

התחילו לבדוק באופן פיסי חלקים ברכב.

ביום הראשון הם לא מצאו כלום והאוטו נשאר במוסך.

ביום השני דיבר איתי אחר המכונאים ופשוט לא ידע לעלות על התקלה. אמרתי לו שאני חושב שאלו חוטי הצתה והוא אומר "בדקנו זה לא זה".

בסופו של יום בשעה 16 הם התקשרו ואמרו שמצאו את התקפה ופתרו אותה

זה היה 1) גלגלת פולי מנוע 2) חוטי הצתה.

המחיר בסופו של דבר היה 490 שקל (אני מבסוט).

אני יודע שאני חייב להעלות קבלה אז אם מישהו יכול לעזור לי כיצד אני יכול להעלות אותה מהאייפון זה יעזור.

• תוכן חדש...