Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי היה ברור מהשניה הראשונה שאתה מנסה לעשות ta.

שזה, דרך אגב מה שהרדיו דיסק שלי מתיימר לעשות אוטומטי, מה שאמור להיות דיי מדויק, אני אישית מתייחס ליכוון האוטומאטי כנק' התחלה, ומשם ממשיך ברגל.

אדי תגיע למפגשי צפוו!!!

SCANSPEAK

פורסם

הרדיודיסק שלך לא נמצא במרכז הרכב במקרה? איפה בדיוק הוא ממקם את המדידה שלו בכדי לכוון TA?

זה קצת אבסורד מבחינתי כי לדעתי בHU שלך כנראה יש איזושהיא נוסחא שעובדת ברוב המקרים - אבל זה לא יהיה משהו מדוייק במיוחד לעומת לשים מיקרופון בדיוק איפה שהראש שלך נמצא.

כמו שאמרתי - אולי יותר לקראת הקיץ אני אעשה מאמץ להגיע צפונה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרדיו דיסק אכן נמצא במרכז הרכב, אבל המיקרופון שדוגם נמצא איפה שאני רוצה (כרית מושב הנהג).

SCANSPEAK

פורסם

או קיי אז זה כבר הגיוני וכן בהחלט נשמע שהHU שלך יודע למדוד אימפולסים ולעשות את התיקונים הנדרשים

אל תשכח שאם בHU שלך הכניסו יכולת כוון שכזו הוא בוודאי יודע לירות צליל בדיקה כל פעם מרמקול\ערוץ אחר בנפרד

אופן הפעולה של JBL MS8 פתאום לא נשמע לי מסובך כל כך אם לאמר את האמת - זה פשוט שני מיקרופונים שאתה שם על הראש והכוון נעשה בזמן שאתה בתוך הרכב והראש שלך נמצא במקומו - מבחינת יכולת כוון - זה אידאלי.

אבל זה שהפרוססור חסר נשמה - מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.

תחשוב - כל מה שאתה צריך זה

בקרת קליפינג פנימית.

RTA פנימי לתיקון איקולציה לכל ערוץ.

בדיקת אימפולסים.

וגמרת עניין - סוף פסוק!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דווקא שמעתי לא מזמן מערכת שלושה חלקים מבוססת פרוססר של אלפיין, וטאבלט אנדרואידי כמקור, באמת שהיה מדהים

אחרי ההשמעה הזו זה אני לא כ"כ מבין למה המון אנשים אומרים שהפרוססים חסרי נשמה, אומנם אני דיי חדש בתחום, אבל מה ששמעתי היה שני רק למערכת אחת או אולי שתים...

SCANSPEAK

פורסם

כי המערכות האלה מכוונות FLAT לחלוטין מצד אחד - וזה בהרבה הקלטות נשמע אנמי מאוד.

אנחנו באופן טבעי מכורים לבאס ואוהבים להוסיף המון בתחום הזה.

חלקינו גם רגישים פחות או רגישים יותר לטוויטרים.

יש כאן המון מקום לטעם אישי.

אתה צריך לשמוע עוד מערכות לדעתי בייחוד מאנשים שיש להם נסיון עשיר בכוון מערכות - יאריק למשל כל פעם מפיל אותי מחדש.

Pioneer TS-X150

פורסם

שמעתי המון המלצות להשאיר את האקולייזר על flat, אצלי רק נתתי לו ליטוף קטן איפה שהרגשתי שחסר.

SCANSPEAK

פורסם

אם יש לך ציוד מספיק טוב אז באמת הצורך לעשות תיקונים באקולייזר יקטן - על זה אתה משלם את הכסף בעצם.

וגם חלק מהדברים האלה הולך לעזעזל בהתקנה - אז כל המלצה, בערבון מוגבל - יש רצוי, יש מצוי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקי, שוכנעתי ואני מוכן ומזומן לעשות את הבדיקה אצלי.

אבל עלו לי מספר שאלות/ספקות

1.מה החשיבות של המיקרופון, מכיוון שנעשית כל הזמן אותה הבדיקה ,בדיקה עם מיקרופון נחות יותר )ממה שהבאת מאיביי) , אני מתכנן לעשות את הבדיקה עם המיקרופון שסופק עם ה hu החדש.

2. היות ובhu שלי כיוני הזמנים נעשים ע"י מרחק, אני צריך להמיר את המרחק בזמן, ומהירות הצליל (קול) משתנה עם התדר, אינני יודע אם ה hu שלי מתחשב בזה.

3.מה יצא אצלך אחרי כמה משחקים, יש שיפור? מורגש?

SCANSPEAK

פורסם

קודם כל לגבי ההמלצה לא לגעת באקולייזר

זה מגיע מכמה מקומות -

1. אקולייזרים פשוטים גם עושים תיקון גס מידי וגם הם לא מדוייקים ואפילו נוטים להכניס עיוות נוסף היות והם עוד חוליה בשרשרת.

2. מעבר לכך שימוש נכון באקולייזר הוא כזה בוא אתה רק מוריד הספק וחס וחלילה לא מוסיף - אקולייזר טוב יצליח לעשות זאת מבלי להוסיף עיוות שמיע אבל רק במידה וממש אין ברירה - לדוגמא - ברכב של אשתי אין טוויטרים, יש L3SE שעובדים בתור מיד טוויטרים - נאלצתי להוסיף טיפונת באזור ה16 עד 20K בכדי לא להנחית את כל שאר התחום יותר מידי.

3. ככל שאתה משקיע יותר בציוד שהולך לכוון ההיי אנד אתה בעצם משקיע בציוד שנעשתה בו עבודת R&D (מחקר ופיתוח) אינטנסיבית בכדי לאזן את המוצר או אפילו להפך - להפר איזון כלשהוא בכדי להגיע לתוצאה מסויימת שמקנה לאותו הציוד את כל הקסם והאופי שמשייכים לו.

בין אם מדובר על עבודת איזון מטורפת לקרוס אובר, בחירת רכיבים טובים, מעגלים מתקדמים ועד בניית אלמנט שמגיב בצורה מאוד מסויימת לתחום תדר מסויים, נפח מסויים, משקל מסויים וכך הלאה.

ואז באמת הצורך שלך לעשות תיקונים הוא קטן יותר - גם אל תשכח שכל הקלטה היא טיפה שונה מאחרת וכוון שאתה תעשה לאזן את הסט שלך על רעש וורוד עלול להשמע זוועה על מוזיקת הרפרנס שלך - ושוב כאן נכנס טיב הציוד שלך לפעולה.

הכל נכון כמובן בתנאי ועשית התקנה ותשתית כמו שצריך.

לגבי הHU שלך - שימוש במיקרופון סטנדרטי לא ממש יעיל מסיבה פשוטה שהHU שלך מכיל בתוכו ככל הנראה תכנת RTA שנועדה לעבוד עם מיקרופון שעבר קליברציה מתאימה והיא כנראה גם מכילה בתוכה את קובץ הקליברציה של המיקרופון הייעודי לכך - עד כמה זה זניח או לא? תלוי בטיב המיקרופון שהבאת ועד כמה הוא בכלל קרוב למיקרופון המקורי של הHU.

לגבי השאלה האחרונה שלך - אני עדיין מחכה למיקרופון שהזמנתי שיגיע, אני כרגע בכלל עושה שיעורי בית ולומד את הטכניקות הרבות לביצוע TA - יש הרבה שיטות

אחת המוזרות ששמעתי מבין כולן היא לתאם בין הסאב וופר למידבאס הימני ע"י הרחקת המידבאס הימני - זה נשמע הגיוני על פניו כי באמת המידבאס קרוב יותר לכן צריך להרחיק אותו אבל זה גובל בחוסר הבנה טוטאלי של חוקי פיזיקה כי הסאב וופר בכלל מנגן תחום תדר שאורך הגל שלו הוא כל כך ארוך שבעצם צריך להרחיק את הסאב בכדי שהגל יפגע אפילו ברבע מהאורך שלו באותו התיזמון עם המידבאסים - כתוצאה מזה מפעילים כזה תיקון מסיבי על המידבאס שזה יוצר הבדל שמיע - בעיניי זה גרוע.

השיטה שאני הולך לנקות בה היא מאוד פשוטה - אני לא הולך להשוות בין אלמנטים שונים בתדר ששניהם מנגנים כי זה שגוי - אני הולך להשוות בין תחומי תדרים שכל אלמנט מנגן טוב לבין זמני ההגעה אל האוזן.

איך אני אעשה את זה? אני אקח את תדר אמצע תחום הנגינה של האלמנט (למשל מיד מנגן בין 450 הרץ ל8 קילוהרץ - התדרים שעליהם אני אבדוק את ממוצע הזמנים יהיה 1K הרץ 2K הרץ 4K הרץ ואני אכוון יותר לכוון ה4K הרץ )

וככה אני אמדוד את ההפרשים בתזמון בין האלמנטים שדורשים השוואת הפרשים עד שאקבל תוצאה טובה.

הקטע המצחיק הוא שאני לא ממש מאמין בזה וכאן אני דווקא יותר דוגל בכוון לפי שמיעה ובעיקר מהסיבה שאני כמובן שומע אחרת לגמרי מהמיקרופון ועד כמה שהמערכת עלולה להיות מכוונות פיקס, אני מתאר לעצמי שהשמיעה שלי היא לא פיקס :-D

המטרה העיקרית לשמה רכשתי את המיקרופון היא ביצוע RTA קלאסי ברעש וורוד - על הדרך ראיתי את השיטה לבדוק TA והחלטתי שאני חייב לנסות.

רוב הסיכויים - שאני אתאכזב לחלוטין מהתוצאות שאקבל לאחר המדידה!

אבל - זה מדעי, לכן אפשרי לביצוע וליישום.

Pioneer TS-X150

פורסם

לגבי הHU שלך - שימוש במיקרופון סטנדרטי לא ממש יעיל מסיבה פשוטה שהHU שלך מכיל בתוכו ככל הנראה תכנת RTA שנועדה לעבוד עם מיקרופון שעבר קליברציה מתאימה והיא כנראה גם מכילה בתוכה את קובץ הקליברציה של המיקרופון הייעודי לכך - עד כמה זה זניח או לא? תלוי בטיב המיקרופון שהבאת ועד כמה הוא בכלל קרוב למיקרופון המקורי של הHU.

עם ה HU החדש הגיעו 2 זוגות מיקרופונים, אחד לדיבורית ואחד לביצוע TA&EQ אוטומאטים, אני מתכוון לחבר את המיקרופון הזה למחשב הנייד, ולהכניס אות לHU גם דרך המחשב הנייד.

ומה שהתכוונתי שאמרתי\שאלתי שלא באמת משנה איזה מיקרופון צריך, נובע מהעובדה שלביצועי המיקרופון לא אמורות להיות השפעה, כמו לבדוק לשני רכבים, איזה רכב יותר מהיר, שאתה מבצע בדיקה עם מכשיר שיש לו זיוף קבוע (אך לא ידוע מראש) שלא אומר מהי המהירות האמיתית, אבל בכל זאת ניתן להשתמש בו לבדיקה איזה רכב יותר מהיר. (סתם אנלוגיה, נובע מעיקרון מדידה חשמלי ע"י גשר וויטסון).

SCANSPEAK

פורסם

אולי למהירות תגובה זה נכון אבל לאמפליטודה ודיוק בתדר זה לא נכון והמיקרופון צריך להיות מכוייל בצורה מסויימת והמערכת שעושה את המדידה צריכה להכיר את הכיול לפיו המיקרופון מחובר.

אם תדר הבדיקה יהיה לא מדוייק זה גם יכול להשפיע על תוצאת מהירות התגובה.

אם היצרן מפרסם את קובץ הכיול של המיקרופון אתה יכול להטעין אותו לתכנת המדידה שלך בHU.

שוב, אני לא יודע בפועל עד כמה זה מזיז - אתה יכול לחפש כאן קובץ כיול של מיקרופון סטנדרטי של פיליפס ולראות אם אתה מקבל בכלל הבדלים מורגשים בשליש אוקטבה על אותה המדידה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...