Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כבר לא מעט זמן מחשב נייד, אחרי יותר מדי זמן מבוזבז- אני כבר צריך להזמין.

צמצתי את הרשימה שלי ל 3 דגמים עיקריים, אבל זה כאילו בכל אחד תקעו פאק שמונע ממני לרכוש אותו על המקום.

לכל המחשבים מפרט זהה- i5 3317U, זיכרון 6GB RAM, הארדיסק 500GB ו SSD 32GB, מסכי 14".

והמתמודדים הם:

1- Dell inspiron 14z

למה כן-

החבילה המאוזנת ביותר, זמן סוללה טוב, סוללה נשלפת

למה לא-

זויות צפיה מזוויעות במסך, איכות בניה קצת לוקה בחסר

2- HP Envy 4

למה כן-

רמקולים מעולים+כרטיס קול מצוין, איכות בניה טובה משל ה DELL, קל. למרות שהסוללה אינה נשלפת- היא לא hard wired וזמן הסוללה טוב, כלומר בעתיד יהיה אפשרי להחליף אותה בלי בעיה.

למה לא-

אין כונן אופטי, ניגודיות מסך טיפה נמוכה מ 2 המתחרים.

3- Asus Vivobook S400CA

למה כן-

מסך מגע, מסך מגע, מסך מגע. השמועות אומרות שיש גם מסך מגע. איכות בניה מעולה, ומסך מגע כבר הזכרתי?

למה לא-

למרות שהמסך הוא האיכותי ביותר מהשלושה, על סוללה הבהירות שלו היא הנמוכה ביותר,

זמן סוללה קצר+סוללה שלא נשלפת, אין כונן אופטי, אין Bluetooth.

אני משתגע כבר כמה ימים, הייתי רוצה להזמין כבר. האם מישהו התנסה בהם ויכול לתת לי את שובר השוויון?

תודה לעוזרים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רק הערה ,

כשיש היום DOK בנפחים הזויים , מי צריך צורב בלפטופ ?

מה שימושים שלך במחשב המיועד ? למה אין לנובו ברשימה ?!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הצורב הוא הכרח בשביל לצרוב, בשביל להתקין מחדש מערכת הפעלה בקלות בשעת הצורך (בוט דרך USB לא פותר הכל מהכל) וכי לפעמים מביאים לי וידאו על דיסק.

הצרכים- מדיה בעיקר, אינטרנט, וידאו, עבודה עם וידאו (עריכה), ודברים כאלו. בעתיד גם קצת Autocad, אבל לא רציני. לא דרוש כרטיס מסך ייעודי.

למה אין לנובו?

...למה כן? ה U410 לא מציע יותר מדי, ויש לו בעיה פטאלית- הכרטיס רשת האלחוטי שם דפוק לחלוטין, במחשב נייד קל מסוג זה מדובר ב deal breaker מיידי.

פורסם

שלום רב,

דבר ראשון, אני ממליץ לך בשביל שתהיה מוכן לעתיד ובכלל, לשימושים המרובים שתעשה, להשקיע עוד קצת ולקחת דמי I7.

למה I7? מכיוון שלעומת ה I5, ל I7 יש 4 ליבות פיזיות אמיתיות ( לעומת 2 ב I5 ) ועוד 4 ליבות וירטואליות, סה"כ 8 שהמערכת רואה, כמו כן, יותר זיכרון מובנה על המעבד.

מכיוון שאתה רושם שאתה הולך לעסוק קצת באוטוקאד וכו', אז למה לעצור את עצמך ולסבול מירידת ביצועים כשתעשה אוטוקאד ותפתח עוד מספר תוכנות או חלונות במקביל וכו'? השקעה קטנה שמתפרסת לאורך השנים בצורה ניכרת ואתה מוגן כמו שצריך, תחשוב על זה.

כמובן שבהתאם ל I7 המפרט מסביב בדרך כלל משודרג יותר עם 8 ג'יגה זכרון וכו'... מה שבהחלט יעזור לך בעתיד עם ריבוי פעולות ובמיוחד בעבודה עם אוטוקאד ועוד מספר תוכנות במקביל.

לגבי הכונן האופטי, אני אשמח אותך ( או שלא..) שכיום, אין שום צורך בדיסקים או דיסק און קיי בכדי לפרמט את המחשב שלך, בכל מחשב כיום ובכלל בשנים האחרונות, המערכת שומרת קובץ גיבוי והתקנה על כונן שמוקצה מראש על ידי היצרן, בכדי שתוכל בקלות ללחוץ על שחזור במערכת, והמחשב מפרמט את עצמו ומתקין את המערכת מחדש והכל.. מהכונן, מאוד מהיר ומאוד שימושי, אין דיסקים היום.

לגבי הפתרון שלך לכונן האופטי, קצת מבאס שאתה עדיין עובד עם דיסקים אבל לא נורא, יש לזה פתרון, ניתן לרכוש ולקחת איתך בתיק או במגירה שיהיה, כונן אופטי בחיבור USB חיצוני, הם מאוד מאוד דקים וקלילים ומתחברים אך ורק ע"י כבל USB, ניתן לקחת אותם בתיק, לאחסן בכל מגירה , ממש לא סיפור, מישהו הגיע עם דיסק? סבבה, מחבר את הכונן ושלום על ישראל, לא סיפור בכלל והמחיר? החל מ 150-200 שקלים , זה הכל.

הייתי ממליץ לך לבחון את סדרת ה ZENBOOK של ASUS, נכון, קצת יותר יקר אבל המסכים בחלק מהסדרה מגיעים עם פאנל IPS ועם איכויות, רזולוציה וזוויות צפיה מדהימות ביותר, שווה לבדוק, אם אתה ממש לחוץ בתקציב, אז אתה לא בקטע של אולטרהבוק אמיתי.

פורסם

צמצתי את הרשימה שלי ל 3 דגמים עיקריים, אבל זה כאילו בכל אחד תקעו פאק שמונע ממני לרכוש אותו על המקום.

לכל המחשבים מפרט זהה- i5 3317U, זיכרון 6GB RAM, הארדיסק 500GB ו SSD 32GB, מסכי 14".

והמתמודדים הם:

1- Dell inspiron 14z

2- HP Envy 4

3- Asus Vivobook S400CA

תודה לעוזרים.

2 שאלות לגבי כל דגם - משקל ? מחיר ?

פורסם

אני גם בהתלבטות וללא ספק המנצח אצלי זה האסוס.

בעיקר בגלל המסך מגע. העובדה שאין כונן אופטי זה אפילו יתרון בשבילי (הקלה מזערית במשקל אבל בכל זאת הקלה).

חשבת ללכת אולי על 13.3"? אם לא , למה פסלת?

פורסם

משקל-

אסוס- כ 1.84 ק"ג

דל- כ 1.81 ק"ג

HP- כ 1.77 ק"ג

המחיר אינו רלוונטי, הניחו שאני מקבל את 3 הדגמים באותו מחיר.

Automatic 1-

אני מודה לך על הפירוט הרב ועל הרצון לעזור, אבל ענית על הרבה מאוד שאלות שכלל לא שאלתי. את הבחירה בנוגע לחומרה והצרכים שלי כבר עשיתי, יש לי נסיון רב מאוד בתחום, גם כתחביב וגם מקצועי, אחרי המון סינון הגעתי ל 3 הדגמים שלמעלה.

I7 מיותר לחלוטין עבורי וגם טוחן הרבה יותר סוללה, למרות היתרונות שלו. השימוש שלי ב CAD הולך להיות קל מאוד, הדברים הכבדים יעובדו על המחשב בבית שכוח עיבוד לא חסר לו, בלשון המעטה. הנייד הוא משני.

בנוגע לכונן האופטי, אני אשמח שיהיה אחד, אבל הוא לא הכי קריטי בעולם בדיוק בגלל הפתרון של אחד חיצוני. זה לא בדיוק הכי נוח, אבל זה פתרון טוב מספיק וזול מאוד.

בשורה התחתונה השאלה היא הכי פשוטה בעולם: 1, 2 או 3. זה הכל, אני רק מבקש עזרה בהכרעה, את כל הסינון הכבד וההחלטות כבר עשיתי לפני, כדי שאוכל להציג פה שאלה ממוקדת ולא לבקש אנציקלופדיות.

פורסם
אני גם בהתלבטות וללא ספק המנצח אצלי זה האסוס.

בעיקר בגלל המסך מגע. העובדה שאין כונן אופטי זה אפילו יתרון בשבילי (הקלה מזערית במשקל אבל בכל זאת הקלה).

חשבת ללכת אולי על 13.3"? אם לא , למה פסלת?

אני צריך את הגודל הנוסף, 13.3 קצת קטן לי מדי, אני רוצה מקלדת בגודל קרוב פחות או יותר לסטנדרט.

האסוס היה מנצח אצלי בבת אחת- אבל זמן הסוללה שלו קצר, ורחמנא לצלן- אין בלוטות'! מה לעזאזל הם חשבו לעצמם?!

טום- אשמח לדעת למה לא HP. האחריות היא לא פקטור, כל הדגמים עם שנה אחריות בינ"ל. לא מדובר בדגם pavillion שיש להם פה ושם קצת בעיות QC, אלא ב ENVY. דווקא בקטע של איכות בניה, מבין ה 3 פה הדל הוא הלוקה בחסר.

פורסם

אישית היה לי נסיון מר עם מחשב של HP ששבק אחרי כ-2 שנות שירות אצל בני (שהיה אז סטודנט בטכניון). הוחלף על ידי מחשב "13.3 מתוצרת אסוס שמראה אמינות יפה מזה כשנתיים, עם הרבה שעות בתיק הגב. לי יש נטבוק של אסוס, בן 4 שנים, שאמנם משמש כמעט רק בטיולים אבל מחזיק מעמד יפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טום- אשמח לדעת למה לא HP. האחריות היא לא פקטור, כל הדגמים עם שנה אחריות בינ"ל.

האחריות צריכה להיות פקטור! מחשבים ניידים מתקלקלים ויקרים לתיקון. השאלה היא מי נותן (או לא נותן) אותה.

HP מקבל שירות של טלדור, ואם תחפש שירשורים שלי תראה שלעולם לא אקנה שוב מחשב שמקבל שירות מטלדור אחרי שירות מחפיר שקיבלתי למחשב ACER שלי, שהיה באחריות. ממעבדות IBM (חלק מהאסוס) קיבלתי דוקא שירות מצויין ואני לא יודע עדיין מה יהיה המחשב הבא, אבל כנראה שיהיה כזה שמקבל שירות שם.

:turn-l:
פורסם

טלדור? למה לפנות אליהם?

HP ודל אלו CPM גם ככה, בין אם דרך טלדור או דרך CMS

האחריות לא פקטור כי לכולם אותו זמן אחריות, וכי אני טכנאי מחשבים ו 90% מהתיקונים מבצע בעצמי בעלות החלק בלבד.

אז חברים, בהתייחס למחשב ולמחשב בלבד-

1 2 או 3?

פורסם
שלום רב,

דבר ראשון, אני ממליץ לך בשביל שתהיה מוכן לעתיד ובכלל, לשימושים המרובים שתעשה, להשקיע עוד קצת ולקחת דמי I7.

למה I7? מכיוון שלעומת ה I5, ל I7 יש 4 ליבות פיזיות אמיתיות ( לעומת 2 ב I5 ) ועוד 4 ליבות וירטואליות, סה"כ 8 שהמערכת רואה, כמו כן, יותר זיכרון מובנה על המעבד.

I7 מסדרת U ו M הוא 4 ליבות בלבד. הבט בתמונה.

באולטרבוקים מדובר ב U שהוא חלש יחסית ל M ובטח ובטח מול שולחני.

אני אישית לא רואה יתרון במסך מגע בנייד וזה אחרי שנתיים עם X201 של לנובו. אבל זה אני.

המשקל של המחשבים שברשימה אומר שאלו ממש לא אולטרבוק. אולטרבוק ממוצע שוקל קילו וקצת.

מעבר לזה, אולטרבוק הוא לא לביצועים אלא למי שצריך מחשב למצגות/ישיבות ואין לו כח להסחב עם 4 קילו על הגב כל הזמן.

היתי ממליץ להסתכל גם על הZ930 של טושיבה.

Ford S-Max Styling Individual 4.jpg

פורסם

התכוונת 2 ליבות, 4 ערוצי עיבוד (threads)

אכן, מבחינת future proofing ה I3 מהדור הנוכחי וה I7 מהדור הנוכחי יהפכו ללא רלוונטיים בדיוק באותו יום ואותה שעה עבור רוב המטלות.

בנוגע לאם להגדיר אולטראבוק או לא- אין ממש מחשב 14" שנכנס לקטגוריית המשקל של מה שאינטל מגדירים "אולטראבוק", זה שמור ל 13.3" ומטה.

אני מודה על ההמלצה על הטושיבה, אבל בראש וראשונה 3 האופציות שפה הן היחידות לבחור מביניהן, ושנית, הדיסקים הקשיחים של טושיבה הם זבל גולמי, ולעולם לא אקנה מחשב שמכיל אחד מראש, בידיעה שמהר מאוד אצטרך לקנות אחד חדש.

כל דיסק קשיח של טושיבה שאי פעם היה לי התקלקל. מעניין מאוד בהתחשב בעובדה שאף אחד מהדיסקים האחרים שהיו לי (WD, סאמסונג, סיגייט, היטאצ'י) בחיים לא הראו ולו סימן אחד של בעיות.

• תוכן חדש...