Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני בן 17 וחצי ועוד שבועיים נגמר לי המלווה ונקלעתי לדילמה.

לשני הוריי יש מכוניות פרטיות ולאחרונה סבתי הנחמדה נתנה לנו במתנה את המכונית הישנה שלה, הונדה לג'נד שנת 2003 עם 45,000 ק"מ (!!!) כך שעכשיו יש לנו מכונית נוספת, מה שאומר שהיא תהיה שלי :) .

ההורים יחסית מרוצים מרעיון ההונדה גם מהסיבה שאני לא אלחץ עליהם כל הזמן לקחת להם את האוטו וגם כי היא נותנת להם ביטחון שלא ייקרה לי כלום גם אם תעלה עליי משאית.

אז מבירור קצר אפשר לקבל עליה 50,000 אלף שקל ואולי קצת יותר, ואז בתקציב אני יכול לקנות רכב משומש קטן וכיפי יותר.

מצד שני, שום אוטו שאקנה במחיר הזה לא יהיה חזק ונוח כמו ההונדה.

מה אתם אומרים, להישאר עם ההונדה, או לקנות אוטו קטן ב50K?

תודה :)

פורסם

אם תעלה עליך משאית אתה בבעיה גם עם הלג'נד.

תביא בחשבון גם שברוב סוגי התאונות, רכב קטן יותר, אבל ממודל חדיש יותר ועם דירוג בטיחות גבוה, עשוי להתגלות כבטיחותי יותר.

עד כאן לגבי שבירת מיתוסים של בטיחות.

לגבי הרכב הספציפי - אני מאמין שסבתא נהגה במתינות וטיפלה רק במוסך מורשה ולפי הספר. אם תמשיך לשמור עליו, הרכב צפוי להיות אמין. עלויות האחזקה לעומת זאת - טיפולים, דלק וביטוח, צפויים להיות גבוהים יחסית. מאחר שאני משער שעלויות אלו יפלו ברובם על ההורים שלך ומאחר שבעל המאה הוא בעל הדעה, מין הראוי שתשמע מה יש להם לומר בנושא.

פורסם

לפי דעתי טוב להחזיק ברכב הזה, הוא לא חדש אבל שמור והק"מ נמוך מאוד, וכדי לשמור עליו.

אתה נהג חדש וכן מדובר ברכב בטוח יותר ממכונית מיני, כך שהרעיון של הלג'נד בכלל לא רע

פורסם

הגיונית ופרקטית אין הצדקה, גם לא בטיחותית (סביר להניח שסופר מיני מהדורות האחרונים תגן על נוסעיה טוב יותר בשעת תאונה).

אבל מצד שני מדובר ברכב נדיר, חזק ושמור.

אם יש אפשרות כלכלית להחזיק ולסוע בו אני הייתי נשאר איתו.

פורסם
אם תעלה עליך משאית אתה בבעיה גם עם הלג'נד.

תביא בחשבון גם שברוב סוגי התאונות, רכב קטן יותר, אבל ממודל חדיש יותר ועם דירוג בטיחות גבוה, עשוי להתגלות כבטיחותי יותר.

עד כאן לגבי שבירת מיתוסים של בטיחות.

לגבי הרכב הספציפי - אני מאמין שסבתא נהגה במתינות וטיפלה רק במוסך מורשה ולפי הספר. אם תמשיך לשמור עליו, הרכב צפוי להיות אמין. עלויות האחזקה לעומת זאת - טיפולים, דלק וביטוח, צפויים להיות גבוהים יחסית. מאחר שאני משער שעלויות אלו יפלו ברובם על ההורים שלך ומאחר שבעל המאה הוא בעל הדעה, מין הראוי שתשמע מה יש להם לומר בנושא.

המומחה כאן כנראה לא יודע שכוכבי בטיחות הם יחסית לקטגורית גודל. אל תרגיש כל כך בטוח באלטו או איזה ג'וק אחר עם 19 כוכבים מול סילברדו עם כוכב אחד. הגדול הרבה יותר בטוח.

ולגופה של הדילמה - הישאר עם האגדה.

פורסם

מנסיון - מתנות לא מוכרים!

סבתא תעלב מזה חזק, רק כעת היא מביאה לך מתנה וציק צק אתה רץ למכור אותה?

הלגנד רכב מאוד מפנק וגם אמין ואי אפשר בכלל להשוואות מכונית זו לרכב אחר יותר קטן, ומהכסף שתקבל עליו אתה לא תוכל לרכוש איזה פורשה או משהו כזה שכביכול תדציק את מכירתה.

סבתא שמרה וטיפלה ברכב כמו שצריך? דע לך, היום קשה למצוא מכוניות שמורות יד ראשונה עם מעט ק"מ. 45,000 ק"מ זה חדש....

מה שכן, עלות האחזקה כמו שציינו מעלי יקר (מאוד) והיא לא חסכונית בדלק, בכלל.

אל תמכור, ותברך את סבתא כל יום!

תהנה מהרכב,

פורסם
המומחה כאן כנראה לא יודע שכוכבי בטיחות הם יחסית לקטגורית גודל. אל תרגיש כל כך בטוח באלטו או איזה ג'וק אחר עם 19 כוכבים מול סילברדו עם כוכב אחד. הגדול הרבה יותר בטוח.

רק שרוב התאונות הן עצמיות ולא התנגשות חזיתית. בהנגשות בעץ או בהתהפכות, אני לא בטוח אם לג'נד 2004 תהיה עדיפה על קליאו 2011.

אבל לא מדובר רק בתאונה עצמית. גם בתאונה חזיתית, ככל שהבדל השנים גדול יותר, ככה גם היתרון היחסי של הרכב הגדול יותר פוחת (אני לא מדבר על סילברדו או משאיות אחרות שיחסלו כל פרייבט) - כאשר במקרים

.

אם ה-OP מתכוון ללג'נד דור שלישי, אז מדובר במכונית שיצאה לשוק ב-1995 ומעניין יהיה לראות מה קורה לה בהתנגשות מול סופרמיני חדשה.

למרות האמור מעלה, הייתי נשאר עם הלג'נד.

פורסם

דבר ראשון תברר ביטוח לרכב הזה.

שנית כל תברר מול סבתא שלך/ מוסך שהיא טיפלה בו עלויות טיפולים/ טסט.

בהנחה וזה יהיה לך ריאלי תתחיל לנסוע עליו, ובמידה ותעמוד גם בעלויות הדלק אז סע בזהירות.

פורסם

אם היתה לי אפשרות להונדה לג'נד - הייתי מחבק אותה מאוד מאוד חזק.

עריכה - שכחתי גם להוסיף את הנסיבות - יודע את ההיסטוריה, עברה במשפחה, קילומטרז' נמוך

וואו!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

2 המלצות חמות:

- קורס נהיגה מתקדם.

- כנס לפורום דיטיילינג - הרכב יצא אחרי טיפול - אגדה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הלג'נד רכב ברמה גבוהה ובמקרה וטיפלו בו יפה אז יראה אמינות מצוײנת, יש לו גם ייחוד בגלל שנדיר בארצינו.

יש אנשים שמחפשים בנרות את המכוניות האלה בשנתונים האלו במצב שמור.

פורסם

אהלן חברה, תודה על התגובות.

כמו שציינתי דלק וטיפולים ההורים משלמים.

האוטו במצב מכני כמו חדש אבל מבחוץ לא מושלם, כיאה לסבתא, הרכב נשרט בכל חניה שנייה כמעט, לא משהו נוראי.

אני גר בעיר מבוססת, מעניין יהיה לראות אותה ליד האיביזות והשירוקואים בחניית בית ספר :)

בכל אופן, אני מנסה לחתור למיטו יד 2 אם ההורים יסכימו או לפיאט 500 שחורה :evil: . כנראה שהם לא יסכימו כמו שאני מכיר את התגובות שלהם ואז אשחיר חלונות או אעשה משהו מגניב בלג'נד.

פורסם

פיאט 500 זה רכב מכוער ברמות בל יתוארו, לפחות לדעתי האישית, בבקשה אל תקנה אחד כזה, הלג'נד יפה ממנה ברמות בל יתוארו, מה גם שזה רכב נדיר וייחודי.

שזה גם לרעתו לפעמים - חלקים יהיו כנראה קשים להשגה, בזול הכוונה, לא ניראה לי שתמצא אחת כזאת בפירוקייה הקרובה לביתך.

אישית הייתי שומר על הרכב מכול משמר ונהנה ממנו, זה רכב שאין הרבה על הכביש.

תתחדש! :mm_yeah:

אם אתה מוכר אני מאוד אשמח להודעה פרטית.

• תוכן חדש...