Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני גר בדירה שכורה שנמצאת בבניין שהוא לערך בן 50 שנה .

אני גר בדירה חצי שנה לערך , לפני שנכנסתי לדירה הבית שופץ , בין השאר הוחלפו גם הפקקים בלוח חשמל - אין לי מושג למה .

כיום בלוח חשמל יש 4 פקקים , חוץ מ -4 הפקקים יש מפסק פחת , ומימין לארבעת הפקקים יש שני מפסקים ראשיים - מדוע יש שני מפסקים ראשיים ? , או שרק אחד ראשי , מה התפקיד של המפסק שלידו ? .

רשום על המפסק הראשי 40 אמפר .

הלאתי אתכם בוא נעבור לבעייה - אם אני מפעיל שני צרכני חשמל במקביל שאני אציין בהמשך הפקק קופץ , אם מפעילים כל אחד לחוד אין בעיייה .

בדקתי מה מפעיל כל אחד מ- 4 הפקקים בבית והנה התוצאות :

פקק 1- הכי קרוב לפקק הראשי : מפעיל דוד חשמלי + תנור במקלחת .

פקק 2: מחשב + טלוזיה + (כל האורות בבית הם עם מנורה חסכונית סטנדרטית) + אור פינת אוכל , אור סלון , חשמל בחדר שינה + מזגן בחדר שינה(מזגן עילי של אלקטרה 1 כ"ס ) + מיקרןגל +מכונת כביסה .

פקק 3: לא מפעיל שום שקע או מכשיר חשמלי בבית - מוזר מאוד .

פקק 4 : מזגן סלון (מזגן עילי של אלקטרה כמדומני 2-2.5 כ"ס , הרוחב של המזגן 1.1 לערך) , תנור אפייה משולב כיריים + קומקום חשמלי + מקרר .

לדוגמא אם אני מפעיל שני צרכני חשמל מהצרכנים הבאים הפקק יקפוץ והצרכנים הם : דוד חשמלי , תנור במקלחת , מכונת כביסה , מזגן בסלון , תנור אפייה , קומקום חשמלי .

שמתי לב שגם אם אני מפעיל שני צרכנים מהצרכנים שציינתי למרות שהם לא על אותו פקק החשמל קופץ - לדוגמא דוד חשמלי(נמצא בפקק מספר 1 ) + מזגן בסלון (נמצא בפקק מספר 4) .

זה דוגמא אחת .

האם הבעייה כאן היא ההספק בסה"כ - ז"א שאין מספיק כוח להפעיל ביחד שני צרכנים ממה שציינתי למרות שהם לא על אותו פקק ? .

האם יתכן שהחשמלאי שהחליף את הפקקים בארון חשמל שכח לחבר את מפסק מספר 3 - לצרכני חשמל - הפקק הנ"ל לא מפעיל שום שקע או מכשיר חשמלאי בבית - בדקתי בוודאות . באם כן , אם חשמלאי יחבר את אותו פקק שלא מחובר לכלום - למשל את המזגן בסלון לפקק שלא מחובר לכלום . האם ניתן יהיה להפעיל מזגן בסלון + דוד חשמלי ? .

או שצריכת החשמל שלהם ביחד עוברת את ה -40 ביחד ? .

אשמח לדעתכם ועצותכם בנושא , בתודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שבוע טוב

האם המכשירים תקינים? האם הפחת קופץ יחד עם הפקק התורן?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כל מכשירי החשמל והשקעים בבית תקינים , ז"א כל פעם שאני מפעיל את אחד הצרכנים ה"כבדים" לבד הפקק לא קופץ , הצרכנים הכבדים הם : תנור אפייה , מזגן בסלון , קוקמקום חשמלי , מכונת כביסה , מייבש שיער , דוד חשמלי , תנור במקלחת .

הכפתור של הפחת תקין (אני מתכוון לריבוע קטן מפלסטיק בצבע שחור , אם לוחצים עליו החשמל בבית כבה) .

הבעייה ההיא עם הפעלת שני צרכני חשמל "כבדים" ביחד , הבעייה השניה היא שלדעתי לפקק אחד מתוך הארבעה פקקים לא חיברו שום צרכן חשמל ככה יוצא שיש יותר מדי עומס על שלושה מפסקים .

פורסם

1. תעלה צילום של הלוח.

2. מה בדיוק קופץ לך בהפעלת 2 צרכנים?

40 אמפר זה די והותר גם ל3 צרכנים כבדים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דוד חשמלי וקומקום ביחד לא עוברים את ה-40 אמפר. אם הפעלה של שניהם יחד מקפיצה את המאמ"ת (זה השם המקצועי של ה"פקק") הראשי אז כנראה שהוא לא תקין.

אגב, לגודל הפיזי של היחידה הפנימית אין קשר ישיר לתפוקת הקירור של המזגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי קיים עומס יתר על אחד המפסקים. כנראה שהוא לא תקין. הזרם שעובר במפסק כזה הוא 16A למיטב זכרוני. לא יכול להיות נורמאלי שמכשיר ביתי צורך על סף ה16A ומכשיר נוסף מקפיץ אותו. אני ממליץ לך להתייעץ עם חשמלאי, כדי שח"ו לא תתפתח שריפה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יש גם מעגלים המוגבלים ל-10 אמפר.

עם זאת הבחור מתאר "נפילה" של המפסק הראשי בעמומס שהוא אמור לעמוד בו. כמוכן יש בלוח שני מפסקים שתפקידם לא ברור.

לדעתי יש לפנות לבעל הדירה כדי לברר מה בדיוק נעשה במערכת החשמל, ולבדוק אם יש צורך לתקן אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חלק מהמכשירים ה'כבדים' צורכים כמעט 10 אמפר.

שניים כאלו כבר עשויים להקפיץ פקק 16 אמפר.

בטח אם אחד מהם הוא מזגן שמושך זרם התנעה רגעי הרבה יותר גבוה.

מצד שני הוא רשם שיש בעיה גם עם מכשירים שיושבים על מעגלים שונים.

מצד שלישי הוא לא רשם מה קופץ...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מצד שלישי הוא לא רשם מה קופץ...

הזודאני

http://www.youtube.com/watch?v=Zw1p213qb0M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על מגוון התשובות. אני ינסה להבהיר את הבעייה. ראשית הבניין לערך בן 50 שנה ועד כמה שאני יודע לא החליפו את החיווט של החשמל בדירה , יתכן שהחוטים דקים ?. המפסק הראשי לא קפץ אף פעם בעת הפעלת שתי צרכנים כבדים לדוגמא מזגן סלון ודוד חשמלי - מה שקופץ זה הפקק של המזגן - פקק מספר 2 לפי מה שתיארתי. פקק מספר 3 בלוח לא מפעיל שום דבר בבית , אני יודע שלפני שנה חשמלאי החליף את הפקקים בארון חשמל - יתכן שהוא שכח לחבר את פקק 3?. אני יעלה צילום של הלוח מחר בבוקר אני לא בבית עכשיו.

פורסם

חוץ מצילום (שעלול להיות לא קריא) רשום לנו מהם כל אחד מה"פקקים" (מאמ"ת / מא"ז) - 10A, 16A וכו', והאם מסוג B או C (כתוב עליהם). באופן כללי אפשר לומר שהחיווט רחוק מסטנדרטים מודרניים (פקק נפרד לכל צרכן גדול - מכונת כביסה, דוד, מזגן, תנור וכו').

:turn-l:
פורסם

בנוסף לשרטוט, מאוד יעזור אם תוכל לרשום לנו כמה וואט צורך כל אחד מהצרכנים שמחוברים לאוטו פקק:

לדוגמא:

לפקק עם 10 אמפר מחוברים דוד מים חשמלי (2000W) ותנור במקלחת (1500W)

פורסם

החשד נופל על מא"ז 40A עייף. עלות כ-50 ש"ח. (חובה להזמין חשמלאי מוסמך ע"מ להחליף).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

הבעיה אצלך בבית זה לא ההספק שמגיע מחברת חשמל, אלא החלוקה הגרועה בלוח.

חוטים ישנים מגבילים את החשמלאי ל"פקקים" של 10A לכל היותר, ו 16A עלולים לגרום לשריפה כי הם מעמיסים על החוטים.

החלוקה עצמה בתוך הבית (ברמת התשתית) היא גרועה, וע"מ לנצל אותה טוב יותר יש להשחיל חוטים עבים יותר (אני מאמין שכל חשמלאי ימליץ להחליף ישירות לחוטים עם שטח חתך של 2.5 מ"מ ולא 1.5 מ"מ) עד לנקודות ביקורת בסיסיות בתקרה או בקיר, ומשם *אולי* להעביר חוטים דקים יותר עם שטח חתך של 1.5 מ"מ לנקודות חשמל וכד'.

כמובן שהוא גם יגדיל את ה"פקקים" ל 16A או אפילו 20A (לתשתית עם חוטים בעובי שטח חתך של 4 מ"מ).

אם הלוח קרוב למזגן ולדוד, יש סיכוי שחשמלאי יתן פתרון זול ויוציא מהלוח חשמל כבל XLPE של 2.5 מ"מ או 1.5 מ"מ ישירות לדוד עם "פקק" נפרד, ויעשה את אותו הדבר עם "פקק" נפרד גם למזגן. סיכוי טוב שאם תבודד את צרכי החשמל הללו, הקפיצות יקטנו באופן משמעותי ותצטרך להקפיד בעיקר על התנור והקומקום החשמלי.

בגדול, 40A זה מספיק לחלוטין לדירת 3-4 חדרים ואם החלוקה נכונה, לא יקפוץ שום פקק גם אם כל המכשירים בבית יעבדו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...