Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

תגיד, למדת אזרחות? יש לך מושג מה זה חוק ומהי אכיפה?

הוא צודק. חוק מבוסס על נורמות. לפעמים אפשר לשנות אותן גם מלמעלה. לפעמים לא.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

החוק מביא את הערכים לביטוי . בלעדיו כל אחד יתנהל לפי ערכיו, מדינה לא תתקיים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

הוא צודק. חוק מבוסס על נורמות

חלקית. יש המון נורמות שהן לא חוקיות, ויש המון חוקים ש"ביטלו" נורמות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

החוק מביא את הערכים לביטוי . בלעדיו כל אחד יתנהל לפי ערכיו, מדינה לא תתקיים. 

זה גם מה שהוא אמר..

לפני 6 דקות, David32 כתב:

חלקית. יש המון נורמות שהן לא חוקיות, ויש המון חוקים ש"ביטלו" נורמות.

נכון, זה לא אחד לאחד

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

מדינה לא בנויה על חוק

מדינה בנויה על ערכים החוק מביא או אמור להביא לידי ביטוי את הערכים 

אנשים זה לא רובוטים שאתה מכניס להם חוק והוא מבצע

שמח שכתבת את זה, למרות שכרגיל אנחנו עוברים מנושא לנושא חדש בלי שסגרנו את הקודם.

מדינה בנויה על חוק.

החוק אמור לשקף (בדמוקרטיות, כן?) את ערכי החברה. המייסדים של ישראל כתבו את הערכים שהם מאמינים שהמדינה צריכה לייצג במגילת העצמאות. לדוגמה - שיוויון, צדק וחופש.

כשההם מאחים לנשק החליטו להתנדב לשירות, מעבר למה שהחוק מחייב, החוק שיקף ערכים מסוימים. כשהמהפכה המשפטית באה לעולם - ופה אני משאיר בכוונה ריק כדי שלא נתווכח על אם היא טובה או לא - לשיטתם החוקים החדשים שבה כבר לא משקפים את הערכים המקוריים שעליהם הם התנדבו להגן.

זה הטיעון המוסרי. נראה לי שכבר הסכמנו שחוקית הם לא עשו משהו לא בסדר.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

ואני גם לא נכנס לפרטי רפורמת החלב, שאני לא מכיר לעומק.

לא כתבתי פה את דעתי על רפורמת החלב, כי אני פשוט לא מכיר את הפרטים. אבל נראה לי שזה מייצג בדיוק את ההתנגדות שעולה בי כלפי כל דבר שמגיע מסמוטריץ ומהממשלה הזו. 

image.thumb.png.b7167780662e54106fed021dc0af780f.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 58 דקות, פינדר כתב:

לא כתבתי פה את דעתי על רפורמת החלב, כי אני פשוט לא מכיר את הפרטים. אבל נראה לי שזה מייצג בדיוק את ההתנגדות שעולה בי כלפי כל דבר שמגיע מסמוטריץ ומהממשלה הזו. 

אני אפשט לך כמה שיותר

יש יצרן של X, המדינה בה ואומרת לו אחלה שאתה יצרן X אבל אני יכולה לדאוג לך לעבודה קבועה רק עם כמה תנאים, יש לך מגבלה על כמות המכונות בשביל לייצר X, כמות הX שאתה יכול לייצר, גודל מתקן הייצור, תנאי מתקן הייצור וכו'. ואתה (היצרן) מתחייב לייצר לפי המכסה שלך אחרת כל יתר הX יילך לפח ולא תוכל למכור אותו, אחרת אתה עובר על החוק.

מה שחוק החלב עושה זה לבטל את סובייט החלב, ולבטל את שיטת המכסות. תנאי הגידול, תנאי הייצור וכו', לא יישתנו. פשוט לא תהיה מגבלה על כמות הייצור. לגבי פיצויים וכו'. לדעתי זה מיותר כי בכל תחום אפשר לשרוד פשוט יהיה להם יותר קשה בתחרות והם יצטרכו להשתכלל ולהתחדש.

*אנקדוטה קטנה - בישראל אסור להוביל יותר מ-6 ק"ג דבש (תוצרת הארץ) ללא אישור בכתב ממועצת הדבש, אחרת זה נחשב עבירה על החוק.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 31 דקות, DareDevil כתב:

אני אפשט לך כמה שיותר

כמה שתפשט זה עדיין יהיה נושא מורכב שדורש חשיבה ותכנון קדימה. דברים שהממשלה הנוכחית לא מצטיינת בהם.

להגיש את זה דרך חוק ההסדרים זה סתם עוד אלתור של סמוטריץ בנסיון לחלץ את עצמו מאחוז החסימה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, DareDevil כתב:

אני אפשט לך כמה שיותר

ידידי זה ממש שיחדש מה שאתה עושה פה. אתה "מפשט" בכך שאתה לוקח נושא רציני ומסובך והופך אותו לפשטני. לא לפשוט.

אני מוכן לאכול את הכובע אם נראה כתוצאה מהרפורמה הזו הוזלה, ומה שבטוח לא נראה ממנה זו עליה באיכות. פשוט יהיה רמי לוי כזה או אחר שיקנה בזול ובלי בקרה חלב כמו שהיום הוא יכול להביא ביצים מטורקיה ופלפלים מירדן כשיש "מחסור".

אין שום בעיה במחיר החלב היום, הוא לא באמת יקר.

הנה שאילתה מה- AI של גוגל נותנת את התשובה הבאה לגבי גרמניה:

ציטוט

Farm-gate Price: As of late 2025, the producer price for conventional cow milk was approximately 50-53 cents per kg, while organic milk prices were higher

היקר הוא מוצרי חלב (כולל בתוך זה חלב בקרטונים).

ציטוט
  • Average Retail Price: 1 liter of conventional milk typically costs ~€0.70.
  • Budget Options: Discount supermarkets often sell 1 liter of fresh milk (3.5% or 1.5% fat) for around €0.67–€0.70

את מוצרי החלב לא תוזיל בזה שתייבא חלב בקרטונים כי קרטוני חלב הם לא חומר הגלם של מוצרי חלב, ואף אחד לא יפעיל מחלבה שמבוססת על חלב שמגיע במיכליות כדי לייצר מוצרי חלב שיקר לייצר אותם בארץ מחלב מיובא.

אגב מניסיון אישי בגרמניה החלב שמוזכר שם הוא לא חלב טרי אלא חלב עמיד, יש רגיל ויש מצונן ששמים במקרר אחרי הפתיחה, זה לא אותו המוצר כמו שנמכר בישראל והתוקף שלו ארוך בהרבה.

אני בכנות לא מצליח להבין איזו תועלת תצמח למשק מהרפורמה הזו. נראה ייבוא, הצפה, סגירה "של מי שקשה לו" ואז התייצבות של נקודת שיווי המשקל של המחירים במקרה הטוב איפה שהם היום ובמקרה הרע (ע"ע מחירי החמאה) במקום גבוה יותר.

כשהייתה חמאה במחיר מפוקח נתנו מכסות לתקופות הבעייתיות וקיבלנו חמאה מיובאת מעולה באותו המחיר. היום החמאה הפשוטה של תנובה עולה 50% יותר ממה שעלתה אז, מיובא סביר עולה 50-100% יותר, ואין יצרנים ישראלים נוספים (כשאז היו).

הנה שאלה פשוטה ששאלתי את הצ'ט:

ציטוט

לייצור קילוגרם אחד של גבינת גאודה נדרשים בדרך כלל כ־9–10 ליטר חלב.

הכמות המדויקת משתנה בהתאם לאחוז השומן והחלבון בחלב, שיטת הייצור ומשך היישון. גבינות קשות יותר או מיושנות יותר נוטות לדרוש מעט יותר חלב לכל קילוגרם.

היום גבינה פשוטה עולה בארץ 50 שקלים. גבינה ישראלית מחוץ לפיקוח עולה גם 90 ויותר.

יש מיובאת זולה ב- 35, ממקומות שמקבלים בהם סבסוד ישיר או שאין בהם חוקי עבודה נוקשים (וכמו שכתבת הרגולציה לא תהיה יותר מקילה). מישהו יוכל להתחרות בזה? ברור שלא.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 52 דקות, פינדר כתב:

כמה שתפשט זה עדיין יהיה נושא מורכב שדורש חשיבה ותכנון קדימה. דברים שהממשלה הנוכחית לא מצטיינת בהם.

להגיש את זה דרך חוק ההסדרים זה סתם עוד אלתור של סמוטריץ בנסיון לחלץ את עצמו מאחוז החסימה.

מזל שלא עשו את זה כבר לפני 5 שנים.

https://main.knesset.gov.il/Activity/Info/Research/Pages/incident.aspx?docId=CAS-65756-H7C1Q8

או לפני שנתיים.

https://main.knesset.gov.il/Activity/Info/Research/Pages/incident.aspx?docId=CAS-80569-Y0V4X9

חשיבה בוצעה כבר, תכנון קדימה מניח שכבר בוצע. נערי האוצר לא בדיוק מחכים למוצא פיו של אדון גרנדמייזר. אשמח לקצת קרדיט לפקידים באוצר.

סמוטריץ, כנראה בחר לעשות את הרפורמה כי זה מה שנוח לו (או לקהל המצביעים הפונטציאלי) ומה שכנראה הציעו לו נערי האוצר. מניח שהאחרונים גם הציעו עוד כמה רגולציות/ליגליזציות שהיו תורמות למשק.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 13 שעות, asix כתב:

מה הטעם ללכת לקנות מירקנים בנפרד מהקניה השבועית מהסופר אם המחיר גבוה יותר?

זה לא חדש ששוק איכרים בישראל זה בעצם שם קוד ל"עגבנייה פרימיום" :-) ואני לא רוצה אפילו להתחיל עם שוק האיכרים בנמל תל אביב שהוא בכלל שוד לאור היום.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

מזל שלא עשו את זה כבר לפני 5 שנים.

קראת? אין בעיה בישראל של קיבולת ייצור שדורשת מחשבה על פתרונות של ייבוא והמחיר? הוא הכל פועל יוצא של צורת השליטה של המדינה על שוק החלב בישראל וכמובן, בישראל המדינה לא רוצה להוציא על זה שקל ולכן כיום המחיר לליטר חלב גולמי גבוה יותר מאירופה. זה הסיפור כולו. אם סמוטריץ' לא היה גונב מיליארדים ליהודה ושומרון, היה אפשר להפחית את מחיר החלב הגולמי, או סתם מיליון ואחת הוצאות של מיליארדים שלא לצורך כמו מימון אורך חיים של אנשים צעירים בגיל עבודה. 

פורסם
לפני 15 שעות, garicho כתב:

נכון, בגלל זה צריך להחליף אותם באופן קבוע… שהגנבים יגיעו כל פעם מקבוצה אחרת.

בדיוק.

כמו שדורשים שיוויון בנטל צריך לדרוש שכל אחד יגנוב אותנו באופן שווה, אי אפשר לעשות מזה שכונה.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
בתאריך 29.1.2026 בשעה 21:09, madmaxx כתב:

ועכשיו מתברר שזה לא רק סוללות ופאנלים אלא גם רחפנים ובעיקר דשנים שהשימוש שלהם מוכר וברור, רקטות. 

אתה רוצה להתנצל על הפייק ניוז שאתה מפיץ פה?

לא רחפנים, לא פאנלים, ולא מטוסי 737. סיגריות.

לא לשכוח מי היה הראשון לזהות:

בתאריך 30.1.2026 בשעה 10:03, gadik6 כתב:

שלא לדבר על "סחורות" - חוץ מהדלפות, מישהו יודע בדיוק ובודאות מה הוברח?

אם זה סיגריות, אז זה פרשה "בטחונית"?

ואני אגלה לך עוד משהו - הברחות תמיד היו ותמיד יהיו, לצערנו, החל מנהגים ערבים שמבריחים סיגריות ועוד דברים יותר "כבדים", חיילים שעושים את זה, ועוד ועוד.

ואני עדיין טוען שמה שיהיה בסוף זה זה:

בתאריך 30.1.2026 בשעה 10:03, gadik6 כתב:

לדעתי, לפחות במקרה של אח של זיני, לקחו פה משהו שהוא נפוץ וקורה, ושהצבא או מדינה מאפשרים אותו על ידי חוסר פיקוח או עצימת עיניים, וניצלו את ההזדמנות כדי לנסות לפגוע בזיני.

ולדעתי 2, מבחינת אח של זיני, יתגלה שאין כלום ושום דבר בטחוני. המקסימום שיאשימו אותו זה "רשלנות" או משהו בסגנון.

ממה שאני מבין, אח של זיני מואשם בהברחה של כ-25 ארגזים של סיגריות, וקבלת תרומה לגדוד שלו בתמורה. לא כסף שהלך אליו לכיס, אלא לגדוד בו הוא שירת. מה גם שיש מקורות שאומרים שהסיגריות הוברחו לכל מיני מיליציות שפועלות נגד חמאס, ולא לחמאס עצמו.

עכשיו אין ספק שכל מי שנתפס מבריח סחורה לעזה צריך לקבל עונש, רק שהברחת 25 ארגזים של סיגריות זה טיפה בים, בטח ביחס לכל המשאיות שנכנסו לאורך השנתיים עם סיגריות לרצועה, בדמות "סיוע הומניטרי".

בסוף יתברר שאו שאח של זיני העלים עין או "התרשל" בפיקוח, או שמישהו עשה עליו סיבוב, וניצל אותו כדי להבריח סחורה.

אגב, מישהו סיפר לאחרונה על המשפחה של דוד זיני - הוא לוחם בסיירת מטכ"ל, אח אחד שירת בסיירת גולני, עוד שני אחים, כולל האח המואשם בהברחה, שירתו כלוחמים בגולני. ממש משפחה משיחית.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)

גדי המוסר הכפול שלך הוא כבר לא מוסר כפול, הוא פשוט חוסר מוסר ובדיחה עצובה.
לא יודע מה מר זיני עשה או לא עשה. אני יודע דבר אחד. אם הוא הבריח סחורה לעזה תמורת בצע כסף, וזה לא משנה אם זה סיגריות או קונדומים וזה לא משנה אם הוא קנה עם הכסף קבבים לפלוגה.
זה גם לא משנה אם הוא תיכנן שזה יגיע למיליציות או לא.
בשורה התחתונה הוא הבריח סחורה לעזה תמורת בצע כסף. לא הייתה לו שום שליטה לאן היא תגיע, יותר מזה, אני מהמר שהוא גם לא בדק אם יש שם סיגריות, קונדומים או אייפונים.
קיבל כסף, והעלים עין.

לזה קוראים שחיתות ממדרגה ראשונה קודם כל.
מעבר לזה שב"כ והמשטרה בעצמם מייחסים גם עבירה של סיוע לאוייב.

לגבי סיוע הומניטרי, מה שהמדינה מחליטה לעשות המדינה מחליטה לעשות והיא תחיה עם ההשלכות, יושב קבינט מחליט, זו לא עבירה על החוק. אזרח/חייל לא יכול להחליט על דעת עצמו להכניס סחורה לעזה, גם אם זה בדיוק אותה סחורה שמגיעה בסיוע הומניטרי.
ביבי אישר להכניס מזוודות כסף לחמאס, אם אח של זיני היה מאשר זה היה אותו דבר? ברור שלא.
ביבי יצטרך להסביר את ההחלטה שלו לוועדת חקירה ממלכתית, זיני לשופט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...