Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אני לא מדבר בכלל על זה שפינית את כל ישובי הצפון כי אתה לא מסוגל לנהל מלחמה במקביל בסטנדרטים שאתה רוצה עם חיזבאללה.

Tell me about it...

הצפון פונה כי זה הכי קל. זה לא מעשי ולא יישומי לפנות את היישובים, וזה מעשה דיי מטומטם.

זה "פתרון" מבית ראש ממשלת החל"ת לכולם בקורונה.

לא דיברנו בכלל על תסריט שהמצרים פתאום מתהפכים ואתה מוצא את עצמך מול צבא שגדול ממך פי כמה עם נשק אמריקאי.

למה לא דיברנו? 

לא הזכרתי אישור למכירת צוללות?

מי מאפשר להם להפר את הסכם השלום?

נשמע הזוי? האחים המוסלמים עלו לשלטון שם לא מזמן, האוכלוסיה שם לא סובלת אותך, כנ"ל הצבא וכנ"ל השלטון. מדינה של 100 מיליון אנשים.

נכון

ואוסיף, צבא מודרני וגדול שמתאמן מול איום הייחוס שלו - צה"ל.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 דקות, פריג'י כתב:

צבא גדול לא היה עוזר לנו ב-7/10. 

עוד גדודים בגזרה היו מונעים את הטבח והכיבוש.

• אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

עוד גדודים בגזרה היו מונעים את הטבח והכיבוש.

גדודים שהם היום כבר חלק מהסד"כ!

3-4 מסוקים בכוננות.

מטוס קרב או 2.

זה לא אני אמרתי, זה גדי אייזנקוט. 

לפני 14 דקות, garicho כתב:

אז כמו שאתה רואה, האיום הקרקעי לא כזה זניח. ה-7 לאוקטובר הוכיח את זה. הוא פשוט שונה מזה שהיה ב-73.

שונה,

אז למה אתם רצים לפתרון של הגדלת הצבא באופן כזה כאילו שאנחנו אחרי מלחמת 73?

יוחזר פרויקט הלביא!

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

מאזין עכשיו לעידן עמדי מדבר, איזה בחור נהדר, פשוט תענוג להקשיב לכל מילה. מקווה שהקול שלו ושל אחרים כמוהו יהיה זה שיוביל אותנו בקרוב לשינוי ולריפוי שהאומה שלנו לא צריכה, אלא חייבת כדי לשרוד. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 23 דקות, Supertigre כתב:

אם בהפגנות הראשונות על הגדר, "הפגנות השיבה", היו 1000 הרוגים, אם רק היו עומדים במה שהם עצמם קבעו שיש שטח סטרילי 500 מטר מהגדר וכל מה שמתקרב מושמד, לא היה צורך בשום דבר מיוחד

בראשונות לא, אבל מאותו הרגע שדחפו אקדח לחרך ירי והרגו צלף...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ברור. נגענו בזה. תפיסת הבטחון הפכה לפוליטית.
בטחון של קיבוצניקים שמאלנים פחות חשוב לבייס מחיילים מתים על הגדר.

• אהבתי 3

פורסם

הבעיה עם הצבא ששיכרון הכוח ( הצבא הכי חזק בעולם) וחיפוש פתרונות קלים ומהירים הם מה שגרמו למצב הנוכחי. 

הצבא שכח מה זה אימון כוחות מילואים ( כי אין כסף), צמצום תקופת הסדיר ( כי אין כסף), פטור גורף משירות צבאי סדיר לאוכלוסיות שיכולות לשרת ולהגדיל את מצבת כח האדם אבל משיקולים קואליציוניים פוטרים אותם, הצבא לא חילק את ההשקעות שלו במגוונים אפשרויות אלא הימר על טכנולוגי ומטוסים. 

כמובן שדרישות ממשלתיות לקיצוץ בתקציב גם היוו כחלק מהבעיה ולא הייתי רושם את זה לולא הכסף שצומצם לא היה הולך לכספים קואליציוניים אלא באמת היה עוזר בגרעון אבל בפועל לקחו מהביטחון ונתנו את אותו הכסף כשוחד למפלגות כדי לייצב את השלטון.

האם למדנו משהו? לדעתי לטווח קצר מאוד. תרבות הסמוך יהיה בסדר השתרשה כל כך עמוק בצורת החיים שלנו שאני לא רואה איך לא יקרה כשל נוסף בעתיד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

עם כמה שאני מסכים איתך שה-7 לאוקטובר היה בזיון, זה לא עובד ככה. טנקים זה כלי איטי, פגיע. העובדה שהם הצליחו להגיע כל כך רחוק היא בגלל שהם היו על טויוטות ואופנועים.

אם טנקים היו כלים פגיעים יותר מטויוטות ואופנועים, כל צבאות העולם היו עוברים לטויוטות ואופנועים, בראש ובראשונה צה"ל.

לפני 57 דקות, פריג'י כתב:

אז לא הבנת אותי, גדול היה סופר חיוני בתקופה דאז לנוכח גודל הצבאות שהיו בפוטנציאל למלחמה מולנו - סוריה, ירדן, מצרים, עיראק. 

אבל מרוב שהיה גדול וחזק והכי הכי - השתן עלה לראש.

לעניות דעתי, זה לא המצב היום.

היום צריך (היה...) לדאוג שבכל בית יהיה מרחב מוגן, שבתי החולים ובתי הספר יהיו ממוגנים והתשתיות ממוגנות. 

למה?

כי האיום הוא טילאי! (ובנוסף סכנה של פגיעה באסון טבע).

האיום הקרקעי זניח, מלבד מצרים, שקשה להאמין שתקבל גיבוי מארה"ב במקרה של מתקפה נגד ישראל, אבל בגלל זה גם נקבע פירוז של סיני בהסכמי קמפ דייויד.

במידה ואסד יבנה צבא סדיר, מן הסתם צה"ל יצטרך להצטייד ולהתאמן בהתאם. שם אין עומק אסטרטגי.

ברגע שתשנה את הצבא, גם האיום ישתנה בהתאם כדי לנסות לנצל את החולשות שלך. עם איום טילאי אפשר להתמודד גם עם צבא גדול ומגושם אפילו שהוא לא אופטימלי למשימה. עם איום של צבאות ענק צבא קטן לא יצליח להתמודד, לא משנה כמה הוא חכם.

הייתי רוצה להאמין שלמדנו מהשבת השחורה שצריך להתכונן גם לאיומים פוטנציאליים ולא רק לאיום של אתמול. האיום של מחר לגמרי עלול להיות דיוויזיות של טנקים, כמו פעם.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, asix כתב:

הבעיה עם הצבא ששיכרון הכוח ( הצבא הכי חזק בעולם) וחיפוש פתרונות קלים ומהירים הם מה שגרמו למצב הנוכחי. 

הצבא שכח מה זה אימון כוחות מילואים ( כי אין כסף), צמצום תקופת הסדיר ( כי אין כסף), פטור גורף משירות צבאי סדיר לאוכלוסיות שיכולות לשרת ולהגדיל את מצבת כח האדם אבל משיקולים קואליציוניים פוטרים אותם, הצבא לא חילק את ההשקעות שלו במגוונים אפשרויות אלא הימר על טכנולוגי ומטוסים. 

כמובן שדרישות ממשלתיות לקיצוץ בתקציב גם היוו כחלק מהבעיה ולא הייתי רושם את זה לולא הכסף שצומצם לא היה הולך לכספים קואליציוניים אלא באמת היה עוזר בגרעון אבל בפועל לקחו מהביטחון ונתנו את אותו הכסף כשוחד למפלגות כדי לייצב את השלטון.

האם למדנו משהו? לדעתי לטווח קצר מאוד. תרבות הסמוך יהיה בסדר השתרשה כל כך עמוק בצורת החיים שלנו שאני לא רואה איך לא יקרה כשל נוסף בעתיד.

הצבא בסופו של יום מתאים את עצמו להחלטות של הדרג המדיני.
אם הדרג המדיני קובע שתקציב הצבא ירד בהדרגה אז הצבא צריך לבחור על מה לוותר.
אם תקציב הצבא לא היה יורד ניתן להניח שהיה ניתן לשמור על סדר כוחות אחר.
כמובן שגם לצבא יש אשמה שהוא מחלק את התקציב שלו לפי קונספציות ורוכש נשק לפי כמה הוא הייטקי ומגניב ולא תמיד לפי כמה הוא מתאים וזמין.

מה יעשו עכשיו בניהולו של ביב השופכין? כרגיל יקבלו החלטות ברגע האחרון ובלחץ. יקנו מלא נשק בלי לחשוב. יגדילו את תקציב הבטחון והצבא בלי לתכנן.
ככה נראה הניהול של הבנאדם הזה בכל תחום.

לפני כשעה, פריג'י כתב:

אז למה אתם רצים לפתרון של הגדלת הצבא באופן כזה כאילו שאנחנו אחרי מלחמת 73?

אולי לא צריך צבא גדול כמו אחרי 73 אבל צריך צבא גדול מזה שיש ב2023.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם

בדיוק כמו שאמרת. הבטחון נהיה נושא פוליטי וברגע שאתה מתחיל לחלק את המשרדים והתקציבים לצורך שוחד פוליטי ( אין הסבר אחר לכספים הקואליציוניים) בטחון בטוח לא יהיה פה.

בכל דבר שהפוליטיקה נוגעת בו העיסוק העקרי הופך להיות עיסוק משני ומה שמניע אותו זאת הפוליטיקה והעסקנים.

נתניהו הפך זאת לאומנות וכולם מנסים להגיע לרמה שלו. מקווה מאוד שביום שהוא ילך גם כל הפוליטיזציה של כל דבר תעלם מחיינו.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 55 דקות, MostlyWicked כתב:

אם טנקים היו כלים פגיעים יותר מטויוטות ואופנועים, כל צבאות העולם היו עוברים לטויוטות ואופנועים, בראש ובראשונה צה"ל.

נו באמת, הנקודה היא שלכל כלי יש את החסרונות והיתרונות שלו. גם צה״ל באיו״ש משתמש בג׳יפים וטנדרים ולא במרכבות ונמרים. גם סיירת מטכ״ל ושייטת פועלים עם לנד קרוזרים ודיפנדרים. 

פורסם
לפני 15 שעות, פריג'י כתב:

אבל הוא רס"ר משמעת.

בהגדרה הוא לא בנאדם ולא אמור להיות בנאדם.

דפקו אותך חזק בצבא 😂

רס"ר זה גורם צבאי רשמי שמהות תפקידו היא השפלה ושבירה של האגו העצמי של החייל בדרך להפיכתו לבורג ממושמע וכנוע במכונה.

התבלבלת עם הסרטים על המארינס האמריקאים, אצלם זה באמת נראה ככה. רחוק מאוד מצה"ל. אמת, לפעמים הייתי מקנה.

אם הצבא שלנו היה בנוי אחרת (צבא קטן וחכם) אז היו רס"רים כמו ביחידות המיוחדות.

אבל צה"ל עכשיו בפאזה של לחזור להיות צבא גדול וטיפש.

אז אני לא מופתע.

שירתי בצבא גדול וטיפש. לא יחידה מיוחדת, סה"כ גדוד 13 גולני. היית צריך ליראות את "התספורת" שלי. ולא הייתי יוצא דופן 🙂. על סיירת גולני אני בכלל לא מדבר - היו נראים כמו פלנגות.

לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

ב- 7/10 למדנו שקטן וטיפש זה לא עובד.

ב- 73 למדנו שגדול וטיפש לא עובד.

קטן וחכם? אף פעם לא ניסינו. וגם לא ננסה.

יש עוד אופציה, גדול וחכם. מה לעשות, הטכנולוגיה לא תמיד יכולה להחליף את הבן אדם. ראינו את זה ב7/10. היו מקומות שכיתות כננות עם M16 עשו את ההבדל.

לפני כשעה, פריג'י כתב:

לעניות דעתי, זה לא המצב היום.

היום צריך (היה...) לדאוג שבכל בית יהיה מרחב מוגן, שבתי החולים ובתי הספר יהיו ממוגנים והתשתיות ממוגנות. 

למה?

כי האיום הוא טילאי! (ובנוסף סכנה של פגיעה באסון טבע).

ב7/10 99% מהאנשים נהרגו מקלצ'ים, רימונים ורפג ולא מהטילים. ומי שמנע את הטבח בחלק מהמקומות היו אנשים עם נשק ביד. ודווקא שם היו ממ"דים.

לפני כשעה, פריג'י כתב:

ועוד איך היה עוזר. כמה חטיבות חי"ר בגבול היו משנים את כל התמונה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, farkash7 כתב:

אולי לא צריך צבא גדול כמו אחרי 73 אבל צריך צבא גדול מזה שיש ב2023.

אוקיי,

אולי כן*,

אבל לא בגלל ה- 7/10, זה תרחיש ייחוס שלא מצדיק צבא גדול. 

* אחרי שראו כמה אנחנו פגיעים וחסרי תושייה כנראה שלאויבים שלנו ייפתח התיאבון.

המודיעין יודע היטב כמה כוחות ומערכים יש למדינות אויב. לפי הנתונים האלו הצבא עושה בניין כוח. 

כמו שראינו לא היה מחדל מודיעיני בפן האיסופי והמחקרי (למעט המנהרות שזה אתגר שקיים וידוע כבר 25 שנה ויותר). היה ידוע מה החמאס מתכוון לבצע, ועל הסד"כ שלו.

מה שהיה מחדלי הוא הידיעה או ההערכה בנוגע לכוונות האויב, שם זלזלנו. 

לפני 7 דקות, mikyl כתב:

דפקו אותך חזק בצבא 😂

התבלבלת עם הסרטים על המארינס האמריקאים, אצלם זה באמת נראה ככה. רחוק מאוד מצה"ל. אמת, לפעמים הייתי מקנה.

😄

לפני 7 דקות, mikyl כתב:

שירתי בצבא גדול וטיפש. לא יחידה מיוחדת, סה"כ גדוד 13 גולני. היית צריך ליראות את "התספורת" שלי. ולא הייתי יוצא דופן 🙂. על סיירת גולני אני בכלל לא מדבר - היו נראים כמו פלנגות.

יש עוד אופציה, גדול וחכם. מה לעשות, הטכנולוגיה לא תמיד יכולה להחליף את הבן אדם. ראינו את זה ב7/10. היו מקומות שכיתות כננות עם M16 עשו את ההבדל.

ב7/10 99% מהאנשים נהרגו מקלצ'ים, רימונים ורפג ולא מהטילים. ומי שמנע את הטבח בחלק מהמקומות היו אנשים עם נשק ביד. ודווקא שם היו ממ"דים.

ועוד איך היה עוזר. כמה חטיבות חי"ר בגבול היו משנים את כל התמונה.

אני חושב שכל מה שכתבת נכון ואני באמת לא מבין למה אתה חושב מההודעות שלי שאני מתכוון אחרת ממך...

לגבי הממדים התכוונתי לנושא הפינוי של היישובים. הרי שום חזבאללה או חמאס לא יכול לפלוש במסות כאשר הצבע ערוך. גם הצבא הנוכחי, כשהוא ערוך, מסכל פלישה כזו מהר מאוד.

גדול וחכם זה קיים רק בסרטי מדע בדיוני. אין תקציב לדבר כזה.

משפט אחרון,

חכם זה לאו דווקא רק בטכנולוגיה.

זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאמרתי קטן וטיפש. זה המצב הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש תקציב לדבר הזה, פשוט המדינה מעדיפה לבזבז כסף על דברים מטומטמים ולפטור אוכלוסיות שלמות משירות...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

לפני 27 דקות, פריג'י כתב:

אוקיי,

אולי כן*,

אבל לא בגלל ה- 7/10, זה תרחיש ייחוס שלא מצדיק צבא גדול. 

* אחרי שראו כמה אנחנו פגיעים וחסרי תושייה כנראה שלאויבים שלנו ייפתח התיאבון.

המודיעין יודע היטב כמה כוחות ומערכים יש למדינות אויב. לפי הנתונים האלו הצבא עושה בניין כוח. 

כמו שראינו לא היה מחדל מודיעיני בפן האיסופי והמחקרי (למעט המנהרות שזה אתגר שקיים וידוע כבר 25 שנה ויותר). היה ידוע מה החמאס מתכוון לבצע, ועל הסד"כ שלו.

מה שהיה מחדלי הוא הידיעה או ההערכה בנוגע לכוונות האויב, שם זלזלנו. 

מה זה צבא גדול, מה זה קטן? זה הרי לא בינארי. צריך לשנות את בניין הכוח ואת סדר העדיפויות כך שתוכל להחזיק תמיד כוחות בסד"כ מתאים בכוננות על הגבולות.

הרי ראית שאיום הייחוס האמיתי שלך כיום (מעבר לטילים ורקטות וכטב"מים על כל הספקטרום) הוא לא צבאות סדירים של מדינות אוייב אלא ארגונים תת-מדינתיים שמעורבים באוכלוסיה, ויכולים לצאת למתקפה כזו על ישובים צמודי גדר בהתראה קצרה מאוד. ומכיוון שהישובים צמודי גדר, הזמן שיש לך להגיב הוא בערך דקה. אז אי אפשר לבנות הכל על המודיעין, כי המודיעין תמיד יפשל פה ושם. חייבים ביחס לאיום הזה לבנות את הכוח מול יכולות ולא מול כוונות. ההתמקדות במחדל המודיעיני היא לדעתי חיפוש המטבע מתחת לפנס - לא שם הקונספציה.

צריך לבנות מחדש את כל דוקטרינת הגנת הגבולות של צה"ל - הוכח ב-7.10 שהיא לא קיימת. אם חיזבאללה היה תוקף בבוקר 7.10, בשעה 12 בצהריים נעים קאסם היה יכול לשתות פינה קולדה בחוף דדו. צריך לבנות מערכי הגנת גבול כמו שצריך - מכשול הנדסי ושדות מוקשים, קווי הגנה, מוצבים שולטים, עתודות ניידות בעורף - כל מה שידוע איך לעשות כבר מאה שנה - ולהחזיק באופן קבוע כוחות ערוכים בגבולות, סדר גודל של אוגדה סביב לרצועה ושתי אוגדות בגבול הצפון.

איך עושים את זה? מפסיקים לשפוך כסף בלי הכרה על צעצועים יקרים, ומתמקדים בדברים החשובים. הגדלת ושדרוג הצבא הירוק, אולי התחלת בניית גרעין של צבא מקצועי (נניח חטיבת לוחמי קבע בכל אוגדה?), שיקום יכולת ייצור עצמאית של תחמושת ובנייה מחדש של מלאים שיספיקו ללחימה ארוכה מאוד, הקמת חיל טילים כחלופה נוספת לחיל האויר (לא לשים את כל הביצים בסל אחד). יכול להיות שאפשר לעשות את כל זה בלי הגדלת התקציב בכלל, אולי רק הגדלה חד פעמית כדי לגשר על פערים, אבל זה דורש החלפת דיסקטים כללית במערכת הבטחון, ושינוי סדרי עדיפויות.

לפני 30 דקות, mikyl כתב:

בדיוק. מתקפת חי"ר קל כמו לפני 50-60 שנה, ועם אותם אמצעים בדיוק. שחזור של מתקפת הטט בויטנאם, רק בקטן. האמצעי הטכנולוגי היחיד שנוסף היה רחפנים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 5

חזיר דיזל

• תוכן חדש...