Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז מה אתם מהמרים שבין הדין בהאג יגיד היום? אני אומר שלא ידרשו הפסקת לחימה אבל ההצבעה תהיה קרובה.

אגב בהמשך לדיון הקודם על התמיכה בישראל בעולם, סקר חדש בארה"ב: https://www.timesofisrael.com/new-poll-of-us-voters-finds-overwhelming-support-for-israel-over-hamas-in-gaza-war/

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

קצת צניעות, להילחם עם חמאס וחיזבאלה יחדיו אנחנו לא מסוגלים. אני מופתע שיש עוד מי שמדמיין שאנחנו יכולים להילחם עם איראן....ולנצח.

יש הבדל בין לא מסוגלים ולא מעוניינים. חצי מצה"ל נמצא בצפון ורוב של ח"א מחכה לפקודה. 

לפני 10 שעות, yehuda-k כתב:

המילה טיפש  לא כל כך מתאימה ל 1973, ונכון יותר להגיד שהצבא היה לגמרי רקוב אז, ובמיוחד הגנרלים שלנו.

במה התבטא "לגמרי רקוב"? יהיר כן, אבל זה היה מצב הרוח של כל העם. "גנרלים"? כן, כמו היום לא זיהו בזמן את הסכנה. אבל אותם גנרלים הובילו את הצבא לניצחון. בדיוק כמו גנרלים של היום מנהלים את הלחימה.

פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

אתה לא רוצה לדעת מה מצב התחזוקה בימחים. נתקלתי בפוסט בתחילת המלחמה על מילואיניקים שמחפשים מכונאי שיבוא להחליף במשאית ישנה את הרפידות בלמים כי הרפידות לא תקינות כי הן מאסבסט ולכן לא ניתן אישור נסיעה על הרכב.

אני מכיר את נושא המשאיות, מדובר על משאיות הריו הישנות שנשארו עדיין ביחידות עורפיות. ביחידות הלוחמות לדעתי (כמעט?) כל המשאיות כבר הוחלפו באושקושים וטטרות חדשות. 

פורסם
לפני 19 דקות, MiniMiz3r כתב:

מדובר על משאיות הריו הישנות שנשארו עדיין ביחידות עורפיות.

הריו האלה מלפני 50 שנה ואולי גם יותר.

פורסם
לפני 3 דקות, mikyl כתב:

בטוח יותר.

כשהייתי בסדיר לפני של"ג עשינו איתן את קו מצפה רמון - צפון הלוך חזור איזה 20 פעמים לפני הכניסה ללבנון.

כבר אז הן היו מיושנות בטירוף, נראה לי מראשית ה-70' אם לא משנות ה-60'.

לפי וויקיפדיה יוצרו משנת 1955. כמעט 70 שנה. https://he.wikipedia.org/wiki/ריאו

פורסם

לוקח זמן להצטייד ולהחליף ציוד יקר.

רוב המשאיות של צה"ל היום חדשות, בקושי רואים על הכביש ריו מתפרקות, בדיוק כמו שכל חטיבות שיריון הסדירות עם מרכבה 4 ומעיל רוח ולא מרכבה 2, בדיוק כמו שנגמשי M113 עברו לשימוש של מפקדות בלבד וכמו שכל לוחם שנכנס לעזה היום מקבל כוונת השלכה, עם ציוד איכותי וקסדות טקטיות. 

לפני 13 שעות, yd b-4 כתב:

קצת צניעות, להילחם עם חמאס וחיזבאלה יחדיו אנחנו לא מסוגלים. אני מופתע שיש עוד מי שמדמיין שאנחנו יכולים להילחם עם איראן....ולנצח

אתה עושה פה עוול לצבא, ואני לא בדיוק מאלה שמחפשים להקל עליו.

צה"ל נלחם בעזה עם 2 ידיים קשורות מאחורי הגב. אתה חושב שיש לו בעיה לשטח את חאן יונס? הוא שיטח את צפון הרצועה בשבועיים כי הייתה לו אפשרות לפנות את האוכלוסייה.

אם תתחיל מלחמה בצפון, מול מדינה, אתה יכול לפרק להם את כל התשתיות בשעתיים, זה לא עזה שחמאס יכול להתעלל ב"אזרחים". בלבנון יש אחריות, יש קולות נגד חיזבאללה בתקשורת ובפרלמנט.

אם יגיעו שם למצב שאזרחין שותים מי ביוב יהיה עליהם לחץ אמיתי, בניגוד לחמאס שמתחבא במנהרות ומבחינתו שכולם ימותו.

• אהבתי 2
פורסם

אני שומע כמעט מכל מכר מילואימניק שיוצא לי לדבר איתו על ברדק מוחלט בכל מה שנוגע למה שרוצים להשיג. בספק אם למישהו ברור מה המטרות של המלחמה היום, ובעיקר מה אמור להיות ביום שאחרי.

כמובן שעצירת המלחמה עכשיו תתפרש כהפסד ישראלי. אבל היא תאפשר לביבי להצטלם עם חטופים שחוזרים הביתה, אולי להחזיר כמה קולות אבודים לליכוד עם קמפיין של משוחררים מודים למלך. כמובן היא גם תאפשר להגביר את הקצב של הפצת תאוריות הרעל והקונספירציה נגד מערכת הבטחון, ולהאשים את הצבא וכו' בתוצאות. וכמובן כמובן שהיא גם תאפשר לביבי לעשות ביום שאחרי בדיוק את מה שעשה ביום שלפני: כלום. או במדויק יותר, להמשיך ולבנות על פיצול בין עזה ליו"ש, עם התוספת שעכשיו ממש אין עם מי ועל מה לדבר, כי החמאס זה נאצים.

הטענה המפורסמת שהמלחמה היא המשך של מדיניות נשמעת מאוד נכונה בהקשר הצר שלנו כאן. לא יודע אם המלחמה תעצר עכשיו, אבל אני די בטוח שביבי היה שמח לשמור על המצב שהיה לפני המלחמה. כי מצד אחד הוא לא משיחי ולא מאמין שהחבר הדמיוני ידאג לנו ככל שנבנה יותר מאחזים או נגרש "מרצון" מליוני בני אדם שאיש בעולם לא רוצה אותם (וגם מבין את המשמעות של זה). והוא גם לא מאוד לוחמני, ובטח לא רוצה להיות חתום על ישיבה של צהל בבוץ עזתי לנצח. ומצד שני הוא גם לא מאוד רוצה לקדם כל דבר אחר, כנראה בעיקר הפחד שזה יכשל.

בסופו של דבר, לדעתי הסובייקטיבית, ישראל נמצאת בצומת, וצריכה להחליט האם אנחנו רואים בכל המוסלמים בעולם אויבים, כמו שחלק מהמגיבים כאן חושבים, או לא. אם כן, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו למה  אנחנו מוכרים נשק לאייזרבייג'ן, מקדמים הסכמים כלכליים עם מדינות המפרץ, טסים לדובאי, מחפשים הסדר עם סעודיה. אם לא, אני מניח שמה שאנחנו צריכים לחפש כרגע זה הסדר שאותן המדינות שישראל תופסת כידידותיות מנסות לקדם, ואולי גם יסכימו לתת לו ערבות כלשהי. אבל, שוב, תחת שלטונו של המלך ביבי וחבריו מהכתות השונות, לא חושב שיש לזה סיכוי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

@יובל .מ. הבעיה היא הסנטימנט בעולם, שישליך גם על פעולות ישראל בלבנון. כמו שרת החוץ הפינית ֶשהחליטה שהישראל מיצתה את זהות ההגנה העצמית.

חוץ מזה נראה את פסק הדין של ICJ בעוד שעתיים. יכול להשפיע מאוד על יכולת ישראל לבצע מדיניות תקיפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mikyl כתב:

אתה מדבר על שנת יצור או שנת רכש?

חלק לא מבוטל מהן נרכשו במכרז שהצבא האמריקאי פרסם בשנת 2003, אם אני זוכר נכון שולם סדר גודל של 100$ למשאית.

הטטרות באמת משאיות מדהימות, יופי של מכונה.

יש את נושא המשאיות (סוסים) לגרירת מובילי הטנקים שהצבא קנה לאחרונה, מחברת אינטרנשיונל.

אז שמעתי ביקורת שהן חלשות ולא מתאימות לעליות של הרמה והגליל.

מה אגיד? נראה לי שהן באמת נבלות. לעלות לרמה באיטיות של 15-30 קמ"ש בעליה ישרה סטייל צומת יהודיה או גג 50 קמ"ש בעליה של נחל עמוד זה מגוחך.

הן בקושי שומרות על קצב תנועה סביר בעליות האלו כשהן נושאות רק את המוביל, ללא הטנק עליו...

זכור לי מצב הרבה יותר טוב עם המובילים הישנים יותר מתוצרת וולוו. מישהו @MiniMiz3r יכול לשפוך אור על הנושא?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הריאו האלה היו בסדיר גם ב2008 ושירתו במלחמת לבנון השניה. הווישרים שם פועלים על לחץ אוויר, משהו דפוק ברמות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשאני אומר שהמשטרה הפכה להיות משטרת בן גביר, צוחקים עלי או אומרים שאני במאורת הארנב.

מהימים האחרונים:

- הרל"שית של בן גביר קיבלה רשיון לאקדח למרות שלא עומדת בקריטריונים. הקצין שאישר, קודם אחרי שבוע לתנ"צ.

- סילמן התלוננה שאשה תקפה אותה וסטרה לה. בצילומים מהאירוע זה לא נראה כך. גם הסרטון שסילמן טענה שצילמה בעצמה לא הוצג. בכ"ז הוגש כתב אישום תוך 24 שעות.

- מפגינים שרוצים להפגין נגד ביבי או שרים אחרים, נמנעת מהם גישה, נעצרים, מקבלים דוחות

ועכשיו, בן גביר מורה למשטרה לאפשר למפגינים לחסום את משאיות האספקה לרצועה, כי זה מתאים לו פוליטית.

זה בדיוק מה שמזהירים ומתריעים כבר שנה. המשטרה הופכת, או כבר הפכה, מגוף שאמור לאכוף את החוק לגוף שמשרת פוליטיקאי אחד. גזען ופאשיסט.

IMG_8633.jpeg

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 3
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חשבתי שהפגנה זה זכות יסוד בדמוקרטיה? כמו שיש את אלה שחוסמים כל ערב את איילון דרום לכאורה בשביל ״החטופים״, פה יש אחרים שחוסמים את מעבר כרם שלום בשביל ״החטופים״. 

• אהבתי 4
פורסם
לפני 4 דקות, garicho כתב:

חשבתי שהפגנה זה זכות יסוד בדמוקרטיה? כמו שיש את אלה שחוסמים כל ערב את איילון דרום לכאורה בשביל ״החטופים״, פה יש אחרים שחוסמים את מעבר כרם שלום בשביל ״החטופים״. 

זאת זכות יסוד רק כשזה נוח לו.

פורסם
לפני 20 דקות, garicho כתב:

לפני 16 דקות, MostlyWicked כתב:

זאת זכות יסוד רק כשזה נוח לו.

לא אמרתי כלום על דעתי האישית בקשר לאספקה לרצועה. מצדי שלא יכנס פירור לרצועה.

אני רק מראה שיש החלטת ממשלה, שהשר לבט"ל חבר בה. אבל הוא מנצל את זה שהוא ממונה על המשטרה בשביל לסכל החלטה, כי הוא מניח שזה טוב לו פוליטית.

זה כמו שתהיה החלטה על נסיגה מהרצועה ושר הביטחון יורה לצבא להישאר. או להפך. זה נראה הגיוני למישהו?

אבל כל זה שטויות. הרי השאלה הכי חשובה היא אם אני צבוע או לא. רמה גבוהה של דיון.

• אהבתי 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חסימת המשאיות ע"י משפחות החטופים זה מעשה מוצדק מאין כמוהו. למעשה הייתי מעביר את כל הנושא הזה לפאן האזרחי במקום הצבאי/מדיני. למעשה, זה בדיוק מה שהעולם אוהב, פרופורציה, הם מונעים לחם ממי שמנוע מהילדים שלהם לחם. 

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...