Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

(לב כלב)

כן, שכבה מאוד צרה של אינטלקטואלים, עם כמה יצירות מופת. לגמרי.

לפני 18 דקות, sperial כתב:

זה ייחודי לרוסיה ולגוש שלה? אני חושב על עוד כמה דוגמאות.

התוצאה לא ייחודית. המאפיינים אני חושב שכן.

לפני 4 דקות, David32 כתב:

האם ככה אנחנו הולכים לשפוט מדינות ולפי זה להחליט אם הן סבבה או לא? במה *הכנס שם של מדינה באפריקה* תרמה לעולם? במה מונגוליה תרמה לעולם? בהוטן? לזרוק את המדינות האלה לפח

בהוטן דווקא נראית מדינה נחמדה. יש המון מדינות גרועות בעולם, ורוסיה היא אחת מהן. וקשה לחשוב על דברים טובים שהגיעו ממנה והשפיעו בצורה חיובית על העולם, חוץ משכבה מאוד צרה של אינטלקטואלים. 

לפני 10 דקות, David32 כתב:

meh, לא היצירה החביבה עלי. 

דווקא אחלה ספר. כנראה הדבר הכי מתנשא שמישהו כתב אי פעם.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

צורך העניין אם ניתן לזה קצת קונטקסט ונשווה לישראל רוסיה יכולה לקחת חבל ארץ גדול ולתת אותו לסדיסט פסיכופת שמנהיג עם של חארות וככה לפתור את הסכסוך עם הצ'צ'נים בלי שזה יזיז לה יותר מדי.

הם עשו יותר מזה. במהלך מלחמת העולם השניה, רוסיה גירשה את תושבי צ'צ'ניה (ואני חושב שגם דגסטן, אבל לא בטוח ואין לי כח לבדוק) למזרח הרחוק, ונתנה להם למות שם, כמו שעשתה לפני זה עם איכרים מאוקראינה ומקומות אחרים. אבל זה לא עבד להם עד הסוף.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אם אתם נקלעים למשהו שאפילו דומה לאירוע טרור בהרצליה, מומלץ לרוץ ולברוח משם מהר ככל שאתם יכולים. לפני שיגיעו הפלנגות של משפחת קדושים ויירו על כל מה שזז.

תודה בן גביר.

IMG_8546.jpeg

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, David32 כתב:

ב. אתה רואה שיש אוכלוסיה לא קטנה, גם מערבית, שכרגע חושבת (מתוך בורותה לטעמי, אבל זה לא משנה בכלל) שכן. שהם לוחמי שלום או וואטאבר ושהכול פיברוק של היהודים/ישראל.

מ.ש.ל.

אותה אוכלוסייה אכן מתגוררת גיאוגרפית במערב, הדעות שלהן בפועל - לא מוסריות ולא מערביות.

זה שילוב של בורות - תמיד יהיו כאלו שיחזרו על מה ששאר ההמון צועק בלי להפעיל את המוח - אבל זה מתחיל מבחירה. מוסרית. בוחרים ברע. בעקום. במעוות.

כן, אני יודע, מילה טעונה. 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 23 דקות, David32 כתב:

ב. אתה רואה שיש אוכלוסיה לא קטנה, גם מערבית, שכרגע חושבת (מתוך בורותה לטעמי, אבל זה לא משנה בכלל) שכן. שהם לוחמי שלום או וואטאבר ושהכול פיברוק של היהודים/ישראל.

זה מאוד משנה אם זה מתוך בורות או לא. זה שמישהו מאמין במשהו לא הופך את זה לאמת, לא אמת עובדתית ולא אמת מוסרית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, hans כתב:

אבל זה מתחיל מבחירה. מוסרית. בוחרים ברע. בעקום. במעוות

פה אני כבר ממש לא מסכים.

הסיבה שהם צועקים את זה היא לא כי הם מנסים לבחור ברוע, אלא בדיוק להיפך.

הם עושים השלכה של תהליכים קולוניאליסטים/אמריקאים על מקרה שלא קיים.

מאוד קשה לי לשחק את פרקליט השטן פה כי זה קצת מטומטם, אבל נגיד ובאמת כול הפלסטינאים היו ילידי המקום, וכול היהודים היו נטו מהגרים שהגיעו והם הורגים את הילידים ודוחקים אותם מהאדמה סטייל האמריקאים. האם זה לא נכון מוסרית להגיד שהאמריקאים הישראלים הם הצד הרע?

דווקא פה זה מתחיל בבחירה של לנסות להיות הצד הטוב אבל בלי להתעמק במצב. ולכן זה פשוט ניסיון להיות צודק מוסרית שכשל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

צד הנכון הוא הצד שלך? מי בדיוק החליט שאתה - או "המערב" הוא הנכון או "המוסרי"?

סמוטריץ הביא את הסטודנטים לפילוסופיה, כדוגמה להשקעה של המדינה בענף לא "מעשי".

אל תצטרף אליו.

אתה מראה למה פילוסופיה של המוסר זה לא ענף חסר תועלת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

אתה לא יורד לשורש העניין.

קודם כל, גם הקולניאליזם לא היה כזה רע. יש קולוניות שיצאו מזה יופי טופי, כמו הונג קונג, סינגפור, ישראל, הודו.

אבל האובססיה לעיסוק בקלוניאליזם היא כמו האובססיה של העיסוק בעבדות. זה הכל חלק מניסיון של דה-קונסטרוקציה של ערכי המערב, מתוך תפיסה אידיאולוגית אנטי מערבית, אנטי קפיטליסטית, שמטרתה לבטל את הבסיס התרבותי והמוסרי עליו התרבות הזו בנויה, מתוך ניסיון להציגה כא-מוסרית מתחילתה.

זה הכל.

• אהבתי 4

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, David32 כתב:

מאוד קשה לי לשחק את פרקליט השטן פה כי זה קצת מטומטם, אבל נגיד ובאמת כול הפלסטינאים היו ילידי המקום, וכול היהודים היו נטו מהגרים שהגיעו והם הורגים את הילידים ודוחקים אותם מהאדמה סטייל האמריקאים. האם זה לא נכון מוסרית להגיד שהאמריקאים הישראלים הם הצד הרע?

אין כזה דבר ילידי המקום כי גם הם רצחו קבוצות אחרות שחיו שם במלחמה על משאבים וכך זה מתגלגל אחורה.

בסוף הגיעה קבוצה שהיתה חזקה יותר אבל לא רצחה את כולם, הגיעה איתם לאיזשהו הסכם של חיים משותפים, למרות שהקבוצה החלשה שילמה מחיר כבד. מה עדיף, השמדה טוטאלית?

אז זה יחסי, יש רע יותר ויש רע פחות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

סמוטריץ הביא את הסטודנטים לפילוסופיה, כדוגמה להשקעה של המדינה בענף לא "מעשי".

אל תצטרף אליו.

אתה מראה למה פילוסופיה של המוסר זה לא ענף חסר תועלת.

סמוטריץ חירטט משהו, שמעתי, מה אגיד לך, הבן אדם הזה מכה. אבל צריך לזרום איתו. בוא נגביל את כמות האברכים בכמות לומדי הפילוסופיה האנטרופוסופית של משהו, לא זוכר מה היה החירטוט. אני בעד. ישארו לך קומץ קטן של לומדי תורה שכולנו נשמח לממן.

לא כול כך הבנתי איך אני מצטרף לסמוטריץ. 

לפני 11 דקות, falou כתב:

קודם כל, גם הקולניאליזם לא היה כזה רע. יש קולוניות שיצאו מזה יופי טופי,

תלוי למי.

יש המון קולוניות שלא יצאו מזה יופי טופי.

האינדיאנים, או נייטיב אמריקנס, בטוח לא יסכימו איתך לגבי היופי טופי. אגב גם הרוסים אשמים בזה ברוסיה, כי יוצא פה שנראה לכם שאני מגן עליה כאיזה מעוז המוסריות או משהו. לא כך הדבר.

לפני 14 דקות, falou כתב:

זה הכל חלק מניסיון של דה-קונסטרוקציה של ערכי המערב, מתוך תפיסה אידיאולוגית אנטי מערבית, אנטי קפיטליסטית, שמטרתה לבטל את הבסיס התרבותי והמוסרי עליו התרבות הזו בנויה, מתוך ניסיון להציגה כא-מוסרית מתחילתה.

זה הכל.

ערכי המערב? לא מסכים. 

המערב גם לא שווה לאיזה קפיטליזם. בטח שלא בדמות ארהב.

לגבי הבסיס המוסרי, אתה באמת טוען שמה שהאמריקאים והאירופאים עשו בקולוניות שלהם היה מוסרי? העבדות גם מוסרית?

אני לא חושב שזה שגוי לטעון שיש עבר לא מוסרי בעליל, אפילו שגוי. ככה שכן, יש בסיס א-מוסרי ברור.  מצד שני העולם והמוסר היה שונה אז.

רק שזה לא מבטל את הערכים העכשיוויים (לפחות לדעתי. אני יותר התעניינתי בהנדסה ולא במדעי הדשא באוניברסיטת אייבי ליג בארהב).

יותר מזה, אגיד לך, אני לא כזה בטוח שארהב, עם כול השיט שואו שלה כיום, צריכה להיות נותנת הטון בעולם. ורק כדי שזה יהיה ברור, אני לא חושב שרוסיה צריכה לקחת את מקומה. או סין. רק שאם ארהב כפי שהיא כיום היא ה leader of the free world אז יש לי המון שאלות לגבי אם אני רוצה שהם יובילו אותי לאיפה שהם.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אין כזה דבר ילידי המקום כי גם הם האלה רצחו קבוצות אחרות שחיו שם במלחמה על משאבים וכך זה מתגלגל אחורה.

תלוי.

אבוריגנים

מאורים

גם האינדיאנים

בכול מקרה, כן, הכול תלוי בטווח הזמן המדובר, אם כי במקרים של קולוניאליזם ההבדל הוא די ברור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מבחינתי אין הבדל, כמו שהשבט האבורג'יני החזק יותר השתלט על הטריטוריות של השבטים האבורג'ינים החלשים, אותו דבר עם קולוניאליזם. החזק כובש את החלש. מה זה משנה עם החזק מגיע מקרוב מעבר לגבעות או מרחוק מעבר לים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

האינדיאנים, או נייטיב אמריקנס, בטוח לא יסכימו איתך לגבי היופי טופי.

האינדיאנים חיסלו אחד את השני לא פחות ממה שהלבנים חיסלו, ובסופו של דבר מחלות הרגו את רובם. ככלל זה היה נכון, חיידקים היו בעיה עצומה בהגירה, אבל גם בהתעלם מזה, עמים נדדו לאורך ורוחב ההיסטוריה, תרבויות נכחדו. אין פה שומדבר יוצא דופן.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

מבחינתי אין הבדל, כמו שהשבט האבורג'יני החזק יותר השתלט על הטריטוריות של השבטים האבורג'ינים החלשים, אותו דבר עם קולוניאליזם. החזק כובש את החלש. מה זה משנה עם החזק מגיע מקרוב מעבר לגבעות או מרחוק מעבר לים?

החזק לא תמיד כובש. כלומר, כובש אולי, אבל אם תיקח את המונגולים, למשל, לא נשאר מהם כלום, תרבותית. נטמעו בתוך התרבויות שכבשו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל ערוץ חדשות אומר על זה משהו אחר. או שזה 50 אחוז מהם אנשי חמאס, או 40, או 70, או 10, בקיצור, למי אכפת. צריך לתת לצבא לעבוד יש סיבה שהצבא משחרר צילומים כאלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

כל ערוץ חדשות אומר על זה משהו אחר. או שזה 50 אחוז מהם אנשי חמאס, או 40, או 70, או 10, בקיצור, למי אכפת. צריך לתת לצבא לעבוד יש סיבה שהצבא משחרר צילומים כאלה.

בכתבה כתוב שלא דו"צ זה ששחרר את התמונות 

• רעיון טוב! 1
פורסם

שוב, אם הם מנסים לקדם ערכים שמעניינים אותם, מה הבעיה עם זה חוץ מזה שאלה הערכים של הצד השני שלך?

הבעיה היא שהערכים האלה מקדמים שלילת זכויות, ובאופן כללי חיים הרבה יותר גרועים שבגדול, חוץ מעם שביטלו לו את הצמיתות לפני 250 שנה ושכחו לספר לאנשים, אף אחד לא באמת רוצה.

האם ככה אנחנו הולכים לשפוט מדינות ולפי זה להחליט אם הן סבבה או לא? במה *הכנס שם של מדינה באפריקה* תרמה לעולם? במה מונגוליה תרמה לעולם? בהוטן? לזרוק את המדינות האלה לפח? 

אף אחד לא זורק אותן לפח. אבל גם אף אחד לא מעמיד אותן כקנה מידה לאידיאל, כמו שאתה עושה, בקונטרה לרשעים האלה מארה"ב.

הסיבה היחידה שארהב היא מעצמה כי היא נמצאת רחוק מכול השאר ולא קיימה מלחמה על אדמתיה כבר המון שנים. 

הסיבה שארה"ב היא מעצמה היא מבנה כלכלי קפיטליסטי שמעודד יוזמה ומצוינות. זה לא שהיא מושלמת, אבל זה המקור לשגשוג.

לפני שעה, David32 כתב:

אתה לא רואה את הסתירה הפנימית אצלך? אם המקרה לא קיים (כמו אף מקרה אחר בתעמולה המאד עקבית של ברה"מ/רוסיה נגד ישראל, בניכוי עשור וחצי למן פירוק ברה"מ), אז מה נפקות ה"טוב" שבבחירה שלהם?

לפני כשעה, David32 כתב:

יותר מזה, אגיד לך, אני לא כזה בטוח שארהב, עם כול השיט שואו שלה כיום, צריכה להיות נותנת הטון בעולם. ורק כדי שזה יהיה ברור, אני לא חושב שרוסיה צריכה לקחת את מקומה. או סין. רק שאם ארהב כפי שהיא כיום היא ה leader of the free world אז יש לי המון שאלות לגבי אם אני רוצה שהם יובילו אותי לאיפה שהם.

סבבה, אז מי? כי הם הכי חזקים כרגע. מי לדעתך המועמד? ולמה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...