Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

הבעיה היא שאפילו אם נקבל את ההנחה שלימוד התורה מפתח חריפות, הרי עדיין סט הכלים שהוא מפתח הוא חסר שימוש בעולם המעשי. הוא נניח שתריך רב לקהילה. אחד לכל, נגיד, 1,000 אנשים. אבל מספר הלומדים פי כמה מזה. אז דרך סבירה תהיה שאחד מכל 1,000 ילך ללמוד לרהנות, ואחרים יפתחו את יכולותיהם וילמדו להיות רופאים או מהנדסים או ארכיאולוגים (כן, גם להם יש תרומה לחברה ולכלכלה). ואם מישהו רוצה לעסוק בתורה כתחביב יש שיעורי ערב.

פה לא מסכים איתך.

הכלים המתקבלים יכולים להיות שימושיים מאוד בניהול משא ומתן, שיווק, מכירות, גישור ועוד.

יש מספיק תחומים שדרושים בהם כלים כאלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

לרב עובדי זצ"ל יש תשובה מפורסמת על שימוש בדוד שמש בשבת. בכדי לבסס את העקרונות שעל פיהם הוא התיר את השימוש בו. הוא נצרך ל2500!!!! מקורות שונים בכדי לבסס את העקרונות שעל פיהם בעידן המודרני (לא היה דוד שמש בזמן הגמרא) יהיה מותר להשתש בו בשבת בתנאים מסוימים) 

איזה בזבוז זמן קולוסאלי. עבודת דוקטורט בשביל להחליט אם ללחוץ על כפתור. לא פלא שבזים לכם. ממש מועמד מעולה לאיג נובל.

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 5
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

סלחו לי אין לכם שמץ של מושג איך או מה זה לימוד תורני במיינסטרים החרדי

שמע, אפשר לכתוב הרים של תשבחות על כל ענף לימודים ולהסביר למה הוא הכי חשוב בעולם. ותזכור שאף אחד פה לא טען בחיים שצריך למנוע מאנשים ללמוד תורה.

שואלים שאלה פשוטה, למה צריך לאפשר למי שמחליט להקדיש את חייו לתורה לחיות על חשבון אחרים?

ועוד, שאין שום סינון ובקרה וכל מי שרוצה יכול להיכנס לקטגוריה, לחיות חיי עוני ולהסתמך על עבודה של אחרים בלי לתת שום דבר ורק לקבל.

בשום תחום אחר זה לא קיים. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

רק ביהדות יש מצווה לחקור את היהדות עצמה - קרי, לימוד התורה. בכל דת אחרת מי ששואל הוא לא מאמין מספיק

שמע, יש לי מכרה ותיקה שלמדה איתי לפני כעשרים שנה. לפני שנים רבות היא נכנסה לבודהיזם (לי אין שום עניין בזה, למען הסר ספק), והיות שהיא חברת פייסבוק אני רואה כל מיני פוסטים שלה. ממה שאני רואה: היא כל הזמן לומדת, בריטריטים, סמינרים, השתלמויות, יש לה "רבנית" שמנהיגה את הקהילה וכל הג'אז הזה. וכל הזמן לימוד, וכל הזמן שואלים שאלות עמוקות. ממש מקביל לגמרי ללימוד תורה של חרדים, ואולי אף יותר עמוק.

לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

אני חושב שכוונת yd-d4 היתה שהחרדים רק מחכימים יותר מזה שהם לומדים תורה וכשהם יצטרכו מקצוע - הם ימצאו את הדרך ללמוד אותו.

לימוד תורה זה אחלה תחביב, בהחלט יותר טוב מלהשתכר ולהעלות סרטונים לטיקטוק כל היום. אפשר להחכים גם מללמוד בהגווד גיטה, או עיסוק אינטנסיבי בשחמט, או מוזיקה, או לימודי שפות.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 9 דקות, קורן בן אשר כתב:

לימוד תורה זה אחלה תחביב... אפשר להחכים גם מ... עיסוק אינטנסיבי בשחמט

הלו הלו, שחמט זה לא תחביב. שחמט זה דרך חיים!

CHESS MEMES! - Chess Forums - Chess.com

(בדיחה עצמית)

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני רוסי (דור 2) כל כך בלאי, אני בקושי יודע את השמות של הכלים. לפחות רשמתי את הבן שלי לאתר שמלמד שחמט, ולשמחתי נראה שהוא די אוהב את זה.

יש כל כך הרבה דברים שהייתי שמח ללמוד... אבל לא נשאר זמן אחרי שיושבים ב-CF כל היום! 🙄

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 19 דקות, Gosser1860 כתב:

הלו הלו, שחמט זה לא תחביב. שחמט זה דרך חיים!

CHESS MEMES! - Chess Forums - Chess.com

(בדיחה עצמית)

Holy Hell! 

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 20.3.2023 בשעה 20:28, yd b-4 כתב:

צריך למסגר את זה כמגילת "השמאל".

מי שלא חושב כמוני לא משכיל לא מבין טיפש בור וכו'....

כל הדיון פה התחיל מזה שהתעצבנת שעופר טען שסמוטריץ לא משכיל.

עד עכשיו כל הטענות והפלפולים שלך לא סתרו את מה שעופר אמר. הוא אולי משכיל בפילפולי הלכה ומתגים של דוד חשמלי, אבל כמו שזה נראה היהירות שלו גורמת לו לחשוב שהוא גם משכיל בתחומים שלא למד וגם לא התעניין בהם.

היהירות שלו עומדת מאחורי היומרה שלו להמציא כלכלה חדשה. ״כלכלת ההלכה״.

ומתוך היהירות והבורות הוא יכול להתעלם מכך ש100% מהכלכלנים המובילים בארץ ובעולם צופים פגיעה קשה בכלכלה, ולקבוע שה״רפורמה״ טובה לכלכלה. נקודה(!).

מי קבע? סמוטריץ׳ קבע.

על מה זה מבוסס? על האמונה שלו בבורא עולם ובחוכמתו האינסופית (של סמוטריץ).

אני בניגוד אליך, לא מאמין בעולם הבא. יש לי הזדמנות אחת לחיות ואם אפשר אני מעדיף לחיות את הפעם הזו בנוחות ובחופשיות.

אני בניגוד אליך, מאמין שגם למי שמאמין בדברים שונים ממני יש זכות לחיות לפי אמונתו. כל עוד הוא לא פוגע בזכויות שלי.

אתה רוצה ללמוד תורה? בכיף. רוצה שכל האברכים ילמדו מהנץ החמה עד צאת הכוכבים. אין בעיה. תשלם על זה בעצמך. ואל תנסה לפגוע בחופש שלי, בזכויות שלי, בכלכלה שלי.

image.thumb.png.832066992d086b301d7534317dd9c49a.png

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש יותר סיכוי שהרפורמה טובה לכלכלה מאשר שסמוצ׳ ישכנע מיליונים של ערבים לעזוב את הגדה בשביל כסף.

הוא תמיד נופל לאותה נקודה שאין לימין תשובה אליה (ואני בכללה): מה אתה עושה הזכויות האזרחיות של הפלסטינים אחרי סיפוח?

להחזיק אותם ללא אזרחות, עם מוגבלות בתנועה, זה אפטרטהייד פר אקסלנס.

לתת להצביע, זה אומר מדינה דו-לאומית.

להמציא לבעיה הזו פתרון לא מציאותי, כמו גירוש בהסכמה, זה פשוט wishful thinking.

והסיבה שסמוצ׳ מוכן לקבל פתרונות שברור שהם לא ריאלים, לדעתי, זה כי יש לו אלוהים והוא מאמין שאלוהים בסוף יסדר הכל.

שזו חשיבה מאוד מאוד מאוד לא יהודית.

אם יש משהו במחשבה היהודית הוא יותר בכיוון: תעשה את הדבר הנכון, כי הוא הדבר הנכון. אם לא, בטוח יהיה יותר גרוע, לך, לנשמתך, לסביבתך הקרובה והרחוקה. אבל גם אם תעשה את הדבר הנכון... היי, לא מבטיח כלום מבחינת תוצאה.

החיים אקראיים ואין תשלום בזמן ובמזומן על מעשים טובים.

• רעיון טוב! 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, yd b-4 כתב:

מסכים רק קח בחשבון שאצלנו כולם (אצל הבנים)מוסללים ללמידה מתמשכת. גם מי שבאופן טבעי פחות זורם לו.

הבעיה היא שכולם מוסללים לאותה למידה.

אני לא מצליח לחבר מייל של 4 משפטים,לא יכול. כנראה יש לי אוטיזם לא מאובחן או משהו...

אם היו מסלילים אותי ללימודי ספרות/לשון הייתי גרוע בזה,עף מהלימודים וכנראה מנקה רחובות.

אם תקח חרדי בגילך ברמת יכולת לימוד זהה. רק שהוא עשה את זה 15 שנה ואתה 5 למי יש יכולות לימוד/ניתוח טובות יותר? 

נטו עניין של התפתחות. 

חד משמעית לי.

א.למדתי 12 שנות לימוד, עוד 4 שנים ועכשו התחלתי עוד שנתיים וחצי.

אז אני על בערך 19 שנים של רכישת השכלה מגוונת יחסית.

גם אל תשכח שאני נמדד כל 3 חודשים.

נסכים שבעיני שתינו לבהות בשמיים זה בזבוז זמן. ובעיני שתינו לימודי הנדסה כמשל מועילים.

נסכים שלא להסכים שבעיני לימוד תורה הוא חשוב ומועיל וכנראה בעיניך לא.

בסוף,בתור מהנדס הצלחתי להביא את הגרוש וחצי שלי הביתה ולשלם שכר דירה.

בתור לומד תורה,אין פרנסה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

וכמו שאומר רבן גמליאל בנו של ר' יהודה הנשיא במסכת אבות (ב, ב): "וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון". 

נקודה נוספת, את הדיונים עם חרדים שלא רוצים להבין וללמוד כלום(יש גם נורמטיביים כמובן) הפסקתי מזמן , כאשר על הטיעון שלי שהדולר עלה ביותר מ10% בזמן ממשלת ימין הנוכחית , ענו לי "מה אכפת לי מהדולר, אני קונה בשקלים". בזבוז זמן ותו לא

• אהבתי 4
  • מצחיק 3

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 50 דקות, SlowRide כתב:

בשום תחום אחר זה לא קיים. 

יש לי תשובה מתחכמת - קבצנים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפני 3 דקות, falou כתב:

שזו חשיבה מאוד מאוד מאוד לא יהודית

ביהדות יש מספר גישות (איזה הפתעה...😄

הגישה האקטיבית שהבן אדם עוזר למזל  ("לא תקנה כרטיס לוטו לא תוכל לזכות" לצורך העניין) זה יותר בתפיסה של הדתיים הלאומיים.

הגישה הפאסיבית של זרמים חרדים רבים זה שהכל בעזרת השם, משם מגיע  גם הרבה צורות של התנהגויות  

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, yb כתב:

הגישה הפאסיבית של זרמים חרדים רבים זה שהכל בעזרת השם, משם מגיע  גם הרבה צורות של התנהגויות  

זה בסך הכל גישת "יהיה בסדר "הישראלית עם extra steps 

לפני 9 דקות, fatboy1340 כתב:

הטיעון שלי שהדולר עלה ביותר מ10% בזמן ממשלת ימין הנוכחית

האמת שמאז שהתחילו את כל המחאות והחקיקות, הדולר לא ממש זז. אם אתה מסתכל מתחילת השנה, הדולר עלה ב2 אחוז בערך. היה 3.53 והיום 3.63.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

זה בסך הכל גישת "יהיה בסדר "הישראלית עם extra steps 

לא בדיוק.

זו הגישה הגלותית של מי שנעדר כל כוח פוליטי אחר, ככה שעדיף להוריד את הראש כאסטרטגיה. זו הפאסיביות היהודית.

צריך לזכור, הציונות קמה על אפה וחמתה של היהדות החרדית.

הרעיון שהועלה פה, שהחרדים החליטו לתפוס מקום מסויים בעולם בישראל, בעקבות השואה... אם זה היה תלוי בחכמים שלהם, לא היה להם שום מקום ללכת אליו אחרי השואה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...