Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, flytomars כתב:

השאלה היא אם יסתפקו רק בתפילה.

מצידי שגם יקריבו קורבן. דווקא מתאים על האש.

אבל בנימה רצינית, כל אדם זכאי להביע את דעתו, להפגין ולמחות על מה שהוא רוצה גם אם אני חושב הפוך. הדברים היחידים שאסור לו לעשות זה לאיים לפגוע באחרים או לנסות לסתום לאחרים את הפה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

סיכום היום (עד כה):

- בערוץ כאן חושפים מסמכים שמראים איך ביבי ויוסי שלי מנסים להשתלט על הלמ"ס.

- מירי רגב מעליבה את האמירתים ואז מדברת עם עצמה בטלפון (באנגלית!) ומאשימה את התקשורת.

- בן גביר מונע העברת חוק שנועד להגן מפני גברים אלימים.

- רוטמן ולוין מנהלים מיקוח עם עצמם על "ריכוך" החוק להרכב הועדה לבחירת שופטים, מגיעים להסכמה עם עצמם וממשיכים לחוקק באטרף.

- סגן יו"ר הכנסת ניסים ואטורי מחלטר מהצד ברשיון שלו כקבלן בנין.

- עוד עשרות\מאות קצינים\חיילים מצהירים שלא ישרתו בדיקטטורה.

- גדי מודאג משמאלנים צבועים וחסרי מודעות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

אז תן לי להבין.

אתה אומר אני אבריח מפה את המגזר המנפרנס, אלך ללמוד לימודי ליב"ה, אלמד מקצוע ואלך לעבוד כי לא יהיה מי שיעשה את העבודה הזו.

עכשיו תסביר לי למה להבריח את המגזר שמפרנס אותך כדי שאתה תצא לעשות את מה שאתה לא עושה ומבריח אותם ובסוף תחיה פחות טוב.

לפני 8 שעות, פינדר כתב:

אבל זה בדיוק מה שאנחנו טוענים כבר עשרות שנים. שחרדים בעולם עובדים ומתפרנסים.

אז קדימה, צאו לעבודה.שחררו אותנו מהצורך לממן אותכם.

שחררו אותנו גם מהצורך לשרת בצבא במקומכם.

לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

למה? תקבל גם תשובה אמיתית. כנות ואמת זה ערכים חשובים מאד.

אני יודע שלהנהגה שלכם (אני בכוונה לא אומר למגזר שלכם כי כל החרדים שאני מכיר בוודאות לא רוצים לחיות בעוני ובסבל) לא אכפת שתחיו בעוני מחפיר כל עוד אתם מצביעים למפלגות הנכונות ומצייתים לאנשים הנכונים. הרבה מכם כבר השכילו להבין את זה, ובגלל זה למרות הגידול באוכלוסייה המנדטים שלכם אותו דבר כבר 20 שנה בערך. 

יאללה נקפוץ למים.

נכתב בלי שמץ של יהירות. זו לא דעתי האישית זה ההשקפה החרדית הקלאסית.  בד"כ לא תקבלו אותה בצורה כל כך ישירה  ומן הסתם בהתחלה זה יקפיץ אתכם.

קחו תזמן תשוו לדוברים אחרים (שאומרים את אותו דבר בצורה מסובנת) ותראו שהעיקרון זהה.

מנקה רחובות אתם מסכימים שצריך וקריטי בשביל מחיה תקינה ? -צריך!

אממה- תרשו לי לנחש שאף אחד מהכותבים בפורום כאן לא עוסק בכך לפרנסתו. 

ועכשיו השאלה היא למה? 

כי כל מי שיכול להרשות לעצמו לעלות במדרג התעסוקה כל עוד אפשר הוא עושה זאת.

מנקה רחובות-אינסטלטור- עו"ד ושות'...

אצלנו ה-אליטה היא להיות ת"ח שתורתו אומנותו. זה הדה בסט! מי שיכול ומסוגל לזה על כל המשמעויות הנלוות מתייחס לרופא כאל בעל מקצוע נחוץ. שעשה לו טובה שהוא עושה את העבודה במקומו. כי הוא ממלא את זמנו במשהו נחשב יותר. 

בן אדם שנסיבות החיים זימנו לו  אפשרות להיות ב8200 לא מקנא או מרגיש נחות ליד טכנאי מטוסים. גם אם ברור לשתיהם ששניהם נחוצים לתפקוד תקין של כלל המערכת.

בארץ ישראל. אותם גדולי הדור שעינם צפתה למרחוק מה יקרה למגזר החרדי ברגע שהמתכונת תימשך כמו שהיתה לפני השואה.

(למי שנמצא בעניינים תשוו בין הציבור הדתי לאומי לחרדי בקום המדינה מבחינה דתית הציבורים היו שווים. כיום מבחינה דתית/תורנית אין מקום להשוואה בכלל)

ולכך הקימו את "חברת הלומדים" שזה שינוי כל יסודות החברה החרדית. כ-ל המעגל בנוי ותומך את אלו שתורתם אומנותם.

אצלנו הם האליטה כל השאר הרבה מתחת.

כשלא תהיה אפשרות ויעלה הצורך, ועקב גידול הציבור וריבוי הגוונים הצורך עולה בצורה טבעית ויעלה עוד בהמשך תופעה של חרדים בתפקידים בכירים לא תהיה כל כך משונה.

אממה וזו נקודה סופר חשובה- בד"כ חניך חרדי נורמלי שמסוגל ללמוד ילמד תורה וימצא את הסיפוק וההתפתחות שלו שם. מי שלא מסוגל בד"כ יצא מוקדם יחסית לעבוד אבל גם אז בעבודות שלא מצריכות למידה.

יש מיעוט ממש קטן של כאלו שהיו סופר מוצלחים בלימוד תורה שפרשו לעבודה כל אחד מסיבותיו. ומהיכרות אישית ממש של 4 חברים כאלו שנסיבות החיים/משברים אישיים הובילו אותם למצב כזה  ( במצב רגיל הם היו אנשי צוות בישיבות/רבנים/סתם ת"ח)  והם פורחים מאוד בעולמות ההייטק.

המשוואה פשוטה מי שזוכר 600 דפי גמרא עם המפרשים כמעט בעל פה. עם כל המורכבות והחשבונות. דיי בקלילות יכול להצליח בכל מקצוע שדורש חשיבה יכולת למידה וניתוח. 

רק בדרך כלל באופן טבעי הוא לא יגיע בכלל למקומות כאלו.

לפני 8 שעות, Gosser1860 כתב:

זה בקושי יספיק כדי להשלים פערים של תיכון. שלא נדבר על הנדסה/רפואה.

אבל היהירות, אוי היהירות...

לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

להיות מהנדס זה לא פשוט בכלל, כנראה שרופא אפילו יותר קשה. אתה לא יכול לספק כמות כל כך גדולה של רופאים ומהנדסים כל כך מהר.

גם אם תגיד בוא נקצר רפואה ל-6 שנים כמו מקומות אחרים בעולם, יש שנתיים-3 של השלמת פערים, ואחר כך תצטרך לגשר על פער של רופאים עם 20 שנה ניסיון. מוכן להמר כמה ימותו בזמן הזה?

חוץ מזה שאתה לא צריך לחכות שהחילוניים ילכו כדי לצאת לעבוד אתה יודע..

לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

יבגני לא מדבר על דתי לאומי ששירת בצבא, עשה תואר ועובד לפרנסתו. 

הוא מדבר על כאלה שהולכים מתיישבים באיזה גבעה בלי אכפתיות של מה יקרה ללוחם שיצטרך להיות שם.

הם קיצוניים בדיוק כמו עופר כסיף וחבריהם שהולכים לתקוף את לוחמי צה"ל.

תגיד לי אתה רציני מי בדיוק נמנה מצביעי סמוטריץ אני? רק נערי גבעות?

לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

@yd b-4 נתאר לך את זה ככה, ניתקלת בדילמה הלכתית מאוד מסובכת.

היית הולך להתייעצות אצל הרב דוד לאו או אצל ילד בן 22 שקרא ספר ורבע כל החיים שלו?

אתה פשוט בא ואומר בוא נשלח מפה את כל הרבנים בני ה-60 ומעלה שיודעים משהו מהחיים שלו ונישאר עם שבאבניקים בני 20, יהיה בסדר. 

ההבדל הוא שבמקרה אחד תאכל בטעות לא כשר, במקרה השני חצי מהמשפחה תמות מזיהומים מיותרים.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

@yd b-4כדי לסבר את אוזנך משהו על הכשרה: ההכשרה הפורמלית שלי כרופא מומחה החלה ב-1975 והסתיימה ב-1995. אז תוריד מזה 4 שנים בכוחות המזויינים (מרביתן בלבנון) - עדיין 16 שנים, וזה בלי fellowship שזה פרק חשוב בהתמחויות שמצריכות שהיה של 2-4 שנים במרכזים גדולים שמנקזים לולים ממרחבים גדולים, כי, מספרית, המרכזים (המצויינים לכשעצמם) בישראל לא מאפשרים צבירת הנחסיון הדרוש.

ויעחדו כאן המהנדסים על צורך בהכשרה וצבירת ניסיון של לפחות 10 שנים כדי להיות בעלי מעמד שיכול להוביל פרוייקט כלשהו, לא גדול במיוחד.

אם כולכם הבנתם שהתכוונתי שנהפוך לרופאים תוך שנתיים כנראה שטעיתי בניסוח.

לא, ממש ממש לא התכוונתי לזה שחרדים יהפכו לכירוגים תוך שנה וחצי.

כוונתי היתה ל"תהליך" שיגיע למצב שכזה במידת הצורך.

או שכולכם כאן משתעשעים חזק מדאי באופציה/פנטזיה שכל המוחות יברחו מכאן תוך שנה וישר משליכים את מה שאני אומר לזה.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

@Ydדרך אגב, כתבת משהו על האינטליגנציה העודפת של החרדים. יש לך איזה אסמכתא, או שאלה עוד פליטות פה מתנשאות של "העגלה המלאה"  שלא ברור במה היא באמת מלאה.

נורא פשוט. אוכלוסיה שמקדשת לימוד וחלק ניכר ממנה אכן עוסק כל ימיו ברכישה והעמקה בידע היא פשוט משכילה יותר.

מה נראה לך שבארון הספרים היהודי יש רק תפילות? 

לפני 5 שעות, oryo כתב:

האוכלוסיה החרדית בישראל היא אוכלוסיה נבערת (במדידה מערבית) ונחשלת (סוציו אקונומית).

במדידה מערבית אתה אכן צודק. אבל  לנו יש סרגל מדידה נוסף שלא מצוי אצלכם וזו ליבת ההבדל.

בעיניך דיין למשל (גם במדידה הכי בסיסית אחד שעבר את המבחנים של הרבנות) הוא בור ונבער. למרות שאין חולק על כך (ואם כן זה מחוסר ידע בסיסי בתחום) שדיין לומד ונבחן על חומר בהיקף אדיר ברמת מורכבות גבוהה מאוד. 

לפני שעתיים, Potato כתב:

אני לא חושב שיש אינטליגנציה עודפת באף מגזר.

בסוף כולנו נמצאים על איזו עקומת פעמון,השאלה היא איך אתה משווה את המבחני הערכה למבחני גמרא מבחינת יכולת רכישת ידע.

מסכים רק קח בחשבון שאצלנו כולם (אצל הבנים)מוסללים ללמידה מתמשכת. גם מי שבאופן טבעי פחות זורם לו.

כדוגמא יש לי לא מעט חברים שבגלגולם הקודם לפני החזרה בתשובה היו בשכבה הנמוכה ביותר מבחינת לימודים. וכרגע לומדים 8-12 שעות ביום כל יום ורוכשים ידע עצום בצורה שיטתית. 

ללא ערך של לימוד תורה זה אנשים שלא היו יושבים על כסר יותר מחצי שעה. 

לפני שעתיים, Potato כתב:

על סמך מה אתה מניח שתיקח חרדי בגילי והוא יהיה פי כמה משכיל ואינטיליגנט ממני אני לא מבין.

אם תקח חרדי בגילך ברמת יכולת לימוד זהה. רק שהוא עשה את זה 15 שנה ואתה 5 למי יש יכולות לימוד/ניתוח טובות יותר? 

נטו עניין של התפתחות. 

לפני שעתיים, Potato כתב:

אני באותה מידה יכול להקדיש את חיי לבהות בשמיים,אם להשכלה אין ערך כלכלי/תעסוקתי זו השכלה כללית.

נסכים שבעיני שתינו לבהות בשמיים זה בזבוז זמן. ובעיני שתינו לימודי הנדסה כמשל מועילים.

נסכים שלא להסכים שבעיני לימוד תורה הוא חשוב ומועיל וכנראה בעיניך לא.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 3 דקות, yd b-4 כתב:

אממה- תרשו לי לנחש שאף אחד מהכותבים בפורום כאן לא עוסק בכך לפרנסתו

עבדתי בניקיון בתים. גם היום בעבודה כאני מלכלך אני מנקה אחריי ועושה את זה בלי להרגיש "נחות".

גם היום אם לא תהיה לי עבודה במקצוע שלי אעבודבמה שיש כולל ניקוי רחובות. כל עבודה שבה אתה שם לחם על השולחן בזכות עדיפה על כל עודה שקיבלת בחסד.

• אהבתי 6

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

יש מיעוט ממש קטן של כאלו שהיו סופר מוצלחים בלימוד תורה שפרשו לעבודה כל אחד מסיבותיו.

זה כמו להיות טוב בקריאת ספרי הארי פוטר ושר הטבעות או שמודדים את זה אחרת?

• מצחיק 2
פורסם
לפני 3 דקות, sagibd95 כתב:

שואל ברצינות - יש עוד דת שבה המאמינים לומדים אותה כל יום כל היום במשך שנים? 

לא.

שום דבר ביהדות לא דומה ל"עוד דת"

זה ההבדל בין הזיוף למקור.

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, yd b-4 כתב:

אצלנו ה-אליטה היא להיות ת"ח שתורתו אומנותו. זה הדה בסט!

זאת הבעיה שצריכים לפתור. לא ההשתוקקות ללמוד תורה אלא ההצדקה של להיתמך באחרים כדי לעסוק בתורה. 

זה האמ אמא של היהירות, לחשוב שאתה איזה צדיק יסוד עולם שהלימוד הספציפי שלך הוא משהו עילאי שדוחה כל מטלה אחרת ומצדיק היתלות בעמל של אחרים. כאילו מה, זה נראה לך הגיוני? אתה רוצה ללמוד תורה, תבנה לך מסגרת שמאפשרת את זה בלי לדון את המשפחה שלך לרעב. אנשים שעובדים במשרה מלאה מוצאים זמן ללמוד תורה, אין סיבה שאתם לא. אז אתה אומר, יש לי דרך חוקית לנצל את מערכת הרווחה של המדינה כדי לחיות ממנה ולא לעבוד, אני אלמד תורה ולא אעבוד כי זה יותר חשוב. אתה באמת לא רואה איך זה נתפס? תחשוב שעשית לעצמך סנדביץ טונה יפה ועסיסי, הלכת שניה לעשות משהו ושכן שלך, שהוא פריק של כושר, נכנס ואכל לך את זה כי הוא אחרי אימון והוא חייב לאכול ברגע זה כדי לשמור על מסת השריר. והוא אומר לך את זה בלי בושה, כי בשבילו כושר זה ערך עליון וכולם צריכים להבין את זה, אלא מה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

מה יש? משוואות דיפרנציאליות חלקיות? אלגברה בוליאנית?

אולי זרימה? תורת החומרים?

כימיה?

מה עוד יש שם בארון הספרים היהודי מלבד טקסטים ופילפולים בנוגע לכול מיני רעיונות. אתם גג פילוסופים. אבל גם זה לא, כי פילוסוף צריך לראות את שני הצדדים, ואצלכם יש רק צד אחד. הזכירו פה שר הטבעות והארי פוטר - גם לשם אני לא בטוח שאתם מגיעים.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

אם תקח חרדי בגילך ברמת יכולת לימוד זהה. רק שהוא עשה את זה 15 שנה ואתה 5 למי יש יכולות לימוד/ניתוח טובות יותר? 

קודם כול, אם יש לשניהם רמת יכולת לימוד זהה, לשניהם יש יכולת לימוד זהה. זה לפי ההגדרה שלך.

אבל מכיוון שאני כן מבין מה רצית, זאת אומרת ששניהם טיפשים באותה המידה אז אני בטוח שלפוטייטו יש יכולות למידה וניתוח טובות יותר. ללא צל של ספק.

למה?

כי פוטייטו צריך לעמוד בסטנדרטים בינלאומיים. כי פוטייטו למד קורסים מתחומים שונים כדי לקבל את התואר שלו.

לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

אלא ההצדקה של להיתמך באחרים כדי לעסוק בתורה. 

"אצלינו" פרופסורים חוקרים נתמכים באחרים כדי לעסוק בתחום שלהם. אממה - הם מיעוט.

----------

הכי מצחיק אותי, שבתור כאלה מפולפלים, כאלה חכמים ומוכשרים, שכול מה שאתם עושים זה ללמוד ולדון בכתוב, הייתם אמורים להגיע לשירשור פה ולתת לכולם בראש עם הניסיון והיכולות שלכם.

בסוף אתם נכשלים בזה - במקום בו אתם אמורים להיות הכי מוצלחים, מול חבורה של אנשים שמשתתפים פה כבדרך אגב כדי להעביר מדי פעם זמן בעבודה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

יאללה נקפוץ למים.

נכתב בלי שמץ של יהירות. זו לא דעתי האישית זה ההשקפה החרדית הקלאסית.  בד"כ לא תקבלו אותה בצורה כל כך ישירה  ומן הסתם בהתחלה זה יקפיץ אתכם.

קחו תזמן תשוו לדוברים אחרים (שאומרים את אותו דבר בצורה מסובנת) ותראו שהעיקרון זהה.

אממה- תרשו לי לנחש שאף אחד מהכותבים בפורום כאן לא עוסק בכך לפרנסתו. 

ועכשיו השאלה היא למה? 

כי כל מי שיכול להרשות לעצמו לעלות במדרג התעסוקה כל עוד אפשר הוא עושה זאת.

מנקה רחובות-אינסטלטור- עו"ד ושות'...

אצלנו ה-אליטה היא להיות ת"ח שתורתו אומנותו. זה הדה בסט! מי שיכול ומסוגל לזה על כל המשמעויות הנלוות מתייחס לרופא כאל בעל מקצוע נחוץ. שעשה לו טובה שהוא עושה את העבודה במקומו. כי הוא ממלא את זמנו במשהו נחשב יותר. 

בן אדם שנסיבות החיים זימנו לו  אפשרות להיות ב8200 לא מקנא או מרגיש נחות ליד טכנאי מטוסים. גם אם ברור לשתיהם ששניהם נחוצים לתפקוד תקין של כלל המערכת.

בארץ ישראל. אותם גדולי הדור שעינם צפתה למרחוק מה יקרה למגזר החרדי ברגע שהמתכונת תימשך כמו שהיתה לפני השואה.

(למי שנמצא בעניינים תשוו בין הציבור הדתי לאומי לחרדי בקום המדינה מבחינה דתית הציבורים היו שווים. כיום מבחינה דתית/תורנית אין מקום להשוואה בכלל)

ולכך הקימו את "חברת הלומדים" שזה שינוי כל יסודות החברה החרדית. כ-ל המעגל בנוי ותומך את אלו שתורתם אומנותם.

אצלנו הם האליטה כל השאר הרבה מתחת.

כשלא תהיה אפשרות ויעלה הצורך, ועקב גידול הציבור וריבוי הגוונים הצורך עולה בצורה טבעית ויעלה עוד בהמשך תופעה של חרדים בתפקידים בכירים לא תהיה כל כך משונה.

אממה וזו נקודה סופר חשובה- בד"כ חניך חרדי נורמלי שמסוגל ללמוד ילמד תורה וימצא את הסיפוק וההתפתחות שלו שם. מי שלא מסוגל בד"כ יצא מוקדם יחסית לעבוד אבל גם אז בעבודות שלא מצריכות למידה.

יש מיעוט ממש קטן של כאלו שהיו סופר מוצלחים בלימוד תורה שפרשו לעבודה כל אחד מסיבותיו. ומהיכרות אישית ממש של 4 חברים כאלו שנסיבות החיים/משברים אישיים הובילו אותם למצב כזה  ( במצב רגיל הם היו אנשי צוות בישיבות/רבנים/סתם ת"ח)  והם פורחים מאוד בעולמות ההייטק.

המשוואה פשוטה מי שזוכר 600 דפי גמרא עם המפרשים כמעט בעל פה. עם כל המורכבות והחשבונות. דיי בקלילות יכול להצליח בכל מקצוע שדורש חשיבה יכולת למידה וניתוח. 

רק בדרך כלל באופן טבעי הוא לא יגיע בכלל למקומות כאלו.

תגיד לי אתה רציני מי בדיוק נמנה מצביעי סמוטריץ אני? רק נערי גבעות?

אם כולכם הבנתם שהתכוונתי שנהפוך לרופאים תוך שנתיים כנראה שטעיתי בניסוח.

לא, ממש ממש לא התכוונתי לזה שחרדים יהפכו לכירוגים תוך שנה וחצי.

כוונתי היתה ל"תהליך" שיגיע למצב שכזה במידת הצורך.

או שכולכם כאן משתעשעים חזק מדאי באופציה/פנטזיה שכל המוחות יברחו מכאן תוך שנה וישר משליכים את מה שאני אומר לזה.

נורא פשוט. אוכלוסיה שמקדשת לימוד וחלק ניכר ממנה אכן עוסק כל ימיו ברכישה והעמקה בידע היא פשוט משכילה יותר.

במדידה מערבית אתה אכן צודק. אבל  לנו יש סרגל מדידה נוסף שלא מצוי אצלכם וזו ליבת ההבדל.

בעיניך דיין למשל (גם במדידה הכי בסיסית אחד שעבר את המבחנים של הרבנות) הוא בור ונבער. למרות שאין חולק על כך (ואם כן זה מחוסר ידע בסיסי בתחום) שדיין לומד ונבחן על חומר בהיקף אדיר ברמת מורכבות גבוהה מאוד. 

מסכים רק קח בחשבון שאצלנו כולם (אצל הבנים)מוסללים ללמידה מתמשכת. גם מי שבאופן טבעי פחות זורם לו.

כדוגמא יש לי לא מעט חברים שבגלגולם הקודם לפני החזרה בתשובה היו בשכבה הנמוכה ביותר מבחינת לימודים. וכרגע לומדים 8-12 שעות ביום כל יום ורוכשים ידע עצום בצורה שיטתית. 

ללא ערך של לימוד תורה זה אנשים שלא היו יושבים על כסר יותר מחצי שעה. 

נטו עניין של התפתחות. 

נסכים שבעיני שתינו לבהות בשמיים זה בזבוז זמן. ובעיני שתינו לימודי הנדסה כמשל מועילים.

נסכים שלא להסכים שבעיני לימוד תורה הוא חשוב ומועיל וכנראה בעיניך לא.

Yd  4-b ,  אני אגיד לך את דעתי בלי ציניות בעיניים שלי, 

ערך הלימוד הוא ערך יפה באמת,  הבעיה שלי 

עם חרדיות (כמובן יש הרבה זרמים אבל מכליל לצורך העקרון) זה הצורך להסגר פנימה מפני ה"דמונים שבחוץ", אם הדבר שאתה עושה אמיתי ומאמין וחזק אתה לא צריך לפחד מזה זה רק יוסיף לך, זה פשוט מחליש אותנו כעם וגם אתכם פנימה מרב שזה מצליח לכם.

זה שאתה כותב כאן איתנו בפורום מוריד ממך משהו אם יסודותיך איתנים? בוודאי שלא אפילו אתה יכול לחדד את העקרונות שלך , משהו בחרדיות צריך גם קצת להתעדכן למרות שזה לכאורה מנוגד . 

(נ.ב הכי קל יהיה לברוח להסתכלות החקדית האחרת שנות פתרון להכל בעצם..)

• אהבתי 1

פורסם
לפני 6 שעות, arturkopit כתב:

ואז הממשלה תהפוך להיות ימין-מלא על מלא על מלא על מלא?

עד כה היא שמאל מלא על מלא על על מלא.

מילא, מחר אתה מגיע לתפילה או שאתה טוב רק בלהקיא רגשי נחיתות?

מה אתה רוצה טומטום?

כל הודעה שניה שלך זה רגשי נחיתות רגשי נחיתות. נראה שמי שסובל פה מרגשי נחיתות זה אתה.

לפני 6 שעות, פינדר כתב:

יפה שבסוף כל הטענות שלך מתכנסות לזה שהערבים יותר דתיים פאנטיים ואלימים ממך (לטענתך).

איפטאר, לפחות בישראל, קשורה לצד המסורתי והמשפחתי (לאכול כולם ביחד בצאת הצום) לא פחות ממה שהארוחה קשורה לצד הדתי, אז אין שום קשר בין זה לבין המסקנה שלך.

אבל מה אפשר לצפות ממישהו שכנראה פוגש ערבים רק בתחנת דלק או כשהוא צריך לשפץ את הבית בזול.

ומי ישמע כל הטענות שלכם פה זה משהו חוץ מכמה שהימין או החרדים יותר (יותר אלימים, יותר דיקטטורה, יותר לא עובדים ולא עושים צבא, יותר זה ויותר זה).

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

לא.

שום דבר ביהדות לא דומה ל"עוד דת"

זה ההבדל בין הזיוף למקור.

"המקור"

שמע, לאשורים, לבבלים ולעוד כמה תרבויות יש קצת מה להגיד בנוגע לניכוס שאתה עושה פה בהינף יד בצורה כמעט משעשעת.

יהדות לא הייתה הדת הראשונה, ויהיו פה דתות אחרי שהיהדות כדת תיכחד.

ציטוט

שינון, לא ניתוח. ניתוח זו היכולת לחשוב בעצמך, להסיק את המסקנות בעצמך ולא לעלות על ה "תשובה הנכונה" הספציפית מתוך הסללה. לפחות כאשר מדובר בניתוח טקסטים.

במקרה של כוללים ומה לא- מדובר על מספר אסכולות מחשבה די סגורות. אתה לומד את מה שנכתב ונקבע, חידוש אמיתי הוא בגדר איזושהי שבירת מוסכמות.

על הדרך, אם היית מבקר אי פעם באוניברסיטה בתואר מדעי מסוים היית מבין שהקצב שם כל כך רצחני שמה שעושים בכולל ב 10 שנים באוניברסיטאות עושים בשנתיים.

ועל זה יש מדדים, אז אנחנו יודעים שזה לא שהאנשים סתם יושבים ללמוד 10 שעות ביום, אלא גם מפיקים מזה משהו.

על המיתוס של "חרדים יהיו מדהימים במקצועות החול כי למידת גמרא מפתחת חשיבה" ומה לא שמעתי אינספור פעמים.

בכל מדד אפשרי ובכל בדיקה רצינית שאי פעם נעשתה- הדבר הזה הופרך בצורה גורפת וכל כך קשה שמצחיק אותי שמישהו עדיין ממשיך להעלות את זה.

אני לא מדבר רק על מדדים כמו "כמה חרדים יש בהייטק" כי זה תלוי בעוד המון גורמים

אני מדבר על דברים כמו בחינות ברמת כתה ח' כהכנה להמשך הדרך ללימודים גבוהים.

אתה יכול להגיד "אני מכיר" ו "חבר שלי" ו "דוד של ההוא" כמה שתרצה, מבחינת המספרים הגדולים, מגמות- זה לגמרי לא מחזיק מים.

אתה מכיר 4 חרדים לשעבר שפורחים בהייטק, אני מכיר 10 שנכשלו בהשלמת בגרויות אחרי גיל 20 וזועמים על זה שכל החיים מיסללו אותם לקיבעון ונקודת התחלה גרועה לאין שעור.

• אהבתי 3
פורסם

החלק העצוב הוא שזה משהו שדפוק רק ביהדות. כבר דובר פה על הדגש להשכלה גבוהה באיראן. גם הקתוליות שמה דגש על לימודים כלליים. כל המיסיונריות מתבססת לרוב על מורים שמלמדים מקצועות רגילים. הישועים הקימו (ומנהלים) כמה מהאוניברסיטאות ומוסדות ההשכלה הגבוהה הכי טובים בעולם. רק החרדים עדיין תקועים באותה אגדת עם…

חברת הלומדים. איזה שטויות. 

• תוכן חדש...