Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כי ככה עובד דיון?

אחרת למה לטרוח בכלל לקחת חלק בדיון שאין לך רצון לקחת בו חלק?

מלחמת התשה = אני חושב שאתה טועה, ומביא תימוכין כאלה ואחרים.

במילים אחרות "אני צודק כי אני צודק".

כאמור - למה לקחת חלק בדיון שאין לך רצון לקחת בו חלק?

דיון עובד בצורה של טענות ותימוכין, פה ושם קצת אנקדוטות ואמצעים אחרים.

במקרה שלך קודם כל אתה צודק, ומשם היקום נברא. ולכן אין לי שום עניין בדיון איתך- לא, אתה לא בהכרח מביא תימוכין, בחלק נכבד מההודעות אתה פשוט לוחץ חזק יותר על כפתור ה "אני צודק" ומשתמש הרבה מאוד ברטוריקה, עוקצנות, והסמיילי הזה- 🤣

אתה צריך להבין משהו-

אין לי שום עניין בלהוכיח לך שאתה טועה. את טענתי אני מציג ודואג לספק לה תימוכין שמניחים את הדעת, אתה מוזמן להגיד מה שאתה רוצה (וכמה ממנו שאתה רוצה...), אין לי עניין בלהגיב- כי זה יהיה אינסופי. אשאיר לקוראים העתידיים של בליל השטויות שלנו את ההחלטה מי שכנע יותר. 

לכן ביקשתי ממך לא לטרוח להגיב לפוסטים שלי. לא יהיה מענה.

כאשר ניתן לנהל דיון אני מנהל דיון.

למלחמות התשה אני לא נכנס. אין לי עניין בזה ויש לי הרבה מאוד דרכים טובות יותר לבזבז את האנרגיה שלי.

אל תיקח את זה אישית, אחרי הכל אני מכיר רק את פרסונת הרשת שלך.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

אמצעים אחרים

עיין ערך 

world vr GIF

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפני 15 שעות, falou כתב:

אני לא אמרתי פסולה. זה דיון אחר. אני רק רוצה לטעון שיש פה אפליה. עובדתית. אפשר לטעון שהיא מוצדקת, אבל העובדות הן עובדות.

לגבי דרום אפריקה, המצב שם חרבנא והפערים בין לבנים לשחורים, כלכלית, גדולים משהיו בזמן אפרטהייד... 

אבל שוב, אפליה זה נכון לכל אוטונומיה.

ואני אזכיר שגם "אפליה מתקנת" היא אפליה.

אז אם אפליה מעצם קיומה היא פסולה, אז גם "אפליה מתקנת" היא פסולה, וגם האיסור רק על יהודי להתפלל בהר הבית, פסול, וגם הזכאות של עניים ל-Food stamps פסולה וכו' וכו'.

אפשר לקבוע שאפליה אינהרנטית היא פסולה, זה פשוט לא מתיישב עם תפיסת העולם הסוציאליסטית, לא עם תפיסת העולם של השמאל המדיני וכו' וכו'.

לזה קוראים אישור לפי הרב נוח - זה פסול כי זה לא נוח לי, וההוא בסדר כי זה כן נוח לי.

לפני 15 שעות, SurfHigh כתב:

בן גוריון קבע... זה עדיין שרירותי לגמרי. 

באותה מידה אפשר לקבוע שיום ראשון הוא יום המנוחה ולא שבת. 

עובדה שהטענה שלו התקבלה...

ומה מגדיר עם אם לא הרגלים משותפים, תרבות משותפת, והאמונה של היחידים שהם שייכים לעם הזה? 

כל הדברים, ביחד עם דברים נוספים, לא רק החלק שנוח לך בשביל לזרוק את החץ ואז לסמן סביבו מטרה.

אתה יודע טוב מאוד למה כתבת:

לפני 19 שעות, SurfHigh כתב:

בנוסף, אם יצוץ עם כנעני, שיאמץ לעצמו הרגלים כנעניים מהתקופה ההיא, תכיר בזכותו ותפנה לו את המקום? לא נראה לי.

אם עכשיו שבט אפריקאי קם, מאמץ לעצמו את ההרגלים היהודיים, זה הופך אותו לעם היהודי 2?

האם כל העמים העתיקים שאימצו לעצמם הרגלים הלניסטיים, רומאיים או פרסיים הפכו לעם ההלינסטי 2,3,4 ו-5?

מאחר וכל הדיון פה היפותטי, אם אמצא לך את העם הכנעני, אתה תקבל את זכותו ותפנה לו את המקום? 

אם תמצא לי את העם הכנעני (לא מישהו שאימץ לעצמו את ההרגלים, אלא את העם ההוא, ששמר על ההרגלים לאורך הדורות מאז) אני אורז את הדברים שלי, מוכר את הדירה, ועובר לגור זמנית אצל @oryo סבבה?

לפני 12 שעות, Pika007 כתב:

דיון עובד בצורה של טענות ותימוכין, פה ושם קצת אנקדוטות ואמצעים אחרים.

במקרה שלך קודם כל אתה צודק, ומשם היקום נברא. ולכן אין לי שום עניין בדיון איתך- לא, אתה לא בהכרח מביא תימוכין, בחלק נכבד מההודעות אתה פשוט לוחץ חזק יותר על כפתור ה "אני צודק" ומשתמש הרבה מאוד ברטוריקה, עוקצנות, והסמיילי הזה- 🤣

אני מאתגר אותך - קח את ה-50 עמודים האחרונים, תבדוק מי הביא הכי הרבה תימוכין, לינקים, תמונות וציטוטים.

תביא לנו איזה אקסל עם המשתמשים הפעילים, וכמות של תימוכין לפי החלוקה.

אין לי שום עניין בלהוכיח לך שאתה טועה. את טענתי אני מציג ודואג לספק לה תימוכין שמניחים את הדעת, אתה מוזמן להגיד מה שאתה רוצה (וכמה ממנו שאתה רוצה...), אין לי עניין בלהגיב- כי זה יהיה אינסופי. אשאיר לקוראים העתידיים של בליל השטויות שלנו את ההחלטה מי שכנע יותר. 

לכן ביקשתי ממך לא לטרוח להגיב לפוסטים שלי. לא יהיה מענה.

כאמור אתגרתי אותך, בוא נראה בהשוואה הזו מי יוצא עם הכי הרבה תימוכין.

Put your money where your mouth is.

כאשר ניתן לנהל דיון אני מנהל דיון.

למלחמות התשה אני לא נכנס. אין לי עניין בזה ויש לי הרבה מאוד דרכים טובות יותר לבזבז את האנרגיה שלי.

אל תיקח את זה אישית, אחרי הכל אני מכיר רק את פרסונת הרשת שלך.

לנהל דיון = אני טוען טענה, ואם יש משהו שסותר אותה אז שלא יציגו אותה בפניי.

שזה אחלה, אבל בוא נשים את זה באופן גלוי על השולחן.

ואחרי כל זה, אני זה שקודם כל צודק ומשם היקום נברא 🤣

אני לא לוקח כלום אישית אל תדאג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

קח את ה-50 עמודים האחרונים, תבדוק מי הביא הכי הרבה תימוכין, לינקים, תמונות וציטוטים

🤣

פה אין ויכוח בכלל.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם תמצא לי את העם הכנעני (לא מישהו שאימץ לעצמו את ההרגלים, אלא את העם ההוא, ששמר על ההרגלים לאורך הדורות מאז)

היהדות של היום שונה מאוד מהיהדות המקראית. הכי קרובים לה הם הקראים שמהווים מיעוט זניח ביהדות.

ומצד שני אם אנחנו מקבלים את השינויים שאנחנו עשינו אז למה לא את השינויים שהנצרות עשתה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, David32 כתב:

🤣

פה אין ויכוח בכלל.

אחדד - ציטוטים שאינם של אחד מהמשתמשים בשרשור.

של אנשים חיצוניים לשרשור (היינו, סוג של תימוכין - אם אני מצטט את עצמי זה לא נחשב תימוכין, וגם לא אם אני מצטט אותך).

לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

היהדות של היום שונה מאוד מהיהדות המקראית. הכי קרובים לה הם הקראים שמהווים מיעוט זניח ביהדות.

יהודים של היום שעושים ברית מילה, שונים מהיהודים שעשו ברית מילה אז?

נכון שהכלים אחרים, אבל המהות?

כשרות של היום, שונה מהכשרות של היהודים של אז? אז היה מותר חלב ובשר? (עזוב את דעתי האישית שאין באמת איסור של בשר וחלב אלא זה "גדר" שגויה)

אז חזיר היה כשר? ומה לגבי ארנבת?

יהודים אז התפללו 5 פעמים ביום או 3?

ומצד שני אם אנחנו מקבלים את השינויים שאנחנו עשינו אז למה לא את השינויים שהנצרות עשתה?

מה? על מה אתה מדבר? הנצרות נוצרה בהכרח לאחר שלטון יהודי בא"י.

זה "קצת" דופק לך את הטענה.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

זה הדבר היחיד שמשנה או שינה. 

כן, אם הוא היה טוען "ארץ ישראל שלנו כי הצלחתי ללקק לעצמי את המרפק אתמול, בואו תראו" זה היה מתקבל?

או שזו צריכה להיות טענה הגיונית, מנומקת ומבוססת?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא מישהו שאימץ לעצמו את ההרגלים, אלא את העם ההוא, ששמר על ההרגלים לאורך הדורות מאז

אין שום עם או קבוצת אנשים (עוד לא הסברת מה ההבדל ביניהם) שההרגלים שלהם לא השתנו לאורך 2000 שנה. 

כולל היהדות.

אפילו באותו זמן נתון, יש כל כך הרבה זרמים שונים של יהדות, אז לאורך אלפי שנים? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תשובה אפשרית היא בדיוק מה שכתבתי לנהג לילה:

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כשרות של היום, שונה מהכשרות של היהודים של אז? אז היה מותר חלב ובשר? (עזוב את דעתי האישית שאין באמת איסור של בשר וחלב אלא זה "גדר" שגויה)

אני יכול כמובן להוסיף, היום הקדוש אז היה שבת או חמישי? וכו'

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צריך להיות עיוור בשביל להסתכל על יהודי תימני, אתיופי, מזרח אירופאי, ספרדי וכו׳ ולהגיד שכולם צאצאים של אותם אבות. כולנו סלט של גנים יהודים ולא יהודים שהתערבבו טוב טוב עם הסביבה בה אבותינו חיו במאות השנים האחרונות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל שוב, אפליה זה נכון לכל אוטונומיה.

מה פתאום?

איזו אוטונומיה אתה מכיר שאזרחיה מופלים?

לגבי אפליה מתקנת, אנחנו לא מדברים על אפליה במובן הלשוני, וגולשים משם למהי אפלייה, ברמה הפילוסופית. אל תתחמק.
הדיון הוא על אפליית תושבי השטחים מבחינת זכויות והחרויות האזרחיות שלהם וחוסר ההשפעה שלהם על המוסדות והגופים ששולטים על אספקטים נרחבים בחייהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עוף בחלב היה כשר ובכלל האיסור המקראי הוא גדי בחלב אימו. אחר כך באו כל מיני הלכות שהפכו את זה לכל דבר עם הורים בחלב (חוץ מדג).

הרבה ציוויים שלא קיימים (כמו חובת סקילה על חילול שבת למשל אבל כנראה שזה יחזור בקרוב), עלייה לרגל, הקרבת קורבנו ועוד.

גם המוסלמים חותכים אז הם יהודים?

פה התקלת אותי. לא מבין בכלל בתפילות לא של היום ולא של אז.

לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

מה? על מה אתה מדבר? הנצרות נוצרה בהכרח לאחר שלטון יהודי בא"י.

זה "קצת" דופק לך את הטענה.

איזו טענה בדיוק?

כל מה שאמרתי זה שלהידבק למנהגים של אז כדי להוכיח רצף זה לא מדוייק. הנצרות התחילה כזרם של היהדות ואף התפללו יחד במשך כ 400 שנה. מי קבע שדווקא הפרשנות שלנו היא הנכונה ודווקא אנחנו ממשיכי העם היהודי ולא הם?

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

כולנו סלט של גנים יהודים ולא יהודים

התימנים זה הפיתה שליד הסלט. כל האוכל שלהם מבוסס בצק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

צריך להיות עיוור בשביל להסתכל על יהודי תימני, אתיופי, מזרח אירופאי, ספרדי וכו׳ ולהגיד שכולם צאצאים של אותם אבות. כולנו סלט של גנים יהודים ולא יהודים שהתערבבו טוב טוב עם הסביבה בה אבותינו חיו במאות השנים האחרונות.

עובדתית אני זוכר לפחות מחקר גנטי אחד שהראה שיהודים ממוצאים שונים, קרובים יותר גנטית אחד לשני, מאשר לסביבה שלהם.

לפני 3 דקות, falou כתב:

מה פתאום?

איזו אוטונומיה אתה מכיר שאזרחיה מופלים?

כל אוטונומיה, היא בהגדרה אפליה ברמה כזו או אחרת.

אחרת לא הייתה אוטונומיה.

לפני 4 דקות, falou כתב:

לגבי אפליה מתקנת, אנחנו לא מדברים על אפליה במובן הלשוני, וגולשים משם למהי אפלייה, ברמה הפילוסופית. אל תתחמק.

לא הבנתי, אתה טוען ש"אפליה מתקנת" היא לא אפליה ברמה הפילוסופית?!

לפני 4 דקות, falou כתב:

הדיון הוא על אפליית תושבי השטחים מבחינת זכויות והחרויות האזרחיות שלהם וחוסר ההשפעה שלהם על המוסדות והגופים ששולטים על אספקטים נרחבים בחייהם.

אז שאלתי כבר אתמול, ולא ענית:

לפני 19 שעות, m3x7r3m3 כתב:

איזה חירות אזרח נפגמת לפלשתיני שגר בשטח A (היינו רוב רובם)?

הזכות לייבא כלי נשק?

הזכות לייבא מוצרים שאינם מאושרים ספקטרלית?

הזכות לרצוח את אחותו כי מישהו ראה אותה מדברת עם גבר?

חוצמזה שהתבחין שלך לא נכון - אי אפשר לטעון שלבית המשפט העליון אין שליטה על אספקטים נרחבים של אזרח ישראלי.

ומצד שני, אזרח ישראל שהוא אינו עו"ד, או לא משתתף בבחירות של לשכת עו"ד (פחות 2 מ-9 חברי וועדה), ולא שופט בית המשפט העליון (וגם אז זה לא כולם, אלא רק 3 מהם, פחות 3 מ-7 הנותרים), יכול במקרה הטוב (המפלגה שהוא בחר נמצאת בקואליציה) להשפיע על 3-4 מתוך 9 חברי וועדה, שזה לא רק שלא מספיק לבחור שופט עליון, זה אפילו לא מספיק לבחור שופט שלום.

ז"א שאיך שלא תסתכל על זה, לאזרח הישראלי הממוצע, יש לכל היותר זכות וטו (דרך נבחריו) על מינוי שופטי עליון.

אז בגלל שאין לי זכות להשפיע על גוף שלטוני ששולט על אספקטים נרחבים בחיי, אז אני מופלה?

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

עוף בחלב היה כשר ובכלל האיסור המקראי הוא גדי בחלב אימו. אחר כך באו כל מיני הלכות שהפכו את זה לכל דבר עם הורים בחלב (חוץ מדג).

כתבתי בשר.

אמרתי בהתעלמות מעניין ה"גדי בחלב אימו" שבמאמר מוסגר כתבתי שזה לדעתי "גדר" לא נכון בכלל.

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

הרבה ציוויים שלא קיימים (כמו חובת סקילה על חילול שבת למשל אבל כנראה שזה יחזור בקרוב), עלייה לרגל, הקרבת קורבנו ועוד.

הציוויים נעלמו? או שהתנאים כדי לקיים אותם לא קיימים כרגע (כמו סנהדרין)?

כאילו אם מחר מקימים סנהדרין, אז אין שום סיכוי שיסקלו על חילול שבת?

אם מחר יקימו את בית המקדש, עלייה לרגל כבר לא רלוונטית? אף אחד לא יעלה לרגל או יקריב קורבנות?

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

גם המוסלמים חותכים אז הם יהודים?

אם אתה יהודי רק לפי זה - אז יש מלא לא יהודים ולא מוסלמים שגם חותכים.

אבל כדי להיות יהודי לא מספיק לחתוך.

איזו טענה בדיוק?

שלנצרות יש זכות על א"י.

כל מה שאמרתי זה שלהידבק למנהגים של אז כדי להוכיח רצף זה לא מדוייק. הנצרות התחילה כזרם של היהדות ואף התפללו יחד במשך כ 400 שנה. מי קבע שדווקא הפרשנות שלנו היא הנכונה ודווקא אנחנו ממשיכי העם היהודי ולא הם?

שום דבר לא מדויק.

יש לך פתרון יותר טוב?

ואם הפרשנות שלהם היא הנכונה אז למה הם מקבלים את התנ"ך, אבל מסבירים שהוא לא תקף כי יש את "הברית החדשה"?

זה באופן מובהק לא אומר "נצרות זה ממשיכת היהדות" אלא "אלוהים נטש את היהדות ובחר בנצרות, לצורך כך הוא עשה ברית חדשה".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עובדתית אני זוכר לפחות מחקר גנטי אחד שהראה שיהודים ממוצאים שונים, קרובים יותר גנטית אחד לשני, מאשר לסביבה שלהם.

תלוי איזה מוצא.

יש גנים שקושרים את רוב היהודים למזרח התיכון (גנים שמשותפים לעוד עמים במזרח התיכון), לא בהכרח ליהדות.

https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/האם-אפשר-לקבוע-יהדות-בבדיקה-גנטית

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

תלוי איזה מוצא.

אני מדבר כרגע ממש מהזיכרון, אבל אני חושב שאז דובר על מוצאים של צאצאי גירוש ספרד.

לא מכיר משהו דומה לגבי מוצא אשכנזי.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

יש גנים שקושרים את רוב היהודים למזרח התיכון (גנים שמשותפים לעוד עמים במזרח התיכון), לא בהכרח ליהדות.

אולי זו עוד מסקנה (אולי של מחקר אחר), המסקנה שאני מדבר עליה אומרת בפשטות, שבין יהודי (ממרוקו לדוגמה) לבין יהודי אחר (ממצרים לדוגמה), יש קרבה גנטית גבוהה יותר, מאשר של היהודי ממרוקו למרוקאי שאינו יהודי, ושל היהודי ממצרים למצרי שאינו יהודי.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

הם מדברים על משהו אחר - "הגן היהודי" (כשם קוד)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...