Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום.

במסגרת חיפושי הבלתי נלאים אחרי רכב אני פונה שוב לעזרתכם המלומדת.

כפי שמרמזת הכותרת מצאתי רנו מגאן, למכירה ממגרש טרייד-אין. הרכב בעל תיבה אוטומטית, שנתון 2000. מדובר על המנוע 1600.

עשיתי חיפוש בפורום לגבי המגאן. לא ציפיתי לשמוע על אמינות גבוהה, מה שכן רמת הבטיחות הגבוהה שלה הפתיעה אותי במקצת.

אשמח לקבל את הערותיכם לגבי נושא האמינות (שהוא חשוב לי מאד). הבנתי שרוב הבעיות שניתן ליחס לכלל הרכבים מהדגם הזה הן בעיות חשמל. האם אני צפוי לפנק את הרכב במערכת ח"ח חדשה מדי חודש? עד לאיזו רמה הבעיתיות הזו מגיעה? והאם חוסר האמינות הזה מתבטא באיזו שהיא צורה גם במכלולים המכניים של הרכב?.

אשמח לקבל את תגובותיכם לגבי הנ"ל ולגבי הדגם הזה בכלל. בעיקר אם יש/היתה בבעלותכם מכונה שכזאת.

תודה מראש.:|

תמיד הכי חשוך, לפני עלות השחר....

פורסם

הייתה לי כזאת משנת 2001.

בעקרון הדגמים שאחרי מתיחת הפנים (שנעשתה במהלך 1999) מוצלחים יותר מקודמיהם ומראים אמינות סבירה.

למכונית שהיתה לי לא היו בעיות חשמל כלשהן, רק משאבת ברקס מרכזית תקולה שהוחלפה באחריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאמא שלי יש מגאן קלאסיק (4 דלתות) מודל 2001. למכירה אגב (פרטים בהמשך). נקנתה כחדשה.

האוטו נוח ומפנק כמו צרפתייה גזעית, זריז במישור (בעיות סחיבה קלות עם מזגן בעליות) בקנה מידה של משפחתיות, בטיחותי ושקט מאוד. בהחלט חוויית נסיעה נעימה מאוד, אם כי בוודאי לא מרגשת בשום צורה שהיא. לקלאסיק יש גם תא מטען ענקי ומרווח. אני שמח לדווח שלאקזמפלר שלנו לא היו שום בעיות מכניות או חשמליות בתקופת הבעלות. טיפולים תקופתיים בלבד. כמובן שזו צרפתייה ולא הייתי מתפלא אם דברים יתחילו להתפרק בשנים הבאות.

מה שכן, לדגם הספציפי הזה יש מסתבר סחירות בעייתית מאוד. אנחנו מנסים למכור כבר מספר רב של חודשים. יתכן ומדובר רק בדגם הארבע דלתות אבל הבעיה חריפה דיו שאציין זאת.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

מנסיון רב עם רנו מגאן, שנת 96, 1600 גיר רגיל, 5 דלתות.

הרכב עבר בין 4 נהגים במשפחה מרחק של כ-100K ק"מ ב- 4 שנים.

לא היו שום בעיות עם הרכב ואל המוסך הוא הגיע רק לטיפול תקופתי.

כמובן שזה רק הנסיון שלי והוא לא מדגם מייצג.

לגבי "אמינות" אני רוצה לשאול שאלה (ומקווה שלא יאכלו אותי בפורום)

המוסכים שמטפלים ברכבים יפניים, פושטים רגל מחוסר עבודה?

אצלם ה"ליפטים" עומדים ריקים?

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
המוסכים שמטפלים ברכבים יפניים, פושטים רגל מחוסר עבודה?

אצלם ה"ליפטים" עומדים ריקים?

לא.

אבל יש הרבה יותר מזדה וסובארו בארץ מאשר רנו ופיג'ו. זה עניין של יחסי כמויות, רכב למטר מרובע וכאלה.

בוא לא נתחיל שוב את דיון האמינות האלמותי. אם זה באמת מסקרן אותך, חפש בפורום ותמצא עדויות בלי קץ לנושא ה-"צרפתיות לא אמינות". כמו כן תמצא מספר דיונים להוטים שנטחנו על כך בעבר.

בכל מקרה, אמינות לא אמינות, שכל אחד יקנה מה שטוב לו ויהנה עד המקסימום.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

ראשית, תיזהר ממגרשים. אם אתה מחליט לרכוש, תבקש ללכת למוסך מורשה ולהוציא הדפס שמראה את הק"מ בביקור האחרון של הרכב במוסך מורשה (לרנו היתה אז אחריות לשלוש שנים, הגיוני שבשלוש שנים הראשונות הוא טופל במורשים) קח בחשבון שאתה עלול לגלות הפתעות... האם מדובר במקום ידוע?

חלק מהמגאנים הוותיקות יותר סבלו מבעיות בגיר האוטומטי. השיפוץ שלו עלול להיות יקר יחסית. אבל לי אין הרבה מידע על זה. אבל חוץ מזה לא מדובר ברכב בעייתי בצורה מיוחדת, וכן מדובר ברכב בטוח במיוחד. אם אתה יכול ללכת על הידנית, עדיף. חלק מהמגרשים (השכרה \ ליסינג) יעניקו לך אחריות לשנה על הגיר, שזה לא רע.

גיא

פורסם

צריך להחליף חלק שנקרא אלקטרופיילוט (טייס חשמלי :silly: ) בגיר.

אין לי מושג מה זה אבל זה בערך 5500 ש"ח במקרה הטוב.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
חברים שלום.

במסגרת חיפושי הבלתי נלאים אחרי רכב אני פונה שוב לעזרתכם המלומדת.

כפי שמרמזת הכותרת מצאתי רנו מגאן, למכירה ממגרש טרייד-אין. הרכב בעל תיבה אוטומטית, שנתון 2000. מדובר על המנוע 1600.

עשיתי חיפוש בפורום לגבי המגאן. לא ציפיתי לשמוע על אמינות גבוהה, מה שכן רמת הבטיחות הגבוהה שלה הפתיעה אותי במקצת.

אשמח לקבל את הערותיכם לגבי נושא האמינות (שהוא חשוב לי מאד). הבנתי שרוב הבעיות שניתן ליחס לכלל הרכבים מהדגם הזה הן בעיות חשמל. האם אני צפוי לפנק את הרכב במערכת ח"ח חדשה מדי חודש? עד לאיזו רמה הבעיתיות הזו מגיעה? והאם חוסר האמינות הזה מתבטא באיזו שהיא צורה גם במכלולים המכניים של הרכב?.

אשמח לקבל את תגובותיכם לגבי הנ"ל ולגבי הדגם הזה בכלל. בעיקר אם יש/היתה בבעלותכם מכונה שכזאת.

תודה מראש.:|

האוטו מומלץ. בעיות קלות בחיישני הצתה ובעיות יותר כבדות בגירים האוטומטיים.

לבדוק היטב את התיבה. אם הגיר במצב טוב והרכב נטול תאונות קשות - כדאי.

מודל 2000 כבר מגיע עם מנוע 16 שסתומים, שיפור משמעותי בביצועים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברים תודה על התשובות. בתחילת השבוע הלכתי לראות את הרכב במגרש טרייד אין בנס ציונה (קאר סנטר אם אני לא טועה). בקיצור, כמו שגיא הזהיר אותי, חבורה של רמאים מנהלת את המקום הזה. יגאל "מנהל המכירות" הבטיח לי שהאוטו לא עבר תאונות ושהדבר הכי חמור שקרה לו זה מכות פח שטופלו. בבדיקה גיליתי שהחליפו את כל הקורה האחורית (אבל יגאל משוכנע ש"זאת לא שילדה!") ובמזל גיליתי שהוא גם עבר תאונה מקדימה. כשעצרנו במוסך של רנו להוציא מהמחשב את הטיפולים של האוטו (כי ספר טיפולים מסודר בטח שלא היה, גם מהמחשב של החברה, לטענת יגאל, אי אפשר היה להוציא תדפיס) אבא שלי נכנס למוסך ושלף משם איזה מוסכניק מזדמן. הבן אדם הסתכל על האוטו ואיך שפתחנו את המכסה מנוע הוא קלט שהיתה שם תאונה, והתיקון היה כנראה ברמה נמוכה מאד.

בקיצור, חברים מההרפתקאה הנוספת הזאת גיליתי כמה דברים:

1. לקאר סנטר בנס ציונה לא נוסעים יותר, ולצורך העניין גם לא לשום מגרש טרייד אין קטן ומצ'וקמק בכל מקום אחר.

2. רנו מגאן יכולה, למרות הכל, להיות אופציה טובה עבורי.

3. תמיד כדאי לשלוח שאילתא לפורום לפני שאתה הולך לקנות אוטו.

ושוב תודה חברים.

תמיד הכי חשוך, לפני עלות השחר....

• תוכן חדש...