Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

אחרי שהתלבטתי קשות, וחיפשתי אין-ספור, מצאתי טויוטה קורולה, 93, יד ראשונה(!), 190 אלף ק"מ.

בבדיקה התגלו הריג'קטים הבאים :

מנוע: (מה שלא כסתח): מערכת שמן: נזילת שמן, בוכנות: דליפות יתר, בנוסף: צריכת שמן: רעש שסתומים, מובילי שסתומים.

מערכת דלק: לתיאום, לתיקון (מה הכוונה?)

כיווני מתלים קדמיים.

מרכב: סימני תיקון במרכב (צבעים לא אחידים), חלודה חודרת מתחת לצבע, מדחס מזגן - נזילות שמן ממנו.

מערכת בלמים: להחליף משאבה מרכזית (הרכב אחרת לא עובר טסט), בלמים אחוריים: לתקן רפידות.

מצמד: החלפה לקוייה.

להלן שאלותיי:

1. חוות דעת המומחים בקשר לרכב - מה דעתכם בכלליות, הייתם קונים? כמה הייתם משלמים (אשמח אם תוכלו לפרט עלויות) .

2. לגבי חלודה - יש ריקבון אחד ליד השמשה הקדמית, כמו במכוניות ישנות. האם רציני??

האם כדאי לפסול בגלל זה את הרכב? כמה יעלה התיקון?

3. אותן השאלות של (2) לגבי דהיות לבנות (כמין בהרות) בגג.

אשמח לקבל פירוט... יום טוב לכוווולם! :-P

פורסם

לא הייתי הולך על זה. יש כ"כ הרבה טויוטה קורולה שאני לא מבין איך נפלת על כזה אקזמפלר לקוי. לא ראית את הריקבון ואת תיקוני הצבע לפני הבדיקה ?

בכל אופן המשך לחפש אחת אחרת, למצוא אקזמפלרים במצב טוב יותר לא תהיה משימה קשה במיוחד.

בהצלחה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

דבר ראשון, אל תסתנוור מהיד הראשונה.

הרכב אמנם נשמע קצת מוזנח אבל סה"כ אין לו מכות שילדה לפי מה שאתה אומר , ומנוע של טויוטה לא הולך כ"כ מהר...

הקלאץ' זה כסת"ח

הבלמים האחוריים הם דראמים , לכן אני לא מבין איך הם יכולים לדעת שזה רפידות ? אף אחד לא מפרק גלגלים בבדיקה...

סה"כ הרכב במצב סביר , אפשר להרוג את החלודה במחיר המתאים.

אפשר להוריד אותו ולקחת את האוטו, ואפשר גם להמשיך הלאה.

אני מציע שתקח הצעת מחיר על כל התיקונים האלה, כולל פחחות לחלודה ותציע להוריד לו את זה מהמחירון.

אם הוא יסכים, קח בשתי ידיים , אם הוא לא זז בשקל למרות הליקויים

אז תמשיך הלאה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קורולות יש כמו זבל.

אני הייתי ממליץ לך לרדת מהקורולה הזאת ולחפש אחת יותר נורמלית..

לא יהיה קשה במיוחד למצוא במצב טוב.

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

בואנ'ה אתם חיים בסרט.

מישהו ממכם בכלל לקח פעם רכב לבדיקה?

אז מה אם יש קורולות כמו זבל?

זה רכב בן 11 שנה! תתעוררו.

הרכב נשמע במצב בסדר גמור.

מה שאתה צריך לעשות זה לפני שאתה קונה שהבעלים יכניס את האוטו יחד איתך למוסך טויוטה מורשה

ולסדר נזילות ממדחס המזגן. להחליף את המשאבת ברקס ולעשות טיפול שכולל החלפת ברקסים (בד"כ בטיפול יימצאו עוד כמה קיטצ'ים קטנים אז לסדר אותם על הדרך).

הוא ישלם על כול התיקונים או תעשו חצי-חצי.

אחרי זה לך לפחח ותשאל אותו כמה יעלה להפטר מהחלודה.

תוריד את זה ממחיר הרכב.

אחרי אם בא לך תצבע מחדש את הרכב או שרק תסדר את החלודה.

או שפשוט תמשיך ליסוע ככה.

בהצלחה.

פורסם
מנוע: (מה שלא כסתח): מערכת שמן: נזילת שמן, בוכנות: דליפות יתר, בנוסף: צריכת שמן: רעש שסתומים, מובילי שסתומים.
כסת"ח.

מערכת דלק: לתיאום, לתיקון (מה הכוונה?)
כסת"ח

כיווני מתלים קדמיים.
50% כסת"ח

מרכב: סימני תיקון במרכב (צבעים לא אחידים), חלודה חודרת מתחת לצבע,
כסת"ח.

מדחס מזגן - נזילות שמן ממנו.
לא כסת"ח

מערכת בלמים: להחליף משאבה מרכזית (הרכב אחרת לא עובר טסט),
לא כסת"ח

בלמים אחוריים: לתקן רפידות.
50% כסת"ח

מצמד: החלפה לקוייה.
50% כסת"ח

1. חוות דעת המומחים בקשר לרכב - מה דעתכם בכלליות, הייתם קונים? כמה הייתם משלמים (אשמח אם תוכלו לפרט עלויות) .

2. לגבי חלודה - יש ריקבון אחד ליד השמשה הקדמית, כמו במכוניות ישנות. האם רציני??

האם כדאי לפסול בגלל זה את הרכב? כמה יעלה התיקון?

3. אותן השאלות של (2) לגבי דהיות לבנות (כמין בהרות) בגג.

אשמח לקבל פירוט... יום טוב לכוווולם! :-P

האוטו במצב לא רע בכלל.

יש דברים שצריך להתפשר עליהם (משאבת בלם מרכזית, ברקסים אחוריים, דליפה במדחס וקלאץ').

הקלאץ' דורש הסתכלות, יכול להיות שמדובר בבלאי טבעי ואין על מה להתעקש בנוגע למחיר - בנוגע למדחס ולעניין הברקסים - לקבל הצעת מחיר ולהתפשר באמצע.

סה"כ הרכב במצב לא רע - אל תחשוב שבבדיקות אחרות על רכבים מודל 93 תמצא פחות ליקויים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתור מי שלקח לבדיקה 3 מכוניות בחיים שלו, פחות או יותר מהשנתון הזה (קצת מעליו), וגם ראה עוד כמה וכמה טפסי בדיקה, אני יכול להגיד לך שרוב הדברים שציינת נראים לי כמו כסת"ח שכותבים בכל בדיקה.

לא חושב שיש פה יותר מדי ריג'קטים בשביל אוטו בן 12. ולגבי היד הראשונה: אני דווקא כן הייתי מתלהב מזה. יכול להיות שבשבילך זה לא משנה הרבה, אבל כשתרצה למכור את האוטו בעוד מספר שנים, והוא יהיה רק יד שניה (מכוניות מהשנתון שלו יהיו אז יד רביעית-חמישית), זה יעזור לך מאוד.

כמו-כן, הקילומטרז' סביר מאוד בשביל רכב כזה. זה יוצא בערך 16 אלף ק"מ בשנה.

לגבי המרכב: למה בדיוק אתה מצפה מרכב בן 12? שהוא ייראה כמו חדש? אין חיה כזאת. הגיוני מאוד שיהיה צבע דהוי פה ושם, שיהיו כמה שריטות ואיזו דפיקה קטנה. זה רכב בן 12, למה ציפית?

אני במקומך הייתי מתקשר למוסך טויוטה, ושואל כמה עולה להחליף משאבה מרכזית, ואם זה סכום משמעותי הייתי מבקש מהמוכר להוריד קצת מהמחיר. ואם הרכב נראה במצב סביר בשביל רכב בן 12 - הייתי הולך על זה.

פורסם

תודה רבה לכולם!!!

בסוף קניתי את האוטו!!

הדברים שאני מתכוון לסדר הם: החלודה ליד החלון, משאבת ברקס מרכזי.

מישהו יכול להעריך מחיר?

פורסם

קודם כל - מזל טוב !

לפי מה שזה נראה, עשית אחלה רכישה.

לדעתי, הדבר הרציני ביותר כאן ( מעבר ליישור קו) הוא לטפל בחלודה. קצת מוזר לטויוטה להעלות חלודה אחרי 12 שנה,

אבל זה גם יכול לקרות. בכל אופן, לסרוק את האוטו טוב טוב ולגלות עוד נקודות חלודה, ולטפל בכולן ע-כ-ש-י-ו

חוצמזה, תהנה וסע בחוכמה !

• תוכן חדש...