Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות, חפירה:

אהלן,

אני מעוניין רכב.

הרכב אמור להישאר איתי בשנים הקרובות (עד שיהיה בן 10, אני מאמין).

דגשים:

1. בטיחות
  2. אמינות
  3. בגאז'
  4. מחירי אחזקה שוטפת
  5. מחיר ביטוח

פעם שקלתי לקנות אוקטביה (יד2, 2010); מסיבות הביטוח (בעיקר) - האופציה נפלה על הסף (למה מה קרה שאוציא 10K בשנה?)

קיבלתי הצעה לקניית פורטה חדשה (2012 אאל"ט), עלתה בשבוע שעבר ב-96K כולל הכל, יד ראשונה ליסינג 0 קילומטרים; רכב כנראה נפסל, ממש לא על הסף, אבל משיקולי תקציב בעיקר (זה ממש מותח למעלה) וביטוח יקר יותר ממיני. יש לי חבר עם רכב בן שנה והוא מבסוט עד הגג (6 הילוכים).

בדקתי קצת גם על משפחתומטיות יד 2, כגון סיוויק, קורולה (גם הרובוטית), פוקוס, 3 ודומותיהן, ללא ממצאים מיוחדים.

בקטגורית הסופר מיני:

פאביה - אבא שלי רכש במבצע של ה-69K והוא מבסוט. הרכב אצלו כמעט שנתיים; אם המבצע היה חוזר - שי מצב טוב שהייתי לוקח אותו. באחרון הם רצו 77K (לפני אגרות, אאל"ט). גם הבגאז' שלו קצת קטן (עגלת תינוק ומזוודות, נו). גם הביטחות והאחריות לוקים בחסר.

איביזה - לא ולא (גיר פחות טוב מהפאביה, בגאז' קטן, שוק מוצף).

ריו - יקרה יחסית, 82K במחירון. לא בדקתי בסוכנות. לסדאן - 86K אחרי הנחה של 4K. נפסלה בגלל מחיר.

סיריון, גאז', 2, פולו, C3, פונטו, 206, 207, אוואו, מיקרה - נפסלו מסיבות שונות (מחיר, נפח תא מטען, מרווח וכד').

מה נשאר? קליאו.

ביטוח מקיף - 2.5K לשנה. אחלה.

באגז' - checked

מרווח יחסית מאחור, גם מבחינת הגובה - checked

למה לא? רנו (לאבא שלי היה פעם מגאן 2002), אבל לא ראיתי בעיות בדגם הזה, גם לאחר עיון ארוך בפוסטים כאן.

עוד סיבה: הדגם החדש (סביר שאקנה את המנוע שיש עכשיו, 75 כ"ס).

אגב, במחיר המבצע הנוכחי ביקשתי וקיבלתי ח"ח אחוריים.

עיצוב ספרטני מבפנים (בטח יחסית לפאביה שמשדרת בגרות)

השאלה:

מחיר הביטוח של הקליאו החדשה גבוה יותר?

מחיר הקליאו החדשה גובה משמעותית? (שמעות על 70-75, יש משהו אחר?)

שאר מכלולי הרכב זהים?

יש השפעה בירידת הערך לאחר שנים רבות?

אגב - ביצועים לא מרגשים אותי. אין לי בעיה לנסוע ב-80-100 כל הדרך.

פורסם

שלום sarelnet,

נראה שסקרת את רוב המכוניות בקטגוריית המכוניות הקומפקטיות ועברת על רוב המתחרות. לקליאו יש אכן יתרונות גדולים בסעיפים שציינת – תא המטען שלה גדול, המושב האחורי מרווח וצריכת הדלק שלה מצוינת בדגם הידני.

אני חושבת שגם קיה ריו האצ'בק תוכל לענות בצורה טובה לדרישות הללו. גם בה, תא המטען גדול והמושב האחורי מרווח מאוד. צריכת הדלק של הדגם הידני גם כן מעולה ודומה מאוד לזו של הקליאו (כ-15 קילומטרים לליטר בממוצע בפועל). חבל שלא ניגשת לסוכנויות הרכב כדי לקבל עליה הצעת מחיר, כיוון שניתן לרכוש אותה במחירים מאוד אטרקטיביים. גם דרך היבואן ולעיתים גם דרך חברות הליסינג.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

• תוכן חדש...